שיר שעושה לכם את זה בהקשר

shongold

New member
../images/Emo32.gifשיר שעושה לכם את זה בהקשר

של חוויה שעברתם ספר שקראתם, סתם שיר יפיפה שכאשר אתם שומעות אותו - לוקח אתכן למקום אחר. אפשר להביא את השיר עצמו בלבד בחלקו כמובן, ואפשר ויהיה לנו לעונג להבין מדוע נבחר שיר זה דווקא ולא אחר. שהרי אנו נמצאים בפורום של יוצר זמר מלחין תמלילן - ומכאן החיבור שלנו אליו אהבת השירה אהבת השירים, ובקונטקס הזה הנושא שהועלה. גם באנגלית יתקבלו בברכה - השירים!

eilati27

New member
אוי את מדהימה....

אני אשמח לשתף אתכן... השיר שאני הכי אוהבת בעולם (!!!) ותמיד מוציא אותי מהמקום בו אני נמצאת הוא של לא אחר מעמיר בניון "כשאת עצובה"... שיר מדהים... יוצר מדהים... והוא תמיד יהיה השיר שלי...

eilati27

New member
וספר....

הוא "כוחו של התת מודע"... אי אפשר אפילו להסביר כמה הוא עשה לי טוב אחרי תקופה לא טובה בחיי...

shongold

New member
"כוחו של התת מודע" הינו הספר הרוחני

הראשון שקראתי..והוא פתח לי דרך...

shongold

New member
Vincent (Starry, Starry Night)

Starry, starry night Paint your palette blue and grey Look out on a summer's day With eyes that know the darkness in my soul Shadows on the hills Sketch the trees and daffodils Catch the breeze and the winter chills In colours on the snowy linen land Now I understand What you tried to say to me And how you suffered for your sanity And how you tried to set them free They would not listen They did not know how Perhaps they'll listen now Starry, starry night Flaming flowers that brightly blaze Swirling clouds and violet haze Reflect in Vincent's eyes of china blue Colours changing hue Morning fields of amber grain Weathered faces lined in pain Are soothed beneath the artists' loving hand Now I understand What you tried to say to me And how you suffered for your sanity And how you tried to set them free They would not listen They did not know how Perhaps they'll listen now

shongold

New member
השיר נכתב ע"י דון מקלין אחד השירים

הכי יפים הכי מצמררים הכי עמוקים הכי קולעים - עם טקסטורה של מילים איפיונים צבעם משמעותם - בחיבור לאמן יחיד ומיוחד לדורו - ולדורות רבים עד ימינו אנו - וינסנט ון גוך - גאון מדהים איש יפיפה במהותו עם רגישות ועומק בנשמה שלא חשתי מעולם כלפי אף יוצר מכל תחום והוא בא מתחום הציור. הציורים שלו הם אלה שעושים לי יותר מכל אחד - בגלל צבעים שלפניו ואחריו לא ראיתי שכמותם. והנופים והדמויות והדומממים והציפורים העצב והדכאון היופי והכיעור השמחה ובעיקר העצב. מעולם לא נתקלתי בשיר שמבטא בצורה מדויקת וחודרת ומועצמת עד לשד העצמות - ומציירת בעשרות גוונים את האיש המדהים הזה כמעט אחד לאחד. כאשר אני שומעת אותו הוא מיד מעביר אותו לוורסיה אחרת בישותי.

שונית 7

New member
שון טלפטית נשמה בחיי. הייתי בהופעה

שלו לפני הרבה שנים באוניברסיטה בירושלים.האמת שהוא קצת נעלם נדמה לי לא?

shongold

New member
בוקר טוב שונית מה נשמע.

לא מתייחסת כרגע לדון מקלין האיש - אלא לאומן שבו שכתב יצירת מופת שכזאת - שלטעמי אין שניה לה!

שונית 7

New member
בוקר טוב שון ולכלהבננות.קודם כל אני

כן אהבתי אתדון מקלין גם כאומן חוץ מזה קמתי היום עם תפילה בלב ושוב המבינה תבין.
. ד"א שון לא מצליחה להעלות לינק אבל יש היום כתבבה ב-NRG תרבות שנקראת:גלגלצ זונה" וענינה שוב מדיניות הפלייליסט של גלגלצ.לא מתה על חיים צינוביץ אבל מקום האירוע והדיון רציניים,קצת מזכיר משהו הכינוי הבוטה לגבי פרות קדושות לא????

שון, איזה נושא נהדר..

אני אחשוב על שיר, אבל בינתיים זה פעם ראשונה שהתעמקתי במילים של דון מקלין והם באמת מאד יפות.

shongold

New member
קרן אני רוצה לחדד לך את ענין המילים

היפות. זה הרבה מעבר למילים יפות, ולא סתם מילים יפות שמתנגנות עם הטבע והיקום כמו גם טבע האדם, אלא מתחברות פשוטו כמשמעו לביוגרפיה של וינסנט וכמו פרפיום מרוכז ביותר מביאות את האיש וסיפורו באפיון העמוק ביותר. לדידי אין לזה אח ורע מבחינת יכולת לקחת חיים שלמים / ספר מלא ולהכניסם לתוך ש י ר בן כמה בתים בלבד, והשיר מספר את הסיפור כולו על גווניו צבעיו אפלוליותו טרופו בגאוניות שאין שניה לה!

ספר...

אפשר שניים? "עפיפונים" של רומן גארי (זה ספר ישן, אבל איזזזהההה ספר) ו"החטא ועונשו" לדוסטוייבקי. ושירים? שירים יש כל כך הרבה, וכל אחד מתאים למצב מסויים, ממש קשה לבחור... זה תלוי ברגע הנתון שאתה נמצא בו.

רנה6

New member
אחרון המוהיקניים

כשאני שומעת את מוסיקת הרקע של אחרון המוהיקניים, אני נמסה...יכולה לשמוע מהבוקר עד הערב וכאילו לא שבעה...לגבי ספר?!...יש הרבה, אלא שישנו ספר עדין ומרגש כמו תמונה יפה " נערת התפוזים"..כמו שלא יכולה להסביר למה בחרתי תמונה מסויימת, כך לא יכולה לספר למה בחרתי שיר, מנגינה או כל יצירה אחרת....זה משהו במרקם המסויים שיש שם שמתחבר היטב למבנה המסויים שלי...כמו כפפה ממש. זה מחמם, מלטף, מענג....

שונית 7

New member
שיר את יודעת כבר :קצת דומה

לתחושה שמעביר השיר שאילתי בחרה:YOU'V gOT a friend השיר ממחיש יפה מאוד את התחושה הסוביקטיבית של אותו הרגע שאת מרגישה לבד בעולם. הספר:תמונתו של דוריאן גריי של אוסקר ווילד.....קראתי אותו אינספור פעמים במשך השנים בעברית ובאנגלית והוא מדבר בעיקרון על תמונה שמזדקנת ונוספים לה פגעי הזמן והנפש,כל קמט מסמל חטא מחשבות זדון וכו",לעומת הפנים האמיתיות של הבן אדם נשארות תמיד צעירות ושום חטא פשע או מחשבת זדוןלא נכרת בהם. היה פעם ויכוח על ה"צד האפל" של ג'קו כביכול ואני חשבתי לעצמי שאין בן אדם בלי איזה שהוא צד אפל. אני בהחלט יותר מוטרדת מהאנשים הנחמדים מדי או מושלמים כי אין דבר כזה:או שהם פלקטיים וחד צדיים או שמסתתרת נפש אפילה במיוחד מאחורי הנחמדות הזו

למעלה