שיר שעושה לכם את זה בהקשר

shongold

New member
ראיתי בזמנו את הסרט "תמונתו של

דוריאן גריי" עם הלמוט ברגר - לא פחות חזק מהספר שקראתי גם כן...מזמן מאד...בהחלט אלגוריה יפה לאדם יפה לכאורה סטנדרטי, אבל בתוכו מתרקמות מניפלוציות אפלות לגבי הסובבים אותו. כאשר התמונה ממחישה את האישיות האמיתית במלוא כיעורה.

הרי לכם שני שירים ושני ספרים...

שאני אוהבת... שירים: Deacon Blues של סטילי דאן. השיר הזה עושה אותי מלנכולית (כמו בשיר של החברים של נטשה)... המנגינה יפה והמילים עצובות... שיר שני... נדמה לי שגם ג'קו אוהב אותו: home של דפש מוד... שימו לב למילים (גירסה חלקית) Here is a song from the wrong side of town Where Im bound to the ground by the loneliest sound And it pounds from within and is pinning me down Here is a page from the emptiest stage A cage or the heaviest cross ever made A gauge of the deadliest trap ever laid And I thank you for bringing me here For showing me home For singing these tears Finally Ive found that I belong here The heat and the sickliest sweet smelling sheets That cling to the backs of my knees and my feet Well Im drowning in time to a desperate beat And I thank you for bringing me here For showing me home For singing these tears Finally Ive found that I belong ספרים: שני ספרים של ריצ'ארד באך שקראתי אותם מזמן ומבחינתי מדהימים... ממש מחוברת אליהם: "תעתועים" ו"אחד" ושון... גם אני אוהבת את ואן גוך....

shongold

New member
לגבי home אין כמו טקסט

שמונח מול העיינים ואת קוראת בעיון מילה במילה ומחברת למשמעות - שיצרה משהו נפלא!

כן... בד"כ ההיכרות הראשונית

היא עם המנגינה... ישנם שירים שנתפסו אצלי מהשמעה ראשונה ורק אחרי שקראתי את המילים, השירים קיבלו משמעות הרבה יותר עמוקה...

shongold

New member
ללא ספק נכון קחי את השיר על וינסנט

שלדעתי האינטרפטציה המאד לא פשוטה של המנגינה - והיא כל נפלאה - אבל לאחר שאת קוראת את המילים מחברת למשמעויות התהומיות את מקבלת תובנה ע נ ק י ת ומבינה שלפניך MASTERPIECE !!!!

shongold

New member
מכיוון שאתן לקחתן לכיוון ספרים אין

לי אלא להוסיף את ספרי שלי..כמובן הביוגרפיה של וינסנט שהינה אוטנטית לגמרי שנכתבה מתוך חליפת מכתבים בינו לבין ליאו אחיו. ועוד אם באומנים עסקינן...ביוגרפיה מופלאה של מיכאל אנג'לו ויש עוד רבים אבל הראשון ממש ממש ממש - לקח אותו למחוזות - כמו גם שינה בי משהו...

שיר...

זה שיר שאני מאד אוהבת של ראלף מקטל, השיר לא משקף את הסגנון הכללי שלי שהוא יותר רוקיסטי ועוצמתי, אבל משהו בשיר שנקרא "streets of london" קנה אותי לגמרי באיזשהו שלב של חיי.. יש לו הרבה מאד גרסאות cover ואני אספתי כבר 15, ביניהם גרסת פאנק. לפני כמה שנים כתבתי שיר "תגובה" לראלף מקטל, כי יש לי כמה נקודות "מחלוקת איתו"
הנה חלק מהשיר המקורי: Have you seen the old man In the closed-down market Kicking up the paper, with his worn out shoes In his eyes you see no pride And held loosely at his side Yesterday's paper telling yesterday's news So how can you tell me you're lonely, And say for you that the sun don't shine Let me take you by the hand and lead you through the streets of London I'll show you something to make you change your mind

shongold

New member
קרן streetsof london קראתי בתשומת

לב את השיר במלואו והוא יפה ומלנכולי ועצוב ופורט על מיתרי החיים של רבים אנשים בעולמנו על בדידותם מצבם הנואש והאדישות המאפיינת את זולתם בעולם קר זר ומנוכר - לחלשים שבו, כמו גם לאלה שעשו משהו בחייהם, אבל לעת בלותם הגיעו לפת לחם - ואין מי שיושיעם משום ההוויה בה נמצאים כולנו.

moon line

New member
את השיר הזה , אני זוכרת משיעורי

אנגלית ב"ס יסודי ,ניתחנו אותו באנגלית! כבר אז ידעתי שיש משהו מלנכולי בלונדון, וכשהייתי שם לפני כמה שנים .וירד גשם ואפור כ"כ שרנו את השיר הזה... .

shongold

New member
קרן איזה נקודות מחלוקת היו לך עם

ראלף מקטל...?! אם אפשר פירוט/הסבר מאד אשמח.

שון..

אולי מחלוקת זו לא המילה המדוייקת, אבל פעם אחת שמעתי את השיר בעודי במצב רוח לא הכי טוב, והתחלתי לחשוב שבשיר, ראלף מקטל בעצם קצת "נוזף" במישהי/מישהו שמתלוננים שהם מרגישים "דאון" ו"רע" ואם הם היו רואים את הסבל האנושי בלונדון הם לא היו מעיזים להתלונן ומייד מצב רוחם היה משתפר בהשוואה למרירות גורלם של הנדכאים. זה במילים האלו: So how can you tell me you're lonely And say for you that the sun don't shine Let me take you by the hand And lead you through the streets of London I'll show you something To make you change your mind אז על אף זה הכוונה של המושרר טהורה וטובה והשיר הוא נהדר והוא בעצם לא נוזף אלא רוצה לעודד. אני כתבתי לו תגובה בצורת שיר שמסבירה ש"מותר" לי להיותא בדאון גם אחרי שאני רואה את הנדכאים ושאין לזה קשר ממשי. הנה חלק קטן משיר התגובה שלי אליו (שיר שגם הלחנתי והוא מערב בתוכו גם לחן מהשיר המקורי במעין ערבוב). so let me take you off the streets and give the sun a whole new beat and make it grow and grow inside you heart You think my sun will shine when I see the poor man down In a cold winter night, you might be right For now I'd like to keep it dark, and see the light when morning comes And think about my self and not compare… Still, I love your song and I'd take your hand anytime you say and place and Where, I'll just be there

shongold

New member
קרן רק עכשיו אני מתייחסת

לתשובתך לי..ורואה את השיר בצורה מעט שונה ממי שראיתיו קודם, ועל כך תודה. ולעניין העיקרי קרן איזה כשרונות עוד חבויים בך חמד.... ? השיר - תשובה מקסים!! ואף הלחנת יפה יפה לך יקירתי.. ואולי בהזמנות תוכלי להשמיע לי - ב- LIVE ! ושוב חושבת ששמעת אותו ב- 15 גירסאות שונות - שיר שעשה עבורך רבות בגדול! ולמענה שכתבת..ליוצר - אני איתך בענין..כי גם אם ישנם מלחמות באזורים שונים בעולם ..ואני באופן אישי ..בדאון..עצם המצב שם... לא יכונן אותי להרגיש טוב יותר. כי אני זה אני זה אני בתוך תוכי אני יושבת. אבל לפעמים כאשר מראים לך סיטוצאיה שקיימת והיא מבטאה מצב נתון במלוא ..נכותו..לפעמים כאשר את חשובת ברמת היכן אני נמצאת ומה אני עושה ומה חסר או לא חסר לי - לפעמים זה נותן לקחת דברים במעט יותר פרופורציה.

Karina85

New member
יש המון שירים, ובכל תקופה

יש שירים אחרים שאני מרגישה שאני מתחברת אליהם... אני חייבת להגיד שמאז ששמעתי את הביצוע של מאיה ל"אני גיטרה" ול"גשם כבד עומד ליפול", 2 השירים האלה עושים לי את זה לחלוטין... אבל יש 2 שירים שבתקופת הצבא שהייתה רוויית לחצים בלי סוף, הרגיעו אותי תמיד: 1. יציאת חירום/קחי לך זמן 2. שיר לשירה ועוד שיר שאני פשוט מאוהבת בו זה הוטל קליפורניה... לא בגלל סיבה מסויימת, הוא פשוט קסום בעיניי, לא יודעת למה... וגם נורא כיף לשיר אותו
בקיצור אני מתקשה להחליט חחח ובטח יהיו לי עוד מלא שירים שיקפצו לי לראש בשעות הקרובות... אההה ואני גם אוהבת את עניין של זמן של גידי גוב ואת "יש אי שם, מישהו חושב עלייך..." (גם גידי) ואחרון לפוסט הזה - "מה איתי"... מאוד מתחברת למילים... ספר - אני חולה על התפסן בשדה השיפון... לוידעת למה

moon line

New member
ספר- רודף העפיפונים- חסן עלי

נדמה לי (יצא חרוז
) על חיים בצל הטליבאן באפגניסטן, ספר מותח, מרגש, ועצוב מומלץ! שיר וואו יש הרבה , אחד שאני במיוחד אוהבת זה:WE CAN BE HEROES JUST FOR ONE DAY של דיויד בואי היוצר המוזיקאי והזמר הכי גדול של כל הזמנים!

moon line

New member
מילות השיר:heroes

I, I will be king And you, you will be queen Though nothing will drive them away We can beat them, just for one day We can be Heroes, just for one day And you, you can be mean And I, I'll drink all the time 'Cause we're lovers, and that is a fact Yes we're lovers, and that is that Though nothing, will keep us together We could steal time, just for one day We can be Heroes, for ever and ever What d'you say? I, I wish you could swim Like the dolphins, like dolphins can swim Though nothing, nothing will keep us together We can beat them, for ever and ever Oh we can be Heroes, just for one day I, I will be king And you, you will be queen Though nothing will drive them away We can be Heroes, just for one day We can be us, just for one day I, I can remember (I remember) Standing, by the wall (by the wall) And the guns, shot above our heads (over our heads) And we kissed, as though nothing could fall (nothing could fall) And the shame, was on the other side Oh we can beat them, for ever and ever Then we could be Heroes, just for one day

למעלה