חיסונים

mise

New member
נכון, ליאורה.

טעות, טועים, טעיתי. אחותי נעזרת בה, עושה אצלה מעקב הריון והלכה אליה לראשונה כדי לשכנע את בעלה (המאוד קונבנציונלי) שלא צריך חיסונים. אם היא הצליחה לשכנע את בעלה של אחותי, מה אגיד.. אחותי אומרת שיש לה המון ידע והיא מסבירה בצורה רציונלית ובהירה למה לא צריך חיסונים. לאחותי, אגב, היא אמרה שלא צריך פרט לדלקת קרום המוח ובזמנו פוליו (היום כבר לא).

אשכר ש

New member
תודה על האינפורמציה

ידוע לך אם יש מצב בו היא ממליצה לחסן לפני גיל שנה (דלקת קרום המוח או טטנוס)?

כן, יש מצבים כאלה, אך...

למשל לנו, שהתינוקות התחילו במשפחתון בגיל חצי שנה, במקום עם חצר בה הילדים זוחלים בברכיים חשופות ויש חשיפה לאדמה מגוונת... המליצה להתחיל בסדרת טטנוס עם הזריקה הראשונה כחודש לפני הכניסה למשפחתון. זה מאוחר מהרגיל, אך שונה מהמלצתה לילד שנשאר בבית עד גיל יותר מאוחר. צריך להדגיש שההמלצה הזו היתה אחרי ברור מקיף לגבי בריאות הילדים (הבנתי שלילד רגיש שבמובנים אחרים דומה למקרה שלנו - היא כנראה תמליץ אחרת) והייתי נזהרת מלהסיק ממה שהמליצה לילד מסויים, לפני שנתיים - ולנחש מה הייתה ממליצה לילד אחר, כיום. (היא מתעדכנת לגבי החיסונים כל הזמן ודברים משתנים גם מהצד הזה). תמיד זה מרתיע אותי ללמוד ממקרים אחרים במקום לשאול מישהו מקצועי. אני מתייחסת לכל המידע הזה שעובר פה (גם ממני למשל) כאל מידע שהופך אותי לשואלת יותר חכמה בפגישה עם איש/ת מקצוע, שלא אהיה "שאינה יודעת לשאול", ושאבין יותר את השיחה, ולא במקום השיחה הדרושה עם איש/ת המקצוע.

אשכר ש

New member
כמובן, זה לא במקום שיחה

אני בטוחה שהיא צריכה לבחון כל מקרה לגופו.

שָׂרָה

New member
האמונה שמסמר חלוד נושא טטנוס

נותרה שריד מהמסמרים החלודים שהיו בשביל קשירת הסוסים. החיידקי טטנוס נמצאים בצואת סוסים וצואת אדם. מכאן שברזל חלוד סתם, לא נושא טטנוס. אבל מכה מברזל היא מסוכנת כי החלודה עלולה להרעיל את הדם. כאשר יש חתך פתוח, צריכים לשטוף אותו היטב ולהשתמש בחומרי חיטוי. החומר החיטוי ההכי טוב הוא שטיפה במים שערבבו לתוכם מי חמצן עד ליחס של חצי חצי. בנוכחות מי חמצן החיידקים לא יכולים לשרוד. אם אין מי חמצן, אפשר אלכוהול ואם אין אלכוהול, לרחוץ בסבון, ולתת לפצע לדמם קצת. גם אבקת פלפל אדום חריף מחטאת. חשוב מאד שיהיה בארון התרופות מי חמצן!!

גם למבי

New member
תראי, זה לא היה נעים

(לחסן בגיל הזה) אבל עברנו בסדר. למניקות - הנקתי בזמן החיסון או שנייה אחרי כן (למרות שהאחות פחדה שיחנק אם יינק בזמן שהוא "קופץ" מהדקירה). בכמה חיסונים הוא אפילו לא קפץ רק בכה כי נעלב וחזר לציצי. טיפ. זה באמת לא נעים - אבל זה עניין של יתרונות מול חסרונות. חוצמזה - הפוליו (חלק מהחיסונים) זה בטיפות.

g a n i

New member
גמני הנקתי ברוב החיסונים,טיפ מעולה!

טיפות כבר לא נותנים, הפוליו כלול בזריקה המחומשת (לא הייתה התפרצות כבר 15 שנה, אז הקלו). רק למי שהתחיל כבר בשגרת הטיפות ממשיכים עד המנה ה-3, וזו דוגמא מעולה לקיבוע ולתקיעות, כי הם בעצמם מודים שבעצם עם הזריקה והמנות הקודמות בתכל'ס הילד מכוסה גם ללא המנות הנוספות (גאני מתעצבנת מחדש שלמדה את זה יום - יום! - אחרי מנת הטיפות האחרונה שהשאירה אותה עם 6 שבועות של חיתולי קקי מגעילים בשקיות
) ד"א, זה לא נכון שהחלב פזיולוגי ולא מזיק אם נשאף (דווקא מלא סוכרים וקרקע לחיידקים). מצד שני, לא ראיתי ילד ששאף בבהלה עם או בלי ציצי בפה, אז למה לא להקל? אני מסבירה שזה הילד שלי וכך אני מחסנת. ונגמר הויכוח.

tonti

New member
גמנחנו ככה מלבד

דלקת קרום המח. פשוט עברנו את גיל שנה וחצי אז ויתרנו. התחלנו לחסן(טטנוס, פוליו) בגיל שנתיים.

טלימה

New member
היום הינו אצל רופא משפחה

כדי לתאם מעבר למרפאה שלו בטבעון ("אלומה") אני עדיין לא מתמצאת לגמרי בנושא (בתהליכי למידה) אז אני מקווה שאני לא עושה עוול לדברים שהוא אמר, אבל הנה מה שאני הבנתי: עיקר דבריו היה שלדעתו (הניסוחים שלו היו מאוד עדינים) כדאי לשקול שיקולים של עלות-תועלת: כמה החיסון מזיק מול כמה המחלה שכיחה ומזיקה. צהבת B - אכן קיים בארץ אבל ההעברה היא במגע של נוזלי גוף. לא כדאי ליפול על הגוף עם החיסון הזה כבר בתחילת הדרך ואפשר לדחות לשלבים מאוחרים יותר, בהם נושא המגע בנוזלי גוף נעשה משמעותי יותר (נגיד לקראת גיל ההתבגרות). המחומשת - לא ראיתי שכתבת שם את המנינגוקוק (דלקת קרום המוח), שלפי הרופא היא חלק מהחיסון הזה. לדעתו, הכי כדאי לחסן נגד דלקת קרום המוח- מחלה לא נדירה שיש לה השפעות לא נעימות ועשויה להיות אף קטלנית. דלקת קרום המוח היא מחלה שקריטית יותר בגילאים עד גיל שנתיים ובעיקר בסתיו-חורף. על השעלת הוא אומר שבשנים האחרונות שינו את אופי החיסון, שהוא חלק מן ההרכב המחומש, והוא פחות מזיק ממה שהיה בעבר. על הטטנוס הוא הציע לנו לחשוב מכיוון שאנחנו חייים באיזור כפרי. דיפתריה הוא אמר שלא ראה מעולם, רק ששומעים לעיתים על ילדים בחברות חרדיות (שם כל החברה לא מחוסנת) שחולים במחלה ונפטרים בעקבותיה. אבל, אני הבנתי שהפריווילגיה לבחור בין החיסונים שמציעה המחומשת נתונה למי שיכול להרשות לעצמו לשלם כמה מאות שקלים עבור כל חיסון בנפרד. אחרת, צריך לקחת או לא לקחת את כל החמישה ביחד בטיפת חלב. חצבת/חזרת/אדמת - הוא סיפר לנו על מחקר חדש מאירופה שבדק כמה אלפי ילדים בבתי"ס אנתרופוסופיים מול כ-2,000 ילדים בבתי"ס רגילים. הבדיקה היתה על השפעת החיסון והשפעת המחלות. המסקנה הזהירה של המחקר היא שכנראה למחלות הילדות האלה יש תפקיד כלשהו. למשל הילדים שחלו בחצבת (לגבי החצבת המחקר היה משכנע יותר מאשר לגבי השתיים האחרות) נטו להיות פחות אלרגיים בהמשך. כלומר - כאן כדאי לבדוק אם אלה לא מחלות המשרתות דווקא את הגוף, אם הוא לוקה בהן, ואולי אין סיבה לחסן מפניהן. דבר כללי שהוא הוסיף - כשהולכים על חיסונים כלשהם כדאי לעשות את זה דווקא בסדר ובקצב המומלץ, שכן ההמלצה הזאת (בשונה מההמלצה של "מתי לתת את החיסונים") כן מתאימה לחיסון הגוף (ולא, כמו ההמלצות אחרות, לנוחות המערכת). טוב, אבל כמו שאמרתי, זה חלק מהבירור שלנו ונצטרך עוד להמשיך ולחפור בנושא (הספר של ד"ר רוזנטל הוזמן והוא בדרך...) ואשכר - תודה על המידע המדויק שנתת למעלה בשירשור. אני בכלל מאוד שמחה שהעלת את הנושא
בדיוק בזמן מבחינתי

גם למבי

New member
אנחנו פיצלנו מחומשת בטיפת חלב

ללא תוספת מחיר. כלומר - חיסנו רק לטטנוס ופוליו. (נדמה לי שדלקת קרום המוח לא במחומשת)

אשכר ש

New member
תודה על המידע

לגבי דלקת קרום המוח- אני כמעט בטוחה שמדובר בהמופילוס אינפלואנזה, זהו חיידק הגורם לזיהום בדם ולדלקת בקרום המוח. שמחתי לעזור
אגב, מאיפה הזמנת את הספר של רוזנטל?

סטיוויה

New member
את צודקת לגבי ד' קרום המוח

ואם כבר אז כבר...מדובר בזן אחד מתוך עשרות זני חיידקים שגורמים לדלקת הזו.החיסון לא מגן מפני כולם אלא רק מפני זן ספציפי זה. תינוקות שניזונים מתמ'ל ומקבלים בקבוקים ומוצצים על בסיס קבוע-מועדים לחלות במחלה יותר.

POOH*

New member
כמה דברים:

"...אבל, אני הבנתי שהפריווילגיה לבחור בין החיסונים שמציעה המחומשת נתונה למי שיכול להרשות לעצמו לשלם כמה מאות שקלים עבור כל חיסון בנפרד. אחרת, צריך לקחת או לא לקחת את כל החמישה ביחד בטיפת חלב." לא נכון ... או יותר נכון לא מדוייק - אנחנו בנתיים נתנו לקטן רק פוליו. לבד בלי שום דבר אחר ולא נדרשנו לשלם על זה. וביקשנו שיזמינו לנו יותר מאוחר את החליסון לדלקת קרום המוח וגם על זה לא ביקשו תשלום. אני יודעת שטטנוס נותנים עם דיפטריה כך שאןם רוצים את זה לתת לחוד צריך או לתת את שניהם או לשלם על טטנוס לבד. ועוד משהו שחשוב לבדוק לפני החלטה - מה תופעות הלוואי של החיסונים לעומת תופעות הלוואי של המחלות ואז להחליט ממה אתם חוששים יותר.. POOH

debby12

New member
מנהל
חיסנו לצערי

כי היא לא יכלה להתחיל פה גם בלי זה. אבל עשינו הכל הרבה יותר מאוחר מהסדר הפסיכי של טיפת חלב. צהבת B כן נתנו בגיל חודש בערך כי המטפלת שמצאנו הצהירה שהיא נשאית של צהבת B. חוץ מזה פיצלנו את המחומשת למגינת ליבה של אחות טיפת החלב.

debby12

New member
מנהל
כי בהגיון שלי נראה לי מטומטם להפיל

על תינוק קטן חיסון של 5 מחלות שונות במכה אחת רק כדי לחסוך זמן לאחות טיפת חלב או לחסוך זריקה. מלבד זאת לא השתכנעתי ממה שקראתי שיש מספיק ידע על כך שזה בטוח. כל ההגיון בחיסונים נראה לי הפוך. מחליטים מהר מדי שזה בטוח ואז מתפרסמות כל מיני כתבות ש"לא הוכח שזה מזיק/גורם אוטיזם/וכו'". זה הרי צריך להיות הפוך!! הם צריכים להוכיח בעבודות מחקריות של 20-30 שנה שאין תופעות לואי. זה לא שצריך להוכיח זה מזיק לפני שהם יוציאו את הזבל הזה מהשוק. כנראה שההגיון האינטואיטיבי שלי שווה משהו - ראית את הכתבה הזו למשל? (ואגב חילוקי הדעות שם מורים לדעתי שהם מכסים על משהו)

כרמית מ.

New member
ומצד שני

כל זריקה זה אומר חומרים משמרים ותוספות מזיקות (אולי יותר מהחיסון עצמו) - ואם מפצלים, זה אומר יותר מנות מזה. דילמות לא פשוטות הנושא הזה של החיסונים (בגלל זה גם לא כתבתי פה בשרשור. יש לי יותר שאלות מתשובות).

למעלה