יש לי שאלה לכל הגאונים בפורום

אם קיים מספר שסימנו לצורך השאלה "נניט" ומספר שסימנו לצורך השאלה "פוקי" נניט = n 1234..........n פוקי = n 2234..........n כאשר n =3.000.000.000 . האם הם אותו מספר ?

איבר בן 3 מיליארד חלקים משניים .

כל מספר או סיפרה מיצג חלק משני בודד . "פוקי" ו"נניט" הם חלק מסידרה גדולה ביותר של איברים . כל סידרה שונה מהאחרות בחלק אחד או יותר עד שכל הסדרות שונות זו מזו . לזה יש להוסיף סדרות אחרות באורכים אחרים עם אותו גיוון .

C H 4

New member
בעקרון

זו אחת השאלות הכי חסרות הגיון ששמעתי בחיים. זה מתחבר לעובדה שנפגשנו בפורום אחר, שם הסברתי לך שאתה טועה ובסופו של דבר השתמשת בהסברים שלי כהוכחות נגד לטענות שלי (מה שמוכיח שאתה לא מבריק בלשון המעטה) הוכחת שאין לך מושג בביולוגיה, בהגיון בריא או באיך מתוכחים ברצינות (בכל מקום שאתה טוען שיש לך הוכחות אתה גם צריך להציג אותן) כמו כן ערבבת בין מושגים, והוכחת חוסר בקיאות מוחלט במספרים. לא הבנתי מה אתה מנסה לשאול. נכון שלא למדתי אלגברה או חדוא ברמה של מהנדסת חשמל או מתמטיקאית, אבל ככל הניראה למדתי יותר ממך, ועדיין אפילו לא הבנתי מה זה n או מה הסידרה המוזרה שכתבת ולמה קראת למספרים בשמות בכל מקרה, מקומן של שאלות מתמטיות בפורום מתמטיקה ולא בפורום אבולוציה. זה כמו לשאול טכנאי מחשבים שאלה בגנטיקה בניסוח עילג ולצפות שהוא יתן לך את התשובה הכי מדוייקת

זה מצער אותי שאת לא מבחינה בשיכות של השאלה

ל DNA . ה- 3.000.000.000מרמז לזה . השמות זה סתם לנוחיות טכנית של השאלה . הנקודה היא שאפילו ברצף ארוך מאד וכמעט זהה , אם חלק בודד שונה אז הם שונים . הסתכלי הייטב . אחרי שתבחיני בזה אמשיך .

C H 4

New member
זה מצער אותי שאתה שקרן וחסר כבוד למי שדן איתך

שקרן, כי כשהתקיפו אותך על כך שאתה לא יודע ביולוגיה בשקל, ישר תירצת את הכינוי שלך בשגיאת כתיב אע"פ שכל ההודעות שלך עוסקות בנושאים פסאודוביולוגיים חסר כבוד, כי אם היית טורח לקרוא את התקנון לפני שהחלטת לדחוף אותנו לתוך דיון פסאודו אבולוציוני, היית מגלה שכאן נמחקות הודעות שעוסקות בבריאתנות. כשתציג לי מאמר מדעי כלשהו החל משנת 1859 (אתה יודע מה? החל משנת 1809 באדיבות למארק) שמציג שאלה שבה למספרים קוראים בשמות "בשביל הנוחות" ושהצליחו להציג בה טיעון רלוונטי אני אתיחס לתוכן השאלה שלך. לגבי הכשלים בשאלה שלך: -לא ממש ברור אם הצגת מספר, סידרה... -לא ברור מה בדיוק n מייצגת. זו סיפרה? זה מספר? מה הקשר שלו לרצף הספרות שהצגת קודם. -מדוע יש שם 3 נקודות, זו לא דרך נכונה להציג מספר או סידרה שבסופו קיימים נעלמים, זו גם לא הדרך להציג את המספר האחרון בסידרה. בקיצור, מה ששירבטת שם חסר כל הגיון מתמטי. - עדיין לא הבנתי מה הנוחות הטכנית בהצעת שמות למשהו מתמטי. אין בזה שום הגיון - השמות הללו מתיממרים להיות סוג של אנלוגיה, לאנלוגיה אחרת שאתה עושה. אנלוגיות לא עובדות ככה. אנלוגיה, כשמה היא, דימיון ברמה כלשהי (אך לא דימיון מוחלט) ולכן היא מתאימה כדי להסביר להדיוט כלשהו פרט מסוים מתוך נושא כלשהו כשהיא מתאימה. אפשר לומר שפעילות מחשבית כלשהי דומה לפעילות פיזית, אי אפשר לומר שהן זהות. לכן, אנלוגיה מתאימה להדגים אבל לא כדי להוכיח. אם אתה מעונין להוכיח אז cut the fuckin bullshit ותכתוב לעניין, עם מספרים רלוונטים ותציג את הטענה שלך. אם תציג הוכחה רצינית סביר להניח שהמנהלים לא ימחקו אותה אני חייבת להזהיר אותך מראש, אין סיכוי שתכתוב הוכחה רצינית. אפילו בורים בביולוגיה יכולים להוציא טענות ביולוגיות הגיוניות יותר משלך.

שימילב שאני לא קורא לך שקרנית .

1- כשבחרתי לי כינוי לפרום תפוז רציתי את "בלוג" . היה תפוס . אחר כך "בלוגי" . היה תפוס . אז ניסיתי "ביולוגי " היה פנוי ונשאר . אני לא ביולוג בכלל . חבל שהשם מטעה , אבל לא אשנה אותו , בודאי שלא אחרי עלבונות והכינוי "שקרן" . הנטיה הטבעית שלי היא להרגיז יותר , אבל אני מתאפק . 2- אני לא עוסק בבריאתנות ולא אבולוציה . למרות שאני מסכים עם המעט שבמעט שאני יודע על הנושא . 3- יש כרגע 13.1 מיליון אנשים בעולם שהסוכנות היהודית והקונגרס היהודי העולמי ספר כיהודים . זה הבסיס בשבילי . 4- אני רוצה שיהיו יותר יהודים בארץ ובעולם . זו שאיפה וחזון . 5- אני מבין אך לא מצוייד בהוכחות שיש קירבה גנטית בין יהודים מקהילות רחוקות . יש גם שוני . יש קירבה גנטית בין יהודים של מקום גאגרפי ואחרים באותו מקום . ויש שוני . כמה זו שאלה שעולה בקשר שיש לי עם בני אדם אחרים . קיוויתי שאקבל לפחות חלק מהתשובות כאן . אבל כנראה שזה לא יקרה . רחוק מכל הייתר דעתי היא שסיסטיק פיברזיס הוא סימן המעיד על קירבה גנטית בין יהודים . תפוצת המחלה וגורמיה בין היהודים גבוהה . את כתבת את זה . אפילו נתת מיספרים שלצערי מחקתי . מהיזכרון נדמה לי שזה היה 1/27-30 אצל יהודים . 1/300 אצל גויים . לי זה נשמע הגיוני . אני הייתי מתנצל אילו הייתי בנעלייך .

גם CF זה לא מדד טוב לקרבה גנטית

בין יהודים. כי הוא נפוץ בין יהודי אשכנז, וכמעט ולא קיים אצל יהודים מעדות אחרות. יש כל מיני מחלות שנפוצות יותר בעדה אחת, אך לא באחרות (דוגמת G6PD), ואי אפשר להקיש מהן על קרבה בין כל היהודים. ושאלה אחרת - מה זה משנה מה הקרבה הגנטית בין היהודים? ושאלה שלא קשורה לפורום - למה יש לך שאיפה וחזון ל"עוד יהודים בעולם"? ואיך חיפוש קשר גנטי בין יהודים מתקשר לשאיפה הזו? (אלא אם כן בכוונתך לשכפל גנטית יהודים
) בכל מקרה, אתה לא תמצא כאן תשובות כי השאלה בעייתית. הקרבה הכללית בין בני אדם גדולה ביותר, ואין איזה גן או מוטציה שמאחד את כל היהודים באשר הם.

אם יש הרבה CF אצל יהודים פולנים ומעט אצל פולנ

פולנים גויים זה לא מעיד על שום דבר ? עם יש הרבה CF אצל יהודים פולנים ומעט אצל יהודים מרוקאים גם זה לא מעיד על שום דבר ? נדמה לי שגם אצל יהודים עירקיים יש איזו מחלה גנטית אופינית . שמעתי גם שמצאו משהוא שמעיד שרוב אך לא כל היהודים הם מאב קדמון אחד . השאיפה שלי ליותר יהודים בעולם , היא שאיפה שלי . מי שרוצה מסכים מי שלא , לא . העלתי את הנושא כי כל הזמן אני שומע שהיהודים הם לא קבוצה גנטית אחת . ואני מתענין כמה זה נכון וכמה לא .

C H 4

New member
ברור שזה מעיד על משהו

זה מעיד על התרחשות של מנגנון שנקרא founder effect אם היית קורא על ביולוגיה, היית יודע את זה. אבל אתה לא איך אתה יכול לקרוא לגן סמן גנטי, אם הוא קיים אך ורק ב3.5% מהאוכלוסיה?

תחשבי על זה . נדמה לי שתפוצה של גן נמשכת כמה

וכמה דורות . גם המיון הטבעי לא מיידי . במיוחד אם הוא לא קטלני טרם בשלות מינית . 3.5% זה הרבה . משתמשים בסימון של יחדים בשיטות מחקר שונות ועושים אקסטרפולציה הרבה יותר גדולה . שלום .

זה מעיד, כמו שאמרתי, על הנחה מאוד הגיונית

בתוך כל קהילה יהודית, היו יותר זיווגים בתוך הקהילה ופחות עם אנשים מחוץ לקהילה. אבל זה לא מעיד בשום צורה על קרבה בין יהודים מקהילות שונות, ועל מידת הערבוב של כל קהילה אחרת עם הקהילה הסובבת אותה. את המחלה הגנטית של יוצאי עיראק וכורדיסטאן ציינתי בהודעתי (G6PD). אני לא יודעת אם היא יותר נפוצה ביהודי האזורים הללו לעומת הקהילות שסביבם. אני לא שמעתי על עדות גנטית כלשהי לקרבה בין כלל היהודים. ואמנם לא חקרתי את הנושא, אבל מכיוון שהיהודים נפוצו לאינספור קהילות קטנטנות בכל רחבי העולם, קשה לי להאמין שאפשר להתייחס אליהם כאל קבוצה גנטית אחת שתהיה מובחנת בצורה מובהקת משאר אוכלוסית האדם. (ולטעמי זה גם חסר חשיבות, בלי קשר להשקפות אלו ואחרות על הדת. כי דת היא עניין תרבותי, לא גנטי).

הייתה לי תקווה להשכיל . קיוויתי לקבל תשובות

כאן . זכיתי ברותחין . זה באמת עניין צדדי . את/ה לפחות כנה באמירה זו "אני לא יודעת אם היא יותר נפוצה ביהודי האזורים הללו לעומת הקהילות שסביבם. אני לא שמעתי על עדות גנטית כלשהי לקרבה בין כלל היהודים" תודה .

לביולוגי

ראשית, אין לי דבר נגדך וודאי איני מתכוון לדון אותך ברותחין. יכול להיות שאחרים נפגעו ממך, אבל בינתיים אני לא. לגופו של עניין, אין לי רקע מדעי בגנטיקה. אבל הטענה שליהודים יש גנטיקה משותפת, נראית לי כעניין של שכל ישר מאוד בעייתית. מספיק להתבונן ביהודים ממוצא אתיופי לעומת יהודים ממוצא אשכנזי. השונות הגנטית בולטת על פניה. לעומת זאת, קהילות ספציפיות של יהודים קיימו קשרי חיתון ורביה בינם לבין עצמם, לכן לגבי אותן קהילות התפתחה שונות גנטית בינם לבין הגויים באותה סביבה. למיטב ידיעתי, אין דבר כזה "גן לאומי" לגבי לאום כלשהו. אולי טוב שכך. המיתוס של גנטיקה לאומית הוא כר פורה לתורות גזע של נחיתות לאומית-גנטית ועליונות מהם סבל עמינו יותר מכל עם אחר.

המלצה:

הספר "ציונות והביולוגיה של היהודים" מאת רפאל פלק יצא לפני כשנתיים. ספר מאד מעניין גם מבחינת המדע שבו וגם בתיאור והניתוח ההיסטורי. אני ממליץ בחום לכל מי שמתעניין בציונות, גנטיקה, היסטוריה ותולדות העם היהודי. כדי לסבר את האוזן: ביאליק אמר ב-1934 (במסיבת עיתונאים באוניברסיטה העברית): "גם אני, כמו היטלר, מאמין בכוחו של רעיון הדם". כדי להבין למה אמר מה שאמר ומהם הקשרים המורכבים המשתרגים בין הציונות למושג ה"דם" והתורשה, ה"עם" וה"גזע" - כדאי לקרוא את הספר

אני שמעתי על עדות לגבי הערבים הנוצרים

שאומרת שהם מאוד קרובים גנטית ליהודים

גם אני שמעתי את זה . אפילו יותר .

העמדה של היהדות הדתית ושל הימין האינסטקטיבי היא שזה שקר . למעשה יש ספר שנכתב בשנת 1695 בלטינית . הוא כותב סקירה על מצב ארץ הקודש , כנוצרי מאמין . באותו זמן מחצית אוכלוסיית העיר עזה וסביבתה היו יהודים . אני ניסיתי להעלות את זה בפורום אחר וכמובן שופדתי . אם למישהוא כאן היה אומץ אמיתי הוא היה מציב ניתוח של שימור הגנים ו-או מהילתם בקרב הקבוצה הארץ ישראלית מתקופת שלמה שירדו לאתיופיה . זה נישמע גיזעני ולגמרי פוליטיקלי-רונג . השאלה היא מה האמת ? לא מה מתאים פוליטית !

למעלה