סקר קטן

oranger

New member
אלף כל ../images/Emo8.gif,

הסעיף הראשון שלי אינו עומד בפני עצמו. לא אתקן כל אחד שאעריך את העברית שלי כהרבה יותר טובה משלו. זה היה תנאי מקדים לסעיף השני - אני אתקן רק כשההקשר ראוי, וגם אז - רק אם ארגיש בעלת "סמכות" לעשות זאת. שנית, אני גם קצת מבולבלת בקשר למהות ההערה על אופיו של הפורום. אני נוטה לחשוב שהכוונה היא שאם הייתי כותבת את זה בפורום סטודנטים, למשל, לא הייתי מקבלת כאלה תגובות חיוביות. זה לא cool הרי. הייתי מתנשאת, קטנונית, ואחרי כמה תגובות נוספות היה שוב מתחיל ויכוח "אוניברסיטה או מכללה".
 

Unicorn98

New member
../images/Emo45.gifלמרות שאני מסתייג מהנטיה

לענות ברצינות להודעותיו של דסטיניישןכאוס.
 
../images/Emo45.gifלמרות שאני נוטה להסתייג

מהסתייגויותיך[1] לגבי נטיות של אחרים. ----- [1]עברתי על המילה הזו אחת-עשרה פעמים לפני ששלחתי.
 

Unicorn98

New member
בסדר, החטא הזה עדיין

מתגמד לנוכח ההודעה המדויקת והמצוינת שכתבת כאן למעלה
.
 
פחח. היא יודעת שכל האהבה שאתה יכול לתת לה

מתגמדת לעומת מה שאני יכול להעניק. סיימתי כאן.
 

LastFlowers

New member
תלוי בשגיאה

שגיאות הקלדה - ברור שלא, ובטח ובטח בהיעדר אפשרות עריכה. שגיאות ניסוח ותחביר - אין טעם. שגיאות דקדוקיות / איות - כן, בהנחה שהשגיאה צורמת וחוזרת על עצמה שוב ושוב. למשל המנהג הקלוקל הזה לכתוב "רשמתי תגובה". זאת טעות שהתבססה היטב בכלל ובפורומים בפרט, ממש כמו השימוש בפועל "כנסו!" (=קבצו) כשבעצם צריך לכתוב "הכנסו!", בשיבוש הלשוני "ברת-דעת" (בר-דעת, בת-דעת. בר = זכר) או באיות השגוי במילה "מדי" (מ-פה, מ-שם, מ-די, ולא מידי). ברור שלא אתחיל להעיר עכשיו לכל דיכפין, אבל בואי נגיד שבפורום כזה לצורך העניין, היכן שאני מצפה למצוא אנשים בעלי השכלה והתעסקות רבה בכתיבה אקדמאית, אני בהחלט ארשה לעצמי להעיר בנימוס ולו רק מתוך ההנחה שיש סיכוי גבוה שזה יתקבל בהבנה.
 
(אפשר לנצל"ש למשהו לא קשור בכלל?)

מתעבת את שני השיבושים הבאים: זעטוט טיבול. מבחינתי, הם כמו שריטת מסמר על זכוכית. בטח יש עוד כמותם, אבל שני אלה מקפיצים אותי בכל פעם מחדש. זהו. פרקתי. אפשר להמשיך
 

d a p h n a

New member
גם אני שונאת את טיבול, ולא מבינה מאיפה הוא

הגיע בכלל לשפה. הרי יש תבלינים, שאיתם מתבלים דברים, ולכן מן הסתם מדובר על תיבול וגם על עשבי תיבול. אז לא ברור לי למה בתפריטים של עשרות מסעדות בארץ מגישים חביתות עם עשבי טיבול. למה יש שם ט'? על מה הם חשבו כשהם אייתו את זה? על טבילה?
 

LastFlowers

New member
../images/Emo2.gif רגע מה, אתן רציניות?

בפורומים? בתפריטי מסעדות?!? אללי!
 

d a p h n a

New member
כן, בהמון המון מסעדות בישראל

מגישים דברים על טיבול או עשבי טיבול. ראיתי את השיבוש הזה בתפריטי ארוחות הבוקר של בתי קפה רבים מספור. בכל פעם מחדש זה כואב לי, ובכל פעם מחדש אני מנסה להבין איך השתרבבה לה הט' הזו. בפורומים בכלל ראיתי את זה המוני פעמים, אבל בפורומים אני נותנת קצת "קרדיט" לאנשים בגלל טעויות הקלדה, דיסלקציה, אנשים שעברית אינה שפת אימם וכו'. גם אני, בעוונותיי, טועה לעיתים בפורומים. למשל, אני לעיתים קרובות מבלבלת בין "עם" ו"אם", פשוט בגלל שאני מקלידה מהר ולא עוצרת לחשוב איזה מהם אני צריכה באותו משפט.
 
כן, בכל מקום ותחת כל עץ רענן

זה האח החורג של גוף ראשון עתיד ("אני יכתוב" שמביא לי את האמ-אמא של הקריזה).
 
תודה

שאפשר לומר פה בקול מלא ובלי בושה את מה שבמקומות אחרים נתפס כאליטיסטי (ממתי זו הפכה למילת גנאי?) ומתנשא. עברית צריכה להכתב ולהדבר בלי שגיאות. במיוחד על ידי מי שכותבים ומפרסמים למחייתם.
 

yairma1

New member
ולגופו של עניין:

לאחר דברי התוכחה, המוצדקים (מאד), הרי דעתי האישית על השאלות: ובכן, לעיתים אנו מחפשים בעלי מקצוע. אולם, אנו מבינים שכל תוספת הינה בעלת משמעות כספית. לכן, אם אנו זקוקים לקלדן/ית נחפש כאלו ואם אנו זקודים לעורך לשוני או עורך גרפי נחפש כאלו. אם הם משולבים באותו אדם, יופי. אולם ברור שהדבר יצריך תשלום. מי שצריך את אלו מוכן מן הסתם לשלם. בפועל, בדר"כ רובנו (כך התרשמתי), כבר מקלידים ועורכים, את עבודותינו ביד בוטחת ועצמאית. לכן אנו זקוקים בדר"כ למגיה לשוני. חשוב לנו שזה שעושה את העבודה יהה מקצועי בתחומו וכמו בכל תחום צרכני שיהיה קשר בין המוצר ואיכותו לבין המחיר. זהו.. לא מסובך. יאיר
 
למעלה