סקר קטן

../images/Emo35.gif סקר קטן ../images/Emo63.gif

שלום לכם, הייתי רוצה לדעת - כסטודנט שמכין את הדוקטורט, תזה שלו וישב עליה לא מעט זמן - מה יותר חשוב לך שאתה מחפש מקלידה ? הנחה על כמות העמודים, מהירות הכנת החומר או שמא המקצועית של אותה מקלידה שתוכל לתקן אם ישנם שגיאות כתיב או ליישר ולעצב את העבודה ? או בעצם הכל ביחד ?

tulkin

New member
תשובה בינונית

קודם כל חשוב לי, שבפרסומת שהיא עושה בפורום לא יהיו שגיאות, וגם לא יהיו רמזים לאי שוויון מגדרי - זה מוציא אותי מדעתי. אחרי שאני כבר חוזר לדעתי - אני מעדיף להקליד לבד.

אפשר לדעת למה הכוונה?

על איזה שגיאות אתה מדבר ? ובעניין אי-שיוויון אם אתה מתכוון ללשון זכר, שמדברים אל רבים פונים בלשון זכר, אז אם נפגעת מזה - סליחה מראש!

oranger

New member
למשל:

"שלום לכם, הייתי רוצה לדעת - כסטודנט שמכין את הדוקטורט, תזה שלו וישב עליה לא מעט זמן - מה יותר חשוב לך שאתה מחפש מקלידה ?" 1. השימוש התחבירי של זוג הקווים המפרידים והתוכן ביניהם הוא תמורה (אם אינך זוכרת מהתיכון, חפשי בוויקיפדיה). רק ששמת אותם לא במקום. אלא אם כן את הוא הסטודנט שמכין את "הדוקטורט, תזה שלו". אני מניחה שלא. 2. "הדוקטורט, תזה שלו" - צ"ל "הדוקטורט או התזה שלו", או "הדוקטורט/תזה שלו". לא ברור למה משמש הפסיק, אלא אם את חושבת שדוקטורט ותזה הם אותו דבר, ואז מדובר גם בסוג של תמורה (ואז חסר פסיק שני). 3. זמנים - הסטודנט "מכין" עכשיו, אבל "ישב" בעבר. אם הוא מכין אז הוא עדיין יושב. 4. "כשאתה מחפש", לא "שאתה". זה לא אותו דבר. 5. סימן שאלה מופיע צמוד למילה האחרונה במשפט, ללא רווח. "הנחה על כמות העמודים, מהירות הכנת החומר או שמא המקצועית של אותה מקלידה שתוכל לתקן אם ישנם שגיאות כתיב או ליישר ולעצב את העבודה ? או בעצם הכל ביחד ?" 6. "מקצועיות" ולא "מקצועית". כן, אני אתקטנן. אם מישהי מפרסמת את שירותי ההקלדה שלה ומדברת על מקצועיות ותיקון שגיאות, היה קצת יותר משרה ביטחון לראות שהיא טורחת לעשות הגהה מינימאלית. 7. שגיאות כתיב הן נקבה. אז "ישנן". 8. באופן כללי, אם יורשה לי, הכתיבה היא במשלב נמוך למדי. "אותה מקלידה", המילה "שמא" לא אידיאלית כאן, "או בעצם הכל ביחד". 9. ענית לטולקין "אם נפגעת מזה - סליחה מראש". אם הוא כבר נפגע, את לא יכולה לבקש מראש את סליחתו. אגב, לא פנית אל רבים, פנית לסטודנט. זכר יחיד. מילא אם בזה הדבר היה מסתכם, אבל אז הגענו למקלידה. בלשון נקבה, כמובן. אז יצרת פה חלוקת תפקידים על בסיס מגדרי, וזה צורם. אציין שלעולם איני מתקנת שגיאות של אנשים שאיני מכירה, ובטח שלא מעירה על רמת הכתיבה, אבל אם מדובר במישהי שמפרסמת שירותי הקלדה ואף שואלת בדרך עקיפה יותר או פחות כיצד לשווק את עצמה ולהציע את מרכולתה, בין היתר בהתייחס לתיקון שגיאות כתיב ומקצועיות, אני אחרוג ממנהגי. שאלת מה מחפשים? אני מניחה שזה יכול רק לעזור לך. אני מקווה שתקבלי את דברי ברוח טובה. אני פשוט חושבת שזה מעט יומרני לדבר על תיקון שגיאות ומקצועיות, אבל לשדר בדיוק את ההפך.

Unicorn98

New member
../images/Emo45.gif גדול ../images/Emo6.gif

סוף סוף מקום שבו להיות רגיש לעברית הכתובה והדבורה (כמוני) - לא נחשב לפתולוגיה קלינית
.

../images/Emo45.gif ואווו השקעת בזה! ובכלל - מזל שיש אתכם

כמו שאמר חדקרן, אתם כנראה הפורום היחידי בתפוזייה, שאפשר בו להעיר ולהאיר על עברית ולא להיחשב נודניק או אובססיבי. ולגבי ההערות שלך - צודקת. לגמרי. אין לי מה להוסיף. ואני מחדדת במיוחד את "שאתה" המאוס הזה. זה נהיה "מכת מדינה" לפחות כמו "לרשום" במקום לכתוב. ועכשיו זה כבר זולג לכתבי המגיהים או המתיימרים להגיה ולערוך? אוי א-ברוך

אתם בטוחים שאתם כותבים ללא שגיאות?

ההודעה של אורנג'ר היתה במקומה, אבל רק בגלל ההקשר. לא הייתי הופך את זה לנוהג קבוע בפורום - לתקן את כל שגיאות הניסוח/התחביר/הדקדוק/האיות/ההקלדה שכולם עושים פה. ואתם עושים. (למשל, הניסוח "...שאפשר להעיר ולהאיר בו..." מקובל יותר מ"...שאפשר בו להעיר ולהאיר...". וגם חסרים פה כמה פסיקים. אה, והמשפט "ואני מחדדת במיוחד את 'שאתה' המאוס הזה" גם כן בעייתי).

Unicorn98

New member
שאלת: "אתם", היות ואין "אנחנו" שיכולים להגיב

בהודעה יחידה, עניתי בשם "אני". מקווה שזה בסדר מבחינתך.

זה הרבה יותר מ"בסדר".

למעשה, ענית לי על שתי שאלות רטוריות ברצף, שזה ממש כבוד.

Unicorn98

New member
אני מאושר, כאשר כל חיי הם רצף של אירועים

הרודפים איש את רעהו, המשתלבים לכדי מאבק המתנהל בעוצמה על מנת לזכות בהערכתך.

22ק ו ס ם

New member
ברור שלא אבל כאן זה מאוד צורם

הרי יש עולים חדשים שהעברית שלהם לא מושלמת אבל הם גם לא מציעים לערוך ולהגיה עבודות? חוץ מזה יש שגיאות ויש שגיאות. יש טעויות שנובעות מחוסר תשומת לב, אבל כאן זה נראה משהו אחר לגמרי. נראה שהעברית שלה פשוט קלוקלת ולכן אורנג'ר ענתה תשובה כהלכתה.

נכון, והסכמתי שבהקשר הזה ההודעה של אורנג'ר

היא לחלוטין במקום. רק אמרתי שלא כדאי להפוך את תיקון הטעויות למנהג נפוץ בפורום, כי כמעט כולם, למעט יוני, עושים טעויות, גם בעברית. התייחסתי בכך לטענה כאילו בפורום הזה ראוי לתקן טעויות של אחרים דרך קבע, מבלי שזה יחשב טרחני מידי. כי מתישהו זה כן ימאס.

oranger

New member
שני דברים:

1. לפחות לגבי, אני לא יכולה להיות בטוחה שאני כותבת ללא שגיאות, ואני בטח לא מתיימרת להחזיק בעברית נטולת דופי. אבל אני כן בטוחה שאני כותבת ומתנסחת הרבה יותר טוב מאופיליה28, ובפער מספיק גדול כדי להרשות לעצמי לכתוב את התגובה שלי אליה. 2. איני חושבת שיש כאן מישהו שחושב, אפילו לרגע, להפוך זאת לנוהג קבוע בפורום. כפי שציינת בעצמך - מבחינתי ההודעה שלי כשרה רק משום ההקשר בה הופיעה. ההודעה שלי לא היתה לצורך תיקון כמו שהיתה לצורך הוכחה של נקודה מסוימת, וזה ההבדל. שבוע טוב

שתי דברים:

1. הפער בין שני כותבים, מבחינת תקינות השפה, זה מה שאמור לשמש קריטריון? כי אם כן, תמיד יש מישהו שיוכל להרשות לעצמו לתקן מישהו אחר. הלגיטימיות שבהודעה שלך נובעת מההקשר, וממנו בלבד. אם היית מגיבה באותו אופן על הודעה של אדם אחר, שגם ביחס אליו ההתנסחות שלך היא הרבה יותר טובה, זה היה נחשב לטרחני, נודניקי ולא מנומס. לפחות בעיני. 2. אלא שיש אנשים שלא מסכימים איתי: " ...הפורום היחידי בתפוזייה, שאפשר בו להעיר ולהאיר על עברית ולא להיחשב נודניק או אובססיבי" - המשפט הזה עומד בסתירה למה שכתבתי למעלה. "סוף סוף מקום שבו להיות רגיש לעברית הכתובה והדבורה (כמוני) - לא נחשב לפתולוגיה קלינית". אז זהו, שגם פה זה יחשב ל"פתולוגיה קלינית". אלא אם יבוא "מגיה" נוסף שיכתוב בצורה עקומה.

למעלה