עכשיו לא סוף השנה
לפי הספירה שלי אנחנו בכסלו. שקלתי בכובד ראש לסיים בזאת את ההודעה, אבל נו. אני לא חושב שקראתי ספר שיצא השנה. כמה אנכרוניסטי מצידי. אבל הבנתי מהמנהל שזהו סיכום 2008 אישי, אז לכו להזדיין. הזמנה לגרדום, נבוקוב. זה כדי להימנע מהבנאליה שבלהמליץ על לוליטה, מה גם שזה פשוט מטמטם. סיפור פשוט, עגנון. יש כאן אפילו איזו שהיא רלוונטיות ל-2008, תיאטרון חיפה הולך להציג את זה עוד חודשיים בערך. אבל איזה קאסט פיכסה מתגבש שם, בחיי. בכל מקרה, התקציר: הירשל הורביץ מאבד את שפיותו כי אימא שלו זונה מזדיינת. אבות ובנים, טורגנייב. קצת ניהיליזם, מה רע. ובשביל שרית - אני יודע שהיא אוהבת את השם שלה: טקסטיל, אורלי קסטל בלום. ספר מטמטם, על השכונה שנמצאת סמוך לשכונה שלי רק שהיא יותר טובה משלי. סרטים? ויקי כריסטינה ברצלונה, אפילו שלא ראיתי אותו עדיין [פרצוף מלא בושה] אני מוכן להמליץ עליו, כל דבר שוודי עושה יוצא מוצלח, ואני כל כך מחכה לשיתוף הפעולה עם לארי דייויד, איזה כיף ללארי שהוא משתף איתו פעולה. גברת פטיגרו חיה ליום אחד, אין לי מושג מי ביים. הסרט בעיקר שווה כי פרנסיס [אני צריך להגיד לכם את שם המשפחה, נכון? לא תבינו לבד, זה קצת עצוב] מופיעה שם, כל דקה שלה על המסך היא דקה שיש לצפות בה. סרט חמוד. אה, והסרט הבא לא יצא השנה אבל ב-2007 אז זה בסדר. הוא נקרא יומיים בפריז, וג'ולי דלפי, שאיתה הייתי שוכב ברצון, כתבה אותו, ביימה אותו, הפיקה אותו, ערכה אותו, כתבה לו את הפסקול וכיכבה בו. והיא גם עשתה את זה בצורה מוצלחת. סרט קטן ומטמטם. דיסקים: התפתיתי לעשות דווקא למנהל המשוקץ, אבל בכל זאת: בעברית, רות דולורס וייס. כמה מטמטם דיסק אחד יכול להיות, אני לא מבין. רותי הזאת בחורה מאוד מעניינת, מגודלת וסתורת שיער, והולכת מצחיק. יש לה גם גב נחמד - ראיתי בהופעה. בכל מקרה, היא פשוט מוכשרת. דיסק מטמטם נורא, יפה נורא, לא היה סביבו הייפ מספיק. שלישי, פורטיסהד. איך לעזאזל הם לא הגיעו לאף מקום ברשימה של רולינג סטון? אני לא מבין את זה כל כך. הם חזרו ובגדול, עם הדיסק הכי טוב שלהם טו דייט. רק שלא יתעכבו עוד עשר שנים עד להבא, בבקשה. ויש עוד כל מיני: fleet foxes מטמטמים למדי. יש גם את אלאס איי קאנוט סווים של לורה מרלינג הצעירה והמטמטמת, וניק קייב עם דיז, לאזארוס, דיג!!!!!!!!!111111, וגם למריאן יצא אלבום חדש עכשיו. ואם דיברנו כבר על ג'ולי דלפי, יש לה גם דיסק משלה מלפני כמה שנים והוא מטמטם ברמות יוצאות דופן. ויש את mark lanegan שבזכות שיתוף הפעולה שלו עם פולי הכרתי את bubblegum המטמטם מ-2004. ומה עם קצת קולטורה? למה אין רשימת שלוש הצגות השנה? יש את אנדה של מיטלפונקט בבית לסין, ואת הנפש הטובה מסצ'ואן של ברכט שבדיוק העלו בקאמרי, ובגשר יש את יאקיש ופופצ'ה המטמטם, אה ויש גם את משחקים בחצר האחורית בקאמרי, וגם הרטיטי את לבי לא רע. ותיאטרון היידישפיל מציג את ילדי הצל בעברית. עוד לא ראיתי, נשמע מעניין. כן, כאילו שקראתם.