דילמת הקיסרית

רותי, לפי הסיבות שמנית

נראה לי שכבר החלטת. מצאת לנכון למנות את כל סיבות החיוביות לניתוח קיסרי ואף לא אחת שלילית. נראה לי שההחלטה כבר נעשתה ואת מחפשת חיזוקים. לפי דעתי - פשוט תעשי מה שנכון וטוב בעינייך, הרי את צריכה לעבור את הלידה ולפי מה שאת מתארת, לא עברת חוויה ממש חיובית בלידה הקודמת, אז למה לסבול?? בכל מקרה הכי חשוב להיות שלמה עם הבחירה והריון קל כבר אמרתי??

רותי ע

New member
אני דווקא ממש לא סגורה...

שפוט לידה טבעית ברור לי למה עדיף. הרעיון של אולי ליזום קיסרי הוא חדש לי...

בכל מקרה תהיי שלמה עם הבחירה

כי זה מה שחשוב. לי אין נסיון עם קיסרי אלא עם לידה טבעית זריזה. לא הספקתי לקחת אפידורל וזה מאוד כאב (בלשון המעטה). ככה שקצת קשה לי לייעץ. איחתי לעצמי לידה קצרה לא פאידורל למרות ל שלא ידעתי באמת מה אני מאחלת לעצמי - וזה התגשם. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה

vered4

New member
במקרה שלי, אמרו לי שיש סיכוי גדול

שאגיע לקיסרי, בסופו של דבר, בגלל מצוקת העובר (אחרי זרוז בגלל קצב גדילה נמוך). בחרתי בקיסרי כי חשבתי שעדיף להגיע לניתוח, בנחת, כשהכל מאורגן, ולא בריצה כשיש מצוקה.

הקשיבי לאחת שעברה את זה בהצלחה../images/Emo68.gif

רותי בגלל שכבר עברת ניתוח קיסרי לסבול שוב שעות ללא צירים לא תסבלי כי אסור לרופאים לתת לך להיות הרבה שעות עם צירים. שמעי מנסיוני: ילדתי את בכורי בניתוח קיסרי, את ביתי האמצעית ילדתי בלידה רגילה עם המון אמצעי זהירות, גם לי הסבירו שבמידה והלידה לא תתקדם בקצב הרצוי אזי אעבור ניתוח קיסרי. למזלי הלידה התקדמה בקצב משביע רצון וילדתי בלידה רגילה. חשוב לציין בגלל עברך (ניתוח) לא תקבלי זריקות לזירוז הלידה. למרבה המזל גם את הלידה השלישית שלי ילדתי בלידה רגילה שכל הזמן סכנת המנותחת ריחפה מעל ראשי. אקווה שעזרתי לך עם תרצי לשאול עוד שאלות אשמח לשתף אותך

רותי ע

New member
הוספת לי פרטים שלא ידעתי

ומאוד אשמח לשמוע כל נתון נוסף שיעזור לי בהמשך... את מוזמנת לשלוח לי מסר או מייל.

jole

New member
לא יכולה להמליץ רק לשתף../images/Emo104.gif

מכוון ששתי הלידות שלי לא היו על הסכין אני לא יכולה להמליץ כי לא יודעת מה זה רק יכולה לשתף בחוויה האדירה של הלידה הרגילה. הלידה של לי התחילה רגיל והסתיימה בוואקום כי אחרי שהתחיל לצאת הוא החליט שאולי לא כדאי...אבל אז אמרו לו ..חביבי החלטת לצאת ועל כן תסיים ושאבו אותו החוצה. אני יכולה לספר שרק אחרי הלידה של יהונתן ידעתי עד כמה החמצתי את "החוויה" בלידה של לי למרות שהיא התחילה רגיל . הלידה של יהונתן הייתה מדהימה- כל הסיפור החל מירידת מים ועד היציאה הסופית עברו רק 4 שעות. נגעתי בראשו עוד לפני שהוא יצא, וראיתי אותו מגיח וישר הונח עלי פשוט אין מספיק מילים לתאר את התחושה. גם חשוב מי המיילדת ושלי הייתה המלאך בהתגלמותו (מיכל לרר מבית חולים רמב"ם- חבל שאין פה זיקוקי דינור ונוצצים לקשט בהם את השם). בכל אופן אני מחזקת אותך בכל החלטה שתעשי העיקר שאת תהיי שלמה איתה.

מאד מזדהה עם התלבטותך../images/Emo70.gif

אני בדיוק באותה התלבטות לגבי ההריון הבא - גם אני עברתי קיסרי לאחר לידה ארוכה מאד שלא התקדמה ואני חוששת להגיע למצב דומה בלידה הבאה, מה גם שמהניתוח עצמו התאוששתי מהר מאד אבל מהטראומה שלוקחים אותך בחטף לחדר ניתוח וללדת בלי הבעל קצת פחות. אני גם מסכימה לכל היתרונות ובכ"ז עדיין חוששת כי ניתוח זה בכל אופן ניתוח בעוד שלידה, אם היא עוברת כראוי (ובלי חתך...) זה בסה"כ לידה....
ובהצלחה בכל מה שתבחרי.....

גם לי קשה לייעץ

עברתי לידה טבעית מהירה שאני מאחלת כמוה לכל אישה. הפחד הגדול שהיה לי לפני הלידה הוא מפני קיסרי. בתור אחת שלא עברה את זה - אני עדיין חוששת, הרבה יותר מהחשש מפני צירים כואבים. אני מקווה שתהיה לך אופציה לנסות לידה טבעית אבל לא רוצה לדחוף לכוון כי כל אישה מגיבה אחרת לצירים וכנראה שאני לא יכולה להבין מה עובר על נשים שסובלות הרבה יותר ממני. שתהיה לידה קלה בכל דרך שתבחרי! חנה

meira

New member
נכון שאין לי נסיון אישי בקיסרי

אבל גם אני חושבת שכדאי לך לנסות להגיע ללידה רגילה ואם יהיה צורך, לעבור לקיסרי. אני מאמינה שבשל הלידה הראשונה הצוות לא יתן לך לסחוב הרבה שעות של צירים/כאבים לחינם ואם יראו שהלידה לא מתקדמת, יפנו לקיסרי. במידה והלידה תזרום בקלות, את הרווחת חוויה מדהימה של השניה הראשונה הזו... וגם ההחלמה אחרי לידה רגילה בכל זאת יותר קלה ומהירה מקיסרי. הכי חשוב - בהצלחה עם כל החלטה

michal@gal

Active member
מנהל
אספר לך על חברה שלי

שילדה לידה ראשונה בניתוח קיסרי מתוכנן. ההתאוששות מהניתוח היתה כמו מכל ניתוח, קשה, ארוך וכואב. לקראת הלידה השניה נתנו לה את האופציה לעבור שוב קיסרי, והיא בחרה ללדת בלידה טבעית. היא אומרת שהיא לא מצטערת לרגע על הבחירה שלה. למרות שהלידה הטבעית לא היתה כל כך מהירה, והיו כאבים של צירים (עד האפידורל). החברה אומרת שההתאוששות המהירה אחרי הלידה הטבעית, שווה את הכל.

בלי ניסיון- אבל מה הלחץ להחליט עכשי

את בהחלט יכולה לקבוע תור לקיסרי, ולאט לאט להחליט מה יותר מתחבר אלייך ועם מה את יותר שלמה עם כל הכוך בזה יתרונות וחסרונות באו]פן אישי הייתי הולכת על העניין של כן לנסות בלידה רגילה!!! כאב הוא בסופו של דבר חולף!!! והכאבים אחרי בקיסרי ודאי ידועים לך, ולפעמים דווקא מהקיסרי יותר קשה לחזור לשיגרה לעומת , ניסיון בכל זאת ללידה טבעית.- אני תומכת במישפט :את יכולה לנסות......! אין לי ניסיון עם קיסרי אבל יש לי עם צירים של למעלה מ-30 שעות! כשהכל צירים סדירים ובחדר הלידה.....מחוברת למכשירים ורק לקראת הסוף עם אפידורל- אז מה עבר עלייך אני יודעת ... ולכן אני בעד לנסות בטיבעי! אם לא אז לא - אז יהיה קיסרי....... הכי חשוב שתהיי ותהיו שלמים עם כל החלטה- ובריאות

רותי ע

New member
זו בדיוק הנקודה-אין לחץ

וכל התגובות הנפלאות האלו נותנות לי חומר למחשבה לחודשים הבאים...

רותי - בתור מישהי שלא עברה קיסרי

בכל דרך שהיא, נולדתי בדרך טבעית וילדתי בדרך טבעית. אני חושבת שכדאי הלידה הטבעית, במיוחד אם את רוצה יותר מ-3 ילדים, לפי הבנתי אחרי פעמיים קיסרי עושים גם כן קיסרי ולאחר מכן בכלל לא רצוי להיכנס להריון נוסף. אני חיכיתי ללידה הרבה זמן עם חומר מזרז אבל בסוף עשו רק ואקום.

galit31

New member
מהנסיון שלי

עברתי קודם 2 לידות רגילות ורק את השלישית בקיסרי מתוכנן מראש כיוון שהתינוק היה ענק ואין מה להשוות , אמנם בקיסרי את לא מרגישה את הלידה עצמה אבל אני פחדתי נורא מהזריקה בגב ( את הלידות האחרות עברתי בלי אפידורל) ואח"כ ההתעוררות הקשה מההרדמה - כל הגוף גירד לי, וזה שלא יכולתי ישר להחזיק אותו על הידיים אלא הייתי צריכה לחכות כמה שעות וכמובן כאבי התופת בכל קימה מהמיטה והצלקת שמטרידה עד היום (שנה אחרי) אני באופן אישי הייתי מעדיפה לעבור 10 פעמים לידה רגילה ולא עוד אחת קיסרי

אני אגיד לך רק משהו קצר-

את ואני עבדנו בחודשים האחרונים על סקר בתי היולדות של הפורום. את ואני קראנו כל כך הרבה סיפורי לידה טראומטיים, וגם כמה מעוררי קנאה. בשיחה שניהלנו על הנושא הזה, הסכמנו שהבעיה המרכזית היא קלות ההתערבות הרפואית בהליך שוא טבעי לחלוטין. אני חושבת שאת צריכה לעבור את כל ההריון החדש והמרגש הזה כחויה מתקנת. ז"א, שלא רק הלידה תהיה נטולת סבל מיותר. זאת בעצם העצה שלי- להיות קשובה לגוף שלך, לעובר/ית שלך. שניכם יחד תחליטו כשיגיע הזמן.
ובהצלחה עם מה שלא יהיה!

למעלה