נכנסנו לסטטיסטיקה

sipor

New member
כמו שאת יודעת בית החולים המהולל

רמבם גם מספק שרותי מומחים בתחום האונקולוגיה הטובים ביותר באזור.. רק שם !!!

wieci

New member
רק לא שם../images/Emo70.gif

וזה מניסיון אישי רע מאוד!!!!!!!!!

sipor

New member
למה לא ? הם מומחים מספר 1

בצפון.. הם טיפלו בהורי... האא אולי זה באמת לא טוב.. לא יודעת.. אבל למה לא ?

wieci

New member
כי יש שם כמה רופאים חסרי אחריות

ובמילה אחת בוטה חארות, והסיפור המלא לא לפורום, אלא בהזדמנות...

yaelia

New member
../images/Emo24.gif

כמו רבות כאן, לצערי, מידע אישי אני יודעת עד כמה זה קשה. אמנם לא אמא, אבל סבתא ודודות. מאחלת החלמה מהירה ומלאה. כמו שאמרו לפני, חשוב להיבדק ולדאוג לעצמך, אבל לא כדאי לרוץ כבר עם התסריטים הכי נוראיים בראש. אז עכשיו תדאגי לאמא שלך, ובגדול תדאגי גם לעצמך
. ועוד משהו, זה נושא שהוא מאוד לא
, הוא נוגע לרבות מאיתנו.

אנידס

New member
מאחלת החלמה מהירה, יש הבדל תהומי

בין מה שהיה בזמן שסבתך חלתה לבין היום. המדע התפתח מאוד, הן מבחינת תרופות דרכי גילוי והן מבחינת מניעה. המחשבות שלך מובנות מאוד, כל מצב כזה מעמת אתנו מול דברים שביומיום אנחנו לא חושבים. מקווה שתתחזקי ומחזיקה אצבעות לרפואה שלמה ומהירה.

sipor

New member
כלמודת נסיון...

זה שאלות שמטרידות מאוד.. ואתן עומדים לעבור תקופה לא קלה, בסופו של דבר תצאי מכך מחוזקת.. ויש אולי מקום לחששות וגם להיות עם היד על הדופק.. אבל ככה לפעמים לומדים להעריך את החיים יותר ולהבין שלא צריך מחלות כדי למצות את החיים עד תום, בכל מקרה אנחנו זמניים... וילדונט יקרה.. תודה לאל שגילו לאימך את זה בזמן, היום הרפואה מאוד מאוד מתקדמת.. ואת יודעת מחר היא תהיה עוד יותר מתקדמת, וזה מה שאת צריכה לחשוב, להיות אופטימית (עד כמה שניתן) ולקוות רק לטוב. (אני איבדתי את 2 הורי מהמחלה הנוראית הזאת, להבדיל אלפי הבדלות וללא שום קשר לסיפור שלך... והבנתי שאני באחוזון גבוה.. כמו שאמר לי הרופא פעם.. אם לאדם רגיל יש סיכוי X ואחד מהוריו חולה אז יש לו סיכוי 5X ואם 2 הוריו חולים יש לו 20X ... אז אין מה לאמר.. רק להבין.. שממשיכים הלאה ומקווים לטוב.. והמשפחה היא הכי חשובה בעולם.. ותעשי הכל כדי לעזור לאמך ... והכי חשוב תהי חזקה ותשמרי על היקרים לך מכל משמר.. שולחת לך
ענק.. ומתפללת שהכל יעבור בשלום.

nubi

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

מאחלת לכם החלמה מהירה! טוב שגילו את זה נורא מוקדם. זה משפר מאוד את סיכויי ההחלמה. גם אני במועדון-ואת האמת: לא כל כך מקפידה. אני בודקת לעצמי אבל באמת צריכה לקבוע תור. יש בלין כירורגית מעולה-ד"ר אנגלהרט (אם אני לא טועה),וכמובן מצטרפת להמלצות על המכון האונקולוגי ברמב"ם-בין הטובים בעולם.

פיצהלה

New member
אין הרבה מה לומר מלבד לשלוח לך

תמיכה גדול. אני מניחה שזה לא פשוט וזה מכניס לסרטים בראש. לי יש את זה עם סרטן הכבד שהרבה במשפחה שלי "זוכים" בו... אני בכלל מנסה לא לחשוב על העניין שיום אחד גם אנחנו נתבגר, ונחלה והילדים שלנו יצטרכו להתמודד עם זה, למה לי להתעסק עם זה עכשיו? יש עוד כל כך הרבה דברים יפים לעבור ביחד. אני מקווה שאמא שלך תתגבר על זה ושאת תהיי חזקה .

../images/Emo24.gif../images/Emo10.gif

החלמה מהירה ושלמה לאמא שלך, אפשר לעשות בדיקה גנטית לאיתור הגן האחראי לסרטן השד,ואז לאחר קבלת התוצאת להחליט מה עושים. או שלא נושאים את הגן,ואז את בסטטיסטיקה הרגילה עם מעקב רגיל. או שנושאים אותו,ואז יש שתי אופציות,אחת מעקב צמוד לגילוי מוקדם,והשניה הקדמת תרופה למכה... מה שכן,נדמה לי שהנקה מרובה משפרת את הסיכויים לא לחלות.

dorlim

New member
חמודה ../images/Emo24.gif

מצטרפת לכל מה שאמרו קודמותי ובעיקר שולחת
ים לחיזוק והחלמה מהירה לאמא שלך

ציף שלי

New member
החלמה מהירה לסבתא של שחר../images/Emo24.gif

טוב שגילו בשלב המוקדם. הרבה בריאות!

../images/Emo24.gif

החלמה מהירה ושלמה לאמא שלך. נראה לי שאי אפשר להמנע מהמחשבות האלה, של מה יקרה לילדים שלנו אם לנו יקרה משהו. אצלי כל דבר קטן מעורר את הסרטים האלה, ואני מאד מאד מבינה אותך, לאור הנסיבות. בריאות שלמה לכולכם!

ענתש

New member
וגם אני במועדון...

אמא שלי, וגם כמה מבנות הדודות שלה, חלו והחלימו, סבתא שלי ואמא של סבתא שלי נפטרו מהמחלה... יכולה רק לספר לך שאמא שלי החלימה ועברה טיפול יחסית (הכל יחסי) קל - הוצאה של הגידול ושנה של הקרנות + כימו. אחרי גילוי מוקדם מאד יש המון סיכויים לנצח ! המון ! המדע יודע היום המון. חשוב לך מאד לדעת מה זה אומר מבחינתך - אני מאד ממליצה לך לגשת ליעוץ גנטי שם יבדקו אם את נושאת מי מהגנים הידועים שגורמים לסרטן (אני לא נושאת אבל יש לנו "עץ משפחה תורשתי" כהגדרתם) - זה מקנה לך כל מיני זכויות בקופת חולים כגון ממוגרפיה מגיל 25 למשל. מאד מאד חשוב לדעת את העובדות הבאות: כל שנה של הנקה, באופן סטטיסטי, מורידה 4% מהסיכוי ללקות בסרטן שד. כל הריון מוריד באופן סטטיסטי את הסיכוי ב-7%. לא ניתן לבצע ממוגרפיה עד שנה אחרי תום הנקה (כלומר, ניתן, אבל התוצאות חסרות משמעות) ולכן אם אתמניקה וגם אם לא חשוב מאד מאדלמצוא כירורג שד מעולה וללכת אליו בתדירות שהוא ימליץ לך אחרי פגישה איתך וסקירה של התוצאות של היעוץ הגנטי. אם תרצי המלצה יש לי בקופ"ח כללית וגם במאוחדת. והחלמה מהירה וקלה לאמא שלך, הדבר שהיא הכי צריכה ממך עכשיו זה עידוד ותמיכה - את לא תאמיני איך שמצב רוח טוב יכול לעשות את כל ההבדל בין טיפול קל לטיפול קשה. תשמרי עליה טוב והחלמה מהירה

nubi

New member
מצטערת להעכיר את האוירה...

(אני תמיד מרגישה שיש לי משהו להגיד נגד מה שאת כותבת, אבל את יודעת שאני אוהבת אותך, נכון?
). לגבי הנקה והריונות-יש מחקרים הפוכים. למשל, בברוקלין,ניו-יורק, בדקו את אוכלוסיית הנשים היהודיות החרדיות (עם המון ילדים והמון הנקה) והיו ממצאים מחרידים - 1 ל-2!!! היה גם מחקר דומה על אוכלוסיית ערביי מזרח ירושלים וגם על אוכלוסיות של נשים בערב הסעודית-וגם שם הנתונים מדאיגים. אין תעודת ביטוח לאף אחת מאיתנו. הסטטיסטיקה לרעתינו-לא מצליחים לשים אצבע האם באמת הנקה/הריונות מעניקים "חיסון" מהדבר השטני הזה. כמו כן, לא כל סרטן שד הוא על רקע גנטי. יש על רקע הורמונלי ועל רקע סביבתי (חשיפה לקרינה/חומרים מסוכנים וכד'). כך שבדיקה גנטית לא תמיד עוזרת (אני למשל מסרבת לעשות, וכפי שאמרתי-גם אני במועדון). דבר אחד בטוח-ככל שמגלים את זה מוקדם יותר, הסיכויים טובים יותר!

ענתש

New member
מסכימה שהסטטיסטיקה היא רק

סטטיסטיקה, כאשר "תולשים" אותה מהקונטקסט הכללי היא לא מתנהגת אותו דבר. באוכלוסיה של יהודיות למשל יש שכיחות של סרטן שד מאד גבוהה, לעומת אוכלוסיות אחרות... אין לי שום נשק אחר להתגונן מפני זה אז אני מניקה לפחות... גם זה משהו. לדבי הבדיקה הגנטית - אני מסכימה שזה שטויות במיץ, גם אם יש לך את הגנים זה לא אומר שתחלי ואם אין לך זה לא אומר שלא תחלי. אני המלצתי על ייעוץ גנטי רק מסיבה אחת - בקופות החולים דורשים את זה בשביל לאשר לך "מעמד מיוחד" מבחינת הסיכון - ממוגרפיות מגיל 25 וייעוץ כירורגי חריג בחינם ועוד כל מיני טיפולים...

למעלה