מסיבת ניצחון!

למרות שקשה לך, אתה מתבקש

לענות בצורה עניינית ולא להיטפל אישית לגולשים אחרים. הסוגיה שהיא העלתה היא דווקא מאוד חשובה ונכונה, ואני מבקשת שאם יימשך דיון בעניין - נא להתייחס לנושא ולהתעלם מתגובתו הקנטרנית של "האדם הפשוט".

One Echoe

New member
אם את מעירה בתור מנהלת,

היינו, מעירה על צורת התבטאות, אל תביעי את דעתך האישית על הסוגייה. מצד אחד את אומרת, שגם אם הסוגייה חשובה וגם אם לא, הוא צריך לענות בצורה עניינית(ואני מסכים איתך על זה), ומצד שני את טוענת שהסוגייה היא חשובה. זה לא רלוונטי.

זו סוגיה שולית לחלוטין

משפחות שהתעשרו מהענף תוך כדי התאכזרות סדיסטית, אכן עשו כל מאמץ לשמור עליו . הפרו חוק וניסו להכשילו גם לאחר שבג"ץ הורה אחרת , זילזלו באופציה הארוכה שניתנה להן לחפש מקורות פרנסה אחרים וכעת מחפשים לעשוק את הקופה הציבורית . כמו שאני מכיר את הממסד ואין לי בכלל סימפטיה אליו, נתקלתי בנחת זרועו הבירוקרטית וקמצנותו של הממסד בהתנתקות על בשרי . הממסד לא יתן לאף אחד כסף מיותר, הוא יתן בקושי את מה שמגיע, זה לא קשור לכך שאת הפרנסה הזו היו חייבים להפסיק . מי שרוצה לסחוט יותר ממה שמגיע לו שיחשוב שוב , באוצר לא יושבים כספרים זוטרים . באשר לקנטרנות, זה מאוד במקום לאחר מה שהמשפחות הללו עשו לאחר הוראת הבג"ץ. אני לא מוצא כל מקום לסימפטיה לקוזאקים הניגזלים הללו, מובטלים הם בטח לא יהיו ואם נבדוק את איתנותם הפיננסית ישאר רק לבוז להם ולמאבקם .

זכותך לא להראות סימפתיה

למפטמי אווזים. אבל זה לא מהווה שום הצדקה לתגובות שכאלה כלפי חברי הפורום. אל תבחן את הסבלנות שלי, כי אני לא מתכוונת להמשיך ולהזהיר. זה מעייף אותי.

פלגיה

New member
אז זהו, שלא

חקלאים עוברים ענפים אם אין להם ברירה. אדם בן 50 שהשקיע את חייו בעבודה קשה, ועכשיו הוא מובטל, זו בעיה יותר גדולה מאווז שפיטמו אותו בפירורי לחם. הטענה שלי היא לא נגד אנונימוס. נגד אנונימוס יש לי דברים אחרים. במקרה הזה הבעיה שלי היא עם הממשלה, שמעבירה הצעות חוק, אבל לא דואגת לאנשים שמאחורי אותן הצעות.

את משקרת במצח נחושה

א - ניתנה לאנשים הללו אפשרות ומספיק זמן להתכונן לבאות , אבל הם חשבו שהם יכופפו את כולם . הם פשוט לא הבינו שזה לא אנונימוס, אלא קונצנזוס רחב בציבור , אני הייתי נגד כבד אווז שנים הרבה לפני ששמעתי על אנונימוס . ב- בחוק הממשלה דאגה להם והקציבה להם פיצויים , אז להפסיק לשקר .

barakbl

New member
מדובר בקומץ של חקלאים שהרוויחו

מיליונים בתעשיה הזו. אחת התעשיות הרווחיות ביותר. לדאוג להם? נו באמת...

ממש לא נכון

א. בג"ץ קבע באוגוסט 2003 שפיטום אווזים מנוגד ניגוד חריף לחוק צער בעלי-חיים (שנחקק ב-1994), כך שמפטמי האווזים היו, למעשה, מפירי חוק מאז 1994. אף על פי כן, הוא העניק למפטמי האווזים למעלה משנה וחצי נוספות (אפריל 2005) להמשיך להפר את החוק, על מנת שיוכלו להיערך לסגור את הענף. מה המפטמים עשו ? שום דבר, מלבד להילחם נגד סגירת הענף.עמותת 'אנונימוס', לעומת זאת, נדנדה ללא הפסקה לגורמים הממשלתיים בסוגיית הפיצויים. ב. בג"ץ לא החליט על שום פיצוי בפסק הדין שלו. יתר על כן, כאשר המפטמים עתרו לבג"ץ נגד סגירת הענף (שנדחתה בשנה נוספת, שלא כדין, עד אפריל 2006!) ודרשו כסעד חלופי שבג"ץ יכפה על המדינה לפצות אותם, בג"ץ סירב להתערב בסוגיית הפיצויים (הממשלה הקימה כבר ועדה לקביעת הסיוע למפטמים). ג. לאחרונה הוחלט על גובה הסיוע הכספי למפטמים, לחלוטין מלפנים משורת הדין. ניתן לעמוד על גובה הסיוע באתר משרד החקלאות. על כל פנים, אין למפטמים להלין אלא על עצמם, שהזניחו את עניין הפיצויים במלחמתם להמשיך את פיטום האווזים.

מדובר ב24 משפחות "בלבד", ולא

במאות. אבל כמובן שלאותם משפחות זה לא ממש משנה הכמות.. רק כמו שאמרת הממשלה היתה צריכה לדאוג לפיצויים אבל כידוע אף אחד לא מזיז במדינה הזו את התחת. (סליחה על הביטוי כן) מה שכן אותם פיצויים לא הולמים לא קשורים לאותה יוזמה מבורכת של הקמפיין נגד הפסקת הפיטום, אין קשר בין הדברים. זה שהממשלה לא עושה את העבודה שלה זה משהו אחר. אגב, הבנתי שאותם מפטמים לשעבר עשו הסבת מקצוע..

One Echoe

New member
מאות משפחות? מדובר על 24-25

משפחות שהרוויחו מיליונים. מדובר על בעלי-הון שהעסיקו לרוב עובדים זרים בתנאים לא תנאים(נראה אותך מתעללת באווזים 12 שעות ביממה). כתבת:"אדם בן 50 שהשקיע את חייו בעבודה קשה, ועכשיו הוא מובטל, זו בעיה יותר גדולה מאווז שפיטמו אותו בפירורי לחם." האדם בן ה-50 הזה, לא השקיע את חייו בעבודה קשה, אלא התעלל במאות אלפי אווזים בכל שנה, העסיק פועלים זרים שאני מתאר לעצמי שיצאו עם בעיות נפשיות קשות, ועבר על חוק צער בעלי-חיים משנת 1994. מאות אלפי אווזים עברו התעללות קשה, נרצחו ועונו. אפילו אם היה מדובר על מאות משפחות, עדיין הם קיבלו פיצויי עתק. וגם אם הם לא היו מקבלים, עדיין זה היה לגיטימי לסגור את התעשייה. העובדה שתעשייה כלשהי קיימת עשרות שנים לא הופכת אותה ללגיטימית. מאות ואף אלפי תעשיות נסגרו עם השנים, בין היתר "תעשיית" העבדים השחורים בארצות הברית.

פלגיה

New member
תיקון

האווזים לא "נרצחו". האווזים נהרגו (ואכן סבלו התעללות קשה, אני מסכימה) לגבי התעשיות שנסגרות - הייתי מעדיפה שזה לא יהיה חוק שסוגר אותם אלא מהלך טבעי: פחות אנשים קונים כבד אווז = תעשיה פחות ופחות רווחית = תעשיה נסגרת ושלום על ישראל.

למה מותר לקומץ אנשים להרעיל את

הציבור בכבד אווז חולה. שיגידו תודה האנשים הללו שלא תבעו אותם כמו שתובעים את חברות הסיגריות וכמו שתובעים את ספקי המזון המהיר . מה זה משנה איך התעשיה נסגרת ? התוצאות הן אותן התוצאות, במקרה של סגירה מחוסר ביקוש התוצאות אפילו יותר גרועות . במקרה זה מגיעים לפשיטת רגל כמו שזה היום הם יקבלו פיצויים ומי שלא התעלם מן החוק יכל להתכונן היטב ליום סגריר אף על פי שזה לא יום סגריר בכלל .

דדי שי

New member
את מודעת לכך שדווקא בצורה הזו

שאת מציעה, החקלאים לא יקבלו שום פיצוי- לא נהוג לפצות אנשים שהעסקים שלהם הפסיקו להיות רווחיים. דווקא משום כך שבית המשפט פסק שהפיטום מנוגד לחוק, החקלאים כן זוכים לפיצויים. אם הדאגה שלך היא לגורלם של החקלאים, עדיף שהדברים יקרו כפי שקרו- שייפסק שהפיטום מנוגד לחוק והחקלאים יפוצו, מאשר הדרך שבה את מציעה, שתעשיית הפיטום תפסיק להיות רווחית על-ידי ירידה בביקוש.

אלי ו.

New member
מתוך מילון אבן שושן

רצח - הריגת אדם (בעיקר בזדון) הסיבה שיש זב"חניקים שמתעקשים להשתמש במילה הזו גם עבור הרג חיות היא מכיון שהם מנסים לזעזע ולהעביר מסר שחיי חיה שווים לחיי אדם. זו זכותם לעוות את השפה העברית כרצונם אבל קצת מוזר לי כשהם "מתקנים" את מי שדובר בשפה תקנית.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifמתוך מילון ספיר:

רצח - הריגה בכוונה תחילה ס.ס"

barakbl

New member
אני חושב שכבר השתתפנו בדיון הזה

בעבר בפורום המקביל, אבל אני אשוב ואזכיר, שהמונח רצח כבר ממזמן מדבר לא רק על הריגה פיזית של בני אדם אלא על הרבה מעבר לזה. למשל, על יגאל עמיר נהוג לאמר שהוא ניסה "לרצוח את הדמוקרטיה". האם הדמוקרטיה היא בנאדם? רצח זה כבר מושג הרבה יותר מופשט.. ולהגיד שלרצוח אפשר רק בני אדם כי ככה כתוב במילון, זו בעיני התממות והתעלמות מהמציאות. וזה לפני שאני נכנס בכלל לשאלה האם הרג של בעלי חיים למאכל יכול להחשב לרצח, על פי ההגדרה המילונית היבשה, האם חיי בעלי החיים שווים לחי אדם והאם נכון להשתמש בשיטות הסברה שכאלה (שמזעזעות את הציבור).

למעלה