והנה הבלוג שמחקתי...
שבוע 20 התחיל אתמול, ואני מקפידה בחרוף נפש על התזונה הנכונה לי- המנעות מסוכרים מעובדים, ממוצרי קמח לבן וכמה שאפשר ממוצרי קמח בכלל (וזה כולל גם פסטות מקמח מלא-עד כמה שאפשר), מתפוחי אדמה, אורז לבן והכי קשה- משתיה מתוקה, עוגות עוגיות, גלידות וכל מה שמקפיד לחלחל לחלומותיי מתוך תאווה אדירה. למדתי שאם אני נמנעת לחלוטין ממתוק במהלך היום- יותר קל לי לא להתפתות. למדתי שאני יכולה להתפנק גם על דברים שאינם מתוק - למשל על נתח עסיסי של בשר או על כבד עוף מטוגן בבצל, ותוכו עסיסי ומדמם. כנראה שהגמילה שלי מהפחמימות המעובדות באה על חשבון הצמחונות. הגוף שלי ואני זקוקים למשהו טעים. הכי קשה לי כשאני עושה קניות בסופר. בתור לקופה, כל הפתיונות החומים המונחים "במבצע אטרקטיבי" ממש מתחת לאפי. לפעמים נדמה לי שהרעב הפועם בקיבתי אינו אמיתי אלא מדומה- הנה עכשיו. אכלתי יוגורט עם אגוזים מרוסקים, אכלתי כבד עוף (לארוחת בוקר, כן!) ובעקרון שבעתי, אבל אני כביכול רעבה, צמאה, משתוקקת לכוס קפה קר ו _מתוק_ . וכבר מפנטזת על ארוחת הצהריים, מתכננת לקנות עוד כבד עוף...להכין
** לא היה כבד עוף. אז קניתי בשר לשניצל. עכשיו הבעיה- איך אני מכינה שניצל בלי פירורי לחם? (לא בגלל פסח, בגלל הפחמימות!) בסוף פלפלתי אותו וטיגנתי בקצת חמאה, יין ושמנת. אני והאפרוחית זללנו את כל הכמות בתיאבון רב. אני מתהלכת בסוף ארוחה דשנה ומחפשת את הקינוח שלי. תוצר של חינוך פולני יעיל. בסוף מוותרת, נשכבת לישון עם הילדה. שנת צהריים של שעה וחצי ואני מוצאת קינוח. האינטרנט. ** חטאים של סופשבוע* כל השבוע שמרתי. מה זה שמרתי, אפילו כפית דבש לא ליקקתי. שמרתי. הגיע הסופשבוע ועמו ההתפרקות. בפסטיבל מזרע אכלתי סטייק מדיום רר (דווקא לא פרה) אך לצידו על הצלחת טעמתי גם מן האורז הלבן (יאמי) ומתפוח האדמה על האש (אוך, איזה מעדן). לא סיכמתי בכך. ההתפרעות לקחה אותי צעד קדימה- אכלתי שוקולד תפוז על עוגת ספוג מתוקה וגם וופל בלגי אורגני בדבש. בבית הוריי זללתי עוד שוקולד, 70% מוצקי קקאו, מהמגירה. בכמויות- מדובר על כחבילת שוקולד, רק היום. ממתוק למתוק עולה התשוקה למתוק ומוחקת כל תבונה ממוחי. עכשיו סיימתי רבע כוס חלב חם עם אבקת שוקו. מכורה אמיתית. איך אני נמנעת כמו גדולה כל השבוע ומגיע שישי שבת ואני פשוט מתפרקת? מה שווה התזונה הזו אם בסופשבוע מקבל העובר שלי ערימת אינסולין ברוטב שוקולד? איך אגיע ליעד שהצבתי לעצמי ואני לא מסוגלת להתמיד? והיעד- אולי כאן הבעיה. אני רוצה ללדת בבית. יופי טופי, אני צריכה גם עובר שיוכל לרדת באגן שלי, ויוולד במשקל מוערך של פחות מארבעה קילוגרמים. ההריון עם בכורתי הסתיים בקיסרי. הילדה נולדה קצת מעל 4 קילוגרם. כל ההריון אכלתי בעיקר בורקסים, המבורגרים והמון המון שוקולד, בעיקר בכפית (נוטלה, אלא מאי?) וגם על לחם ופיתות (קמח לבן). בשבוע 20 נראיתי כאילו אני בשביעי. בשביעי התחילו צירים. בסוף תשיעי ילדתי, בקיסרי. הסיפור ידוע. אצל הרופא שלי, בבדיקה ראשונה להריון הנוכחי, הוא כבר שאל אותי "באיזה תאריך תרצי ללדת"? אני זכאית
. למה זכאית? לבחור תאריך ללדת. קיסרי, כמובן. והנה אני מדברת על לידת בית ובמקום להתמיד בתזונה הנכונה ביותר עבורי ועבור היעד שלי- אני מתפרקת על ערימת שוקולד, אורז לבן ותפוחי אדמה. משתוקקת לאסור ולפתע מרשה לעצמי, "מרפה" מהלחץ בסופשבוע. איזה נזק אני עושה לחלום שלי? ולא זו בלבד- אולי זה הביטוי לכפילות, לתחושות שלי- אולי אינני בטוחה בעצמי...אולי אני חוששת שממילא אצטרך קיסרי ומראש מרימה ידיים? מדברת מדברת על הלידה הביתית אך משהו בתוכי לא מאמין. זקוקה לקצת אמונה, אמונה בעצמי. והנשמה שלי אומרת- לא משנה איך תלדי. בבית, בבית חולים, ואגינלי, התערבות, בלי, קיסרי. לא משנה. העיקר- שבסוף כול הנוגעים בדבר יהיו בריאים. את, הילוד, הבכורה, המשתתפים, האהוב. כולם. לא משנה איך אלד. אבל ברצוני להתכוונן ללידה ואגינלית. ועלי להתמיד בתזונה של מזון לא מעובד ובריא ולהמנע מסוכרים ככל האפשר. גם ממקורות "טבעיים". כל פיסת גלוקוז מעירה בי השתוקקות לעוד והופכת את הקרב על שפיותי חמור יותר.[ איך אשרוד עוד 20 שבועות בהתנזרות מוחלטת? האם אחת לכמה זמן "אקח יום חופש" כמו היום בו אזלול מהאסור המתוק הזה? ואם כבר אני חוטאת- האם חייבת לבוא גם ההתייסרות שאחרי? אני מרגישה כל כך לא בסדר, כל כך לא רצינית, לא אחראית, איומה. הלוואי ויהיה בי הכוח להתמיד. הלוואי. בלי שבירה, בלי חטאים. גמילה אמיתית מהתשוקה הזו.