מנהל הפורום מחק הודעה שלי .

כמה חברות מהפורום שיפדו אותי . לקרוא למישהוא גאון זה לא עלבון . לי לא קוראים גאון זה עלבון . אולי העינין עם הדוגמה שלי מתאים מעט מאד . למעשה הוא מתייחס לעובדה שיש הבדלים בין גנים של אנשים שונים . שני המספרים הם דוגמה שנועדה להראות שאפילו הבדל קטן הוא הבדל . כלומר הטענה "כל בני האדם שווים" היא לפחות לא מדוייקת . אני מסכים שקשה להראות זהות ושוני בין קהילות , אבל עשו מחקרים והייתה לי תקווה צנועה שיעזרו לי בזה .אבל הרוגז כאן רב , העלבונות זורמים אלי וכנראה היכולת של סטודנטים לא מספיקה .

שוב, אתה מתברבר ולא מובן

הטענה שהמשפט "כל בני האדם שווים" אינו נכון - תלוי באיזה מישור אנחנו מדברים. פילוסופי? אתי? ביולוגי? פיזיולוגי? מנטלי? כי בהרבה מובנים המשפט הזה נכון, ובהרבה מובנים הוא לא נכון, ובהרבה מובנים הוא נכון חלקית. "אפילו הבדל קטן הוא הבדל" - שוב, תלוי באיזה הקשר. יש הבדלים שהם כלל לא הבדלים במובן מסוים (למשל החלפת נוקלאוטידים בג'אנק DNA, או החלפת נוקלאוטיד בעמדת WOBBLE), ומבחינה אחרת הם כן הבדלים והם חשובים (למשל בנסיון לתארך התפצלות מינים). אתה תאלץ להתנסח קצת יותר במדויק... כי כרגע אני פשוט לא מצליחה להבין מה אתה מנסה להגיד. אתה זורק משפטים לאוויר שאינם עומדים בפני עצמם, אלא תלויי הקשר, אבל לא מסביר את ההקשר שבו אנחנו מדברים. וזה קצת בעייתי. (ואם מחקרים אתה צריך, אתה יכול פשוט לחפש במאגרי מחקרים...)

C H 4

New member
על זכרון סלקטיבי ועצלנות

מתוך ההנחה שלא נחסמת מפורום סטודנטים, יכולת לגשת לשם, לעבור לעמוד השני, לראות את המגה שירשור שיצרת ולמצוא שם גם את התשובה שלי כתבתי שם, שחור ע"ג לבן שהתפוצה הנ"ל (ששלפת מ"הזכרון") נכונה ליהודים אשכנזים מה שאומר שאו שכל שאר העדות אינם יהודים לשיטתך או שאתה מסלף עובדות בטיעוני "זיכרון" כשרק עצלנות מונעת ממך מלוודא את אמיתות הדברים שכתבת. לא תקבל ממני התנצלות. מי שכותב שהוא לא ביולוג והוא לא אבולוציוניסט וכל המטרה שלו היא להוכיח שהיהודים צריכים להתרבות, צריך לכתוב בפורום לאומיות יהודית לא בפורום אבולוציה.

y oh why

New member
את דווקא טועה,

אי אפשר שמתוך האקסיומות המתמטיות העוסקות במספרים הטבעיים לא נובע ששני המספרים הם מספרים שונים. אם את טוענת שמצב כזה לא יתכן, אז הציגי הוכחה מתמטית מסודרת.

אבל זה לא פורום מתמטיקה

המספרים הללו אינם "מספרים טבעיים" אלא מייצגים משהו אחר (מקטע DNA), ולכן אמרתי שכל העניין תלוי הקשר. ושוב, כמו שאמרתי, גם אם מתייחסים לסדרת המספרים כאל מספר טבעי אחד ארוך שנוצר בסוף - המיקום הבודד של הספרה השונה משמעותי. כשהיא בספרת המילארדי מיליארדים, זה לא כמו כשהיא בספרת האחדות. ואז, נכון שיש ביניהם הבדל, אבל זה עדיין יהיה תלוי הקשר אם ההבדל הזה מעניין אותנו או לא. כי אם למשל היינו עוסקים בסטטיסטיקה, ההבדל הזה היה מבחינתנו שווה ערך לחוסר הבדל, ואם היינו עוסקים בתחומי מתמטיקה אחרים יכול להיות שהוא היה משמעותי. מה גם שהמספרים הללו מייצגים סדרה, ולא מספר. כך שבכלל העניין פה הוא אחר. ובקיצור, זה לא פורום מתמטיקה, אין לי מושג למה אתה רוצה ומצפה להוכחה מתמטית מסודרת בנוגע לעניין שבכלל לא קשור למספרים אלא למקטעי DNA, ואתה נתפס פה לדברים שהם מעבר לשוליים ולא רלוונטיים לדיון.

וגם לי יש שאלה:

נניח שיש מספר שנקרא לו "דביל" ומספר שנקרא לו "נודניק". ונניח: דביל= 1478663489..........................GCB נודניק=7750974...........RY האם כאשר GCB=5.03XRY זה אומר משהו?

על מה יצא הקצף?

לא הבנתי דבר וחצי ודבר, מהשאלה שנשאלה וגם לא על הקשר לפורום (יש לי בגרות ב3 יח"ל בלבד במתמטיקה), אבל גם אינני מבקש הסברים. בעיקר לא הבנתי, מדוע השאלה הקפיצה פיוזים? יכול להיות שיש משקעים מהעבר שאני לא מכיר, אבל בניסוח זה של השאלה לא ראיתי מה הטעם לתקוף את השואל באופן זה? יכול להיות שהשואל מראה שאינו מומחה גדול במתמטיקה (גם אני לא) אבל לא לדעת משהו אינו פגם מוסרי. נראה כאילו התפתחה כאן תחרות אמוציונאלית של מי חכם יותר ומי מבין יותר?

C H 4

New member
לא, השירשור הזה פשוט התחיל בפורום אחר

וזה שהוא עכשיו ממשיך כאן, לכאורה כדיון חדש, לא אומר (לדעתי) שצריך להתחיל את הדיון מאפס.

C H 4

New member
ותרגע (מתמטית)

לא היה הגיון בהנחה המתמטית שלו, הוא לא כתב משהו שהגיוני בשום אופן מתמטי ואין שום סיבה שמישהו עם 3 יח"ל או תואר שלם במתמטיקה יבין את מה שהוא כתב. אע"פ שנראה שרוקד עם שבלולים כתב משהו שנראה קצת יותר מתמטי, כל הנ"ל נכון גם למשוואה שלו.

לא העלבתי אף אחד

בניגוד למישהו שהשתמש במילה "גאונים" בכותרת שלו, אני לא התייחסתי לאף אחד בהודעה שלי.

כן . אני כתבתי הודעה המכילה את המילה "דביל"

ואני הדבקתי אותה לזנב של מישהו . אני מחקתי את ההודעה של עצמי מהפורום . אני העלבתי את עצמי במקום אחר . את המילה גאונים כתבתי ביושר ואם היא לא מתאימה אז צריך להגיד לי ולא אקרא לך גאון . "סליחה" אמר ליצן החצר למלך אחרי שליטף את ישבנו . "חשבתי שזו המלכה "

לא, זה דווקא הייתי אני.

באמת כתבתי הודעה שהכילה את המילה הזו. אתה יודע למה? אני אסביר: אני מאד לא אוהב היתממות. אתה לא כתבת את המילה "גאונים" בתום-לב. אף אחד לא כותב את זה בהקשר כזה בתום-לב. ני לא יודע מה היה לך עם מי באיזה פורום וזה לא מעניין אותי, אבל אתה יודע היטב איך השתמעה הפנייה הזו. אם היית רוצה באמת להחמיא או להתחנף, היית כותב מילים אחרות. יש הרבה "מומחים", "ידענים", "מבינים" וכו' וכו'. בדרך כלל השיטה המועדפת היא לא להחמיא בכלל אלא פשוט לשאול את השאלה. אתה בחרת במילה אירונית, והבחירה לא היתה תמימה. אתה יודע מצויין שאף אחד פה בפורום (או בכל פורום אחר) לא מחשיב את עצמו גאון באמת. גם השאלה שלך לא היתה תמימה. לכאורה זו מין שאלה מתחכמת במתימטיקה, אבל לשאלות מתחכמות במתימטיקה פורום אבולוציה הוא לא המקום. אז למה שמת אותה פה? חשבת בתום-לב שפה שואלים גם חידות במתימטיקה? לא נראה לי. כנראה היתה לך איזו כוונה. אז למה שלא תשאל את מה שאתה באמת רוצה לשאול, או תגיד מה שאתה באמת רוצה להגיד, במקום לכתוב חידה מתימטית בלתי-ברורה? דבר כמו בן-אדם, מה אתה מתפתל? (באותו עניין, גם לקרוא למספרים בשמות זה לא לעניין. יש סימנים מוסכמים לנעלמים: x,y,z. היית יכול להשתמש גם ב"אבג", אבל לא, אתה תקרא להם בשמות מקוריים. מה נהיה?) אני לא אוהב התנהלות מיתממת, ולכן נתתי למספרים שלי שמות מעליבים-בכוונה. אני רואה שבעקבות זה אנחנו כבר ירדנו מהטון המשועשע שאיפיין את השאלה הראשונית והתחלנו לדבר לעניין. יפה. זה שלב ראשון. בשלב השני אולי אני אצליח להוציא ממך מה אתה רוצה בעצם להגיד או לשאול. אז אם אתה רוצה להמשיך לשחק משחקים - אתה מוזמן. אני אמשיך לפרק את המשחקים האלה כמיטב יכולתי. אולי אצליח יותר ואלי פחות. אם אתה רוצה לנהל שיחה של מבוגרים - אני עוד יותר אשמח.

הגברת CH4 קראה לי שקרן וחסר כבוד . אתה

קראת לי דביל ברמיזה . לנגב ולהגיד שזה גשם ? ניסיתי לענות דרך כמה כותבים אם תרצה תקרא . בי4 לא רק שלא מתנצלת ,לפחות על השימוש בעלבון ככלי בדיון . לדעתי היא אף מחזקת את העלבון . אני לא נעלב אלא ממשיך בדרכי . שלום .

למעלה