חיסונים

שָׂרָה

New member
אפשר ואפשר לחנך את הציבור

עובדה, הציבור מחונך והולך בצייתנות לטיפת חלב לכל החיסונים, ולכל הבדיקות אצל הרופא כל חודש וחודש
 

גם למבי

New member
גל שחה בלי פוליו

לא בקשו ב - 3 בריכות שהיינו בהם. הבנתי (אבל כבר לא זוכרת מאיפה - לא יכולה להוכיח) שהחידק לא יכול לחיות בכלור של הבריכה. בטח אפשר לברר את זה. אגב - הזהירו אותי שיהיו לו דלקות אוזניים בגלל שאני לוקחת אותו לשחות בחורף - 3 חורפים עברו עלינו בבריכה ללא דלקת אחת.
 

meravbr

New member
אין שום צורך להראות בברכה כלום

והרופא שלנו יותר פוחד מדלקת קרום המוח שעלולה לעבור בבריכות מאשר פוליו (בכ"ז אנחנו הולכים לבריכה לימודית)
 

שָׂרָה

New member
יש אסכולה שטוענת שדלקת קרום המוח

זה בעצם פוליו, אלא ששינו את השם, כדי להוכיח את 'יעילות' החיסון פוליו
 

גם למבי

New member
לא חיסנו עד

גיל שנה וחצי ואז חיסנו רק נגד: פוליו טטנוס ודלקת קרום המוח כמובן שלא נתנו צהבת ביום הלידה התיעצנו עם טיפה מהטבע שם נמצאים רוזנטל ונועה פרנקל. נועה היא רופאה קונבנציונאלית במאוחדת וגם רופאה של טיפה מהטבע. יחד איתה הכנו את תוכנית החיסונים - ע"פ המלצותיה - היא גם נתנה לנו את פרקי הזמן בין חיסון לחיסון. טפו טפו טפו - גל היה אחד התינוקות הבריאים ביותר שאני מכירה - לא היו לו בכלל מחלות / דלקות בינקות והמחלה הראשונה היתה בגיל שנתיים ושמונה, כשנכנס לגן וגם היא עברה מהר. חייבת לציין שהוא גם ינק מלא עד גיל שנה (ועדיין "מנשנש" מהציצי פעמיים ביום) והיה בבית כאמור עד שנתיים ושמונה. אבל, לחברים שלי יש תינוקות שגם בבית ויונקים והיו חולים יותר מגל. אולי רק מזל (שוב אטפו טפו טפו) אבל אני חושבת שגם בגלל שלא העמסנו על המערכת החיסונית שלו בגיל כ"כ צעיר. נועה, הרופאה, אמרה לי שבמאוחדת היא מטפלת בילדים שחולים כל הזמן והילדים של טיפה מהטבע יותר בריאים וחזקים. ע"פ גל - היא צדקה. (חוץ מזה הוא גדל עם 2 כלבות וחתול - נראה לי שזה אחלא חיסון טבעי...)
 

גם למבי

New member
איזה אבלה אני

עכשיו ראיתי ששאלת גם למה - בעיקרון: עד גיל שנה מערכת העצבים לא סיימה התפתחותה. כל מנות החיסון מחלישות את המערכת וגורמות לעומס עליה (כלומר, גם על המוח) בנוסף - בחיסון עצמו חומרים מאוד לא בריאים וישנם חיסונים שהם ממש מיותרים בגילאים קטנים, למשל צהבת B הנתנת ביום הלידה, היא מחלה שעוברת במין ובדם. אם את לא נשאית ולא מתכוונת להזריק לו סמים - אין סיבה שיקבל את החיסון. החיסון ניתן במטרה לחסן את כל האוכלוסיה ונקבע שרירותית ליום הלידה (שזה גם ככה יום בכלל לא טראומתי בשבילו). טטנוס - עד שהתינוק לא מתחיל לזחול וליפול - מה הסיכוי שתונןק בן חודשיים יקבל טטנוס? החידק חודר לגוף רק לאחר מגע עמוק עם חלודה שהיתה בתוך אדמה. נו, באמת.
 

g a n i

New member
חיידק הטטנוס חי באדמה ובצואת בע"ח

ברזל שהיה קבור באדמה עלול לשאת את החיידק, אבל באיזור נגוע מספיק ליפול ולשרוט את הברך (והרבה חוסר מזל...) סימני הספזם הם סימנים מאוחרים וחמורים של המחלה, ולא כדאי להסתמך עליהם. הספזם עצמו הוא סימן לנזק למע' העצבים. בעיה נוספת היא שרופאים רבים לא מכירים את הסימנים הקלינים של חלק מהמחלות שמחסנים נגדם שנים רבות, פשוט כי לא יוצא כמעט לראות שעלת, או דיפטריה. לכן חשוב שהורה שבוחר לא לחסן יידע את הצוות ויכיר בעצמו את המחלות. בנושא הצהבת, לא לשכוח את גני הילדים וגני המשחקים. בעיקר A שעובר במגע צואה-רוק, אבל גם B אם במקרה יש מטפלת נשאית או מבוגר אחר שבאים איתו במגע. קורה שנחתכים, חו"ח תאונת דרכים או פיגוע. נכון שזה נדיר מאוד, אבל כל החישוב הוא סיכון מול סיכוי. ד"א, אין צורך לשלם תוספת על הפיצול, זה חלק מהשירות, וכל אחות מקצועית תשב עם ההורים ותבנה איתם טבלת פיצול שמתאימה לאורח חייהם (מעון/חינוך ביתי/סביבת מגורים וכולי). זה חלק מתפקידה (בניגוד, למשל, לנזוף בנו
). רק לMMR אין פיצול, וחבל. בעיני רק החצבת חשובה והייתי מוותרת על שתי האחרות. נק' אחת שראיתי: קשה מאוד (למזריק, להורה ולילד) להתחיל את כל הרשימה המכובדת בגיל שנה וחצי+, בפרט אם מפצלים ויש המון דקירות. גם זה משהו שצריך לקחת בחשבון. ילד שכבר מבין, שפוחד, שבוכה בהיסטריה וזז בזמן ההזרקה
ובביקור הבא כבר צריך לגרור אותם צורחים מהאוטו. לא חייבים ביום הלידה, אבל עדיף להתחיל מוקדם.
 

meravbr

New member
בדיוק ../images/Emo45.gif על הפסקה האחרונה שלך

בדיוק דיברתי היום עם אחותי שאמרה שבגן של הבנות שלה יש כמה חולים באבעבועות והילדות שלה ושלי לא מחושסנות ועוד לר חלו (גילאי 4, 3, 1.5) ואיך באמת נגרור אותן לחיסון בגיל ההתבגרות אם לא יחלו עד אז...
 

meravbr

New member
ולגבי רופאים שלא מכירים וגו', הנה

לך דוגמא טריה מפחידה - כמו שסיפרתי בשרשור הזה ביתי נפלה בעוצמה על מדרגה ונחתכה חתך עמוק ("עד העצם"
) והחתך הודבק במיון. כשהגעתי איתה למוקד לאחר כ- 18 שעות עם סימנים מובהקים של זיהום הרופא טען שהיא "מפתחת משהו" (כלומר מחלת חורף רגילה) ו"תמחקי כל מחשבה לקשר בין החתך לחום שיש לה" (40 מעלות ונפיחות בחצי מצח). כעבור עוד 16 שעות היינו במיון בדרך לאנטיביוטיקה לוריד עקב זיהום חיידקי. אם רופא לא יודע לעשות את הקשר בין X ל- Y בצורה כ"כ ברורה, איך רופאים ידעו היום לאבחן שעלת, ואיך אפשר לסמוך על זה בכלל ולא לחסן למחלות שרופאים בקהילה לא מכירים בכלל? תחשבו על זה (והמכתב לנציב הקבילות של מכבי כבר בדרך
)
 

אשכר ש

New member
תראי, זה כבר ענין של גישה

כי אני למשל, נעזרת באמצעי אחר לטפל בי ובמשפחתי. הומאופתיה טיפלה בכמה וכמה מקרים שהוגדרו כשעלת בהצלחה. מה עוד, שמטפלים כבר כשמתחילים להופיע סימפטומים ולא כשהמצב מחמיר. אני כן חושבת שצריך לעשות יחס של עלות מול תועלת בעניין החיסונים, ומבחינתי עונה על קריטריון הזה הטטנוס ואולי גם הפוליו. לגבי שאר החיסונים אני עוד צריכה לקרוא ולהעמיק. בכל מקרה, כרגע, אני לא חושבת לחסן לפני גיל שנה.
 

g a n i

New member
הבעיה היא שלא מצאתי מקור מידע אמין

כל האתרים שנתקלתי בהם במהלך חיפושי הארוכים נוטים במובהק לדיעה מסוימת, אם אילו אתרים רשמיים של ארגוני/משרדי בריאות שונים או אגודות כדוגמת חסון או רופאים פרטיים עם אג'נדה בנושא. עדיין לא נתקלתי באינפורמציה מדוייקת ומפורטת ללא sub-text. ולכן, חלק אני נותנת בזמן מתוך אמונה שכך נכון, חלק - אילו שדליתי אינפו' מבוססת - אני דוחה למועד מוגדר, וחלק נתתי בלב כבד. החלטתי לא לקחת על עצמי להוציא את ילדי מהכלל ללא סיבה מדוייקת. אני מאמינה שמדיניות משרד הבריאות לא נועדה להזיק לילדים. אני כן מזהה מקרים בהם התזמון הוא לנוחות המערכת ואז אפשר להתאים לטובת הילד הפרטי שלנו. מאוד אשמח לשמוע על מקורות מידע בנושא!
 

mise

New member
מקורות מידע.

א. קישרתי שני ספרים בנושא למעלה. ב. יש רופאת ילדים בשם אריאלה אוריאל מירושלים, היא מתנגדת נחרצות לחיסונים, פרט לדלקת קרום המוח, את יכולה ליצור איתה קשר ולהפגש. היא שמחה להסביר למה.
 
תיקונים בקשר לרופאה עליה המלצת

שמה ליאורה אוריאל, ולא כפי שכתבת. היא מקסימה, אינטיליגנטית, ידענית, ונדיבה - בהרבה מובנים. היא מקבלת בכללית (בטוח) ובקופה נוספת שלגביה אני בספק - נדמה לי שמכבי, וכמובן גם בפרטי. בירושלים וגם במודיעין. היא לא מתנגדת נחרצות לחיסונים, אלא לכמות ולדרך המקובלים בארץ. היא מתעדכנת שוטף בספרות הרפואית על כל חיסון, ומייעצת שונה לכל ילד, לפי מצב בריאותו ולפי הרגלי המשפחה (למשל באיזה מין משפחתון / מטפלת / בית נמצא הילד), אם כי הרבה המלצות משותפות לכולם, ורובן נאמרו בשרשור הזה. לנו למשל, המליצה לעשות את סדרת פוליו (מצונזרת) ואת טטנוס (לצערה ביחד עם דיפטריה). רק לאחרונה אישרה לנו להוסיף גם את דלקת קרום המוח. מידי פעם היא נותנת הרצאות בנושא החיסונים.
 
ודבר נוסף

היא רופאת משפחה, וגם מתמחה ברפואה משלימה מכל מיני סוגים (נדמה לי שהומאופטיה אנטרופוסופית או משהו כזה, לא זוכרת) ולא רופאת ילדים, כפי שכתבת, אם כי היא בפועל עובדת המון גם עם ילדים, ובהצלחה רבה - גם רפואית וגם מבחינת היחס.
 

mise

New member
רופאת ילדים ורופאת משפחה

זה היינו הך עבורי (כשאנחנו היינו קטנים היינו מטופלים אצל רופאת משפחה וקראנו לה רופאת ילדים, אז הטרמינולוגיה היא משפחתית-סגורה, סליחה..) הומיאופתיה אנטרופוסופית זה זן חדש של הומיאופתיה?
 
כפי שאמרתי...אני לא זוכרת ../images/Emo163.gif

אולי זה בנפרד: הומאופטיה ורפואה אנטרופוסופית. למשל חברת וולדה הגרמנית, שמוצריה נמכרים מאד בארץ, כותבת על עצמה שמוצריה לפי הומאופטיה ורפואה אנטרופוסופית. אולי מישהי שמבינה בזה יכולה להאיר את עינינו?
 

mise

New member
הומיאופתיה זו הומיאופתיה

ואנתרופוסופיה זו אנתרופוסופיה. רודולף שטיינר וסמואל האנמן אמנם היו שניהם גרמנים, ונדמה לי למדו אפילו באותה אוני' (רק לא באותה תקופה) והאנתרופוסופים אמנם משתמשים בפוטנצים הומיאופתים, ושתי השקפות העולם דומות בחלקים מהן, אבל עדיין, הומי' זו הומי' ואנט' זו אנט'.
 
למעלה