תפיסה או תפישה

oneman2

New member
../images/Emo45.gif

זה טוב ויפה לשאוף לשלטון שמאפשר את כל הזכויות לכל האנשים, סטייל רוסו, אבל זה בלתי אפשרי. לא יכול להיות מצב שבו אף זכות לא תיפגע ובכל זאת- כולם יחיו בשלום וללא מחלוקת.

ולכן במדינה דמוקרטית קיים איזון אינטרסים

כאשר בכל מקרה נתון מחליטים איזו זכות גוברת, על פי הערכים באותה חברה.

גל, התאור שנתת להסיטוריה של ארה"ב

איננו נכון. אני יכולה לתאר לעצמי מאיפה שאבת את זה (איין ראנד?)
אבל התאור הזה אפילו לא קרוב למציאות. זה גם לא נכון לגבי משטרים דמוקרטיים אחרים במערב. מכיוון שאין כאן מקום בכדי לחזור על כל ההיסטוריה, אני נאלצת להמליץ לך פשוט לקרוא ספרי היסטוריה רציניים. לא אמליץ לך לסמוך עליי, למרות שיש לי X תארים אקדמיים, כולל במדע המדינה - ולמדתי שנים על הנושאים המדוברים בשרשור הזה - והתמחות משפטית בתחום זכויות האדם והאזרח. גש למקורות.

holo

New member
../images/Emo13.gif

כל כך ידעתי שתקפצי על זה. מכיוון שאין לי ניסיון חיים כל כך גדול, אני אשתוק, ולא אוסיף בדיון הזה עוד.

IamAR

New member
הכוונה לא הייתה לאנוכיות

כמו שאמרתי, זה משהו שנמצא אצלינו בתת מודע, הוא לא בשליטתינו, האדם נברא ככה שהוא ירצה לשרוד במילה אנוכיות יש קצת מן האי-התחשבות, כשאתה פועל למען עצמך תוך כדי פגיע באחרים ובמקרה הזה לא מדובר על אנוכיות למרות שאם כבר הגענו לנקודה הזאת, כל מעשה שלי, שלך ושל כל אחד פה טמון בו האגואיזם כשאנשים מסכנים את חייהם עבור המדינה, הם עושים את זה כי זה מה שהם מאמינים בו, כי ככה הם רוצים כשאת הולכת ברחוב רואה קבצן ואת נותנת לו חמש שקל כי |הגדש|את רוצה לעשות את זה, כי את מרגישה טוב עם זה שעזרת לו או כשאת מקריבה עצמך עבור הילדים שלך, את עושה את זה כי את אוהבת אותם, ואת רוצה שיהיה להם טוב הרי לא היית מקריבה את החיים שלך עבור ילדים זרים ואם כן, גם את זה את עושה כי את מאמינה בזה, כי את רוצה שהם יחיו, כי את רוצה להעלות את רמת החיים שלהם כי זה חשוב לך ולא למישהו אחר ההבדל הוא שבמעשים אלו אין פגיעה במישהו אחר (לא באופן ישיר בכל מקרה) מכאן שהם לא אנוכיים אבל כן נעשים מתוך אינטרס אישי שכן אם ילדייך\הורייך\השבט\המדינה לא היו חשובים לך, אם את לא היית רוצה לעזור\לתת\להקריב את עצמך למענם לא היית עושה את זה אבל לא, לא כולם כמוך, ויהיו כאלה שיאגרו אוכל ובגדים בחשאי בזמן שהשבט שלהם גווע ברעב באמצע סופת שלגים, גם זה קורה, אבל יכול להיות שאם הוא לא היה עושה את זה, הוא היה מת יחד עם כולם, מצד שני יכול להיות שאם הוא לא היה עושה את זה כולם היו ניצלים, ולא רק הוא, אין לדעת

התפישה שאת מציגה כאן

לגבי טבע האדם היא תפישה פשטנית, שאינה עומדת בקנה אחד עם מה שהמדע מספר לנו על האדם ואופיו. אני מכירה את הטענות שאת מעלה כאן; הן היו טיפוסיות לסוג מסויים של תאוריות חברתיות (שוב, איין ראנד ודומיה), שהיו נפוצות באמצע המאה העשרים, כיוון שתמכו, לכאורה, בתאוריות פוליטיות מסויימות שהוצגו (במיוחד בארה"ב) כהתגלמות הטוב החברתי. במיוחד, התאורה בדבר הגבלת ההתערבות הממשלתית בכלכלה המקומית. טענות אלו בדבר הטבע האנושי אינן נכונות. "רצון" של אדם מורכב מהרבה משתנים, ביולוגיים וסביבתיים, והפשטתו של "רצון" זה לפעולה רציונלית מחושבת, הוא פשוט טעות.

IamAR

New member
צודקת, לא חשבתי על זה

ובכל מקרה כונתי בהודעה הראשונה לא דיברה על אנוכיות אלא על דחף שנמצא בתת מודע של כל ייצור חיי, והוא לשרוד, ללא קשר לסביבה ולחברה

FunkyMonk

New member
זה לא נכון

וכולכם מבלבלים את השכל. אני לא אתיימר לדבר על קומוניזם, אני רק יכול להגיד שלכל מי שהגיב כאן אין מושג על מה הוא מדבר, והבן אדם היחיד שאמר משהו הגיוני זאת ציף (שאני מסכים לחלוטין עם מה שהיא אמרה).

oneman2

New member
סליחה

אני מבקש סליחה ממך, האדון שלמד בחצי שנה האחרונה כל פסיק של מארקס וגם נבחן על זה היום בבגרות. אני לא יודע על מה אני מדבר. ואני מסכים שהדיון הזה צריך להיגמר כאן.

FunkyMonk

New member
אחלה שאתה לוקח את הבגרות כמדד

כי זה בדיוק מוכיח את טענתי. זה שלמדת לבגרות, גם אם קיבלת בה 100, לא אומר שאתה מבין אתה זה. הקומוניזם היא אידיאולוגיה מורכבת ומסובכת ובגלל זה כל מדינה קומוניסטית נראית שונה לחלוטין מהאחרות. אני אמרתי כבר, אני לא אתיימר אפילו לכתוב על קומוניזם כי לפי דעתי זה נושא שהוא לא פחות מורכב ממכניקת הקוואנטים.

wish i was here

New member
האמת שלא כ"כ מסובך

כאילו,ברגע שאתה נכנס לזה חזק...אתה מתחיל להבין את הקטע...אבל אני לא אדבר כאן על קוואנטים :p

FunkyMonk

New member
הא, היומרנות הזו

זה, שוב, מה שגורם לדיון הזה להיראות ככה. אני בטוח שאתה למדת המון, ושאתה מרחיב פיסיקה, וקראת מליון ספרים. בשביל להבין את מכניקת הקוואנטים צריך קצת יותר משני תארים. כרגע מכניקת הקוואנטים עוד לא מבינה את עצמה. היא כל כך מסובכת ולא הגיונית בעליל, שגם אלו שמתעסקים איתה רק עובדים על פי הכללים שלה - אבל לא באמת מבינים אותה. (סטגדש אל תקחו ברצינות) נסכם את חלקי בדיון - אני חושב שיש פה כמה אנשים שרוצים לטעון שהם מבינים בדברים שהם לא, יש פה כמה שאולי כן מבינים בדברים האלו, ויש פה אחד חלש אופי שלא מונע מעצמו מלהיגרר לוויכוחים מפגרים.

oribarak

New member
הלו, אתה זה שמתיימר פה להיות הכול

אתה זה שחושב שהוא אלוהים אתה הולך ונהפך לפינגויין הפסק זאת

למעלה