פחד חיים

Star_Dust

New member
../images/Emo32.gif פחד חיים

אתמול כל הערב רציתי להגיד לו משהו (כן, לך, גונדרי
). המילים ריחפו לי בראש לאורך כל הערב, אבל פשוט לא להצלחתי להביא את עצמי להגיד אותן. היום בבוקר ניסיתי להבין מה עוצר אותי. מה מפחיד אותי בעצם? ופתאום הבנתי... נראה לי שיש לי פחד חיים. בחיים הזוגיים הקודמים שלי שהתחילו רק לפני שלוש עשרה שנה (אבל מרגישים כאילו הסתיימו לפני נצח) הכרתי, הרגשתי, התאהבתי, התרגשתי, חוויתי, אהבתי ואז איבדתי. באופן מוזר, במקום שניסיון העבר הזה ייצור אצלי פחד מוות, נוצר בדיוק הדבר ההפוך – פחד חיים. אני מדברת המון על ever after. מאמינה באמת באהבה עד הכיסאות התואמים בבית האבות. אבל בתכלס, הכל קשקושים. כשזה מגיע לעולם האמיתי, אני פשוט מפחדת לחיות. מפחדת לאהוב באמת כי זכיתי להרגיש עד כמה כואב אובדן האהבה. מפחדת להתרגש כי יודעת כשעולים גבוה עד כמה טראומטית היא הנפילה. מפחדת להיקשר כדי לא להיקרע שוב לעולם. מפחדת לחיות. מעדיפה להיתקע במקום. מפחדת להתקדם כי הרבה פעמים יש לי את ההרגשה שכל צעד שאני עושה קדימה, מקרב אותי שוב אל אובדן. מתקרבת צעד ומתרחקת שניים. נפתחת לקשר ופתאום נסגרת בלי שום סיבה ברורה. ממהרת לפרק. למצוא את השלילי. לברוח. שולטת שליטה מלאה בחיים חסרי הרגש שאימצתי לעצמי. חזקה וכל כך חלשה. כותבת כאן כי נראה לי שהגיע הזמן להשתחרר. פחד החיים הזה גרוע פי אלפי מונים מפחד מוות. הוא עוצר אותי ולא מאפשר לי להיות מי שאני רוצה להיות. לא מאפשר לי לאהוב שוב באמת. לא מאפשר לי לחוות את החיים כמו שאני אמורה לחוות אותם. נמאס לי לחיות בניוטרל. אז הנה הצעד הראשון... למרות שפורום באינטרנט הוא ממש לא המקום המתאים... ולמרות שכבר מספר חודשים אתה שומר כאן על פאסון.... את המילים שרציתי להגיד לך אתמול אני אכתוב עכשיו, כאן: גונדרי יקירי,
רציתי להגיד לך לחכות קצת. בוא נחכה עד החופשה בסוף יולי ונבדוק ביחד אם אנחנו מצליחים לשבור את קללת ניו יורק.... ואם נצליח... רציתי להציע לך לעבור לגור איתנו (מיד אחרי החופשה) רוצה לחיות איתך רוצה ללכת לישון איתך כל ערב ולהתעורר לצידך כל בוקר אני אוהבת אותך

Le Puke

New member
תהיות...

אינני נוהג לכתוב הרבה בפורום הזה , אולם לקרוא- זה כבר סיפור אחר. אני שמח שטוב לך , שמח שמצליח לכם. מאחל לכם רק טוב ואושר. אבל.... דווקא בפורום הזה , דווקא כאן? דווקא במקום הזה אשר מאגד בתוכו רבים שרוצים מאוד , אבל לא יכולים, לא מצליח להם. דווקא בין אנשים שרובם בודדים,האם זהו המקום המתאים? למען האמת , לא נראה לי שמישהו יאמר , אולי מתוך החשש שיואשם , בקינאה , בחוסר פירגון. זכותכם לנפנף, זכותם להצהיר , גם כאן כמו בכל פורום אחר. אבל מניסיוני , אדם המנפנף בפני אחרים ובכך (ואף בלי כוונה ) אולי גם פוגע באחר ימצא במהרה כמה קצר יכול להיות האושר. רק אושר.

Star_Dust

New member
למה דווקא כאן?

כי כאן הכרנו. לא מנפנפת באושר. רק חולקת את המקום בו אני נמצאת כעת עם אחרים. כבר הייתי במקומות נמוכים יותר. וגם במקומות גבוהים יותר. יודעת כמה קצר אושר יכול להיות. ובמקרה, בדיוק על זה נכתב המסר עליו הגבת. האמת, מבינה מאיפה באה הביקורת שלך אבל מאוד לא אהבתי (בלשון המעטה) את המשפט הלפני אחרון במסר. נשמע כמו האיומים הריקים מתוכן בסופם של מכתבי שרשרת. למה דבר חיובי שאדם כותב חייב להיתפס כנפנוף באושר?!? האם הפורום הזה הוא המקום, לדעתך, להביע בו רק כאב על דייטים לא מוצלחים?!? בפעם האחרונה שבדקתי, לא היה מדובר כאן בפורום תמיכה לסינגלים שאיבדו תקווה למצוא זוגיות ever כל אדם שנמצא כאן היה פעם בקשר זוגי ויהיה בעתיד בקשר זוגי (אם הוא לא נמצא באחד כזה כרגע). מדובר בפורום חברתי. לא באיזושהי תחנת מעבר לסינגלים במשבר. לפחות בעיניי. ואם מישהו מהקוראים רואה בזה נפנוף באושר, הנני מתנצלת מעומק ליבי

Old Girl

New member
טענת ה"נפנוף" הזו הזכירה לי

את הויכוח בין סבינה לטומש ב"קלות הבלתי נסבלת של הקיום". סבינה אמרה, שמערכת היחסים צריכה להיות אינטימית ולא לחשוף את עצמה לעיני כל העולם - אחרת היא מפסיקה להיות אמיתית ומתחילה להתנהל בהתאם לציפיות הסובבים. טומש אמר, שמערכת יחסים אמיתית צריכה להיות חשופה כמה שיותר, כי רק כך היא נבחנת מחדש כל הזמן. טוב הניסוח לא מדויק, כי קראתי את זה מזמן. אבל זה מה שהם אמרו. ויכוח מעניין. בכל אופן, איך שלא תבחרו לנהל את הזוגיות - שיהיה הרבה אושר.

ד נ י ת3

New member
נשמע וויכוח מעניין.

איזה צד את לוקחת? אני נוטה לקחת את הצד של סבינה.

Old Girl

New member
אני בעניין הזה

לגמרי סבינה (אני בכלל מזדהה אתה מאוד). לולא ראיתי את הטיעון של טומש - הייתי מקבלת את הטענה שלה כמובנת מאליה. אבל גם בטיעון של טומש יש הרבה היגיון. לפעמים, אני קוראת הודעות של אנשים בפורומים ומופתעת עד כמה הוא צדק. ללא משוב מהאחרים, האנשים לפעמים נוהגים בעיוורון מוחלט.

Le Puke

New member
../images/Emo57.gif

את לוקחת את זה למקומות הכי לא נכונים שאפשר. תקראי לזה קארמה/מזל/גורל/בחירה , או בכל שם אחר. משהו שראיתי וכלפי הוא לא פחות אמיתי מקללת "ניו יורק" שלך. אולי הבעיה אצלי ובכל זאת , יש הבדל גדול בין שיתוף על דייט לא מוצלח לאלה של אושר מגורים יחד וכו'. אז הכוונה היא לא לנפנף באושר ולא לעורר אצל אף אחד כאב בעקבות חוסר , בזה אני בטוח. כאן הבעיה יותר עמוקה , חשובה לא רק הכוונה שלך , אלא גם מה היא מעוררת אצל אחרים. כמו שכתבתי , זו זכותך ,כל זמן שמנהלת הפורום לא הכריזה אחרת,שווה לחשוב אם כדאי לעשות שימוש בזכות הזו. מן הדברים שקראתי בעבר עליך ועל בן זוגך אין ספק שמגיע לכם האושר. מאחל לך ש"קללת ניו יורק" תישבר הפעם.

באז באז

New member
הם הזוג של הפורום

זה טריוויאלי לגמרי (מבחינתי) שהיא תצא כאן עם משהו כזה. הפורום עוסק בנפשות הפועלות שבו לא רק במימד הסינגלי שלהם, מהעבודה שלהם עד ליחסים עם אמא שלהם (שלפעמים מתחתנת שוב), אז אין שום בעיה עם זה שזה יעסוק גם בזוגיות שלהם.

Star_Dust

New member
יקירתי

רק רציתי להגיד לך שעמדו לי דמעות בעיניים אחרי שקראתי את התגובה של אמא שלך
מקסימות שתיכן. מאחלת לה המון אושר ולך המון הצלחה בהתמודדות עם ה"בקרוב אצלך"
דרך אגב, קצת מנסיון של אחרים - אחותה הקטנה של חברתי הרווקה התחתנה בשבוע שעבר. חברתי התכוננה נפשית ותכננה מתקפה רצינית כנגד מבול ה"בקרוב אצלך". בסופו של דבר אף אחד לא אמר לה 'בקרוב אצלך' בחתונה. חברתי נשארה המומה ומזועזעת. בירור קצר בקרב בני המשפחה העלה כי הוריה היו כל כך לחוצים מההכנות למתקפה, שהם טרחו מראש להגיד לאורחים לעזוב אותה בשקט
מוסר השכל - לא יודעת? אולי - תיראי לוחמנית מספיק ויהיה בסדר?

magenta73

New member
תודה ../images/Emo9.gif

אני כבר מעכשיו אעבוד על מבט הקרח...
ואולי אלך לחפש לי כמה נוצות... יהיה בסדר

ד נ י ת3

New member
יקירתי, את יודעת מה אומרים?

שבחתונות יש את הסיכוי הכי גדול למצוא חתן!!! מי יודע אולי לחתן יש חברים פנויים פוטנציאלים... המממ.. זה יוכל להיות מעניין - איך יראו ימי השישי בבית משפחת מנג'טה.

moi24

New member
את מדברת עלי במקרה?!

גם לי אפחד לא אמר "בקרוב". גם לשתות מהכוס אפחד לא נתן לי. מה נסגר?! תמו ימי הלחץ?

למעלה