דברים שלא קשורים לפורום-לפה!

ברור שלא בבת אחת

זה תהליך שצריך להיעשות בשלבים, אבל עדיין צריך להיעשות! כן, הם שונאים אותנו רק בגלל הצבא, בגלל הכיבוש, בגלל כל המעשים הלא מוסריים שהציונים עשו ב150 שנה האחרונות. לאט לאט, אפשר לעשות אתהתהליך הזה ברוורס, אין להם שנאה עקרונית ליהודים, אני מכיר פלסטינאים, הם שונאים אותי? מה פתאום?! הערבים הישראליים שגרים פה הם עדיין אזרחים סוג ב', הם גרים במדינה יהודית, בזמן שהם לא יהודים, זה נשמע לך הגיוני? המדינה לא מייצגת אותם בכלל! ואם כבר אנחנו בקטע הזה, מה את אומרת על זכות השיבה? ברור שזה לא סתם שהציונים באו להקים פה מדינה, אני מודה שהיה להם צורך במדינה, מאות שנים התנכלו להם. אבל סליחה, לא הייתה להם זכות לפתור את הבעיות שלהם על חשבון אחרים. אם רק הם היו באים לפה לגור, ולא בכוונה מוצהרת להקים מדינה ליהודים, הם אפילו היו מסתדרים עם התושבים הפלסטינאים! וכמו שליעוז אמר, כן, אני בעד מדינה דו לאומית (כשהמטרה הסופית היא חוסר מדינה בכלל). למה שהפלסטינאים לא יסכימו? כל מה שהם רוצים זה פאקינג להיות חופשיים, למ שתהיה להם התנגדות?

coullette

New member
איפה אורי איפה?

שיעשה פה קצת סדר
טוב קראתי את ההודעות כאן ואני חייבת להגיד שאין צד צודק יותר..כולנו בסופו של דבר מעלים טענות הגיוניות אבל צריך לזכור שהשתמטות זה לא מה שיביא שלום..להפך...מה שיקרה זה שההגנה הצבאית תחלש הרבה לפני שבממשלה יקלטו למה בדיוק אנשים משתמטים ויעשו עם זה משהו. אז אני לא בעד השתמטות למרות שאני עדיין חושבת כמו שכתבתי למעלה,שלמייקל לואיס יש זכות להחליט אם לעשות צבא או לא,כי הוא קודם כל נותן הסבר לעצמו ואחר כך לקהל הרחב.אני גם לא עשיתי צבא.הייתי יכולה לעשות ובחרתי שלא.האם אתם שופטים אותי כרעה או לא מוסרית? יכול להיות שתרמתי קצת למצב המסריח שלנו בזה שלא התגייסתי.אבל זה מאוחר עכשיו. מה שמשנה זה שאלו שמשתמטים הם לא בהכרח מזיקים לצבא אבל הם גם לא מצילים את העם. ואני חושבת שלהגיד שהחיילים שלנו הם רשעים או לא מצפוניים ולהשוות אותם לנאצים(!) זה מטומטם וכפוי טובה.החיילים בסופו של דבר עושים את מה שאמרו להם,נכון יש כאלה שמוציאים את זה על הפלשתינאים בלי סיבה אבל בסה"כ,אם לא היה פה טרור אז אני בטוחה שלא היו מתנהגים אליהם ככה.נכון שאי אפשר להכליל את כולם על סמך כמה טרוריסטים אבל גם אי אפשר לדעת מי טרוריסט ומי לא.המצב כיום הוא כזה שאנשים שולחים את הילדים שלהם לעשות פיגועים.אם אנחנו רוצים לשמור על עצמינו צריך לעשות כל מה שחייבים כדי לשמור על הבטחון שלנו. יפי נפש זה נחמד עד גבול מסוים.לא במחיר איבוד הבטחון שלנו.אני לא מוכנה למות כדי שמשהו לא יחשב "פוליטיקלי קורקט" אי שם באירופה,שדרך אגב הם לא יכולים אפילו לתאר איך זה לחיות כאן.אבל לשפוט אפשר תמיד.... וכן,אם לא היה צבא לא היינו פה.חד וחלק.אז מצד אחד אומרים שהחיילים הם חסרי מצפון ואכזריים ומצד שני אנחנו חיים במדינה הזאת ומתקיימים על הגב של הצבא.ועוד משהו-כולם אומרים עד כמה שהמדינה הזאת מסריחה-בסדר אז לא קל לחיות פה וכולם מושחתים.ואולי לא כיף פה כמו בשוויץ או בבלגיה למשל,אבל תזכרו מה היה לפני שהוקמה המדינה. תסכימו איתי שבאירופה בתקופה שלפני קום המדינה לא היה כל כך נעים.או שעדיף לחיות באושוויץ מאשר בתל אביב.. אז אולי כדאי שניפטר מהצביעות ונתחיל קצת להעריך את הצבא ואת הילדים שמתו בשביל שאתם תוכלו לישון טוב בלילה.ולא זאת לא קלישאה.. ובנימה אופטימית זו-לילה טוב כי אני כבר לא רואה בעיניים:)

IפותI

New member
הממ

החרם מוצדק במידת מה, מכיוון שהוא דמות מודל לחיקוי בקרב ילדים, והסיבה שלו טיפשית ובעיניי להשתמט זה בכלל לא מקובל. אבל, אלו החיים שלו, ושיעשה איתם מה שבא לו[למרות שאני באמת מאחלת לו להתאבד במקום להיות כפרזיט] והוא אמנם מודל לחיקוי בקרב ילדים, אבל לפני הכל הוא בנאדם. ולפני שהוא מעביר את המסר הזה לאחרים, הוא חושב על עצמו.[אע"פ שזהו מקור הבעיה] הצלחתי לסבך כאן את הכל, אבל החכמים שביניכם יצליחו להבין את הפואנטה. ~אני לישון~

למעלה