דילמת הקיסרית

כזו תשובה חיכיתי לקרוא

והיא הכי משמעותית לפי דעתי. לשמוע מנסיון של מישהי שילדה גם טבעי, וגם בקיסרי. הלידה של תומר, אף שהיתה לידה ראשונה, הייתה קלה, ובקיצור: 4 שעות צירים כואבים - אבל נסבלים!, אח"כ אפידורל, הלכתי לישון, מדי פעם נבדקתי, ובבוקר (אחרי 10 שעות מרגע קבלת הציר הראשון בבית) אמרו לי - יאללה, יש פתיחה, תתחילי ללחוץ. 4 לחיצות, 20 דקות על השעון -תומר היה על הבטן שלי. זו תחושה מדהימה, מפעימה, מפתיעה! לא ידעתי בכלל שהוא כבר בחוץ, ופתאום אחרי כ"כ מעט זמן הוא כבר היה עלי! כל הלידה היתה ממש הפתעה נעימה עבורי. ומיד כמובן הנקתי אותו. אז נכון, חתכו אותי, וזה כאב, וגם לקח לי כמה ימים עד שהתגברתי על התפרים, אבל אני לא רוצה לחשוב בכלל על הסבל שהייתי עוברת אם הייתי עוברת קיסרי - וסף הסבל שלי מאוד נמוך. בקיצור, אני חושבת שאת צריכה לזרום. ללכת ללידה טבעית, ומקסימום אם חס וחלילה משהו משתבש - קיסרי. אז נכון, זה יהיה ארוך, זה יהיה כואב, זה יהיה מתיש, אבל האם את בטוחה שאם תבחרי בקיסרי, לא תצטערי אח"כ שלא ניסית? כך לפחות תוכלי לדעת שניסית. זה לפחות מה שאני הייתי בוחרת לעשות. ושוב, קחי בחשבון (את וכולם) שאני לא עברתי קיסרי, אז אין לי מושג מה זה. פשוט עברתי לידה טבעית נפלאה.

מאיה10

New member
למה חתכו אותך?

מקוה שאני לא מביכה אותך. הלידה שלך באמת נשמעת כמו שהייתי רוצה לעצמי אבל זה נשמע לי כמו אחד מהמקרים הנפוצים בארץ שממהרים לעשות חתך למרות שאולי אפשר בלי, לא? אולי אני טועה, אולי היתה סיבה שידועה גם לך אבל אחרי 4 לחיצות? אני לחצתי אולי 70 אז היה לי ברור שלא אמלט מזה, לפחות ההחלמה היתה יחסית קלה. לגבי הבחירה שלי, אני יודעת שאעדיף שוב לידה טבעית למרות הקשיים אבל מקוה שעד אז תוחזר האפשרות לליווי מילד/ת פרטי/ת כי למרות שהכל עבר טוב מהסיפורים ששמעתי זה כמובן לא מבטיח את הפעם הבאה, להיפך משום מה בראשונה הייתי אופטימית כזו ודוקא עכשיו יש לי יותר חחשות כשאני חושבת על זה.

למה חתכו אותי

כי יצא לי בונגילון במשקל 4 ק"D והקף ראש 42... יכול להיות שאפשר היה לנסות ולא לחתוך, אבל המילדת המליצה, והעדפתי חתך מאשר להיקרע לכל הכיוונים. האמת היא שזו התלבטות שהייתה לי עוד לפני הלידה, ואין לי פתרון עבורה ואני לא יודעת מה אעשה בלידה הבאה - האם לנסות עוד, או להקשיב להמלצת המילדת ולחתוך? כמובן שמאוד לא רציתי שיחתכו אותי, ועיסיתי עם שמן נבט חיטה חודש לפני וכו´ וכו´, אבל ברגע האמת, אין לך אפשרות להחליט בעצמך - מצד אחד, המילדת מנוסה ויודעת הכי טוב. מצד שני, אולי היא רק רוצה לזרז את התהליך? מצד שלישי, אולי אני אבקש שלא יחתכו, ואז יווצרו לי קרעים הרבה יותר נוראיים מאשר חתך קטן (וכואב) אחד? אני משערת שלאף אחד אין תשובה ממשית לעניין. לי המילדת אמרה שיש לי עור מאוד עדין ועדיף לחתוך. אז נחתכתי. ולגבי מילדת פרטית - זה באמת ללכת על הכי בטוח, לשמחתי הצוות שליווה אותי היה מקסים ונהדר, ומאוד הקל עלי את כל התהליך, אבל כנראה שזה עניין של מזל, ליפול על צוות טוב.

חתך מול קרע

כשהייתי בהריון עם יובל רציתי נורא ללדת בלי תפרים (ומי לא ?
) עשינו מסג´ים לפרניאום עם שמן נבט חיטה, התעמלות ומה לא. לקצר סיפור ארוך - ילדתי עם חתך. גובלן מבחינת התפרים. כאב מאוד יומיים ואחר כך הרגשתי היטב עוד כמה ימים. עם מיכל שוב רציתי בלי תפרים (הייתה לי את אותה מיילדת ואמרתי לה שהיא "חייבת לי"). לא חתכו אותי אבל נקרעתי בשני מקומות, אחד מהם פנימי, שלא תפרו כי לא דימם, ואחד חיצוני, שתפרו בשני תפרים קטנים. לא הרגשתי את התפרים בכלל. הרגשתי כאילו ילדתי בלי תפרים. ודרך אגב, נקרעתי כי הלחיצה האחרונה הייתה בלי ציר. ככה שאני אישית מתכוונת לבקש בלידה הבאה גם בלי תפרים.

אז יש לך מזל

שנקרעת כ"כ מעט. אין לי מושג אם הייתי נקרעת לכל הכיוונים או שהייתי נקרעת כמוך. זו בדיוק ההתלבטות שאין לה פתרון - איך אפשר לדעת? אי אפשר, ולכן כל מה שאחליט, יהיה סיכון שאני לוקחת על עצמי. לשמחתך, את כבר יודעת איך זה עובד אצלך. אני יודעת איך זה עובד רק עם חתך. (וסחתיין על הניק החדש)

בקשר לחתך וקרעים (ארוך.....)

גם אנחנו ניסינו מאוד ללדת בלי חתך. הקפדנו משבוע 32 בערך על עיסוי פירנאום ארוך ואינטנסיבי ואפילו שקצת כאב עטפנו את הכל באווירה רומנטית ועבדנו על זה טוב ובהנאה. לצערי בסופו של דבר חתכו אותי בלידה חתך קטן (אבל הכרחי כנראה) שעבר תפירה (3 תפרים) והתאחה בצ´יק צ´ק כך שלא סבלתי ממנו יותר מידי. המיילדת שלי ניסתה מאוד שלא לחתוך ועיסתה תוך כדי עם שמן נבט החיטה שהבאנו לה מהבית. אחרי זמן מה של לחיצות (ואל תשאלו אותי כמה זמן או כמה לחיצות כי לא ספרתי) היא אמרה (ובעלי אישר) שכל האזור מתחיל לדמם ואם היא תחתוך עכשיו לא יווצרו קרעים והתינוק יצא ושלדעתה אין ברירה. הסכמתי לחיתוך ואכן היה ציר, היא חתכה, אני לחצתי ותומר הגיח החוצה. כפי שאמרתי חתך קטן ולא טראומטי (גם השתמשתי בג´ל ושמן לאיחוי תפרים וחתכים). אמא שלי כשילדה אותי (ואני הרביעית אחרי 3 אחים) ילדה מאוד מהר לא חתכו והיא נקרעה בצורה מזעזעת. עד היום כשהיא רק נזכרת בקרע הנורא אחרי הלידה שלי היא מזדעזעת. אז זה שאלה של מזל אם הקרעים הטבעיים הם באמת קטנים ולא נוראיים או איומים וגרועים מחתך קטן. מה שכן, אני מקווה שלמיילדות יש מספיק נסיון לקבוע ברגע המסוים עבור האישה המסויימת אם היא יכולה לעבור את הלידה ללא חתך ועם סיכון לקרעים קלים בלבד. שיהיו לכולנו לידות הבאות קלות, חוויתיות, מהנות ומרגשות, שירלי.

דיאנה1

New member
היום אפשר להשתמש באפי-נו,

לפי עדויות של יולדות הוא מאד מאד יעיל במניעת חתכים וקרעים.

תיקון קטן אבל חשוב

הקף הראש של תומר בלידה היה 36 ס"מ ולא 42 כמו שכתבתי - לא יודעת למה זה המספר שחשבתי (אולי בגלל מדריך הטרמפיסט לגלקסיה?) שלא תחשבו שנולד לי איזה מפלץ קטן...בדקתי אתמול ונחרדתי לגלות את הטעות.

popo11

New member
../images/Emo104.gif מדריך הטרמפיסט לגלקסיה ?!

תיכף תגידי לי שאת מסתובבת עם מגבת
. איזה צחוקים. חשבתי שאנשים כמוך פסו מן העולם. מגניב. סיון

no Panic....

או שזה היה Don´t Panic? לא זוכרת, בכל אופן, זה היה קצת מזמן שקראתי את הסידרה... אבל 42 חייבים לזכור - זה הפתרון לשאלת הקיום ביקום! או משהו כזה....

popo11

New member
../images/Emo104.gif נו באמת ...

42 זו התשובה לחיים היקום וכל השאר. מה השאלה ?בשביל זה צריך מחשב על חדש. תדברי עם העכברים. והמונח הוא Don´t panic in large friendly letters. בגדול, סלוגן ממולץ. אך, הנוסטלגיה.

zimes

New member
לא פסו... יש לי את התסכיתים

ואני אפילו מכירה מישהי שב to do list שלה יש להעביר את התסכיתים של HGG ל CD ...

מאיה10

New member
באמת התפלאתי ואגב

גם תומר שלי נולד באותו היקף ראש ככה ששניהם "ראש גדול" כבר מהתחלה ושלא יגידו לנו שהגודל לא קובע

_גלית_

New member
אצתי רצתי גם אני, לבדוק את ההיקף

של ה"תומר" הפרטי שלי, בזמן הלידה: 33.5 בלבד
טוב, זה לא חוכמה, הוא נולד בשבוע 37, אם הוא היה נולד בזמן... אבל אין ספק שמיד כמו שהוא יצא, הוא התחיל לגדול אחושלוקי-לגדול!

שירי ל

New member
רק את יודעת איך הגוף שלך מחלים מנית

מניתוחים- וצריכה לעשות את החשבון עד כמה את מוכנה לעבור את שלב ההחלמה מהניתוח שהוא השלב הקשה... מעבר לכך- אם זה לא קשה אני בעד לקצר את הסבל.

רותי ע

New member
../images/Emo51.gif לכולם על התגובות השונות

טוב לשמוע דעות לכאן ולכאן כי אין תשובה חד משמעית וקלה. מזל שיש לי עוד כמה חודשים טובים לחשוב על הנושא...

רותי - לפי הסיבות שמנית

נראה לי שכבר החלטת. מצאת לנכון למנות את כל סיבות החיוביות לניתוח קיסרי ואף לא אחת שלילית. נראה לי שההחלטה כבר נעשתה ואת מחפשת חיזוקים. לפי דעתי - פשוט תעשי מה שנכון וטוב בעינייך, הרי את צריכה לעבור את הלידה ולפי מה שאת מתארת, לא עברת חוויה ממש חיובית בלידה הקודמת, אז למה לסבול?? בכל מקרה הכי חשוב להיות שלמה עם הבחירה והריון קל כבר אמרתי??

למעלה