בחירות (בלי קטילות)

shirbi

New member
לא, לא, לא.

אני אומר שאני מראש מסנן את המפלגות שאין להן כמעט סיכוי לעבור את אחוז החסימה. לכן יש טעם לבדוק את המצעים ומה בפועל עשו חברי המפלגות, רק לגבי המפלגות שיש להן סיכוי ממשי לעבור את אחוז החסימה. כלומר, במקרה של הבחירות ביום שלישי, יש טעם להסתכל רק על האיחוד הלאומי, ש"ס, ישראל ביתנו, יהדות התורה, הליכוד, קדימה, עבודה, מרצ, בל"ד, חד"ש, רע"מ, ועל פי הסקרים האחרונים אולי גם הגימלאים. שכחתי מישהו?

gil levi

New member
יש עם זה בעיה.

נניח הסקר הראשון (וקיים כזה
) נעשה חודש לפני הבחירות וממנו עולה שמפלגה X לא תעבור את אחוז החסימה ואכן, היות וכל המצביעים הפוטנציאלים לX חוששים לאבד את קולם הם לא מצביעים לX וX אינה עוברת את אחוז החסימה. אי אפשר לטעון שX לא עברה את אחוז החסימה רק/בעיקר בגלל הסקר הראשון. הרי הסקר הראשון היה ראשון וכנראה שאותה מפלגה לא עברה את אחוז החסימה בסקר הראשון כי אין לה מה להציע ואנשים לא רצו להצביע לה. אז נכון שהסקר הוא רק סקר, אבל הוא מעיד על כך שלX אין מה להציע (האמת שזה לא מדוייק...), שאנשים פשוט לא רוצים להצביע לX וגם אם כל המתלבטים היו מתעלמים מהסקר היא לא הייתה מקבלת מספר גבוה של מנדטים. הנקודה שלי היא שאתה לא יכול לטעון שיש כאן מקרה של "נבואה שמגשימה את עצמה" כי הנבואה ממילא הייתה מתגשמת (אולי לא באופן מלא) גם אם כולם היו נוהגים לפי הכלל שלך ומתעלמים מהסקרים. יש עם זה בעיה נוספת: קשה לדעת איזה אחוז מתעלמים מהסקרים. ייתכן גם שX לא תעבור את אחוז החסימה כי רוב המצביעים לא מצביעים לה מסיבות אחרות, פרט לחשש לאבד את קולם.

gil levi

New member
נכון. וזה גם מחליש את הטענה.

אבל לא תמיד הפרסום הוא פרסום חיובי! לפעמים מפלגות חדשות רוכבות על המיאוס (מיאוס או מאיסה? יש כאלו מילים בכלל?) מהמפלגות הישנות.

ron369

New member
וקראתי היום תגובות שטוענות

שהמפלגה הגדולה הנוכחית נערצת ע"י התקשורת.

vinney

Well-known member
אין מה להאשים את התקשורת

כמו שאתה רואה, אפילו בשרשור הזה יש מספיק אנשים שמודים שקל מאוד לתמרן אותם ולגרום להם להצביע למשהו שמישהו אחר רוצה.

gil levi

New member
../images/Emo31.gif

זה בכלל לא אותו הדבר. יש הבדל גדול מאוד בין להצביע למפלגה מסויימת בגלל שהיא נערצת על ידי התקשורת ולבין לא להצביע למפלגה מסויימת כי לפי הסקרים היא לא תעבור את אחוז החסימה. במקרה הראשון ההצבעה מושפעת מ"דעתה" של התקשורת ובמקרה השני ההצבעה מושפעת ממדדים אובייקיטיבים שלתקשורת אין אפשרות להסיתם[1] והיא (ההצבעה) בעיקר מושפעת מדעתו של המצביע. [1] בהנחה שהסקר אמין. אלא אם כן אתה טוען שהתקשורת מפברקת סקרים.

vinney

Well-known member
זה לא בדיוק מה שאני טוען, אבל קרוב

התקשורת לא מפברקת סקרים, התקשורת מפרסמת סקרים שלא אמינים, ולא טורחת לאזן אותם. מרגע ששינוי "נמחקה" בסקרים, לנציגי שינוי לא הייתה שום דרך להגיע לתקשורת, למרות שיש להם הרבה מה להגיד. למה? כי הם נמחקו, הם לא קיימים, אף אחד לא צריך לשמוע אותם. האם זה נכון? האם לקדימה ועבודה מגיע שיעשו כתבת תחקיר על ביבי שתראה אותו באור הכי פחות מחמיא על גבול התעמולה (ראה תגובת בייניש מאתמול), ולשינוי לעומת זאת מגיע שידיעות יעשו אירוח מתוקשר ומצונזר היטב לפורז בYNET? מה אתה יודע על שינוי? מה אתה יודע על גמלאים? ששינוי נמחקת, שגימלאים זה גימיק, אבל תכל'ס, על ההצעות שלהם, תוכניות שלהם? מה אתה יודע על עלה ירוק חוץ מזה שהם מסטולים? מה אתה יודע על ירוקים חוץ מזה שהם "בעד הסביבה" (תראה מה הנציג שלהם עושה בעריית תל אביב, איך הם לא מתים מבושה?) אתה יודע רק מה שאתה רואה בטלויזיה, האם זה מספיק כדי שתחליט?

vinney

Well-known member
נניח

שיש מצב היפוטתי בו לא נעשה שום סקר, ובאה מינה צמח לאולפן ואמרה שקדימה לא עוברת את אחוז החסימה על סמך סקר שלא היה ולא נברא. נניח שזה היה מתפרסם בכל הכתבות. זה הרי ישפיע על הרבה מאוד אנשים, כי הרי למה שיצביעו עבור מפלגה שלא עוברת אחוז החסימה? כל הסקרים שיבוצעו אחר כך, טובים ותקינים ככל השיהיו, וישקפו אכן את "רצון הבוחרים" שיהיה קודם כל מושפע מסקר הזה שלא היה ולא נברא. אתה אומר זה לא יכול להיות? אני בכלל לא אופתע אם זה כך. ראינו מה שווים הסקרים בתחקיר של ערוץ 10. למה זה מה שקובע איך תצביע?

shirbi

New member
בהחלט, זה חלק מהשיקולים.

מה שכן, אני לא מסכים עם התחקיר של ערוץ 10. למה? כי מבחן התוצאה מראה שהסקרים חוזים די טוב את התוצאות בבחירות הארציות. הניתוח שהבאת בהחלט יכול להיות הדבר העיקרי שמחסל מפלגות מסויימות. לא צודק? אולי, אבל אלו החיים. עכשיו, בתור תומך שינוי, תחליט האם אתה מעוניין להעביר מנדט אחד מש"ס למרצ, או לא.

vinney

Well-known member
מה זאת אומרת?

אם אני לא אצביע למפלגה שאני תומך בה (שזה אגב מרץ כנראה, לא שינוי), אז אני לא אצביע בכלל, בטח ובטח שלא אתמוך בחלאות מעבודה, קדימה או ליכוד.

shirbi

New member
אם אתה תומך מרצ, אז בוודאי שכדאי

לך להצביע עבורה. הרי כל הסקרים מראים שהיא עוברת את אחוז החסימה. אגב, גם אני תומך בה. אבל, אם רוב מכריע של הסקרים היו מראים שהיא לא עוברת את אחוז החסימה, אז הייתי נאלץ להצביע לעבודה במקום זאת.

sagima

New member
../images/Emo127.gif

מרצ שולטים... אגב, למה להצביע למרצ? הם מפלגה קטנה, תצביע עבודה הם מפלגה גדולה יש להם יותר סיכוי להיכנס לקואליציה ולשנות דברים, אז למה מרצ ? עזוב אותך להצביע למפלגות הקטנות, לך על העבודה.

ron369

New member
למה?

למי היית מעדיף להקנות את קולך - למרץ, שתתמוך בכל הרעיונות החשובים של העבודה, או בעבודה, שתתמוך רק בחלק מהרעיונות החשובים של מר"ץ? (נכון?)(בתקווה שבמערכת בחירות זו אבחר במפלגה הנכונה, שלא תגרום לי להצטער על מעשי)

inbal76

New member
../images/Emo6.gif אני רואה שתומכי מרצ שולטים פה

או שמשום מה רק אנחנו מעיזים "להזדהות". sagima, אם אתה מאמין בעקרונות של מרצ - אז תצביע לה!

gil levi

New member
לא ראיתי את התחקיר של ערוץ 10

לכן אני לא יכול להגיב לטענתך שהסקרים פשוט לא אמינים. תוכל לשלוח לינק?

למעלה