בנות בצבא

dreamsbalerin

New member
../images/Emo35.gifבנות בצבא../images/Emo35.gif

שלחו לי לא מזמן צו ראשון ואני ממש מתלבטת אם ללכת מצד אחד אני חושבת שזה דבר חשוב וזה יכול לתרום המון אבל מצד שני צבא זה לא מקום בשביל בנות דתיות.. מה עדיף- להצהיר ולסגור לעצמי אופציות? או להקדיש לזה יום שלם למרות שאני עדיין לא בטוחה?

sarav55

New member
אגיד לך מה עשיתי

אני הצהרתי שאני דתיה והלכתי לאיזור פיתוח לעזור בשירות לאומי גם זה פיתרון למי שרוצה לתרום לא פחות מצבא זו דעתי בכל אופן

oldfield

New member
שרות לאומי בהחלט חשוב

לדעתי יש לחייב את כל הבנות לשרת את המדינה במשך אותו פרק זמן, ושכל בחורה דתייה או חילונית תוכל לבחור אם היא רוצה שירות לאומי או שירות צבאי. אין צורך באפלייה.

yoyo10

New member
את צודק בהחלט

יש כרגע מסגרות בצבא לבנות דתיות ומסגרות של שירות לאומי לבנות חילוניות אבל הבחירה היא לא כל כך בידי הבנות וזה חבל מאוד

dean4

New member
בעצם, מי אמר?

אדשמח לדעת מדוע לבנות דתיות הצבא סגור, ולבנים דתיים הצבא פתוח.. אגב, ישנם לא מעט בנות שבמקום להתלבט על שאלת הבכלל, מתמקדות בהתלבטויות על איך להפוך את הצבא ליותר שיוויוני (מרגש לשמוע על בנות שנאבקות על זכויותיהן להלחם כמו הבנים..)

VeNuS123

New member
תראי יש הרבה מסגרות לבנות דתיות

בצבא. השאלה היא האם את מוצאת משהו בש"ל, משהו שתרגישי טוב. אם כן אז סבבה אם לא אז שלפחות תהיה לך את האופציה של צבא. השאלה היותר גדולה היא מה את רוצה לעשות? אם את רוצה לעשות צבא, לפי דעתי תלכי על זה. אם את רוצה ש"ל. תלכי על זה. ואל תפקפקי בהחלטה שלך, תהיי שלמה איתה! (למרות שלשני הכיוונים אפשר לבטל. אם את הולכת לצבא את יכולה להצהיר עד חודשיים לפני הגיוס (גם יותר קרוב לגיוס אפשר רק שאז הם עושים קצת בעיות, אבל כמובן שהם ישחררו בסוף). ואם את מצהירה את יכולה לבטל את ההצהרה מתי שרק תרצי. רק קחי בחשבון שאת לא יכולה להצהיר
לבטל הצהרה ואח"כ להצהיר שוב...
) ובכול אופן
בהצלחה

Baby Boo

New member
תחלס אני חושבת שלבחורה

דתיה יהיה יותר קשה במסגרת צבאית כי המשפחה דואגת וכאלה. אני הייתי ממליצה ללכת לשירות לאומי. כי לפי דעתי חובה לעשות את חלקך אבל בהתאפ למסגרת שלך..

dean4

New member
גם לאותו בחור שמשרת בגולני

יש משפחה דואגת. אז לבטל את הצבא בכלל?

oldfield

New member
שירות בנים ושירות בנות

זה שתי סוגיות דומות אך שונות. למה אתה לא מתרעם על כך ששירות הבנות קצר יותר? למה הגברים צריכים להיות פראיירים? למה רק אנחנו עושים מילואים? ובעניין הגולני, אולי זה לא רעיון רע בכלל שגם גברים יוכלו לבחור בין שירות לאומי לצבאי. אבל שכווווווולם ישרתו (טוב, אני מוכן להתפשר על 300 פטורים בשנה לאנשים שיש להם תרומה יוצאת דופן בתחומי הרוח והתרבות: מוסיקה, לימודי קודש, תיאטרון, ספורט וכו'). ואם זה לא הובן - שירות למדינה פירושו עיסוק במשהו שכולם או לפחות הרוב המכריע מסכימים שהוא שירות למדינה.

dean4

New member
בנוגע ל-300 המיוחדים...

אינך חושב שאתה מנסה להחזיר את ההיסטוריה על כנה? כבר ההינו בסיפור דומה עם 300 אנשים בלבד שיקבלו פטור מהצבא כי הם עילוי תורני, ממש אגדה ברזי התנ"ך.. והיום ה-300 האלו הפכו לכמה אלפי אלפים שמשטמתים מהצבא בסעיף תורתי אמונתי.. בושה. אילו בן-גוריון היה יודע למה זה יתפתח הוא היה מבטל את הצ'ופר הזה לחרדיים מייד! ועל מה בעצם אני מדבר?.. אם תבחר גם בנושא השירות הלאומי 300 אנשים שהם הטופ שבטופ המסייעים למדינה.. אני חושב שלא ירחק היום שבמתכונת דומה יפרחו להם אלפים מהצבא בתירוץ תרומה למדינה.. (לי ידוע על אדם שמעודו לא ראה את המקום בו הוא תורם למדינה, זולת הרישום הקצר בה..)

oldfield

New member
כשאני אומר 300 אני מתכוון 300

אני לא מתכוון 300 ואז 3000 ואז 300000. (איכשהו 300 נשמע לי סביר. אבל לצורך העניין גם המספר 100 או 700 יכול להיות מתאים באותה מידה.) כל מערכת יכולה להסתאב ויש לדאוג שזה לא יקרה. אי אפשר להתחיל שום דבר אם נקודת המוצא היא שבהמשך זה יתקלקל. (למה להקים עסק? הרי כל כך הרבה עסקים קורסים. אז עדיף לא להתחיל עם זה...) "לי ידוע על אדם שמעודו לא ראה את המקום בו הוא תורם למדינה, זולת הרישום הקצר בה" יש לטפל בשחיתות הזו ובכל שחיתות באשר היא. (מה תגיד על אותם עובדים במשרדי הממשלה שבאים לעבודה ולא עושים דבר? מה תגיד על אותם עובדי הערוץ הראשון שבקושי נוכחים במקום עבודתם?)

saar7650

New member
אגב-

בשירות לאומי ה"משכורת" החודשית היא פי 2 מאשר בצבא! באמת למה?! אנחנו קרענו את הת..., ישבנו במארבים
ומה לא, ואתן ישנות בתוך מקום מסודר (לא באוהלים) הכל כיף, אפילו בוחרים כמה זמן לשרת (הלוואי עלינו) ובסוף מקבלות פי 2! למה מה קרה, הא?

oldfield

New member
ההשוואה בין בנות שירות לאומי

לבין בנים בשירות צבאי אינה רלוונטית, כי גם בתוך הצבא עצמו אין שיויון בין חיילים לחיילות כפי שכתבתי. לדעתי זה גם המצב במרבית המדינות שבהן יש שירות חובה. נשים הרבה פעמים פטורות לגמרי. לכן ההשוואה צריכה להיות בין בנות שירות לאומי לבנות בשירות צבאי. בהחלט יש לדרוש שיויון וצדק. כלומר: א. שתי המסגרות יהיו מסגרות מחייבות ב. בשתיהם יופעלו אותם קריטוריונים בשכר ג. בשתיהם יהיה אותו משך שירות אפשר גם לקבוע שהשכר ומשך השירות יושפעו מאופי השירות. (בדומה לזה שמילואימניקים קרביים משתחררים בגיל 41 ולא קרביים בגיל 45) לגבי שיויון בין חיילים לחיילות - זה בהחלט נושא לדיון בפני עצמו.

גוססי

New member
הצבא לא מקום גם בשביל בנים חילונים

האוכל לא משהו, שעות השינה על הפנים, הבגדים מגעילים והעבודה ממש מסוכנת לבריאות, ובכל זאת הולכים ועושים כי צריך.

tamarhp

New member
את חייבת להחליט לבד

את ההחלטה הסופית. אני אישית אלך בע"ה לשירות לאומי, וןאני חושבת שאפשר לתרום שם לא פחות מאשר בצבא. במיוחד שיש מסגרות שמתאימות לבנות דתיות.

למרות שאחותי בצבא...

אני מתנגדת... בשירות לאומי את יכולה להועיל יותר מאשר להיות איזה פקידה....

Vdrums

New member
בולשיט, את לא חייבת להיות פקידה אם

את מרגישה שאת תורמת פחות. (אלא אם יש לך פרופיל נמוך) אבל יש מלא תפקידים בצבא שלא חשבת שהם קיימים.

tiptip4u

New member
../images/Emo45.gif

את לא חייבת להיות פקידה. אך אחת לא חייבת. יש הרבה אפשרויות שונות- ואחת מהן עלולה בטעות למצוא חן בענייך, או שלפחות תוכלי להסתדר איתה. והממפ... אני יכולה להגיד לך שממעגל של עשר בנות, בין חמש לשמונה הן דווקא לא יהיו פקידות. אני, לפחות, לא מכירה אפילו פקידה אחת.

למעלה