שלוחת אונ' לטביה, בחוץ מימין

ketty the sheep

New member
היי שני!

גראויטיישן זה טוב!
(בעצם זו האנימה היחידה שראיתי עד היום
) בכל מקרה, ברוכה הבאה! והשרשור הזה הוציא לי את החשק של ללכת למסעדות יפניות למשך כמה שנים לפחות

Tonjin

New member
נו טוב - לפחות חסכת הרבה כסף...

אם את רוצה גם להפסיק לעשן - מייד אני פותח לך שרשור חדש....

cullette

New member
כן!

גם אני רואה איירון שף! איזו תוכנית מגניבה! היכ אני אוהבת את הקריין שכל הזמן נוגס בגמבה בתחילת התוכנית.חבל אבל שהם מקצרים אותה כי הרי הם מבשלים במשך שעה והתוכנית היא כולה חצי שעה.רציתי לשאול,איך אנשים פה למדו יפנית כי זאת שפה נורא קשה רציתי לדעת אם אנשים פה למדו מהטלויזיה או שהם הלכו למורה בלי לדעת כלום לפני? תודה רבה(אריגאטו..)

Bruce L

New member
תכנסו

בעיקרון אני לומד באוניברסיטה הפתוחה מנדרין כבר חצי שנה ורציתי לדעת אם יש עוד אנשים שיודעים לדבר כדי לקבל עזרה\תמיכה או סתם עצות. ואני מוכן גם לעזור למי שרוצה לדעת פרטים.

neko

New member
אולי תפנו להנהלה ותבקשו לפתוח

פורום סינית למתחילים... אני בהחלט אתמוך

neko

New member
האמת היא שלא ממש ביררתי אם יש

ביקוש כשהגשתי את הבקשה לפתוח את הפורום הזה. פשוט הלכתי על זה. אבל בעצם היה לי קצת על מה להסתמך - פורום מנגה ואנימה, פורום אמנויות לחימה ועוד כמה. אולי שווה לכם לבדוק באמנויות לחימה - אני יודע בודאות שיש שם לפחות שניים שכותבים מסין (FA_JING וNIZANO).

אני בעד!

אני תמיד מוכן ללמוד שפה חדשה, מצידי שיפתחו גם פורום "ספרדית למתחילים", "צרפתיתי למתחילים","איטלקית למתחילים","רוסית למתחילים","גרמנית למתחילים","קוריאנית למתחילים"...מה 'כפת לי? אני אשתתף בכולם.

lgmtk

New member
גם אני אוצה נימון לשלטון!!!!! אגב

אפשר גם לפתוח קלינגונית למתחילים............

Tonjin

New member
סתם מסקרנות - למה דווקא מנדרינית

ולא קנטונזית?

neko

New member
אני מנחש שבגלל שכ90% מהסינים בעולם

דוברים מנדרין?

lgmtk

New member
מנדרין נשמע כמו פרי אקזוטי..."בא לך

מנדרין"? "רוצה מיץ מנדרין"?

טריגון

New member
כמה סיבות

1. אני נורא אוהב את הצליל של מנדרין, יש בה מעין רכות כזו (למרות שהרבה אנשים שדיברתי איתם לא שומעים את זה משום מה) 2. מה שהמנהל אמר 3. זמינות חומרי לימוד - סיבה לא פחות חשובה מכל השאר, קשה מאוד למצוא חומרי לימוד טובים בקנטונזית (אני מדבר על ספרים + אינטרנט, כמות החומר שיש ללימוד מנדרין עולה פי כמה וכמה על קנטונזית) 4. למרות שכל שפה סינית היא קשה ללימוד, רציתי להתחיל ממשהו מעט יותר קל. גם ככה הטונים מהווים אתגר לא קטן, ובקנטונזית יש לא פחות מ-7, בהשוואה ל-4 טונים במנדרין.

למעלה