מסיבת ניצחון!

../images/Emo32.gifמסיבת ניצחון!

מסיבת ניצחון: כמה רוע אפשר למנוע! שבע שנות קמפיין הביאו לסגירת ענף פיטום עופות המים בישראל, שהוא כנראה הענף החקלאי הגדול ביותר שנסגר בעולם בעקבות התנגדות מוסרית. לרגל הצלחתנו להציל כמיליון אווזים בשנה מעינויי תופת, אנונימוס מזמינה אתכם לערב של הופעות, היכרות ואווירה טובה. המסיבה תיערך בסימן יום ההזדהות הבינלאומי עם בעלי-החיים במשקים, במטרה לציין את הדרך הארוכה שעוד נותרה למאבק למען התרנגולים, הדגים, החזירים, הפרות וכל יתר בעלי-החיים במשקים המתועשים. האירוע יתקיים בסוכות, יום ב´, 9.10.2006, החל מ-19:30, ב"הודיה" (האחים מסלוויטה 7, קומה 2, שכונת מונטיפיורי, תל-אביב) ויכלול הופעות, כיבוד קל, דוכני הסברה והצטרפות לפעילות, תערוכה על תולדות הקמפיין, ו... הפתעות. בואו והביאו חברים!

הצלתם מליון אווזים ? זאת אומרת

שאין להשיג בישראל כבד אווז יותר ? כי אם אפשר להשיג כבד אווז אני לא מבין אילו אווזים ניצלו .

לקשמי

New member
האווזים הישראלים ../images/Emo104.gif

המשמעות של החוק נגד פיטום אווזים היא (אם הבנתי נכון) שהכבד אווז שאפשר להשיג מעכשיו הוא כבד אווז מיובא.
ונכון שגם זה מזעזע כשלעצמו אבל להשפיע על כל העולם זה קצת הרבה יותר מסובך מלהשפיע על מדינה קטנה.

להשפיע על מדינה קטנה זה פשוט

בשביל זה צריך לדעת מה לדרוש לפני שיוצאים לפעולה , רק עכשיו נזכרים שהיו צריכים לדרוש את איסור מכירת כבד האווז ולא את הפסקת פיטום האווזים

קל להגיד מה לעשות כן.

בכל אופן יבוא של כבד אווז יקר יותר, ולכן לקנות אותו עולה יותר, ולכן הביקוש יורד..

מי בדק שזה יותר יקר ?

יבוא לא בהכרח יותר יקר . גם אם זה יקר יותר במדינת "הלא איכפת לי מהמחיר" זה לא תופס

d a p h n a

New member
למה? הרי זה היה מאבק

הרבה יותר קשה. לדרוש את הפסקת פיטום האווזים בארץ זה משהו שהוא יחסית אפשרי. לדרוש שיפסיקו למכור כבד אווז בארץ זה משהו שהיה מעלה את הסעיף לא רק של החקלאים אלא גם של יבואנים, בעלי מסעדות, צרכנים ועוד ועוד. זה מאבק שהיה הרבה יותר קשה לנצח בו. אז לא עדיף שקודם יפסיקו את פיטום האווזים בארץ, ואחרי זה ימשיכו לידע את הצרכנים על הסבל בשאיפה שיפסיקו לצרוך כבד אווז (כי נראה לי שהסיכוי שיביאו להפסקת מכירתו בארץ אפסי - יש עם זה המון בעיות מבחינת חופש העיסוק ועוד).

One Echoe

New member
כאשר אין לך מה להגיד, עדיף

שפשוט לא תגיד כלום. אתה מדבר שטויות, ומזלזל בעבודת פרך של פעילים מסורים שנתנו מעצמם 7 שנים לקמפיין הזה, שהוא אחד מההצלחות הגדולות ביותר במידה בינלאומית. איסור מכירה אינו יכול להתקיים לפני שאוסרים גידול. אין בכך שום היגיון. לא כלכלי, לא תרבותי, לא מעשי, לא חברתי ולא חוקי. כמו כן טענת:"כי אם אפשר להשיג כבד אווז אני לא מבין אילו אווזים ניצלו". משפט זה מראה על בורות תהומית בנושא צרכנות וחקיקה בינלאומית. כאשר רוצים למגר תעשייה מסוימת, במקרה זה כבד אווז, מוכרחים לאסור אותה בכמה מדינות שרק אפשר. ברור שכרגע אפשר לפטם במדינות אחרות, פעם גם היה מותר לפטם בישראל. בגלל שאסרו על כך באיחוד האירופי, זה השפיע על החקיקה בישראל. כרגע, החקיקה בישראל תשפיע על מדינות אחרות. כבר עכשיו מנסים להוציא מהחוק את גידול האווזים לפיטום בצרפת, מעצמת כבד האווז מספר אחת בעולם. מלבד זאת, כבד אווז יקר יותר, בהרבה, בגלל הייבוא. כמו כן כבד אווז כבר לא מקובל חברתית במדינת ישראל, וכמובן שיש עוד כמה נקודות חשובות מאוד שהקמפיין הצליח להשיג. אבל לטעון את הטענה שלך רק מראה שאין לך שום מושג על מה מדובר כאן, ואתה סתם מנסה להכפיש פעילים מסורים.

דדי שי

New member
אני יכול לשבת ולכתוב לך תגובה בנושא

ולנסות להסביר לך מה החשיבות של ההישג של אנונימוס, אבל בכנות- אני לא חושב שיש טעם להסביר את הדברים הללו; לא לך. אני לא חושב שזה באמת מעניין אותך, ואני לא חושב שמשנה לך באמת עד כמה הפעילות של אנונימוס יעילה או לא. אתה מתלונן על הפעילות של אנונימוס, לא בגלל שחשוב לך לשנות משהו, אלא בגלל שחשוב לך להתלונן על משהו. אם באמת היית חושב שיש כל-כך הרבה דברים שחשוב לשפר ולתקן בתנועה לזכויות בעלי-חיים, הרי שיש לך חירות מוחלטת להצטרף לפעילות בעצמך ולעשות דברים על-פי דרכך, כמו שאתה מאמין שצריך לפעול, במקום לדבר דיבורים באוויר. העובדה שאתה בוחר לשבת בבית ולהתלונן על איך אחרים לא עושים מספיק, במקום לקום ולקדם דברים בצורה שאתה היית רוצה שיעשו, מצביעה על כך שלא מתוך אכפתיות ודאגה להתנהלות המאבק אתה מתלונן- אלא מתוך אהבה להתלוננות עצמה. בדיוק כמו שאתה אוהב להתחיל מריבות עם אוכלי-בשר, לא במטרה להשפיע עליהם (אתה לא מאמין בכלל ביכולת להשפיע בנושא) אלא סתם כדי לקנטר ולעצבן, בדיוק כמו שאתה אוהב להתחיל עם רוכבי סוסים, בלי שיהיה לך טיעון אפילו חצי הגיוני כדי לשכנע אותם בצדקתך, כך גם התלונות שלך לגבי התנועה לזכויות בעלי-חיים הן לא ביקורת בונה, שבאה במטרה לעזור, אלא סתם נסיון לחרחר ריב לשם הריב עצמו, ואתה פשוט ממשיך לחפש באופן תמידי נושאים חדשים שתוכל לריב איתם על אנשים, ולא משנה מה. אין טעם שאני אנסה לשכנע אותך בחשיבות של הפעילות של אנונימוס, מכיוון שבסופו של דבר, הטענות שלך כנגד אנונימוס לא בעות למרות שהיא כל מה שהיא עושה, אלא בגלל כל מה שהיא עושה. ההישגים של אנונימוס מעצבנים אותך, כי הם מפריעים לך להמשיך להתלונן. הפעילות של אנונימוס הורסות לך את כל התיאוריות שלך על כמה בני אדם הם מטבעם מורשעים ומושחתים באופן חסר תקווה, ואין שום טעם בלפנות בהגיון למצפון שלהם, ורק שואה אקולוגית (שכמובן, או-טו-טו תגיע) יכולה לשנות אצלהם משהו, מכיוון שההישגים שלה מצביעים על ההפך- שלרוב בני-האדם יש, לפחות קצת, רגש מצפון, שכן אכפת להם גם מזולתם ולא רק מעצמם, שיש טעם לנסות לפנות אליהם בהגיון וברוח טובה, שאפשר לשנות דברים בעולם שלנו בטוב ולא רק ברע. כל הישג במאבק לזכויות בעלי-חיים הוא לצנינים בעיניך- מכיוון שהוא גוזל ממך מעט יותר את הזכות להתלונן על כמה שהעולם נורא ומחורבן בזמן שאתה בעצמך לא עושה שום דבר כדי לשפר אותו.

אתה לא יודע מה פירוש

המילה הישג ? אם לא היו באים ומתפארים בהישגים כביכול, לא הייתי מגיב בכלל . הייתי שמח אם היו מתפארים בהישגים אמיתיים ונכונים, או לפחות להציג את ההישגים כפי שהם ולא כהצלת כל האווזים בישראל, שזה סתם שקר. כל עוד אוכלים כבד אווז בישראל, הכותרת של ההודעה הפותחת היא שקרית . -כל המצב הזה כפי שהוא לא עושה לי חשק לשום פעילות גם לא תרומה כספית . -ראיתי כמה הצלחת אתה לשכנע רוכבי סוסים , הם באמת לא בראש דאגותי , אבל כן- אני בהחלט לועג לעיסוק המשמים המשעמם וחסר התכלית שלהם , הטיעונים הרגילים של זב"ח לא תופסים אצלם ושם בפורום יש לכאורה קרקע נוחה כי רובן צמחוניות ובכל זאת ניכשלת שם ואתה עוד טוען כמו עוד חולמים בהקיץ שיש מה לדבר עם אנשים ושזה יביא שינוי. למעשה אותם אנשים שם בפורום נראים לי די צודקים מבחינה זב"חית , לפחות מהבחינה שהם מטפלים טוב בסוסים . - לא נראה לי שניכוס של מה שכן הושג בנושא האווזים לאנונימוס דווקא, הוא נכון .הם מקסימום רכבו על הקונצנזוס וצירוף של מזל כי ציפי לבני היא צמחונית , למה מזל ? כי ציפי לבני לא בפוליטיקה מטעמו של גוף זבח"י כל שהוא. שום גוף זב"חי כל שהוא, לא חשב/ לא ניסה / לא הצליח / לא יודע , להכניס נציגים שלו לכנסת . - במקום להתפאר התפארויות שוא תסתכל למצב בעינים . - אני מוכן להיות טוב לב ולתת לך בדיון הזה עדיפות ולהגיד שנושא האווזים סגור , אז מה ? זה עדיין לא משבש כלום בדיעה שלי שהאנושות לא תחדל משום מעשה נבלה בתחום גידול חיות למאכל ( וגם גידול מזון צמחי דרך אגב, שנעשה תוך הרעלת הציבור בריסוסים מוגזמים ) אלא אם כן לא תהייה ברירה אחרת, אלא אם האנושות תהייה אנוסה לעשות כן . - אתה וכל אחד אחר יכולים לעשות מעשים כראות עיניכם אני לא פוסל ולא מזלזל בזאת ( אני רק השגתי השגה בקשר לניסוח הלא הוגן של ההודעה הראשונה , כאילו חוסל הסבל של האווזים בישראל ולא היא, כי הסבל עבר למקום אחר בחלקו ). אני לא חושב שהתיצבות מול האמת צריכה לרפות ידיו של מישהוא , הרי אלו שטוענים כמוך, טוענים ששינוי יהיה רחוק מאוד בעתיד כלומר זה נכון מה שאני אומר ,בימי חיי ובימי חייך לא נראה שינוי משמעותי לפי הדרך ההסברתית ו"המסיונרית". נו מה אני יכול להגיד לאנשים שבמקום לטחון מים , הם פשוט צריכים להמתין כמה עשורים בלבד והעבודה תיעשה ע"י אחרים . "צדיקים מלאכתם נעשית ע"י אחרים ."

LullaBelle

New member
יפה אמרת

לדעתי זהו הישג עצום שיש לו השפעה גם על מאבקים דומים בחו"ל. הבא ניזכר שכשנישואיים חד-מיניים הפכו להיות חוקיים בגרמניה, מספר מדינות אחרות העבירו גם הם חוק לגבי נישואים חד-מיניים המתיר אותם. נכון שעדיין אוכלים כבד אווז בישראל, אבל כפי שכבר אמרו, עכשיו מוצר זה הוא יקר יותר בגלל הייבוא, וזה יוריד את הביקוש. כך שגם לא מתעללים יותר באווזים, וגם פחות אנשים אוכלים את הדבר הנוראי הזה.

מניין הקביעה שכבד מיובא יותר יקר?

ומניין ההנחה שמי שהולך למסעדה לאכול כבד אווז לא ישלם עוד תשלום שולי יחסית כתוספת לכבד מיובא .( באם הוא יותר יקר)

LullaBelle

New member
דברים מיובאים עולים יותר

ולא כל אדם ישלם יותר במסעדה על מנת כבד אווז. ברגע שמחיר מוצר עולה, ככה יש פחות אנשים שמוכנים לשלם את הסכום הנ"ל. תזכור גם שמדובר לא במוצר חובה, כמו דירה או גן לילד, שעליו תרצה או לא תרצה, בסוף תשלם כמה שצריך - מדובר במנה במסעדה, שתמיד אפשר להזמין אחרת.

ההגיון שלך לא מחזיק מים במקרה הזה

כבד מיובא יכול להיות יותר זול כי העבודה והמיסים ועוד הרבה דברים מסביב בחו"ל יותר זולה . ישראל זו מדינה שמיבאת הרבה מאוד , ואין בעיה בירוקרטית כמעט לכל אחד להיות יבואן . נניח שמנה עולה עוד 10 ש"ח לאדם מאשר לפני כן , זה מה שירתיע אנשים שמשלמים 100% יותר על הדלק שלהם ? בלי לפצות פה על הוצאה הרבה יותר משמעותית בגודלה .

דדי שי

New member
אם היה יותר זול לייצר במקום אחר

כבר היו עושים את זה עוד קודם לכן. כוחות השוק לא צריכים לחכות להתערבות חיצונית כדי לעשות את מה שמשתלם ביותר, זה מה שהם עושים בין כה וכה. אם ישראל הייתה היצואנית המובילה בעולם של כבד אווז, מן הסתם, זו הייתה השיטה המשתלמת ביותר. הנתון המשמעותי שמשום מה אתה מתעלם ממנו בעקביות הוא שהרוב המוחלט של כבד אווז שיוצר בארץ היה בין כה וכה לייצוא לחו"ל, ולא לצריכה מקומית. אם במקום תביעה לאסור על פיטום אווזים, אנונימוס היו מתמקדים אך ורק בקריאה לציבור שלא לאכול כבד אווז, ונניח, לצורך העניין, שהיו זוכים בכך להצלחה כבירה וכמעט כל מי שאוכל כבד אווז בארץ היה מפסיק עם כך- עדיין היקף פיטום האווזים לא היה יורד ביותר ממשהו כמו 10%, כי רק חלק קטן מאוד מהייצור של כבד אווז היה מיועד לצריכה בארץ מלכתחילה. מה שהחזיק את התעשייה הזו- היה הייצוא.

אם כך המצב הרבה יותר גרוע

אנונימוס יכולה להגיד שהיא הצילה 10% מן האווזים בענף בלבד וגם זה בערבון מוגבל כי יש יבוא . דדי עזוב אותך מכל העניינים הללו , הטבע יעשה את שלו הרבה לפני שתצליח לשכנע מישהוא במשהוא . אם לא הבנת עד עכשיו אין לי בעיה עם חגיגות אני רק לא אוהב שמתקשטים בנוצות של אחרים זה לא מתאים לחוקי זב"ח להשתמש בנוצות של אחרים .

LullaBelle

New member
אוי זה טוב =)

איזה כיף שהדבר הנוראי הזה כבר לא קורה =) אני זוכרת שקראתי על זה לפני המון שנים, עוד הרבה לפני שהצטמחנתי, והכל הפך לי בבטן. איזה כיף שזה נגמר פה.

פלגיה

New member
רק חבל

שיחד עם היופי של היוזמה, והפסקת עינוי האווזים, נותרו מאות משפחות בעלי משקים לשעבר ללא פרנסה וללא פיצוי הולם מהממשלה (אותה ממשלה שבעבר עודדה אותם וקראה להם "חקלאים מצטיינים)

הם בטח חילקו לך מהרוחים שלהם .

חקלאים עוברים מענף לענף כל הזמן , אולי רק אם נפטם אותך ב 10 קילו תירס כל יום אולי תביני זאת .

למעלה