שלוחת אונ' לטביה, בחוץ מימין

Klayhamn

New member
אתה טועה

אנחנו לא אוכלים קופים מסיבות רבות אבל *לא* בגלל הטעם והריח. אתה כנראה בוחר להתעלם ממה שכתבתי ולהתייחס לאיזושהי טענה הנוגעת ל*תרבות האוכל* - אותה לא טענתי. מה שטענתי זה שריחות מסויימים וטעמים מסויימים דוחים את *כל* בני האדם (כמובן עם יוצאים מן הכלל) - לדוגמא -- טעמו של סרפד (הצמח הקוצני) או טעמה של צואת כלבים. (אל תנסה להביא לי דוגמאות של רופאי אלילים במונגוליה שאוכלים צואת אריות כדי לרפא סרטן.) שוב - פלאפל - טעמו הוא פשוט מאוד... ניתן להגיד באופן כללי שהוא "מלוח" - (כמו רוב המנות ה-"עיקריות") אך יש בו "איכות" צמחית כלשהי ומרקמו כמו שילוב בין קציצה/לביבה לבין לחם/כדור-שוקולד. לרוב כדורי הפלאפל יש ארומה "פלפלית" מזרחית/ים-תיכונית והוא שומני מעט. אני לא חושב שאיזשהו עם בעולם יטען שהריח או הטעם של הפלאפל הוא מחריד מעבר לכל ספק -- ואף אחד מהם לא "יתהה" כיצד מסוגלים בני אדם בכלל לאכול אותו. הפלאפל הוא סתם מאכל צמחי פשוט בעל ארומה ים-תיכונית וטעם בלתי מורכב. השמן והתיבול המזרחי הם הדומיננטים ביצירת ריחו. הוא לא "מסריח". בניגוד לפלאפל --- *כל* בני האדם ואפילו היפאנים עצמם מתארים את הנאטו כמאכל שהוא ללא ספק *מסריח* - משמע - מריח רע - ריחו אינו נעים -- אינו חיובי. אך מעבר לזאת, עד עכשיו כל אדם שנתקלתי בו שהוא אינו יפני שניסה או נתקל בנאטו טען שגם טעמו הוא די מזוויע. אתה יכול לאהוב או לא לאהוב את ה*רעיון* של אכילת קופים -- אבל אין לאף אחד ספק שטעמם וריחם הוא פחות או יותר כמו בשר של כל יונק אחר. השאלה שלי היא כיצד בדיוק (ולמה) "רק היפנים" מסוגלים להנות מן המאכל הזה שנראה ש*כל* אומות העולם נמנעות ממנו ושונאות אותו (כולל עמים לא מערביים) --- ושטעמו וריחו מדווחים כ - *לא נעימים* ואף דוחים באופן אבסולוטי (משמע - ביולוגי) ולא כתוצאה מאיזושהי תפיסה תרבותית או מנהגים. אני לא אוכל צדפות פשוט כי הרעיון של אכילת רכיכה ורודה ורוטטת עם ריצ'ראץ' חום -- מגעיל אותי. מעולם לא טעמתי צדפה ואני לא חושב שיש להן ריח דומיננטי. נאטו זה סתם פולי סויה -- *ולמרות זאת* אני בספק אם אוכל להנות ממאכל זה. לדעתי -- קיימת כאן הדחקה של הגועל שגם היפנים עצמם ודאי מרגישים לנוכח המאכל הנ"ל -- בגלל איזושהי מסורת תרבותית... בערך כמו הקטע של קשירת הרגליים במזרח הרחוק אצל הנשים כדי להקטין את גודל כפות רגליהם (סטנדרט אסתטי קדום שהולך וגווע בזמנים מודרניים).

Tonjin

New member
ידידי - יש לך בעייה בלוגיקה פשוטה -

אם הפלאפל לא מסריח בעיני התאילנדי - למה הוא סותם את האף כשהוא עובר ליד הדוכן (מקרה אמיתי) - התשובה המקובלת איזו הפתעה 'כי זה מסריח'), למה הידידה הסינית שלי מעדיפה לאכול כלבים על חתולים (מקרה אמיתי - הם יותר טעימים לטענתה). למה היפנים מריחים את הטחינה ואומרים שהיא מסריחה הלא גם היא "סתם מאכל צמחי פשוט בעל ארומה ים-תיכונית וטעם בלתי מורכב".....? אגב גם הנאטו הוא כזה, אולי רק ללא ה'ארומה הים-תיכונית' ומנסיוני (טעמת פעם נאטו?) טעמו מורכב הרבה פחות מפלאפל... אני מאמין שגם קופים לא טעמת ובכל זאת אתה מדווח בביטחון מלא שטעמם דומה לכל בשר אחר אני מציע לך להתרכז פחות בכתיבת הודעות ארוכות ופתלתלות ולהתרכז יותר בעקביות ובלוגיקה הפנימית שלהם - תרגיל טוב להתחלה יהיה להסביר לי איך למרות כל מה שכתבת על הצדפה למשל עדיין חלק ניכר מאוכלוסיית העולם כן ימצא אותה בעלת טעם וריח דומיננטיים.... (רק דרך אגב, זהו לא הכשל היחיד בהודעה שלך, אבל בוא נתחיל ממנו)

Tonjin

New member
אה כן - ודווקא סרפד הווה מאכל די

נפוץ (יחד עם החובייזה) בתקופת המצור על ירושליים, יש בדואיים שאוכלים אותו עד היום ולפי דעתי ל'צופים' באמריקה יש יותר מדרך אחת לבשל אותו...

Klayhamn

New member
לא, אתה טועה

גם אם האומה התאילנדית כולה תסתום את האף בעוברה ליד דוכן פלאפל - אין בכך להעיד על כך שהוא *מסריח* כי הוא לא. אפשר רק להסיק מכך שריחו אינו ערב לאפם של התאילנדי/ם (שגם זו הגזמה והכללה מפגרת, שכן לכל אדם יש ריחות וטעמים שהוא אינו אוהב -- ואין טעם או ריח שעמים שלמים מסכימים על טיבם או מגרעתם) שים לב להפרדה בין *סירחון* לבין "ריח שלא לטעמך" או "ריח שאינך אוהב" ישנם אנשים שלא אוהבים בשמים מסויימים שכן "ריחם זול" או "ריחם חריף מדי" זה לא אומר שהבושם מסריח. סירחון הוא ריח מאוד *ספציפי* ומוגדר... ניתן באופן תיאורטי לגרום למוח שלך לחשוב שהוא מריח משהו מסריח אפילו רק בעזרת אותות חשמליים. ריחה של צואה, ריחו של אוכל רקוב, ריחן של גופות, ריחו של עובש, ריחם של גזים מסויימים (כגון אלו היוצאים מגופנו) הוא ------- מסריח. כמובן שהריח אינו אחיד וישנם הבדלים דקים בין הריחות השונים אך כולם כאחד מסריחים. זה אומר שגם אם יש אדם שיאהב את ריחן של גופות אדם מעופשות --- הוא לא יוכל להתכחש לעובדה שריחם מסריח. יש אנשים שאוהבים את הריח של הנפיחות של עצמם. מה זה אומר? שזה לא מסריח? זה עדיין אותו ריח - פשוט יש להם דעה שונה לגביו. אבל איפה ה- CATCH? הקאטצ' הוא ש-*רוב* בני האדם מגיבים באופן דומה לריחות *רעים* (כגון סירחון או ריחות כימיים חריפיים) -- ויוצאי הדופן הם אנשים שמסיבות שונות התרגלו לריחות מסויימים (ולכן לעולם אינך סובל מריחך שלך - אלא אם כן אתה נוהג להסיר את ריח הגוף שלך במהירות ואפך אינו רגיל אליו - ואז גם אתה תסבול מהריח) רוב בני האדם יגיבו דומה לטעמה של צואת כלבים או שתן פילים. מה גם שישנם טעמים שפשוט בלתי אפשרי "להתרגל" אליהם מפני שהגוף דוחה אותם ברמה הבסיסית ביותר (כמו טעמו של בנזין). ולכן ------------- אני לא טוען שזה "לא הגיוני" או "חסר שחר" שהיפאנים מסוגלים לאכול את הנאטו (כי זו עובדה שהם אוכלים אותו) כל מה שאני אומר זה שזה תמוה ואפילו אבסורד שהם אוכלים את המאכל המסריח הזה. פלאפל אינו מסריח. זה שהתאילנדי הספציפי שלך לא אוהב טחינה/פלאפל זו העדפה אישית שלו. אולי זה מתקשר אצלו לאיזשהו ריח לא נעים בארץ מולדתו. ריחו של הפלאפל הוא *אחד*. וזהו אינו ריח "מסריח" אם אתה חושב שכל ריח לא נעים הוא "מסריח" על פי הגדרה - אז יש לך בעיה סמנטית עם המילה הנ"ל.

lgmtk

New member
תראו אני חושב ששניכם טועים כי כאן

זה ממש לא פורום אוכל!!!!!!!!!!!!!! לכו למקום אחר אתם מציפים!!!!!!

Tonjin

New member
כבר מזמן לא נתקלתי במישהו שכ"כ

מנסה לכתוב כמו מבוגר ובכל זאת לא טורח על עקביות או הגיון.... (או כ"כ להוט לכתוב שהוא לא טורח לקרוא את להתייחס להודעות קודמות) בוא וננסה לברר מה זה מסריח, לפי המילון (שנתן הגדרה קצת יותר קצרה ועניינית ממך) מדובר ב"מצחין, מבאיש, מדיף ריח רע". (דרך אגב, מה הקשר בין זה שניתן ל"לגרום למוח שלך לחשוב שהוא מריח משהו מסריח אפילו רק בעזרת אותות חשמליים" לבין עניינו, אתה מוכן להסביר...?) כפי שאתה מודה בעצמך ("שכן לכל אדם יש ריחות וטעמים שהוא אינו אוהב -- ואין טעם או ריח שעמים שלמים מסכימים על טיבם או מגרעתם" - כלומר תחושת הריח היא אינדיבידולית, באופן מוזר הטענה הזו גם מזכירה לי גם את הטענה הזו " נכון ש"בסופו של דבר כולם בני אדם וכולם רגישים לטעמים או ריחות לא נעימים" רק מה - כולנו מגדירים "טעמים או ריחות לא נעימים" צורה שונה לחלוטין...". זוכר את הטענה - זו שכ"כ מהרת לקפוץ ולהגיב לה ב"אתה טועה". בקשת פתרון לתעלומה למה היפנים אוהבים נאטו - הנה הוא. נסה להפטר מצורת המחשבה של "אני אוכל פלאפל - הוא לא מסריח אבל אני לא יכול לאכול נאטו אז סימן שהוא כן מסריח" - היא לא תביא אותך רחוק... אה כן - בפעם הבאה שאראה זוג עוזב מסעדה בגלל מה שהוא מגדיר בנימוס 'ריח-רע' (של טיגון, דגים, שום וכו...) אני אפנה אותם להודעה המלומדת שלך - רק כדי שידעו שלא באמת 'מסריח' להם....

ZenZenShimasen

New member
טונג'ין, טונג'ין....

טונג'ין יא אנטיפת, מה יהיה? כל התגובות שלך יהיו בסגנון "רק-מה-שאני אומר-נכון-ויש-לי-ביקורת-על-כל-אחד-וכל-דבר"? דרך אגב - לדבר אין קשר לכמות הידע שלך על יפן ו/או יפנית. על אחת כמה וכמה, אדם בעל ידע רב כדאי שיחלוק אותו בצורה נעימה ולא דורסנית. והערה לנקו - מנהל פורום, לדעתי, אמור לדאוג שתהיה אווירה נעימה בפורום. נכון שקצת קשה להגדיר מה נעים לכל אחד, אבל ישנם דברים שהם ברורים כשמש.

neko

New member
אכן, אווירה נעימה זה דבר סובייקטיבי

העדפתי לא להתערב בגלל שזה לא ממש עבר את גבול הטעם הטוב (אם כי בהחלט מעך אותו קצת בקצוות), ובגלל שרציתי לראות אם יהיו מסקנות מעניינות. מישהו פה חושב שהייתי צריך להתערב בהתחלה? (ברצינות)

lgmtk

New member
נקו בבקשה תמחוק הודעות אלו. הן

לא קשורות לפורום שלנו אלה לפורום אוכל. חוצמזה זה סתם ריב אידיוטי. אני מבקש!

neko

New member
מלכתחילה הייתי צריך להעביר את

השרשור ל
, אבל קיוויתי שיצא לנו מזה דיון על תרבות יפנית... אני לא רוצה למחוק, כי לא התבצעה עבירה של ממש, ולא היו קללות אמיתיות.

lgmtk

New member
אממ עדיין מציק. אני לא יכול להתווכח

עם המנהל אבל. אין טעם..........אז אני מוותר.

Tonjin

New member
אני אנטיפת גאה!

ראשית - אשמח לקבל דוגמאות לגבי מה שאתה מכנה - סגנון "רק-מה-שאני אומר-נכון-ויש-לי-ביקורת-על-כל-אחד-וכל-דבר"? רק כדי שיהיה ברור אני טועה בדיוק כמו כל אחד אחר (לפחות) ורחוק מאד מלחשוב שאני תמיד צודק... אבל נכון, בקורת יש לי ויש דברים שמרגיזים אותי - טפשות, חוסר עקביות (או היגיון מוחלט) ושחרור הצהרות לאויר בלי הרבה מחשבה מאחריהם.... אה כן - גם תשובות לא נכונות הנתנות בבטחון מלא (כששוב, ברור שזה עלול לקרות לכולם). אלו דברים שלעיתים מוציאים ממני קצת ציניות ומה גם שפה מותר לי לשחרר קצת את הרסן (אני לא צריך לשמש דוגמא לאף אחד, אני לא מודרטור או מנהל...) אוירה נעימה לדעתי היא ניהול דיון ללא אלה (אנטיפת כבר אמרנו....?) אבל זה רק אני וברור לי שיהיו מי שיגדיר זאת אחרת. ואגב אוירה נעימה (ואולי גם - "נאה דורש נאה מקיים"?) מעניין לציין שמנהל הפורום טרח לציין "אני לא רוצה למחוק, כי לא התבצעה עבירה של ממש, ולא היו קללות אמיתיות" - המילים הלא מכובדות הגיעו לראשונה מצדך (אני יכול לנחש אולי למה אבל אני לא אטרח - אין לי שום כוונה להפןך את זה לויכוח אישי) ולא מצידו של Klayhamn (שלו היו אולי סיבות טובות יותר להשתמש בהם) וזו סיבה נוספת למה למרות כל הנאמר אני בהחלט מעריך אותו.... לסיום, אם אתה חושב שמה שנאמר כאן קודם עבר את הגבול (וכאן המקום להתנצל בפני Klayhamn אם הוא חושב שכן) אז כנראה ש - you lead a pretty sheltered life... נ.ב ומהניסיון שלי - כמעט ב-100% מהמקרים, הודעה שלא לוחצים עליה לא נפתחת... (קצת מידע שימושי שאתה מוזמן לשקול).

שניש

New member
אופסי....לא ידעתי../images/Emo70.gif../images/Emo56.gif

אבל הם אמרו שהוא נורא מתוק שם

Klayhamn

New member
אני לא זוכר

אני לא זוכר אם מלמדים את זה בבית ספר יסודי או לא אבל ה-"יונקים" - מלבד היותם יונקים את חלב עמם -- הם לרוב גם בעלי פרווה (מלבד מעט יוצאים מן הכלל) ובניגוד לעופות ולטאות - הם *פולטים* דרך צוואר הרחם את העובר החוצא מגופה של האם - אל האוויר הפתוח (ממש כמו בני אדם)... לכן לקיפודים - שהם ללא ספק יונקים (קודם כל מכיוון שהם אינם עופות או לטאות או חסרי חוליות (כמו חילזון או שרימפס) או חיידקים) אין ביצים כמו של תרנגולת.... וכשהוא אמר "ביצים של קיפוד" יש שתי אפשרויות: 1. מדובר באשכי קיפוד 2. מדובר בביצים של קיפוד-ים - שהיא חיה שכלל לא קשורה לקיפוד יבשתי והיא איננה יונק. מצטער הייתי חייב להגיב.

Tonjin

New member
ביצים של קיפוד ים (לא אשכים) אכן

מכבבות במטבח היפני, לא ראיתי את התכנית הסציפית הזו - אך המדובר במין כדורים קטנים וכתומים (שאגב בניגוד לנאטו הם בשימוש גם במטבחים אחרים..)

Vegeta fanatic

New member
האטורי-סאן שולט! ../images/Emo6.gif

אוי, אני ראיתי שם כמה זוועות... מין גוש שחור כזה שבתוכו יש נוזל כהה ששמים על גלידה (נראה לי)... -_- ובל נשכח את הכבד אווז שמהווה מרכיב עיקרי כמעט בכל מנה שם... אני מקווה שביפן יש חוקים נגד פיטום אווזים

Tamago

New member
sea urchin roe = uni ; NATTO

מדובר בביצים של קיפודי ים. שים לב, באנגלית ROE הם ביצים או (למיטב ידיעתי) ה"צעירים" שאך בקעו מהביצים, של דגים וחיות ים קטנות שוחות. לא EGGS. לגבי NATTO, דוקא טעים. הקשקוש עם "לא אכיל" מקורו לדעתי בעיקר בעובדה שלא ניתן להשיגו מחוץ ליפן, וקל להמציא עליו אגדות שאיש לא יבדוק. בתור מי שטעמה, דוקא נחמד מאד. טעם עדין, לי דוקא הריח היה חלש ואם הזכיר משהו - אז עוגיות ! בא בקופסת קלקר קטנה, לשמור על הטריות (חייב להישמר בקירור ולהיאכל תוך כמה שעות) עם קצת רוטב סויה מלוח וחרדל. מערבבים ונהנים. מה שכן, המאכל נראה רירי ודוחה מאד, הריר מזכיר מוצרלה מותכת - נמתח ונמתח לאורכים מרשימים. באופן כללי, היפנים, ככלל, רואים באדם ה"מערבי" יצור משונה, ובהרבה מקומות התפלאו שאני אוהבת אורז (!) - מדובר על אורז לבן מבושל בלי תבלינים כלשהם, לדוגמה. אז אנא לא להסחף. ובאשר לסרפד - לא חושבת שאכלתי, אבל כמבושל - למה שיהיה שונה מכל עלה מבושל אחר, בעקרון ?

lgmtk

New member
שניייייייייייייייייי!

こんにちはシャニちゃん!!!!!! わたしはリオルです! מקווה שתהני פה!!!!!!!!!!!!!

מלאכית16

New member
שאננננננני../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo110.gif

אני רואה שאת לומדת מהר...
ומי הכיר לך את גראוויטיישן
ברוכה הבאה...

למעלה