ב ו פ ו ר

נכון, ביחוד אחרי אינסוף הדוגמאות שמספק לנו

הקולנוע האמריקאי, טום קרוז עשה פעמיים קורס טיס ופעמיים סיירת מטכ"ל ל"אהבה בשחקים" ו"משימה בלתי אפשרית" האריסון פורד היה ראש הסי.איי.איי לפני שיצא לשחק את ג'ון ראיין ולא לדבר על טום הנקס שעשה טירונות רובאי 07 והשתתף ב-4 מבצעים בעורף האויב לפני שהשתתף ב"טוראי ראיין" אגב, שמעתי שדודידו שהה 3 חודשים עם דובי קוטב באנטארטיקה לפני שהוא חבר לדפנה, אז להגיד שזה לא אותנטי? נו באמת...

הי,

קצת עיוותת פה את מה שאמרתי . שוב, משמעותו של משחק היא להיות משהו שאתה לא. זה ברור לגמרי ואני לא מצפה מאף שחקן לשחק רק דברים שהוא חווה אישית. אבללללל... כשאתה רואה סרט ורוצה להנות ממנו עד הסוף, לדעתי, אתה לא אמור להרגיש איזשהוא משקע ביחס לתפקיד של השחקן או ביחס לשחקן עצמו. אם אתה מרגיש קצת מוזר לגבי זה שהשחקן הראשי של סרט צבאי ישראלי כל כך טעון ,לא שירת אפילו בצבא , ובכל זאת, לא רק שמתעלמים מזה ,אלא גם נותנים לו את התפקיד הראשי... שוב, לי אישית זה צורם. כל הסרטים והשחקנים שהזכרת הם נייטרלים. אף אחד לא מעורר איזשהוא אנטגוניזם לגבי התפקיד שלו. להבדיל אלף אלפי הבדלות (!!!) כמו שלא תשים קצין אס אס לשעבר בתפקיד של ניצול שואה כי זה יפריע , כך פה. עצם זה שאנחנו מנהלים את הדיון הזה אומר שאושרי כהן לא היה הבחירה האולטמטיבית דוקא לסרט הזה. אגב, עכשיו זה ברור לי מה יקרה, יקפצו פה 10 אנשים ויצעקו שאסור לי להשוות ניצולי שואה וקציני אס אס לאושרי כהן ולבופור. וזה בכלל חוצפה שאני משווה ביניהם ומי אני בכלל. אז לכל אלה- תקראו שוב את סוף השורה השישית. ואחרי זה שוב תקראו אותה. יש לי פשוט ניסיון עם הוצאה של דברים מהקשרם בדיון אחר ואין לי חשק לחזור על עצמי שוב גם בדיון הזה.

Old Girl

New member
הי טיפטיפונת

את אומרת שעצם הדיון סביב אושרי כהן מוכיח את אי התאמתו לתפקיד. בדיוק באותה מידה אפשר לומר, שאם השימוש שלך בדוגמת השואה עלול לצרום ולפגוע באנשים - זה מוכיח שלא היית צריכה להשתמש בה (במקום להשתמש ולשלוח אנשים לקרוא את הודעותיך מספר פעמים - בקשה מעט יהירה לטעמי). ולגבי התאמתו של אושרי כהן לתפקיד - כל בחירה בכל שחקן עלולה לעורר מחלוקת. אחד לא יאהב את המשחק, אחד לא יאהב את האישיות של השחקן, אחד יגיד שהוא מייצג משהו אחר וכד'... שמעתי מישהו שאמר שאושרי כהן נראה כמו "קופיף בת ימי" - הנה עוד סיבה לקחת שחקן אחר. אבל בשורה התחתונה, אני חושבת שעברו הצבאי של אשרי כהן מפריע למעט מדי אנשים כדי להתעקש על שחקן ששירת בלבנון. ד"א ראיתי את הסרט בחו"ל והאנשים באולם התלהבו מאוד, לאף אחד כמובן לא היה מושג מי זה אושרי כהן. לדעתי, קולנוע אמיתי צריך לכוון רחוק יותר מאשר לקבוצה די מצומצמת של אנשים עם סנטימנטים צבאיים. כשיצפו בסרטים שלנו בעולם כולו - קורות החיים של השחקן יפריעו הרבה פחות. מה גם, שהסרט הוא ביקורתי מאוד כלפי הצבא והמלחמה... אז אפשר לבוא ולהגיד שמוטב להביא שחקן שמסוגל להביט מעל ההווי הצבאי. אני בספק שלמישהו שדורש מהסרט דיוק ברמה דוקומנטרית יש יכולת כזו.

הי אולד,

אני מקבלת את מה שאת אומרת... מחלוקות סביב שחקנים זה כנראה משהו שקיים מאז ומתמיד ויכול להיות שעברו הצבאי של אושרי לא מפריע לרוב המוחלט של האנשים ומין הסתם בחו"ל זה ממש לא ישנה לאף אחד. ובכל זאת, לי אישית מפריעה הבחירה בשחקן הזה דוקא לסרט הזה דוקא. אני לא אומרת שבגלל זה אני אפסול את הסרט אבל כן אני חושבת שעבודת הליהוק פה לוקה בחסר. תופעת המשתמטים ובייחוד המשתמטים המפורסמים שלא מתביישים לנפנף בזה מרגיזה ומעצבנת ואושרי כהן בתפקיד ראשי בבופור נכנס אצלי יופי לתוך ההגדרה של תופעה מעצבנת.

magesty

New member
אתה לוקח את זה יותר מדי רחוק ../images/Emo160.gif

מחר יעשו סרט תעודה על המסתערבים ,ויקחו את דובי גל לתפקיד מפקד הפלוגה זה בסדר ? למה לא ? הכל עניין של משחק לא ?

Old Girl

New member
אהבתי מאוד את בופור

אבל כבר ראיתי סרטים ישראליים שהיו בעיני יותר טובים, למשל האושפיזין.

BABELICIOUS

New member
בופור עוד לא ראיתי. האושפיזין מעולה. חזק

גם מטאליק בלוז סרט מצויין

Old Girl

New member
כן, אהבתי מאוד את מטאליק בלוז.

לדעתי כדאי לך לראות את בופור.

avshalomat

New member
ימים קפואים חביב מאוד

אף כי רואים לדעתי את הדלות בתקציב

Old Girl

New member
עוד סרט שלא ראיתי

באופן כללי, כבר הגעתי למסקנה שעודף תקציב רק מזיק לסרט. כמעט כל הסרטים שבאמת אהבתי, צולמו בתקציב די נמוך.

avshalomat

New member
אז זהו זוהי באמת התלבטות

כשכתבתי את ההודעה עליו, מצד אחד שימוש מבריק בחומרים שהיו, (מה שהיה אולי נפגע בתקציב גדול יותר), ומצד שני התחשוה שלי שפשוט נגמר להם האוויר באמצע ויכלו לעשות סוף מבריק יותר אם היה להם טיפה יותר תקציב. ואגב התקציב היה ממש נמוך 50000 $ (וזה אחרי זכו בפרס ומימון עבור פוסט פרודקטיין איכותי התקציב הראשוני היה אפילו יותר נמוך מזה). למרות הכל מדובר בסרט מצויין לדעתי.

avshalomat

New member
ואם כבר מדברים

אז אני חושב שכדאי להזכיר את fisheye.co.il הביקורת לימים קפואים בעין הדג: http://www.fisheye.co.il/story_3466

BABELICIOUS

New member
הקולנוע הישראלי מאוד השתפר בעשור האחרון

הפך לאיכותי ואמיתי

ufffnick

New member
בניגוד לכולכם...

סרט גרוע, בנאלי, טיפשי, לא מציאותי בכלל (לא מנסה אפילו להתקרב למציאות המזעזעת שהייתה שם), לא נאמן לתרבות הישראלית ולא לשיח הישראלי בין קצינים ובין חיילים, מנסה (ומצליח בענק) להיות זבל אמריקאי. אחלה נופים, אחלה צילום, אחלה אפקטים, חרא משחק, עדויות החיילים שהיו שם עוותו באופן מזעזע. רואים בבירור (מי שהיה והרגיש את זה מקרוב) שאת העדות והמציאות תירגם ועיבד מישהו שלא היה לו מושג איך הצבא שלנו נראה. בקיצור אחלה רעיון, ביצוע? לא משהו (וזה בעדינות).

בן100

New member
לא רק זה

כל החיילים המשחקים שם (למעט אחד) הם משתמטים שלא שירתו בצבא, מסיבות כאלו ואחרות. המשחק לא אמין,חיילים וקצינים לא מדברים האחד לשני במו בסרט, אולי בדרגים הנמוכים, אבל תא"ל וסגן לא מסתחבקים. אמא שלי נטשה אחרי רבע שעה, אני איכשהו שרדתי עד הסוף. איך אמא שלי נטשה מוקדם? רמז - לא צריך ללכת לקולנוע, גם לא בשביל סרטים ישראלים.

למעלה