יש ציונים למי שעוד לא יודע

ב י א ץ

New member
אז ככה..

לגבי אנגלית, טייק איט איזי, יש לך עוד 3 מועדים בי"ב לשפר כל שאלון (ולאנגלית לא לומדים, כך שזה לא ייצור מעמסה עליך) לגבי מתמטיקה, 90 זה ציון מעולה, וגם תחשבי שאחרי השקלול עם 003 ו-005 זה יעלה לך לאיזה 93. אז אל תתבאסי.. לגבי הסטוריה, ערבית ולשון, סחטיין על הציונים

אתה אומר לה סחטיין על 80 בהיסטוריה

ואתה בוכה על 85, אתה בן אדם מוזר (וסלח לי שאני אומר את זה). עדי, אל תביני אותי לא נכון, זה ציון מעולה להיסטוריה ב'
.

adii1201

New member
זה לא ציון מעולה להיסטוריה ב'

זה ציון טוב הוא לא גורע, אבל בשבילי הוא מעולה כי אני גרועה בללמוד דברים בע"פ אני צריכה להבין! אז בשבילי שאני יודעת שקשה לי עם היסטוריה לסיים עם סופי 78 זה מעולה!

ב י א ץ

New member
זו בדיוק הנקודה..

שכל אחד רואה את זה בעין אחרת. כל אחד מתאכזב תמיד לא להצליח במקצועות שהוא טוב בהם. ונכון, אני לא כזה טוב בהומניים, אבל השקעתי בהסטוריה וגם ממש התעניינתי בחומר, ובמגן קיבלתי 93, והייתי בטוח שאני אגרד את ה-100 בבגרות עצמה. ובסוף קיבלתי סטירת לחי. ונכון, אז עדי התרצתה מהציון שהיא קיבלה, אבל אתה חייב להבין, ניר, שזה עניין מאוד יחסי. כמו שאתה אמרת, יש אצלך תלמידים בכיתה שמתאכזבים מ-98, אז מ-76 במתמטיקה ו-85 בהסטוריה זה על אחת כמה וכמה. אני למשל בביולוגיה אם אני אקבל 90 סופי אני אשמח עד השמיים, ולעומת זאת במתמטיקה אם אני אקבל 99 אני אבכה שבוע. זה ממש תלוי באיזה מקצוע מדובר. ואני לבגרות בהסטוריה הייתי מוכן פיקס (וגם במתמטיקה, ששם מתוך 10 מתכונות שעשו לנו, קיבלתי ב-7 מעל 97) וזה פשוט מאכזב לראות ת'ציונים האלה מול העיניים שלך. אבל אין מה לעשות, אני אצטרך להגרר עם ההסטוריה הזו עד החורף

זה לא התאכזבות, זה קטנוניות

הם מתלוננים על זה שלא עיגלו להם את הציון מגן מ-98 ל-100, זה קטנוניות לא אכזבה. לדעתי, אתה פשוט לומד יותר מידי וקורס בגלל זה (מה שקצת קרה לי בסוף כיתה ט' בגלל שלמדתי במקביל קורס באוניברסיטת בר אילן). אני מציע לך תתמקד בבגרויות של השנה תישאר עם הציונים שיש לך. שתסיים י"ב תוכל לעשות השלמה דרך הבי"ס שלך (בתקופת הצבא, או שלפני הגיוס), אאל"ט זה לא נקרא אקסטרני, אלא נבחן משנה.

גם אני ככה ../images/Emo13.gif

בהיסטוריה א' בפרק הראשון (על השינויים באירופה) פשוט הצלחתי להבין טוב מאוד את החומר (עשיתי תרשימי זרימה של שינויים והשפעות...) והצלחתי טוב. לעומת זאת בפרק השלישי על מדינות האסלאם, היה לי קשה יותר להבין - כי לא למדנו את זה באופן מסודר וזה היה טיפה פחות ברור (במיוחד בגלל שהיה צריך ללמוד מדוגמאות של אנשים שחיו שם).

adii1201

New member
אנגלית לא מדאיג אותי זה סתם מרגיז

כי אתה חושב שהולך לך מעולה הולך לבדוק תשובות באינטרנט והכל נכון ואז פתאום בום 69! WTF?! ולא הורידו לי כ"כ הרבה נק' על החיבור... לא יורדות לי הרבה נק' על החיבור אפעם! סתם מרגיז... ולגבי מתמטיקה נכון אבל אני יודעת שאני יכולה להוציא לפחות 90 ב-04 אם לא 200 וזה עדיף לי... ואני מאושרת מהיסטוריה לשון וערבית!!!!! ועוד לחשוב שאני חשבתי שאני הולכת להיכשל בלשון!!! אם לא המורה שלי כפרעליה והמורה שלימדה אותי כפרעליה הייתי נכשלת! בקיצור כפרעליהן!

ב י א ץ

New member
200 רק ליהע יכולה להוציא ../images/Emo3.gif

ולגבי אנגלית, אני בדיוק מזדהה איתך כי זה מה שקרה לי במתמטיקה והסטוריה. במתמטיקה הייתי בהתחלה בטוח שהוצאתי 97+, אח"כ אחרי איזה שבועיים גיליתי שהיתה לי טעות של 8 נקודות, וכבר היה ברור לי שאני מתחיל מ-90, אבל ל-76 לא ציפיתי בחיים, גם במקרה הכי גרוע. ושתביני, שזו פעם שניה כבר שאני עושה ת'שאלון הזה. ועוד מתמטיקה זה המקצוע שאני הכי טוב בו. ולגבי הסטוריה, אז בכלל.. חרשתי לזה פשוט ברמות.. והיו לי סיכומים מוכנים שהמורה הפרטי שלקחתי (כן.. לקחתי מורה פרטי.. עוד עובדה שמדגישה את הכשלון שלי) אמר שהם ממש טובים. וזכרתי את כל הסיכומים מילה במילה, אז איך זה הגיע ל-85?! בסיוט הכי נוראי שלי לא חשבתי שהציון שלי יירד מ-90. ושוב אני מקבל את אותו ציון סופי מחורבן בהסטוריה (89, כמו בהסטוריה א') קיצר, זה ממש מלחיץ אותי מה שהולך לעבור עליי בחודש ינואר השנה. במקביל ללחץ של המבחנים בי"ב, ולעבודה שתהיה לי בידיעות בשעות הבוקר כל יום, אני אצטרך לעשות שוב את הבגרויות המסכנות בהסטוריה ב' ו-006. יהיו לי 6 בגרויות חורף בגלל זה
אני פשוט לא רואה את עצמי עומד בזה

adii1201

New member
אמממ עצה:

אני מבינה שאתה מאוכזב מהיסטוריה אבל לא שווה לך לעשות את זה שוב. כי תראה זה לא ממש העניין שלך רק כמה תלמד ותדע בע"פ הם מורידים על דברים שאתה לא יודע ואלא אם כן תערער ותבקש לראות את הבחינה שלך לא תדע על מה הורידו לך ובסוף תשב ותחרוש לזה שוב ובסופו של דבר זה לא יהיה שווה את זה. מה גם שהיסטוריה לא ממש מעניין מישו. כאילו סבבה אתה רוצה תעודת בגרות מעולה אבל זה לא ש89 זה נכשל וזה ציון מעולה ומספיק טוב בשביל לא להרוס לך שומדבר. אפחד אח"כ לא ייסתכל כמה קיבלת בבגרות בהיסטוריה תאמין לי... והתכוונתי ל100

ב י א ץ

New member
מן הסתם אני אערער..

אבל אם זה לא יילך אני אעשה חוזר בחורף. ו-89 זה ציון פשוט מעצבן!

../images/Emo207.gif מה שלום הפורום האהוב שלי?

אני מצטער שלא הייתי פה בשבועיים האחרונים זה בגלל שהייתי בחו"ל סליחה....... אני אנסה לקרוא כמה שיותר אבל יהיה קצת קשה.... עוד מעט לימודים........... לגבי הציונים לבגרות.......... לא אוהב את זה................................. בהיסטוריה סופי- 93 (רציתי 95 ומעלה...) מתמטיקה- בא לי לבכות... 89 בבגרות (לא!!!!!!!!!!!!) וסופי 95 לשון- סבבה!! 98 סופי צרפתית- יחידה אחת (חחחחח) 99 סופי

ב י א ץ

New member
אבל 88 לא ../images/Emo10.gif

אתה רואה, ניר, הדבקתי גם את דוד בבעיה שלי

ואתה גאה בזה?

הוא מהכיתה שלי (כיתה שלומדת מתמטיקה יותר שעות מהשאר), מותר לו... אבל בכל זאת שיכנס לפרופורציות.

ב י א ץ

New member
ניר.. אתה לא רוצה להיות חננה? סבבה!

אבל אל תכריח גם אחרים לא להיות
חוץ מזה, שלדעתי, יש השפעה לציון במתמטיקה, אם הוא 95 או 100, כי זה עוזר להתקבל למשרות שונות בעתיד (אם למשל ישקלו אם לקחת מישהו עם ציון 95 או מישהו עם 100 אז יקחו את זה עם 100, ותאמין לי שקורים מקרים כאלה) ועובדה שגם יגאל עשה בגרות חוזרת אחרי שהוא קיבל 97 במועד א', ועוד אחרי זה הוא רצה לשפר מ-99, כי עקרונית יכולה בסיטואציה מסויימת להיות לזה השפעה. אז אולי בהסטוריה אני קצת מקצין עם העניין של לעשות חוזר (למרות שאני אכן יעשה אם לא יקבלו את הערעור שלי) אבל במתמטיקה יש לזה השפעה לדעתי

במקצועות שדורשים מתמטיקה

לרוב יסתכלו על הציון שלך בתואר (שזה בד"כ אחת הדרישות לעבודה) ולא על הציון שלך בבי"ס.

למעלה