אתה טועה
אנחנו לא אוכלים קופים מסיבות רבות אבל *לא* בגלל הטעם והריח. אתה כנראה בוחר להתעלם ממה שכתבתי ולהתייחס לאיזושהי טענה הנוגעת ל*תרבות האוכל* - אותה לא טענתי. מה שטענתי זה שריחות מסויימים וטעמים מסויימים דוחים את *כל* בני האדם (כמובן עם יוצאים מן הכלל) - לדוגמא -- טעמו של סרפד (הצמח הקוצני) או טעמה של צואת כלבים. (אל תנסה להביא לי דוגמאות של רופאי אלילים במונגוליה שאוכלים צואת אריות כדי לרפא סרטן.) שוב - פלאפל - טעמו הוא פשוט מאוד... ניתן להגיד באופן כללי שהוא "מלוח" - (כמו רוב המנות ה-"עיקריות") אך יש בו "איכות" צמחית כלשהי ומרקמו כמו שילוב בין קציצה/לביבה לבין לחם/כדור-שוקולד. לרוב כדורי הפלאפל יש ארומה "פלפלית" מזרחית/ים-תיכונית והוא שומני מעט. אני לא חושב שאיזשהו עם בעולם יטען שהריח או הטעם של הפלאפל הוא מחריד מעבר לכל ספק -- ואף אחד מהם לא "יתהה" כיצד מסוגלים בני אדם בכלל לאכול אותו. הפלאפל הוא סתם מאכל צמחי פשוט בעל ארומה ים-תיכונית וטעם בלתי מורכב. השמן והתיבול המזרחי הם הדומיננטים ביצירת ריחו. הוא לא "מסריח". בניגוד לפלאפל --- *כל* בני האדם ואפילו היפאנים עצמם מתארים את הנאטו כמאכל שהוא ללא ספק *מסריח* - משמע - מריח רע - ריחו אינו נעים -- אינו חיובי. אך מעבר לזאת, עד עכשיו כל אדם שנתקלתי בו שהוא אינו יפני שניסה או נתקל בנאטו טען שגם טעמו הוא די מזוויע. אתה יכול לאהוב או לא לאהוב את ה*רעיון* של אכילת קופים -- אבל אין לאף אחד ספק שטעמם וריחם הוא פחות או יותר כמו בשר של כל יונק אחר. השאלה שלי היא כיצד בדיוק (ולמה) "רק היפנים" מסוגלים להנות מן המאכל הזה שנראה ש*כל* אומות העולם נמנעות ממנו ושונאות אותו (כולל עמים לא מערביים) --- ושטעמו וריחו מדווחים כ - *לא נעימים* ואף דוחים באופן אבסולוטי (משמע - ביולוגי) ולא כתוצאה מאיזושהי תפיסה תרבותית או מנהגים. אני לא אוכל צדפות פשוט כי הרעיון של אכילת רכיכה ורודה ורוטטת עם ריצ'ראץ' חום -- מגעיל אותי. מעולם לא טעמתי צדפה ואני לא חושב שיש להן ריח דומיננטי. נאטו זה סתם פולי סויה -- *ולמרות זאת* אני בספק אם אוכל להנות ממאכל זה. לדעתי -- קיימת כאן הדחקה של הגועל שגם היפנים עצמם ודאי מרגישים לנוכח המאכל הנ"ל -- בגלל איזושהי מסורת תרבותית... בערך כמו הקטע של קשירת הרגליים במזרח הרחוק אצל הנשים כדי להקטין את גודל כפות רגליהם (סטנדרט אסתטי קדום שהולך וגווע בזמנים מודרניים).
אנחנו לא אוכלים קופים מסיבות רבות אבל *לא* בגלל הטעם והריח. אתה כנראה בוחר להתעלם ממה שכתבתי ולהתייחס לאיזושהי טענה הנוגעת ל*תרבות האוכל* - אותה לא טענתי. מה שטענתי זה שריחות מסויימים וטעמים מסויימים דוחים את *כל* בני האדם (כמובן עם יוצאים מן הכלל) - לדוגמא -- טעמו של סרפד (הצמח הקוצני) או טעמה של צואת כלבים. (אל תנסה להביא לי דוגמאות של רופאי אלילים במונגוליה שאוכלים צואת אריות כדי לרפא סרטן.) שוב - פלאפל - טעמו הוא פשוט מאוד... ניתן להגיד באופן כללי שהוא "מלוח" - (כמו רוב המנות ה-"עיקריות") אך יש בו "איכות" צמחית כלשהי ומרקמו כמו שילוב בין קציצה/לביבה לבין לחם/כדור-שוקולד. לרוב כדורי הפלאפל יש ארומה "פלפלית" מזרחית/ים-תיכונית והוא שומני מעט. אני לא חושב שאיזשהו עם בעולם יטען שהריח או הטעם של הפלאפל הוא מחריד מעבר לכל ספק -- ואף אחד מהם לא "יתהה" כיצד מסוגלים בני אדם בכלל לאכול אותו. הפלאפל הוא סתם מאכל צמחי פשוט בעל ארומה ים-תיכונית וטעם בלתי מורכב. השמן והתיבול המזרחי הם הדומיננטים ביצירת ריחו. הוא לא "מסריח". בניגוד לפלאפל --- *כל* בני האדם ואפילו היפאנים עצמם מתארים את הנאטו כמאכל שהוא ללא ספק *מסריח* - משמע - מריח רע - ריחו אינו נעים -- אינו חיובי. אך מעבר לזאת, עד עכשיו כל אדם שנתקלתי בו שהוא אינו יפני שניסה או נתקל בנאטו טען שגם טעמו הוא די מזוויע. אתה יכול לאהוב או לא לאהוב את ה*רעיון* של אכילת קופים -- אבל אין לאף אחד ספק שטעמם וריחם הוא פחות או יותר כמו בשר של כל יונק אחר. השאלה שלי היא כיצד בדיוק (ולמה) "רק היפנים" מסוגלים להנות מן המאכל הזה שנראה ש*כל* אומות העולם נמנעות ממנו ושונאות אותו (כולל עמים לא מערביים) --- ושטעמו וריחו מדווחים כ - *לא נעימים* ואף דוחים באופן אבסולוטי (משמע - ביולוגי) ולא כתוצאה מאיזושהי תפיסה תרבותית או מנהגים. אני לא אוכל צדפות פשוט כי הרעיון של אכילת רכיכה ורודה ורוטטת עם ריצ'ראץ' חום -- מגעיל אותי. מעולם לא טעמתי צדפה ואני לא חושב שיש להן ריח דומיננטי. נאטו זה סתם פולי סויה -- *ולמרות זאת* אני בספק אם אוכל להנות ממאכל זה. לדעתי -- קיימת כאן הדחקה של הגועל שגם היפנים עצמם ודאי מרגישים לנוכח המאכל הנ"ל -- בגלל איזושהי מסורת תרבותית... בערך כמו הקטע של קשירת הרגליים במזרח הרחוק אצל הנשים כדי להקטין את גודל כפות רגליהם (סטנדרט אסתטי קדום שהולך וגווע בזמנים מודרניים).