תראה
אני בהחלט מבין לליבך. אני רוצה לכתוב כאן עוד כמה דברים מתוך תחושה של "לכתוב את האמת" ל-2 הכיוונים : 1. בעיתות של שגשוג - כל אחד יתקבל בברכה . ככה זה כשצריכים ידיים ( ומוחות ) בשוק . גם העיתות של שלום יעשו מזה פחות עניין . ( והלוואי ששניהם כבר יגיעו אלינו - אמן אמן אמן ) . 2. אני לא ממש יודע עד כמה נכונים כל האפליות ( הלא הוגנות ) כלפי משתחררי ה-21 . פעם שמעתי שמי שיש לו 21 לא יכול להתקבל לאוניברסיטה . אני אישית ( !! ) מכיר 4 אנשים שמפריכים את הקונספט ( 2 מהם על 21 נפשי , ושניהם התקבלו לתוכנית מצויינים של הטכניון - מה שמוכיח שאפילו זה לא סגור בפני יכולת ! ) . הרעיון הוא - שהרבה אנשים אוהבים לקשקש בנושא - אולי מתוך פחד , ואולי מתוך בורות, ואולי כי רוצים להפחיד אחרים ( וזה קל ) - אבל הרבה דברים שיאמרו לך כנראה לא נכונים . 3. אם תוכיח את עצמך ( מבחינה חברתית ומבחינה שכלית איכותית - יסלחו לך על הכל ) . 4. היום חלק מן החברות מעבירות מבחני אישיות ואופי פסיכולוגיים, במכונים מיוחדים ( למשל קינן שפי שירת גם את הצבא עבור מסלול העתודה ) - ככה שזה יכול לדלג על כל הרעיון של " הוא לא שירת בצבא - לכן יש לו בעייה עם מסגרת " - אם המבחנים לא יראו את זה - המעסיקים יסיקו שזה לא מחויב המציאות, וכנראה גם לא נכון ! הגיוני ...?! 5. אתה עושה רושם של בחור פיקח וממוקד במטרתך ( רציתי לרשום חרשן - אבל במובן החיובי ) . האמן לי - לאחר שתסיים ללמוד , ותגיע לעבודה ( כלשהי ) , ולאחריה תחפש עבודה נוספת, למכתב המלצה של המעסיק הקודם ( יש סיבה שלא תקבל אחד כזה ?? ) יש הרבה יותר משקל ( הרבה יותר !! ) מאשר לשירות ( או חוסר שירות ) שלך בצבא . ועוד כמה הערות : --------------- 1. מה למדנו - שהחשיבות האמיתית היא לאופי שלך כבן אדם , ולאכויות שלך. אם אתה בן איכותי ( שיכלית , חברתית וכו´.. ) חוסר השירות שלך לא יהווה מיגבלה בסופו של דבר . 2. אני בשום פנים ואופן לא אומר - "חבר´ה , תשתמטו - זה לא סוף העולם". מי שהבין זאת מדבריי - לא הבין ! שיקרא שוב ! 3. יכול להיות ויש יותר אנשים במדינה הזו שיפלו איתך כי אתה נמוך,לא נראה טוב, מזרחי , כהה עור , רוסי , אתיופי , שמן מידי , בלונדינית , שחרחורת ... מאשר על עניין הצבא . בקיצור - אי צדק קים לרוב ...אבל , תהייה מי שאתה - ותנסה להביא את האיכויות שלך לידי ביטוי ! 4. ולבסוף - אני אמנם לא מדבר מניסיון , אבל יש לי כמה חברים שיצאו מהצבא על פרופיל 21 ( נפשי, סכרת , לחץ דם גבוה .... ) - האמן לי - לא סוף העולם ! נ.ב. " יש לי כמה חברים שיצאו מהצבא על פרופיל 21 ( נפשי, סכרת , לחץ דם גבוה .... " מה זה - כולם סביבי נהיים חולים ??
עלה והצלח פלטרון