דברים שלא קשורים לפורום-לפה!

Chen Shesek

New member
../images/Emo152.gif../images/Emo181.gifמה?????? אנלא מאמינה!!!!!!!!!!!!

אמא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111111111111אחד שיו אני לא אוכל לחיות יותר בח**ם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 לNה??????????????????????????????????????????????????......................... איך אפשר???????? את לא רצינית!!!! NOT. התחדשתי לי באוסף של בואי

AnGi14

New member
שמעתי וחתמתי!

למה מה קרה שהוא לא עושה צבא?! זה ברור שאין לו שום בעיה בריאותית [לדעתי כי אין לו שום סימן] ואם היו לו בעיות בריאותיות כלשהם הוא כבר לא היה עושה את כל מה שהוא עשה עד היום!!! והוא יכול גם להתגייס ולהיות מזכירה שאני לא חושבת שפה יש בעיה בריאותית כלשהי אלא אם גם קריה מטלפונים זה נחשב....

WiseL

New member
כן אבל

ראיתי בגיא פינס (כן אני רואה) שהוא אמר שכן יש לו בעיה בריאותית והוא היה רוצה ללכת לצבא. אני לא יודעת אם זה נכון אבל זלא צריך לשפוט אנשים לפני שיודעים את כל הפרטים. זה מאוד מעצבן

coullette

New member
מה זה משנה אם הוא עושה צבא או לא?

למה אתם נכנסים לו לחיים? בן אדם פרטי כולה,והוא לא חייב דין וחשבון לאף אחד.

כי הוא משתמט.

הוא אומר שיש לו בעיות בלב. אם היו לו בעיות בלב,הוא לא היה מתאמן כ"כ הרבה,לא היה מופיע בפסטיגל ארבע פעמים ביום וכו'. הוא צריך לעשות צבא. הוא בסה"כ אזרח במדינה כמו כולם,ואם כולם עושים אז גך הוא יעשה.

Chen Shesek

New member
../images/Emo152.gif../images/Emo181.gif../images/Emo45.gif.... אבל

עדיין צריך לזכור שהוא לא ה...שחקן נקרא לו המשתמט היחיד במדינה.

come on... ../images/Emo163.gif

אולי הסיבת שיחרור שלו לא מוצדקת, אבל אני חושבת שהעובדה שבנאדם משתמט/לא עושה צבא מסיבות כאלו ואחרות, זאת לא סיבה להחרים אותו. לא את, ולא שאר האנשים שמוצאים לנכון לחטט לו בחיים, יודעים למה הוא באמת השתחרר. וזה גם לא עניינכם, אם לומר את האמת. מילא להחרים אם הוא היה אומר שההופעות שלו זה רק לשחורים, או רק ללבנים, אבל בגלל שהוא לא עשה צבא? תעשי לי טובה, באמת. ואני הבן אדם האחרון שיגן על מייקלואיסים למיניהם, אבל הפעם באמת הגזמתם.

a fix for Nix

New member
אם הוא באמת משתמט

ואין לו סיבה רפואית מוצדקת לאי שירות בצבא, צריך לראות את זה בחומרה בדיוק כפי שרואים אקט של גזענות. אני לא מבינה למה הצהרה גזענית גוררת יותר תגובות שליליות מהשתמטות שכן שניהם לא חוקיות בעליל ופוגעות באזרחים אחרים. זה שיש הרבה סלבריטאים משתמטים לא מכשיר את ההשתמטות הזאת. מה גם שאחרים כמו בר רפאלי, או כל מיני שחקני כדורגל למיניהם אנערף, עושים לנו שירות בחו"ל שמוצלח הרבה ביותר מכל דבר שהיו יכולים לעשות בצבא. גם אצלהם זה עדיין לא מוצדק, אבל מייקל לואיס ממש לא בליגה של הגדולים.

ניקס, ../images/Emo163.gif

אני האחרונה שתצדיק את 'הוד מעלתו' מייקל לואיס, ובהחלט תהיה האחרונה שתאמר שהוא בליגה של הגדולים. אבל אני חושבת שחיטוט בחיים הפרטיים שלו זה מטופש. מלבד זאת, את השיחה על ההשתמטות כבר עשינו, ואת יודעת יפה מאוד מה דעתי בעניין. אני לא טוענת שכל בן אדם צריך לקום ולהשתמט עכשיו, אבל כמו שאת לא עושה ביג דיל מזה שחמישה ילדים מהמחזור שלך סביר להניח ישתמטו, אני לא רואה בעיה בזה שבן אדם כמו מייקל לואיס ישתמט. אין לי ספק שהוא לא עושה את זה מסיבות עקרוניות/מוסריות, אלא משיקולים כלכליים נטו, אבל מאחר ואני מאמינה שהדרך בה צבא ישראל פועל היום היא מאוד לא מוסרית בחלקה, מי אני שאבחול בתנאי השיחרור/השתמטות של הנ"ל? אולי כמה מעריצות קטנות שלו יחשבו פעמיים לפני שיקנו יומנים וחולצות שלו, ואולי בעקבות ההשתמטות שלו בנות יחשבו 'מעניין למה מייקי לא התגייס', וכשימצאו תשובה, יכול להיות שנגדל פה דור חדש של משתמטים. אבל סביר יותר להניח שלא.

a fix for Nix

New member
זה שהמדינה שלנו

מנוהלת על ידי אדיוטים מושחתים שחושבים שמאייתים "כישלון" עם ק' (אהמ...חזיר פרץ) לא פוטרת אותנו מלציית לחוקים שלה. אז כן, הממשל גווע אבל אם אנחנו לא נלחם בשביל המדינה הזאת, מי יעשה את זה? את יודעת, ההורים שלי רוצים לרדת מהארץ, הם שהיו הכי פטריוטים בעולם. הם מעדיפים, לחיות באיזה חוות קנגורו באוסטרליה כאשר המדינה תתפרק ואולי גם תיפול כאן איזה מתנה מאיראן. אבל תכלס, אין לנו מקום אחר, ואם אני אשרף כאן במיליון מעלות שיכוונו את הפצצת אטום על כל הכוסיות של רמת השרון, so be it . ובעצם, אולי אז את תביני, שהדור משתמטים הזה, שאת רואה כמשהו כל כך חיובי, הוא זה שמביא את הסוף על המדינה שלנו. אני מבינה את המרמור שלך נגד כל השחיתות והרקבון, אבל להשתמט זה לא הפתרון. הפתרון צריך לבוא מתוך המערכת הזאת, ומי שיכול לשקם אותה זה רק הדור שלנו. בואנה, איזה דיונים אינטלקטואלים יש כאן בפורום גרין דיי, כבוד.

אני אתייחס בעיקר לפסקתך האחרונה, ../images/Emo163.gif

בתקווה שכשתקראי את זה עדיין תהיי בוילתך ברמת השרון. את חושבת שלהשתמט זה לא הפתרון? אני חושבת שכן. וגם אם זה לא סוג פיתרון, כי בתכלס זה יותר חוסר אקטיביזם מאשר אקטיביזם (סירוב שירות, נו הבנת). אני לא חושבת שאני צריכה ללכת לצבא אם אני מתנגדת לדרך הפעולה שלו. מה אני יכולה לעשות מלבד לשבת ולדבר עם אנשים (שהדעה שלהם מנוגדת לשלי), ולהסביר להם בדיוק מה הסיבות שלי? להסביר להם בדיוק מה קורה בעזה? להראות חוברות של אנשים שה-י-ו שם, ששירתו שם, ואמרו שהם חזרו שם לא-שפויים? לקרוא עדויות ולשמוע סיפורים משם, זה מצמרר אותי. אולי זה כי הדעות הפוליטיות שלי ושלך כ"כ שונות, והאמת היא שדי מנוגדות, ואולי זה כי לכל אחת מאיתנו יש את אמות המוסר שלה, ואולי זה סתם כי אנחנו שתי בנות כ"כ שונות בכללי. אני חושבת שאם היית במקומי, באותה דעה הכוונה, אולי גם את היית 'הולכת עד הסוף' עם הדעה שלך. האמת היא, שהשתמטות כיחידים לא תפתור שום דבר, אבל אולי יום אחד אם הצבא יקרוס, מישהו מהחזירים בממשלה יטרח לבדוק שניה מה הסיבה להשתמטות, ואז אולי, אבל רק אולי, יקום פה צבא טיפ-טיפה יותר מוסרי. או שהוא יכול פשוט לבוא לפורום גרין דיי ולראות את הדיונים האינטלקטואליים המרטיטים שמתקיימים פה

a fix for Nix

New member
אני לא גרה בוילה

אני לא יודעת מה היה קורה אם הייתי במקומך. אבל הייתי הולכת עד הסוף עם הדעה שלי עכשיו, החלום שלי היה להיות בקרבי. ולא בגלל שבן דוד שלי נהרג למען המדינה, ולא בגלל איזה פטריוטיזם עיוור, אלא כדי לראות שאני יכולה, ובעיקר פשוט...כדי לראות. כי מרגיש לי הכי נכון לשפוט, כאשר אני רואה בעצמי. אבל הפרופיל שלי בעייתי, ושתינו יודעות למה. הצבא שלנו מוסרי, ואין לך שמץ של מושג כמה. אם היית טורחת לקרוא ולהתעניין, היית מגלה שהרבה מהמדינות האירופאיות המתחסדות שמטיפות לנו על הומניות בצעו טבחים שלא היו מביישים את ג'ינג'יס חאן. וביום שהצבא שלנו יקרוס, זה הסוף של כולנו ולא יישאר מישהו בחיים שיהגה בשאלות פילוסופיות של זכויות אדם, מוסר ומצפון.

רק שאלה אחת: ../images/Emo163.gif

איפה השוויתי את צבא ישראל לצבאות אירופאים? בשום מקום לא אמרתי שהצבא הזה לא מוסרי -יחסית- לצבאות אחרים/אחרות(?!?!). אמרתי שלטעמי הצבא הזה לא מוסרי בגלל דברים שהוא מבצע.

a fix for Nix

New member
תראי, אין דבר כזה מוסריות מוחלטת

המוסריות של כל צבא נמדדת בהשוואה לצבאות אחרים. אנחנו לא בעולם האידיאלי, ועד כמה שניתן לצפות מצבא, הצבא שלנו הוא מוסרי.

ועכשיו נשאלת השאלה:מה היית מצפה מצבא?../images/Emo163.gif

פה המקום למוסריות הוא כביכול אינדיויודאלי, למרות שיש דברים שברור מה מותר ומה אסור לעשות.

a fix for Nix

New member
אני מצפה מצבא

להגן על אזרחי המדינה אליה הוא כפוף ואותה הוא משרת

ועכשיו עוד שאלה: ../images/Emo163.gif

האם אנחנו באמת נמצאים במלחמה? אם כן, אז איפה הצבא של הצד השני? ועוד שתיים: האם זה הכרחי מצד חיילי צה"ל לפנות משפחה מביתה כדי לראות משחק כדורגל? האם זה הכרחי לדפוק מכות לפלסטינאי רק כדי להראות שאתה 'השולט'? רק כדי לספק את האגו המסריח של אותו החייל? ואחת אחרונה: האם זה צודק לירות בילדים חפים מפשע? ובכן, כמובן שלא. אבל פה קיימת ההנחה ש'המחבלים לא מסתכלים על מי שהם רוצחים, הם פשוט רוצחים. בגלל זה גם לנו מותר'.

למעלה