בחירות (בלי קטילות)

vinney

Well-known member
../images/Emo32.gifבחירות (בלי קטילות) ../images/Emo13.gif

סתם תוהה לעצמי, כמה מכם הולכים להצביע? אומנם זה לא קשור לנושא הפורום, אבל זה קשור לכולנו, במיוחד שחלק גדול מהגולשים הם סטודנטים בתחילת דרכם בחיים, ומושפעים ישירות מכל מה שיקרה בקדנציה הבאה בכנסת... אז אם אתם אפאטיים ולא הולכים לבחירות - תזכרו שאחוזי הצבעה נמוכים תורמים להתחזקות הקיצוניים (מכל הקצוות), זאת משום שאלה בד"כ מאורגנים ומצביעים בהמוניהם. כדי לא לתת לזה לקרות, ולא לאפשר עיוות הייצוג בכנסת - תלכו להצביע, למפלגה שהכי קרובה לעקרונות שלכם. גם אם היא "לא עוברת אחוז החסימה" בסקרים, אל תתנו לזה לייאש אותכם, תביעו את דעתכם, תביעו את עמדתכם ותשפיעו. חמש דקות האלה שתבזבזו על הקלפי זה לא מה שישנה לכם את היום הנפלא שהולך להיות, אבל ההצבעה שלכם תוכל אולי לעשות את השינוי

yuvalmadar

New member
הירוקים

כי המפלגות הגדולות לא נראות לי, וכי מישהו צריך לדאוג סופסוף לסביבה שלנו...

vinney

Well-known member
בירוקים או בעלה ירוק?

באמת שמעתי משהו כזה
כל מפלגה מביאה דוגמנית משלה פתאום, הא?

איתן333

New member
לא, בירוקים. והיא לא דוגמנית, היא

מגישת תוכניות ילדים, ואם היא תבחר, היא תעשה תוכניות לפוליטיקאים

yuvalmadar

New member
ידעתי שהיא אי שם במפלגה...

גם אורנה בנאי, אגב. אבל, שתיהן במקומות לא ריאליים, וממילא אם הן ייכנסו לכנסת לדעתי הן פשוט יחזקו את כוח הירוקים בהצבעות ולא יצאו עם אג'נדה חדשה. מה שיותר מטריד אותי דווקא הוא ששמעתי שפאר ויסנר (ראש המפלגה) עשה עבודה מחורבנת ביותר כסגן ראש עיריית ת"א. אבל אני חושב שאאלץ לתת להם להנות מהספק ובמקרה הגרוע ביותר לא אצביע להם פעם נוספת.

yuvalmadar

New member
למעשה, אוהב את החורף, כן ../images/Emo13.gif

אנשי השלג שם מאז סוף החורף הקודם.
(ועוד לא נמסו!
)

איתן333

New member
מה היה בסוף החורף הקודם?

גם אני אוהב את החורף, ומצפה כל שנה ל

shirbi

New member
אני כמובן הולך להצביע.

לא מסכים איתך לגבי הצבעה למפלגה שהכי קרובה לעקרונות שלי. הרבה יותר הגיוני מבחינתי להצביע למפלגה שתקדם הכי הרבה מהאינטרסים שאני מעוניין לקדם. מכיוון שרק מפלגות שעוברות את אחוז החסימה יכולות לקדם אינטרסים כלשהם בכנסת ובממשלה, הרי שעדיף להצביע למפלגה שיכול להיות שאני פחות מזדהה איתה, אבל בטוח תעבור את אחוז החסימה, ואם תשב בממשלה - אפילו עוד יותר טוב.

vinney

Well-known member
דיברנו על זה בפורום אחר

חשיבה כזאת היא נבואה שמגשימה את עצמה. אתה לא תצביע למפלגה כי היא לא עוברת אחוז החסימה, אז למה שתעבור? אני לא רוצה לפתוח את הדיון הזה גם פה, אבל אם אתה רוצה להשתתף - אתה מוזמן לפורום שינוי, שם דיברנו על זה הרבה.

ron369

New member
נכון, אבל השאלה היא האם מפלגה אחת

גדולה, והרבה (מאד) קטנות, זה באמת כזה רע. לפחות, זו אחת מהשאלות שאני שואל את עצמי. בכל אופן, נראה לי שאני אלך להצביע. במיוחד כי זה בטח הולך להיות משעשע ביותר

shirbi

New member
לא רוצה לפתוח דיון, אבל פותח אותו

ביוזמתך... אם הזכרת למשל את שינוי, ונניח לצורך העניין שהנושא העיקרי המעניין אותך הוא הפרדת דת ממדינה, ובנוסף, אתה מזדהה איתה עם המצע הכלכלי והמדיני. מה האופציות שלך? אתה יכול לקרוא לזה "נבואה שמגשימה את עצמה", אבל בפועל, גם אם תצביע עבורה, היא לא תעבור את אחוז החסימה. אפילו לא תתקרב אליו. בפועל, הצבעה שלך למפלגה שאיתה אתה מזדהה רק על חלק מהמצע (מרצ מבחינת הפרדת דת ממדינה) קדימה (מבחינת מצע מדיני) או ליכוד (מבחינה כלכלית) תתרום לך הרבה יותר מאשר הצבעה למפלגה שאין לה שום סיכוי להיכנס לכנסת. איך תתרום לך הצבעה? כי יש סיכוי (גדול בהרבה מהסיכוי ששינוי תעבור את אחוז החסימה) שכך תעביר מנדט אחד ממפלגה שאיתה אתה לא מזדהה בשום נושא (ש"ס למשל) אל מפלגה שאתה מזדהה איתה על חלק מהמצע לפחות.

sagima

New member
ואם לא היו סקרים?

מה היית עושה אז? אז לא היית יודע אם מפלגה כזאת או אחרת עוברת או לא את אחוז החסימה. בקיצור, כשאתה הולך להצביע את צריך להתעלם מהסקרים, אחרת יוצא שהתקשורת שולטת בבחירות ואז זאת באמת נבואה שמגשימה את עצמה.

gil levi

New member
אבל יש סקרים.

ואני לא מסכים שיוצא שהתקשורת שולטת בבחירות. התקשורת אולי מבצעת את הסקרים, אבל מי שעונה על הסקרים הוא הציבור. הסקרים האלו לא מונפצים, יש להם אחיזה במציאות. כתבתי על כך בהרחבה בתגובה הזו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1428&msgid=74570117

ron369

New member
אולי הפרשנות השונה לאותן חדשות,

היא ה"בעיה" המדוברת של התקשורת.

shirbi

New member
ואם לסבתא היו גלגלים?

יש סקרים, והם בהחלט נותנים לי עוד מידע רלוונטי. לו לא היו סקרים, הייתי צריך להשקיע הרבה יותר בשביל להחליט למי להצביע. למשל, לברר במדויק לגבי כל אחת מהמפלגות החדשות שמתמודדות, מה המצע שלהן, מי המועמדים שלהן וכו', כדי להחליט האם אולי כדאי להצביע עבורן. אבל למה לא להשתמש במידע הרלוונטי שהסקרים נותנים לי, שהוא ההערכה האם למפלגה שבה אני תומך יש סיכוי להשפיע או לא.

sagima

New member
אתה רציני?!

תקרא את מה שכתבת שוב ותגיד לי אם אתה רציני. אתה בעצם אומר: אני לא רוצה לברר מה המצע של המפלגות, אני אסתכל בטלוויזיה ואבחר במפלגה שמוצגת הכי יפה. ולתפארת מדינת ישראל!

למעלה