ב ו פ ו ר

למה רמז?

אפשר למצוא את הסרט בתחנה המרכזית או בקיוסקים ברחבי הארץ שמוכרים סרטים צרובים. העלות היא בין 10 שקלים ל- 20.. אני קניתי ב 10 שקלים, מזל...

Miss Thang

New member
כמדומני,

כאן בפורום הייתה עדות חיה של הסתחבקות בין אל"מ לסמל.

ufffnick

New member
כשזה לא במערכת יחסים של...

מפקד פקוד (והשניים כבר לא באותה יחידה), אפשר להסתחבק עם מי שאת רוצה. כשזה בין מפקד ופקוד (באותה היחידה), תמיד, אבל תמיד יש ריחוק מסויים. את בטוחה שאת משרתת באותו צבא? תני לי לנחש... חיל האוויר?

ufffnick

New member
דווקא...

חשבתי מכיוון אחר, חבר טוב שלי שרת בחיל האוויר, שם היתה מערכת יחסים כמו שאת רומזת לה, חשבתי אולי שרתת (או משרתת) ביחידה שלו. שיהיה... או בקיצור, יצאת חומוס.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif ב ד י ו ק

סרט ירוד ברמתו יחסית לסרטים הישראלים שיצאו לאחרונה.... אחד הסרטים הגרועים הישראלים שראיתי בזמן האחרון.

כשלוקחים בחשבון...

על סמך איזה ספר נעשה הסרט, מי הבמאי (ומה דעותיו, וגרוע מזה... איך הוא אוהב "לייצג" אותנו בחו"ל) ומי השחקנים... המסקנה די מתבקשת. כל היועצים הצבאיים בעולם (אלופים במיל. שקיבלו כמה שקלים בשביל לומר למישהו איך להציב שני גושי בטון) לא יעזרו לסרט מגמתי שלא ממש רוצה להציג, כמו שהבמאי טוען, מה קרה בלבנון של הימים האחרונים לפני הפינוי אלא, כרגיל מבחינתו, את דעתו על המדינה שלנו והצבא שלה.

Old Girl

New member
תראה האנשים באים לקולנוע

כדי לראות אמנות, לא כדי לראות סרט דוקומנטרי. הסרט אמור לרגש, להעביר איזשהו מסר - ולדעתי בופור עושה את זה בהצלחה רבה. מה, אפוקליפסה עכשיו זה סרט דוקומנטרי על מלחמת ויאטנם? ברור שלא. "סוף כל המלחמות" צולם בהוואי - למי אכפת? מישהו מאמין ש"חג שמח מר לורנס" מייצג נאמנה את מציאות מחנה השבויים? שקצין יפני יתאהב פתאום בדייויד בואי? "רשימת שינדלר" משקפת את עוצמת הזוועות של השואה? ברור שלא. אבל שוב, אנחנו הולכים לקולנוע כדי לראות אמנות. לא כדי לראות תעתיק של מציאות אלא כדי לראות איזשהו רובד שלה. ולמי שאמר שהשחקנים הם משתמטים - בחי-את, מזה צריך להיות אכפת לצופה? כמו שאמרה תאנג בצדק רב - אדריאן ברודי היה בשואה? ליאם ניסן היה בשואה? מרלון ברנדו היה בויאטנם? קאם און.

הי אולד,

אני מציעה לך לקרא את הקישור שהביא בן 100. תראי, יתכן שלך אישית לא אכפת שהשחקנים שם משתמטים וזה לא פוגם כהוא זה בהנאה שלך מהסרט, אבל עובדה שזה כן פוגע וכן מציק לכמה אנשים. הדוגמאות שאת מביאה הם של אנשים נייטרלים. אכן לאף אחד לא אכפת שאדריאן ברודי או ניסן היו או לא היו בשואה. לא היה ומן הסתם גם לא יהיה על זה שיח ציבורי כי זה אכן לא אמור לפגוע באף אחד. זה לא שהם עמדו בכנס ניאונאצי והרצו על מורשתו המפוארת של היטלר ויום אח"כ באו וליהקו אותם לסרטי שואה. כשאתה בא ומלהק שחקנים שלא ממש היה בראש שלהם לעשות שירות צבאי (חובה) כמו שאר החבר'ה מהשכונה, לסרט שנוגע בעצבים החשופים של המציאות הצבאית הישראלית ובכך לא רק שפוגע באי אלו אנשים בדרך (עיין ערך הקישור של בן 100) אלא גם מעודד בעקיפין את תופעת ההשתמטות , אז , אז כנראה שיש בעיה. אולי לא משמעותית כמו שחזרת והדגשת. אולי לא כזאת שנוגעת לכלל הגלובוס, אבל עובדה שהיא מעוררת משהו .

באז באז

New member
האמת

אם הייתי קורא את הקישור הזה לפני שראיתי מהסרט לא הייתי רואה אותו ובטח לא נהנה ממנו.

Miss Thang

New member
קראתי עכשיו כתבה על צחי איטח

שנפל בבופור. ההורים שלו רואיינו לYnet

"היו לכם השגות על כך שהבמאי יוסף סידר השתמש ב"בופור" בשחקנים שלא שירתו בצבא?
אריה: "בנושא הזה לא התערבנו ואמרנו ליוצרי הסרט שהם יחליטו מה שהם רוצים. אין לנו שום בעיה שהשחקנים לא היו בצבא. זה בכלל לא משנה לנו. לנו שינתה עובדה אחת: שהשחקנים צריכים להעביר את המסר של מה שעבר על החיילים בבופור, והם עושים את זה מצוין. צריך היה לקחת שחקנים שיגרמו לצופים להזדהות. לא בטוח שלוחם פלס"ר אמיתי ומצטיין היה יודע להעביר את תחושות הרגש והמסרים ששחקן מקצועי יודע להעביר"."

נראה לי שזה אומר דרשני.

Miss Thang

New member
הנה הציטוט שאתה מדבר עליו, בקונטקסט המקוריץ.

"משפחת איטח נמצאת עכשיו בתקופה מאוד טעונה, מטלטלת, כואבת ומרגשת. ההצלחה העצומה והמרשימה של "בופור" סרטו של יוסף סידר וההקרנה המיועדת של "מבוזבזים" בערוץ 2 (בחמישי הקרוב) מחזירה לתודעה הרחבה את בנם צחי - דמותו היוותה השראה לשפיצר (בגילומו של ארתור פרדג'ב), החייל עם הגיטרה ב"בופור". "בעקבות 'בופור' קורים לנו הרבה דברים מעניינים והסרט פותח פצעים לאנשים", מעיד אריה. "צופים לא מפסיקים להתקשר אלינו ואומרים: 'תהיו חזקים', 'לא ישנו כל הלילה כי חשבנו עליכם'". "

ufffnick

New member
קוראים לזה..

פירסום. מה שעשית זה שימוש באמירה נקודתית המהווה את דעתו של בודד (שהכותרת מציגה אותו כאב שכול) לשם חיזור טענתך לגבי משתמטים (בנושא הזה) ומשתמטים בכלל. וסתם, להזכירך, ההורים שלו לא היו בבופור. לא יודעים מה עבר עליו שם, ומבחינתם הסרט הוא דוקו לכל דבר. נמוך. ממש נמוך, השימוש בשכול לשם פירסום.

טאנג

הכל טוב ויפה אבל את רק לא לוקחת בחשבון שעל זוג הורים כזה יש כנראה יותר הורים שזה מפריע להם... את יכולה לקרא בקישור של בן 100 למשל למה אני מתכוונת. אני לא מצפה שיביאו לוחם פלס"ר אמיתי שישחק בסרט על מנת להעביר ב-מ-ד-ו-י-ק את מה שהיה שם. רק מי שהיה שם מכיר את התחושות ואף סרט אף פעם לא יוכל להעביר את זה באותה צורה. אבל אני כן מצפה שתופעת ההשתמטות הדוחה שהולכת וצוברת תאוצה בארץ, לפחות תעצר בנקודות מסוימות כדי להעביר מסר מסוים. חוץ מאושרי כהן וחבריו על הסט אני מניחה שיש עוד אי אלו שחקנים טובים בארץ שדוקא כן טרחו להקדיש שלוש שנים (אללי!) כדי לשרת בצבא ואולי היה צריך להעדיף דוקא אותם בליהוק לסרט הנ"ל.

ufffnick

New member
תסלחי לי...

אבל זו ממש לא אומנות. לי נראה שהבמאי והתסריטאי לא ממש החליטו לאיזה כיוון הם הולכים, לכיוון סרט אמריקקי סטנדרטי או לכיוון הסרט בעל ביקורת חברתית. הוא נפל בין הכיסאות. הבמאי בחר לזעזע ע"י הקצנת עובדות, תאמיני לי שמה שהיה במציאות הרבה יותר מחריד ממה שהוא ניסה להעביר. לא בגלל כמה עובדות שוליות, אלא בהחלטות טיפשיות (שראינו במלחמה השנייה), מדיניות ממשלתית עקומה והסתכלות קצרת טווח. כל זה בראיה רחבה, בראיה צרה? "אפוקליפסה עכשיו" הרבה יותר מתקרב למה שהיה שם לעומת מחול הליצנים של הסרט זה. היו שם בעיות קשות מאוד של ספק שפיות ספק טירוף. הסרט מפספס את זה בענק. הניסיון להדגיש הזנחה ע"י יצירת מציאות שלא היתה שם ולא ממש רלוונטית למה שהיה שם, פיספס אותי. אתן לך דוגמא אחרת - זה ממש כמו לקחת את "רשימת שינדלר" להוריד ממנו את הילדה עם השימלה האדומה, לחתוך את הקטעים בהם יש מגע בין הנאצים לקורבנות ולהזכיר כבדרך אגב (בכל הזדמנות) את העוני והרעב. נכון זה היה שם, אבל זה לא העיקר. כדי לזעזע, יש צורך בליצור תחושת הזדהות, תחושת מראה אל עצמך, עושים זאת ע"י נאמנות למקור, ע"י השימוש בפרטים מאוד קטנים, ע"י סיטואציות מאוד נקודתיות שמשקפות מצב כולל,, אח"כ מביאים את הביקורת כפי שהיוצר רואה זאת. לדעתי הוא פיספס את שלב יצירת הזדהות וקירבה וקפץ ישר לביקורת, לכן אותי הוא פיספס. כי כל מה שיצא לי להבין מהסרט שלו זה -"אני פצפיסט, לא הייתי בצבא ואין לי מושג איך זה מתנהל, אם בכלל." הסרט לא מעביר שום מסר משמעותי לגבי מה שהיה שם, הוא מעביר ביקורת כללית כנגד ההתנהלות מדינת ישראל בגלל היותה מדינת ישראל, בלי לגעת בנקודות הרלוונטיות לבופור ולבנון. אני הולך לראות אומנות, תחסכו ת'כסף ולכו ל"מבוך של פאן" סרט מעולה.

למעלה