תפיסה או תפישה

oneman2

New member
וכאן אתה טועה

מארקס עצמו כתב במניפסט שהקומוניזם צריך לכפות את עצמו בכח הזרוע על הבורגנות. ואני חושב שאי אפשר להפריד בין אידיאולוגיה למשטר. מדינה פשיסטית בהכרח תהיה דיקטטורית, כי זה חלק מהעקרון של הפשיזם. עניין ההפיכה בכח הוא אחד מהעקרונות של הקומוניזם מיסודו.

אני לא בטוחה שאתה צודק

מבחינה עובדתית, ממה שאני זוכרת מלימודיי. הדיאלקטיקה המרקסיאנית טוענת ששינוי מערך הכוחות בחברה הוא בלתי-נמנע, שזה ההפך מתפישת השלטון בכוח.

FunkyMonk

New member
זה אל נכון

מדינה פאשיסטית לא בהכרח תהיה דיקטטורית. זה שהמדינות הפאשיסטיות היחידות שהעולם הזה הכיר (ולא היו הרבה למזלנו) היו דיקטטוריות לא אומר שכך זה חייב להיות. מדינה בה יש רוב היפוטתי של פסיכופטים, תצליח להעלות מפלגה פאשיסטית שתשלוט במדינה שלה בעזרת דמוקרטיה - ותשאיר אותה בעזרת דמוקרטיה. חמדנות לכוח זו בעיה של השליט - אין כאן חלק באידיאולוגיה. אני לא מאור בכתביו של מארקס, כפי שאמרתי, אני לא מתיימר לדבר כאן על קומוניזם. זכור לי שמארקס היה קיצוני בדעותיו, אבל רק ברמה בה הסוציאליסטים קראו לו "קיצוני". מה שאני כן יודע, זה שלנין בחיים לא ראה את הקומוניזם כמה שהוא הפך להיות.

פשיזם מעצם טבעו הוא אנטי-דמוקרטי

ולא משנה אם זה משטר אוליגרכי או דיקטטורי או מונרכיה אבסולוטית - בכל מקרה משטר פשיסטי לא יהיה דמוקרטי. זה בנוי לתוך האידאולוגיה הפשיסטית.

FunkyMonk

New member
טוב גם בפאשיזם אני לא מבין

ובגלל זה השתדלתי להתרחק מהנושאים האלו בדיון הזה...

אל תתנצל ../images/Emo13.gif

אני כן ממליצה, לכולם, לקרוא על הנושאים האלו, ולו באופן שטחי (אין לי מושג מה מלמדים או לא מלמדים בבתי הספר בימים טרופים אלו, ומכאן ההמלצה). פיתחו אנציקלופדיה וקיראו את הערכים הרלבנטיים. חשוב לדעת את הדברים האלו; זה חלק מהידע הבסיסי של כל בני התרבות.

wish i was here

New member
בבית ספר לא מלמדים כלום!

הכל כל כך שטחי ברמות מזוויעות....היסטוריה הזונח לגמרי,דחפו הרבה נושאים לתוך 2 בגרויות ומה שקיבלו זה חוסר התעמקות טוטאלי. מה גם שהנושאים המעניינים(לדעתי)-קרבות ברברוסה,אל-עלמיין,והפלישה לנורמנדי,ירדו במיקוד. מי שרוצה להתעמק חייב לעשות 5 יח"ל היסטוריה,ובכיף הייתי עושה אם לא היו תוקעים את זה בשעות של פיזיקה (בית ספר מטומטם)

oneman2

New member
והמסקנה

לא להתווכח בחירוף נפש על נושא שלא מבינים בו...

FunkyMonk

New member
לא הבנת את הוויכוח שלי...

ואני אהיה מוכן להתווכח את הכל מחדש רק בשביל שתבין... אני לא מבין בו ואני מודה בזה, אבל אני מבטיח לכם שאף ילד כאן (כי הרוב המוחלט כאן עוד לא הגיע לצבא, שלא לדבר על סיים) לא מבין בזה הרבה יותר ממני. מה שהכי הציק לי זה שמישהו כאן טען לכך שהוא מבין בנושא, בגלל שהוא למד על זה בשיעור היסטוריה. גם אני עברתי כמה שיעורים בהיסטוריה, ואני עדיין לא מבין בזה.. זה נושא מורכב ומסובך. ולא סתם לא התקרבתי לנושא הזה בכלל. שים לב שיש לי אולי שתי הודעות שקשורות לנושא עצמו וגם הן בעקיפין.

oneman2

New member
אלא שלא למדתי את זה בהיסטוריה

אלא בשיעורי פילוסופיה. למדתי את הקומוניזם מיסודו, מתוך הכתבים של מארקס. לא מתוך ספר היסטוריה משוחד.

FunkyMonk

New member
אם נמשיך להשוות לפיסיקה

גם אדם שמסיים פיסיקה 5 יחל ברמה של 100, לא יודע פיסיקה בכלל...

oneman2

New member
עצם ההשוואה בין פילוסופיה לפיזיקה

היא, תסלח לי, מטומטמת. אני לא מתיימר לדעת הכל על מארקס ועל הקומוניזם, אבל הרעיון של מהפכה בכוח מובע בבירור, שחור על גבי לבן.

תזכיר לי איפה

עפ"י מרקס, מהפכה היא בלתי נמנעת, אבל היא איננה מהפכה בכוח.

oneman2

New member
../images/Emo26.gif

"אין זה לפי כבודם של הקומוניסטים להסתיר את השקפותיהם ואת כוונותיהם. הם מכריזים גלויות, שאין להשיג את מטרותיהם, אלא בדרך של מיגורם בכוח הזרוע של כל סדרי החברה הקיימים עד כה."

oneman2

New member
קארל מארקס, המניפסט הקומוניסטי, 1848

הוצאת הקיבוץ המאוחד 1998.

oneman2

New member
הקפיטליזם הוא רעיון טוב בתיאוריה

אלא שהוא נכשל לא פחות מהקומוניזם. אמנם כל העולם כיום הוא קפיטליסטי- אבל המדד של הצלחה או לא הוא מבחינתי האם המטרות של האידיאולוגיה התגשמו. ומה שיש בעולמנו זה הוא מאבק ראש בראש, שלטון של הכסף, של החומריות. המעמד שלך בעיני אחרים נקבע לפי כמה יש לך בבנק, אנשים עושים הכל רק בשביל להתרברב בזה שיש להם חשבון בנק מלא. אני אומר את זה בתור אחד שגדל בקיבוץ שבבת אחת הופרט והפך להיות קפיטליסטי במלוא מובן המילה. לאנשים במצב הזה כיום לא אכפת אחד מהשני, הדבר היחיד שהם רואים לנגד עיניהם זה כסף. יש גם אנשים בגילי שלא באים לפעמים לבי"ס רק כי הם עבדו בלילה, ולא בגלל שהמשפחה שלהם ענייה וצריכה כסף, אלא כי הם רוצים להרוויח עכשיו וכמה שיותר. אין שלטון אידיאלי, לא הקפיטליזם ולא הקומוניזם. אלה שתי אידיאולוגיות קיצוניות וככאלה הן אינן יכולות להגשים את המטרה- חופש, שיוויון וכו'.

meytar

New member
העניין הוא,

שכדי ליצור חברה שכולם שווים בה, אתה חייב להשתמש במידה מסוימת של דיכוי. (וזו בערך התובנה היחידה שלי בנושא, שגם אותה קראתי בספר "כלכלה בגרוש", אני פשוט מאמינה שזה נכון, וזה מה שעזר לי להבין את כל העניין הזה שנקרא "קומוניזם" ולמה הוא התפתח לאן שהוא התפתח).

למעלה