נכנסנו לסטטיסטיקה

ילדונט

New member
../images/Emo32.gifנכנסנו לסטטיסטיקה

אמא שלי סיפרה לנו היום שגילו אצלה סרטן השד. בשלב מוקדם, ורוב הסיכויים שתהיה החלמה, ובמהירות. ואני יודעת את זה, אבל בכל זאת מנקר לי בראש שאמא שלי היתה בגילי כשהיא איבדה את אמא שלה לטובת סרטן השד. וגם, לסבתא שלי היה, לאמא שלי יש. גם לי יהיה? איך אני אתמודד? מה יהיה עם שחר? אני יודעת שזה קצת מטורף.

galiaS

New member
אני מקווה שאמא שלך תחלים במהרה

המחשבות האלו הן הכי טבעיות בעולם. חשוב להיות במעקב. המון בריאות (ואגב, עד ששחר תגדל בטח כבר כל המחלות יעברו מן העולם, לא?).

עמית@

New member
כמה קשה.

סטטיסטיקה הא? למה אצל מי שזה מכה בו זה 100% לא פחות והרבה יותר
אני לא יודעת אם זה מחייב המציאות שגם לך יהיה, אבל ברור שחשוב מאוד להיות במעקב צמוד, מאחלת רק טוב לאמא שלך, ומהר,

POOH*

New member
החלמה מהירה!!!!!

מבינה לחלוטין את הלך המחשבה שלך למרות שלמזלי לאמא שלי היה רק גוש לא ממאיר... מאחלת לאמא שלך החלמה מהירה!!! ומאחלת לך שאת תשברי את השרשרת... ואת יודעת את הטלפון אם תרצי לדבר... POOH

אפרת12

New member
דבר ראשון - החלמה מהירה לאמא

דבר שני - את בטח יודעת שאת צריכה לעבור בדיקות תקופתיות, כך שאם ימ"ש יחליט לפקוד אותך תגלי את זה מוקדם, ואז לשחר תישאר אמא בריאה

אור67

New member
הי ציפיטפוט מתוקה

מצטערת איתך לשמוע את הבשורות. טוב שהגילוי הוא מוקדם-וסיכויי ההחלמה בטיפול נכון-גבוהים הם. מבינה לגמרי את ההתעסקות שלך עם הסטטיסטיקה האיומה. רק בריאו וחיבוק אחד גדול
נ.ב-לא כ"כ חושבת שזאת הודעת

wieci

New member
../images/Emo24.gif תהיי חזקה ../images/Emo24.gif ההתמודדות

עם המחלה הזו לא פשוטה, אבל בהחלט אפשרית. מזל שגילו את זה בשלב מוקדם, איך גילו? בבדיקה שגרתית? את לא מטורפת, אבל אל תילחצי מההיסטוריה המשפחתית. ורק לידיעה כללית (ולא בשביל להלחיץ) אם את רוצה אז יש בדיקות שיכולות לבודד ולבדוק האם את נושאת את הגן של הסרטן הזה.יש לי חברה שבדקה, והיא נשאית של הגן והיא עושה כל תקופה בדיקות (ממוגרפיה), והכל בסדר. את גם יכולה להיות נשאית ולעולם לא לחלות. הסיכויים להיפגע (לא עלינו) בתאונת דרכים הם גדולים ותר. אז באמת אל תילחצי, תתרכזי בלחשוב מחשבות טובות ובלעזור למשפוחה. שולחת לך מיליון
ים והחלמה מהירה ומלאה!

ילדונט

New member
תודה לכן ../images/Emo24.gif

אני יודעת על הבדיקות הגנטיות. אמא שלי לא נשאית (היא עשתה את הבדיקה). וברור לי שאני צריכה לעשות בדיקות תקופתיות, אני רק לא יודעת אם זה מותר/שווה משהו בתקופת ההנקה. גם אמא שלי ידעה שהיא צריכה לעבור בדיקות תקופתיות, ובזכות בדיקה כזו אכן גילו את המחלה בשלב מוקדם. חרא מחלה.

מזל גדול שגילו מוקדם

וזו באמת חרא מחלה, אך ניתן לנצח אותה!!! איחוליי החלמה
מירב

Arfilit

New member
הכי חשוב - החלמה מהירה ומלאה

לאמא שלך. שנית - נדמה לי שיש דרך לבדוק היום אם זה מסוג גנטי או לא. שווה להתייעץ עם כירורג שד בענין.

Arfilit

New member
נדמה לי שיותר מדויק לאמר -

שניתן לבדוק אם את נושאת את הגן.

משוש30

New member
קודם כל שאמא שלך תהיה בריאה

ולגביך: כיוון שאת מודעת לזה שאת בקבוצת סיכון את צריכה להקפיד להיבדק בצורה סדירה ועל כל חשש הכי קטן ישר לרופא. לא להיות היסטריים כי כשמגלים את זה מוקדם זה לא כזה נורא וגם לא מחויב במציאות שיהיה לך את זה בכלל. פשוט תהיי ערנית ושימי לב

קרניר

New member
הי יקירתי, מכירה את זה כל כך מקרוב.

אם את זוכרת לאמי מצאו גוש סרטני כשהייתי בחודש שמיני.... אנחנו עדין מתמודדים אם המחלה... שמרי על אופטימיות, טוב שגילו את זה מוקדם, אמך תזדקק להרבה כוחות עכשיו ואני בטוחה ששחר יכולה לתת לה המון אור עכשיו, אני רואה כמה כוח רוני נותנת לאמי ומשתדלת להביא אותה המון אליה... ולהתמודד ביחד. אם אני יכולה לעזור איכשהו ברצון רב... אני יודעת איזה בום זה לשמוע דברים כאלה, גם אצלנו המחלה הזו לא פוסחת וזה מבהיל, אין ברירה אלא לעבור שוב ושוב בדיקות. המשיכי להיות חזקה. שולחת המון חיבוקים

קרניר

New member
אנחנו בסדר גמור! אמא שלי גיבורה

אמיתית, אני מאוד גאה בה, נכון שלא פשוט לי לראות אותה כך אבל אני חייבת להגיד שאני רואה גם המון דברים טובים במשפחה שלי ובעיקר בזוגיות של ההורים שלי, אני כל כך גאה באבא שלי שמטפל בה בכזו מסירות לאחר כל טיפול כימוטרפי, בהחלט גיליתי צד נוסף אצל הורי.... ההורים שלי מתמודדים בעזרת הומור, בהתחלה זה היה נראה לי נורא, איך אתם יכולים לצחוק על זה? הם ממש צחקו על כל דבר, עכשיו אני רואה כמה זה עזר. אמא שלי מנסה למצוא דברים חיובים הנגררים עקב המחלה- הכרת האנשים הקרובים לה ולמידה עד כמה המשפחה והחברים שלה עוזרים ותומכים ובעיקר נמצאים בשבילה כשהיא צריכה, טיולים בארץ בכל שבת שלפני טיפול בשביל להתרענן קצת והמון חיבוקים ונשיקות מ-3 הנכדים שלה. היא גם עשתה פיאה שנראית בדיוק כמו השיער שלה וזה מאוד מקל עליה, נכון שאנשים יודעים שהיא בלי השיער שלה אבל זה עוזר לה להגן על עצמה. יש המון תמיכה מהעמותה ל"סרטן השד", יש נשים שעברו את המחלה וממש משמשות כחונכות אישיות, הן מבקרות בבית של החולה, משתפות ומקשיבות וכמובן שבקשר טלפוני... אני רואה עד כמה זה עזר לאמי ואגב גם לאבי. אגב גם קריאת חומר על המחלה והטיפול בה, לדעת מה הולכים לעבור, ולנסות להחליט תוך התייעצות עם הרופאים איזה טיפול יהיה הכי טוב עבורה, זה עוזר לחשוב שיש משהו שאת קצת שולטת עליו ושאת לא מגיעה למקום לא נודע, מצד שני יש אנשים שידע עלול להפחיד אותם יותר. זהו, שוב - אני פה בשבילך אם את צריכה, אנחנו כל הזמן חושבים על היום שאחרי הטיפולים (עוד חודשיים) ומדברים עם אמא המון על העתיד, היא כבר מתכננת טיול ללונדון. שיעבור לכם הכי קל והכי מהר שאפשר

mummy

New member
לא מטורף בכלל. ובתור חברה במועדון

אני בת לאמא שהחלימה מסרטן שד אחרי ניתוח וטיפולים, שנה אחרי שאמא שלה (סבתא שלי) עברה ניתוח לכריתת שד מאותה הסיבה. מאוד מבינה אותך, את הפחדים, ושוב לא, זה בכלל לא מטורף. אני נוהגת להגיד לסובבים אותי שאצלי זה רק עניין של מתי, ולא האם. כמובן שאף אחד לא צוחק... מדובר במחלה נוראית, אבל יחסית מאוד נפוצה (אחת מתשע, זוכרת?) ולכן מאוד נחקרת. זה אומר שיש עליה המון מידע, והרבה דרכי טיפול, שעם הזמן רק הולכים ומשתפרים. לכן לדעתי, מה שהכי חשוב זה להקפיד להבדק. זה נורא נורא חשוב. אני הולכת כל חצי שנה לבדיקת כירורג ואם עדיין לא עשית את זה, זה הזמן להתחיל (אם את רוצה המלצה על מישהו שנחשב מעולה מקופת חולים כללית בת"א, תגידי). אמא שלי גם עשתה את הבדיקה של הגן, ונמצא שאין לה אותו - מה שרק מוכיח שזה לא מוכיח כלום... הגנטקיה היא רק עוד אספקט אחד של העניין הזה. נראה לי שמה שחשוב עכשיו זה להיות עם אמא שלך בדרך הלא קלה שמחכה לה, ולכולכם. תשמחי שיש לך את שחר, זה מאוד יקל עליה וגם עליך, ותדאגי טוב לעצמך - כי זה מה ששחר צריכה יותר מהכל (דרך אגב, את מניקה אם אני לא טועה, נכון? זה אמור להיות מאוד יעיל במניעה.... כך טוענים החוקרים. אז במובן הזה הנה עוד משהו שיכולת לעשות כדי לשפר את מצבך, וזה לא מעט). מעבר לזה, נראה לי שבמקרה הזה, כמו בהרבה דברים בחיים, אבל כאן עוד על אחת כמה וכמה - כשתגיעי לגשר (ומי יתן ולא תגיעי אליו לעולם) - תחשבי איך עוברים אותו. עד אז, אני בטוחה שיש לך אפיקים הרבה יותר טובים לתעל אליהם את האנרגיות שלך. תחזיקי מעמד. והמון בהצלחה לאמא שלך עם הטיפולים!

ילדונט

New member
תודה

אני אכן מניקה, אבל גם אמא שלי הניקה לא מעט, ושלושה ילדים
והמלצה על כירורג בכללית בחיפה יש לך?

mummy

New member
כן, פעמיים

וגם ביקשתי שיעשו לי אולטראסאונד ועשו, כי במשך תקופה די ארוכה (יחסית), היה לי בלאגן של גודש וסתימה שחזרה כל הזמן באותו מקום וזה התחיל להיות חשוד. אז בדקו, והכל בסדר (נראה ככה). וגם לפני איזה חודש הכל עבר כמו שבא. אני בכל אופן נרגעתי. חשוב מאוד גם בהנקה לא להזניח. ללכת למישהו שמומחה, וגם מבין קצת בהנקה. הכי עדיף, שתקחי איתך את שחר ותניקי ממש לפני שאת נכנסת כדי שהבדיקה תהיה אופטימלית. ולגבי מומחה בחיפה - צר לי, אבל לא מכירה. הייתי מנסה להתכנס לפורום של ד"ר ליבוביץ ושואלת אותה אם יש לה מישהו להמליץ עליו. אולי תתקשרי אפילו למרפאה שלה ודברי איתה. אני מניחה שאם היא מכירה היא תמליץ לך על מישהו באזור.

למעלה