דילמת הקיסרית

רותי ע

New member
../images/Emo32.gif דילמת הקיסרית

נכון שזה לא פורום הריון אבל משום מה יש לי תחושה שרובנו עברנו לידה אחת לפחות...
אז רציתי לשמוע מה דעתכן על הדילמה הבאה- לידה ראשונה ילדתי בניתוח קיסרי בגלל לידה שלא התקדמה. הרופא שלי אומר שיש לי 50% סיכוי ללידה קיסרית נוספת. אמנם יש לי עוד הרבה זמן אבל אני כבר מתלבטת בשאלה- בשביל מה לסבול כמו פעם קודמת (30 שעות של צירים מתוכם 20 בחדר הלידה מחוברת למכשירים ומוזרקת בקוקטייל מגוון של סמים מזרזים) ובסוף לעבור ניתוח? ויש לי סיכוי 1:1 שזה יקרה שוב. אני יכולה מראש לבחור בניתוח והיתרונות: -לחסוך שבועיים לפחות של הריון (ובשבועיים האחרונים כל יום עובר קשה). -לחסוך כאבים וסבל של שעות. -לחסוך לחץ נפשי (יילך או לא יילך רגיל ורק הלחץ יכול לעקב את הלידה). -לבחור מקום שהבעל יהיה לצידי (אם מתכננים מראש יש הרבה בתי חולים שמרשים לבעל להיות לידך, ולהיות לבד בניתוח קיסרי זו חוויה נורא לא נעימה, בלי אף אחד שיתמוך וירגיע). היתרונות של לידה טבעית מאוד ברורים לי ובכל זאת אני מפקפקת בגלל הסיכוי הנמוך יחסית להגיע ללידה טבעית כמו שהייתי חולמת עליה. מה דעתכן?

רותי , שלומות...../images/Emo22.gif

שמעי נא , יקירתי- אני אהיה מאוד נחרצת , ברשותך. את שואלת למה? משום שחווית הלידה שעברתי לפני חודשיים וחצי בדיוק (11 שעות צירים איומים ונוראים בעוצמת הכאב שהסבו לי , לידה שלא מתקדמת וכנ"ל פתיחה , מה שלא איפשר לתת לי אפידורל ובסוף גם מצוקה עוברית שהובילה לניתוח דחוף...מספיק , לא?) גרמה לי להחליט שזהו זה. בפעם הבאה - דורסל , וגם קיסרי אלקטיבי. האם את מוכנה לחוות שוב , חלילה, מה שחווית בפעם הקודמת? הוסיפי לכך את הסכנה של קרע ברחם (דבר שעלול לקרות בלידה מאומצת לאחר לידה בניתוח קיסרי) ותגידי לי את. כל שאמרתי כאן - נאמר על דעתי האישית בלבד. נחרצת מאוד , כאמור , בגלל שמאוד מאוד סבלתי. יש לך אומץ לנסות משהו אחר? - תפאדלי יא בינתי. אני איתך , מאחלת לך הצלחה מרובה. בכל מקרה , ומה שלא תחליטי - שיהיה קל ומושלם. מה שנקרא : "חוויה מתקנת". ענת.

לפני או טו טו חמישה חודשים הייתי

בדיוק באותה דילמה, אחרי 2 לידות טבעיות לא קלות כלל.... בסוף בגלל המשקל העצום של התינוק (נולד 4,380 ק"ג ואני אישה במידה מדיום-סמול בד"כ) בחרתי לאחר לבטים אינסופיים בקיסרי. אפילו בחדר הניתוח התלבטתי אם לא לעצור הכל ולהגיד שאני רוצה לנסות רגיל... אבל לא עצרתי. אז נכון, הדרך הרבה יותר קצרה - 25 דקות והכל נגמר. אבל ההחלמה, היתה, איך לומר, שוק בשבילי. עוצמת הכאבים היתה איומה. וכמובן שיש צלקת (שכחתי ממנה כשהתלבטתי...) - שזה לא נחשב כשיקול בכלל, אבל בכל זאת. אז - אם המשקל המוערך של התינוק שלך הוא משקל רגיל, וההריון היה סביר ולא חריג בשום דבר - לכי על לידה רגילה. הרופאים לי אמרו שכל לידה קיסרית מסוכנת פי 7 מלידה רגילה לגבי הסיבוכים האפשריים. חוץ מזה שהחוויה, אפילו שיש כאבים ומחוברים למכשירים - היא אמיתית יותר, לטעמי. וגם החלמת הגוף אחרי קיסרי שונה לגמרי מאשר אחרי לידה רגילה. הבטן נשארת תלוייה, לוקח הרבה יותר זמן לכל הנוזלים להיספג ולצאת החוצה מן הגוף. אני, אם לא היה לי תינוק כל כך גדול, הייתי הולכת על רגילה. שיהיה במזל טוב ובהצלחה בכל דרך שתבחרי!!! מיה

בתור אחת שעברה רק ניתוח, ההחלמה

בהחלט קשה אבל לך זה לא חדש כי הרי עברת את זה פעם... אני הייתי הולכת על קיסרי גם בגלל הקטע של להוציא עובר במצב אופטימלי בלי סיכונים וסיבוכים (רוב הסיכונים הם אימהיים) וגם בגלל הקטע של הסבל בלידה עצמה. לפי הסיפורים ששמעתי בפורום הריון לאחר טיפולים,אף אחד לא התקרב ללידה המושלמת שהכל דופק כמו שעון והאם מחייכת ומאושרת גם כשהצירים קורעים אותה. חוצמזה שאני חושבת שהרופאים ינסו גם ככה לשכנע אותך ללדת בניתוח, גם אני חושבת ככה. תחסכי לעצמך סבל ולחץ והכי חשוב - שבועיים מחודש תשיעי שזה המון... בהצלחה משי

רובנו עברנו....../images/Emo43.gif../images/Emo104.gif

המון לידות...אז אני לא...אבל מנסיוני הדל כאב לילדה וכבעל לאשה שאם לא היה מתעקש לבצע לידה קיסרית ולבסוף הזמין ושילם על לידה קיסרית פרטית... לא היו שתיהן בחיים היום....והרופא בסוף הודה...אני ממליץ בחום על לידה קיסרית בבית חולים אמיתי (וכדי לא להעליב אף אחד אני יכול להמליץ איפה לא ללדת אבל רק במסרים...) הרבה בריאות
אמנון מרגלית

ofelya

New member
עוד נקודה למחשבה

אמנם לא ילדתי קיסרי אבל נולדתי בקיסרי... לא תהיה לך בעיה אם תרצי הריון שלישי אחרי שני ניתוחים? אני זוכרת שפעם היו הגבלות ובגלל זה יש לי רק שני אחים קטנים...

_גלית_

New member
עד כמה שידוע לי, אין הגבלה כזאת.

שמעתי מהרופא שלי, שניתח קיסרי באשה אחת 5 פעמים. והכל היה תקין חמסה|

אני ילדתי את שירה בניתוח קיסרי

ואני מאוד מאוד רוצה ללדת את הלידה הבאה שלי בלידה רגילה. מכמה סיבות: 1. רוצה לחוות את החוויה ששמעתי שהיא פשוט מדהימה (לא הכאב, השניה שבא יוצא הילד ושמים לך אותו על הגוף) 2. ההתאוששות מקיסרי היתה פשוט סיוט עבורי 3. חוויה מתקנת 4. אחרי שני קיסרים אין יותר לידה טבעית רק קיסרי 5. אחרי קיסרי לא מומלץ להיכנס להריון שנה (לא שיש לי תוכניות אבל מי יודע) אני חושבת שזהו לבינתיים רותילה יקרה, לדעתי ואני רואה שהיא קצת נוגדת את דעת הרוב פה, תחליטי לעשות קיסרי רק ושוב רק אם את מרגישה שיהיה לך ממש קשה לעבור שוב את החוויה של נסיון ללידה טבעית ואחר כל קיסרי. כל עוד הסיכוי הוא חמישים חמישים הייתי זורמת עם המצב ורואה מה יקרה. כמובן ללא סיכון כלשהו לעובר (חמסה חמסה טפו טפו, מלח מים וכל שאר הקלישאות) בהצלחה ורד

יונית ש

New member
כל אחת מגיבה לפי הלידה שחוותה

ובמקרה שלי רק קיסרי
הלידה שלי הייתה לי כל כך קשה, שלא הייתי מוכנה לעבור זאת שוב. אולי כדאי לך להתייעץ עם הרופא, לבדוק מה הסיכויים לעבור לידה טבעית קלה. אם נראה כי הסיכוי ללידה טיבעית טובים, אך ייתכן כי יהיו שוב סיבוכים. הייתי פותרת זאת מראש על ידי קיסרי. למה לקחת סיכונים מיותרים. ודרך אגב יש שהתאוששו מקיסרי באופן מהיר. אני לעומת זאת מלידה רגילה החלמתי כל כך לאט, היו לי המון תפרים בפנים ובחוץ כך שלא רק סוג הלידה משנה את ההחלמה אלא גם איך הלידה עברה. ואת הרי יודעת כבר איך זה להתאושש מקיסרי. ולצערי אני לא יכולה להבטיח לך שבלידה טבעית תחווי את אותם רגעים מופלאים בהם מניחים עליך את הילד לאחר הלידה. לי הרגע הזה נמשך בדיוק שניה ואני לא זוכרת כלום. הלוואי וכולנו היינו עוברות לידות קלות בריאות ומוצלחות. אבל זה לא קל ובסוף הכי חשוב שתעשי את הדבר הכי בטוח ובריא לך ולילד. בהצלחה בכל בחירה שתחליטי יונית

דיאנה1

New member
הי רותי, גם אני במיעוט

ראשית תקבלי כמובן את מלוא תמיכתי בכל החלטה, את זו שהולכת ללדת ורק את תחליטי איך. ובכל זאת, אני חושבת שכדאי לך לשקול ללדת בלידה רגילה, מכמה סיבות: - הסיבה שבגללה הגעת לניתוח קיסרי היא לא מסוג הסיבות שמחייבות תמיד ניתוח קיסרי. כלומר זה לא שהילד לא הצליח לעבור או סיבות אחרות שחוזרות על עצמן. הלידה לא התקדמה מספיק מהר לטעמם של הרופאים ולכן הם לקחו אותך לניתוח. אז ראשית תוכלי ללמוד איך לגרום להתקדמות מהירה יותר של הלידה בדרכים טבעיות, ושנית תוכלי להתכונן מראש למצב בו תצטרכי לגלות אסרטיביות ולבקש מהרופאים סיבה טובה לניתוח קיסרי, ואפילו לסרב אם לא תהיה סיבה רפואית מוצדקת (כמו "אנחנו צריכים את החדר"). - לגבי "למה לקחת סיכון" וכו´, הלידה בניתוח קיסרי מסוכנת יותר גם ליולדת וגם ליילוד. - כבר דיברו כאן על החוויה העצומה בלידה רגילה, ועל ההחלמה הקשה מניתוח קיסרי, אז אני לא ארחיב בנושא. - הסיכויים להצלחת ההנקה הרבה יותר גדולים לאחר לידה רגילה, מאחר ואחרי ניתוח קיסרי צריך בדרך כלל ללחוץ על הצוות שיביא את התינוק להנקה החשובה כל כך מיד אחרי הלידה, וגם אחר כך הרבה יותר קשה לתפקד ולהתמודד בבת אחת עם ההחלמה מהניתוח והקשיים של ראשית ההנקה. - מצטרפת לשיקול של "פעמיים ניתוח קיסרי - תמיד ניתוח קיסרי". הפעם את יכולה לבחור, אם תחליטי על ניתוח לא תוכלי לבחור יותר. אני מכירה כמה בנות שעברו לידה רגילה אחרי ניתוח קיסרי. חברה שלי ילדה עם מיילדת פרטית מסיבה אחת: לא להגיע שוב לניתוח קיסרי. תחושת ההישג והסיפוק שלהן היא מדהימה. אם תרצי אוכל לקשר ביניכן.

_גלית_

New member
מסכימה עם דיאנה ../images/Emo45.gif למרות שאין לי

נסיון אישי בנושא הספציפי הזה, וגם, ממליצה לבדוק את אופציית המיילד/ת הפרטיים!!

מלמלה

New member
לבחור מראש את בי"ח

ניתן גם בלידה רגילה גם להתקשר עם רופא מיילד תמורת תשלום ניתן ואני ללא נסיון אבל נראה לי שגם עד איזה שלא בלידה רגילה "שאינה מתקדמת" ניתן לקבוע מראש רותי עך כל הסכנות והבעיות כבר הזכירו לך רק לזכור דבר אחד הרופא חותך לך את הבטן עם סכין!!!אז מתוך בחירה? לא עברתי לידה רגילה כן עברתי שני ניתוחים אחרי הראשון כמעט פתחו לי את הבטן פעם נוספת לניתוח מעיים בגלל חסימה - כן סיבוך מוכר מהניתוח..... ממש לא נראה לי להכנס לחדר ניתוח ללא צורך כן נראה לי לשוחח עם הרופא שלך ולגבש עמדה מראש הריון ובסופו לידה הכי קלים שרק אפשר

popo11

New member
../images/Emo104.gif זה כבר אי אפשר

בטלו את השר"פ. עכשיו אפשר לעשות את זה רק שחור, כלומר לא חוקי.

דיאנה1

New member
זה עדיין אפשרי בבתי חולים פרטיים

למשל לניאדו מאפשר גם מיילדות פרטיות וגם רופאים פרטיים. יש טענה שגם בתל השומר אם מזמינים את המיילדת עד סוף החודש מקבלים אותה באופן פרטי לא משנה מתי יולדים, מצד שני יש טענות שזה לא ככה. אפשר להתקשר ל"מועדון היולדות" שלהן ולבדוק. ואולי יקרה נס ויפתחו שוב את משגב לדך במתכונת הקודמת... אולי אני אחתים את הילדים שלי על עצומה שהם רוצים אחים (אני לא מוכנה להתקרב לבית חולים אחר).

popo11

New member
../images/Emo104.gif אני הייתי שם בדיוק

הלידה הראשונה שלי היתה בניתוח קיסרי בגלל מצוקה עוברית. את הלידה השניה רציתי אחרת לגמרי. להגיע בהפתעה לחדר לידה, לבקש אפידורל, ללחוץ, לדחוף, לחבק ילד חלקלק, להניק מיד. הכל רגיל ונורמלי. אז ככה זה התחיל. הגענו לחדר לידה אחרי (מסתבר בדיעבד) ירידת מים לפני כ-10 שעות וצירים חלשים מהבוקר. מיד הם נעשו חזקים, ודרשתי אפידורל. והלידה לא התקדמה. אז נכנס הרופא ואמר שתינוקות שנולדים 14 שעות ויותר אחרי ירידת מים מחברים מיד לאינפוזיה עם אנטיביוטיקה וחוץ מזה שאנחנו כבר 12 שעות עם 3 אצבעות פתיחה, בקיצור הוא ממליץ ניתוח לפני שנכנס למצוקה עוברית. מה שהפחיד אותי היה האינפוזיה, אז אמרנו קדימה, ניתוח. בעלי לא היה איתי, ואני הייתי מפוחדת כמו שלא הייתי בחיים שלי. אחרי שיצאנו מחדר ניתוח אמרו לי שהצלקת היתה על סף קריעה ושעדי לא היה יוצא רגיל בכל מקרה כי חבל הטבור היה מלופף לו סביב היד. כך הסתבר לנו שזו היתה ההחלטה הנכונה. ההחלמה ? את כבר יודעת - כשבוע בבי"ח ואח"כ עוד שבועיים של כאבים. ההנקה לא היתה בעייתית, רק הפעולה הנוראית של לקום ולהתיישב
... לא יודעת. אולי אני הייתי בכזאת אופוריה ששום דבר לא היה יכול להרוס לי. אני יודעת שפעם הבאה זה קיסרי מתוכנן, אבל זה מה יש. העיקר, ואת זה צריך לזכור, הוא ילד בריא. לסיכום, מה אני ממליצה - לזרום עם זה. את יכולה על פי חוק, בכל שלב של ההריון והלידה לדרוש קיסרי. כלומר, גם אם את מחליטה ללכת על לידה רגילה וזה לא זז, את יכולה לחתוך וחייבים לבצע את הניתוח. דבר שני, תתייצעי עם הרופא שלך. מה שהוא אומר - קדוש. אני יודעת שתמיד חושבים על השיקולים הזרים של הרופאים, אבל איפה שהוא לא מוכן לקחת סיכון, את בטח לא יכולה. שלא לדבר על לחסוך שבועיים מתשיעי, רק זה שווה ! מה שתחליטי, אנחנו איתך !
סיון

לדעתי את כבר החלטת... ../images/Emo8.gif

אני מבינה שמה שמטה את הכף לטובת ניתוח קיסרי הוא בעצם הפחד מהסבל שעלול להגרם לך כי ניכר שעברת טראומה בלידה הראשונה. אין ספק שזו החלטה קשה, אבל סיכונים יש גם בניתוח. 30 שעות זה המון זמן, אבל קחי בחשבון שבלידה ראשונה זה קורה הרבה. אצלי זה היה 24 שעות של צירים ללא הפסקה וללא פתיחה. אני הייתי הולכת על לידה טבעית כי נראה לי שהסיכוי שזה יקרה בלידה הזו קטן יותר ולא נראה לי שיחכו הפעם 30 שעות כדי לקבוע ניתוח. אולי כדאי שתלכי לבית חולים שבו ירשו לבעלך להכנס למקרה שיחליטו על ניתוח אחרי נסיון ליילד באופן טבעי? חוץ מזה, רותי, בלידה הראשונה זה היה עבורך טראומה כי לא היית מוכנה לזה נפשית. יכול להיות שהפעם זה יהיה אחרת

ענבל30

New member
החלטה קשה ללא ספק...

אבל גם אני מסכימה עם ורד של שירה... הלידה של רומי הסתיימה בקיסרי, ולמרות שאני לא מתענה בכך, יש עמוק בפנים קצת תחושת החמצה, על שלא ילדתי "כדרך הטבע"... ההחלמה מהקיסרי עברה אצלי דווקא באופן סביר, ואת יודעת הכי טוב איך זה עבר אצלך... תמיד יש גם את האפשרות שתתחילי לידה רגילה ובסוף יריצו אותך לחדר ניתוח... גם אני יודעת שאחרי 2 ניתוחים קיסריים אפשר ללדת רק עוד ילד אחד - בקיסרי בלבד. זה ניתוח, כמו כל ניתוח, פותחים ממש את הבטן... יכולים להיות סיבוכים גם כאן... רותי, החיים, כמו שאומרים, הם לא חברת ביטוח. גם קיסרי מוזמן לא מבטיח שהכל יעבור בלי בעיות, ולעומת זאת חווית הלידה הטבעית איננה. נכון שלא חוויתי אותה מימי, ולא סבלתי שעות ארוכות של צירי לחץ כואבים (רק 4 שעות של צירים מזירוז
) אבל זו השקפתי... בלידה הבאה שלי ארצה לנסות לידה רגילה. ואגב, להבדיל מכמה בנות כאן, כן שמעתי על סיפורי לידה קלים יחסית, כשהלידה התקדמה יפה בלי סיבוכים ובלי בעיות, היתה זריזה וחוויה יפה ומרגשת. לא כל לידה היא תופת של עינוי וסבל והתעללות הצוות הרפואי.

popo11

New member
../images/Emo104.gif תיקון טעות

אחרי שני קיסריים אפשר עוד הרבה לידות כאלה, אני לא יודעת את כמה, אבל יחד איתי היתה יולדת שלה זו הלידה החמישית בקיסרי ... מה שכן אחרי שניים אין אפשרות ללדת בלידה טבעית. רק על הסכין

לאה_מ

New member
יש לי חברה שעברה שתי לידות כאלה

ובשלישית (כשתהיה) היא מתכננת ללדת בקיסרי. אני חוויתי שתי לידות טבעיות נהדרות, ולידה אחת בניתוח קיסרי חרום, ואני חייבת לומר לך שאין בכלל מה להשוות - לטובת הלידה הטבעית, כמובן. הניתוח אמנם מסתיים תוך דקות, אבל ההחלמה גועלית (את ודאי יודעת). שירה נולדה בבוקר, ובאותו יום בצהריים כבר "שכחתי" שילדתי. לעומת זאת, עם אורי, גם 10 ימים אחרי הלידה עדיין זכרתי את זה (והצלקת נשארה למזכרת עד היום... כדי שלא אשכח בפעם הבאה. מזל שהם משאירים סימן
). גם העובדה שלא קיבלתי את אורי אחרי הלידה, ולא יכולתי להחזיק אותו ולהניק אותו ולחבק אותו היתה לי מאד קשה. אני לא יכולה להמליץ לך מה עדיף. לא חוויתי לידה כפי שאת מתארת, אבל קחי בחשבון גם שאם תעשי קיסרי לא תהיה לך בחירה בפעם הבאה. מה שלא תבחרי - שיעבור בקלות.

למעלה