סקר קטן

אז בתגובה לכ הערות ..

אני לא עורכת לשונית ולא בלשנית אלא מקלידה עבודות של סטודנטים שכבר כתבו וערכו. עניין של חיסכון בזמן. אולי פעם אני גם אגיע לרמה של עורכת לשונית! אני ספצית בתחום של הוורד, טבלאות, כותרות עליונות, עיצוב גרפי - זה כן.

LastFlowers

New member
רובנו מקלידים לבד את העבודות

אני חושבת שטיוטות בכתב יד יש רק בסיכומי קורסים, וגם זה 1) נעלם לאיטו לטובת המקליטים הדיגיטליים 2)לרוב איננו דורש העברה מאסיבית למעבד תמלילים, אלא אם כן החוג מעוניין להכין מקראות עזר בשיתוף הסטודנטים. אז אם כבר הטרחנו את עצמנו וכן הקלדנו, השלב הבא הוא הוא אכן הגהה ועריכה. במילים אחרות - אולי בפורום סטודנטים יהיה לך יותר מזל.

22ק ו ס ם

New member
מי כותב עבודות היום בכתב יד?

אני בספק אם יש לזה קהל, ובטח ובטח בעבודות גדולות כמו דוקטורט שכותבים ישירות למחשב. חוץ מזה, כתבת בפירוש בהודעה הראשונה שאת גם מתקנת שגיאות כתיב ועל סמך מה שכתבת כאן לא הייתי סומך עלייך.

טוב נחמד לדעת

שאין לי בפורום הזה תמיכה ולו במעט. בהצלחה לכל כותבי התזות למיניהם.

22ק ו ס ם

New member
זה לא פורום תמיכה

ואנחנו לא כותבים פה תשובות שיהיו נוחות לך אלא מה שנראה לנו נכון. האם באמת יש אנשים שלא מקלידים ישירות למחשב עבודות רציניות? אני בספק רב.

milindapanna

New member
קבלי תמיכה

חזקי ואמצי! עלי והצליחי! גם אם לא בבית ספרנו, אני בטוח שכולם מאחלים לך רק טוב, בריאות, עושר בייחוד ואושר. ואגב, הרי המטרה שלך הייתה לעשות סקר, לא? אם כן, אזי נראה לי שהצלחת מעל למשוער - כעת את יודעת שהסיכוי של עסק שכזה להצליח מאוד נמוך אצל משתתפי הסקר. יתר על כן, נראה שמתוך האפשרויות שנתת בהתחלה ("על כמות העמודים, מהירות הכנת החומר או שמא המקצועית של אותה מקלידה שתוכל לתקן אם ישנם שגיאות כתיב או ליישר ולעצב את העבודה") הנקודה החשובה ביותר שעלתה בשרשור היא המקצועיות. והרי לך תוצאות הסקר שהיה לך חשוב להעלות! ובעברית - שיחקת אותה

ללס1

New member
התלבטתי איך להגיב לרשימת התיקונים שנערכו כאן

בסופו של דבר אני חושבת,למרות נכונות הדברים, לעתים שוכחים שמאחורי התגובה בפורום עומד אדם. זה נכון שלא צריך לרצות כאן אף אחד, אבל גם לא צריך להגיב בצורה שלא היינו מגיבים פנים אל פנים, וזו המדד שלי לפני שאני מגיבה. זה מאד קל "לירות" לכל הכיוונים ולהסתתר מאחורי כינוי, אבל אותו אחד שמקבל את הצרור מקבל אותו מאד ישר . לכן נראה לי שהדברים היו קשים מידי ולא צריך תמיד להיות צודקים לפעמים צריך להיות סתם חכמים בקשר לתגובה לאדם .קוראים לזה יחסים בינאיישים, גם אם הם דרך המחשב.

Unicorn98

New member
אני בעיקרון מסכים איתך,

אבל אני גם חושב שאדם שנכנס לפורום, צריך לקחת בחשבון שיש הווי, תרבות או שיח מקובל, לעתים הוא הומוריסטי ואולי גם עוקצני. בכל מקרה, אני חושב שלא היה טעם לפגם ברוב ההודעות בשרשור הזה, וסה"כ רוב הדיון כלל לא התקיים מול השואלת (פותחת השרשור) אלא בינינו לבין עצמנו. בלי קשר, אני בטוח שכולם פה באמת מאחלים הצלחה לפותחת השרשור, אבל אני אישית באמת לא הייתי רוצה לשלם ממיטב כספי ולקבל שירות קלוקל, בלי לפגוע באיש.

tulkin

New member
אני יכול להעיד על עצמי

שהתגובה העוקצנית (אני מקווה שלא יתר על המידה) שלי נבעה מכך שהיה מדובר בפרסומת, ואני שונא פרסומות פה בפורום. במיוחד, אני מתעב פרסומות שכותביהן מנסים להסוות אותן במסך עשן כזה או אחר (במקרה הזה, כאילו מדובר בסקר). אני מניח שאם אותה מקלידה היתה פונה לניצת ומבקשת ממנה לשים לינק לאתר שלה בקטגוריה מתאימה של לינקים, ואולי אפילו להוסיף הודעה בפורום, בלי תחפושת, שמביאה לתשומת ליבנו את הלינק - לא הייתי טואח להגיב מלכתחילה. אגב - אני לא שותף לדעת הרבים שאין היום צורך בקלדנים. רק לפני זמן לא רב שאלו פה על הקלדת נתונים של שאלונים למחשב, אז נכון שלא זה מה שאופיליה28 מתמחה בו, אבל דווקא שם נראה לי שיש שוק לא זניח בכלל. כאמור - אם לא היה מדובר בפרסומת לא מוזמנת, ייתכן שהייתי נותן את ההערה הבונה הזו מוקדם יותר.

22ק ו ס ם

New member
זה משהו שונה לגמרי

להקליד נתונים אכן מקובל וזה לא משהו מסובך בכלל. רק צריך לעבוד בקצב הנכון ולהיות מדויקים.

כתבתי דומה לך לפני שקראתי אותך.

טולקין, שדרגנו את היחסים בינינו... אני כותבת וחושבת את מחשבותיך, גם לפני שקראתי אותם מפיך....

d a p h n a

New member
בתור מי שעבדה

במשך כמה חודשים בתור מקלידה: יש עדיין מקום למקלידים, אבל הוא מתאים בעיקר לדברים מאוד ספציפיים. למשל להקלדת נתונים, או למשל למצב שבו יש משרד שעובדים בו אנשים רבים שאו שאין לכל אחד מהם מחשב, או שהם לא מספיק מיומנים בעבודה ממוחשבת. אני למשל עבדתי עבור אחת מקרנות הפנסיה, שם רוב העובדים היו מבוגרים ולכן היו כותבים הכל ביד ואני הייתי מקלידה. אני חושבת שיש יחסית מעט מקום כיום למקלידים עבור סטודנטים. רוב הסטודנטים כותבים היום ישירות למחשב, כי זה יותר מסודר, ברור ונוח. חלקנו (אני, למשל) מקלידים הרבה יותר מהר משאנחנו כותבים בכתב יד, ובמקרה שלי לפחות הקלדה גם מייצרת מוצר קריא (בניגוד לכתב היד שלי), וגם גורמת לי לפחות כאבים בפרקים בכתיבה ממושכת.

צודקת ובכל זאת

הסיבה היחידה לכך שלא מחקתי לכתחילה את ההודעה הזו, אף שהיה ברור לי מה עומד מאחוריה, היתה כי הנחתי, שאנשים כאן לא יגיבו. כשהיא התפתחה לשרשורפלצת, כבר החלטתי להשאיר אותה, כי נאמרו בה דברים שחלקם כזה וחלקם כזה, ובכל זאת, גם זה לפעמים חלק מ"הווי פורום", ולא ראיתי לנכון להיות זו שעוצרת אותו. עם זאת מי שמלכתחילה נכנסת בצורה של בדיה, שקר, אמתלה לפורום, שבו היא מצפה למצוא לא תמיכה, לא אוזן קשבת, ואפילו לא "סקר" כמו שכתבה בהודעתה הראשונית אלא - אוכלוסיה מתאימה לפרנסתה, בניגוד לכללי הפורום, בניגוד לתקנון התפוזי, בלי לבקש רשות מההנהלה, ובלי להתנצל בפני חברי הפורום על פלישתה לשטח לא לה בלי רשות ובצורה שקרית - אני יכולה להבין למה אנשים הגיבו כפי שהגיבו. אני בד"כ מראשוני המתנגדים לאלימות מילולית ברשת, כי כמו שכתבת את, אכן לעתים הרשת מאפרת אגרסיביות רבה יותר ממה שהיתה ננקטה אילו היינו פנים אל פנים. הפעם -אני חושבת שהתגובות היו בסה"כ - ענייניות. (לפחות אלה שעסקו בשאלת המקצועיות שלה), גם אם נוסחו במעט סרקזם, שאני מניחה, שאנשים מסוימים (שאני מכירה , לפחות) היו בהחלט מוצאים עצמם מגיבים בהם גם פנים אל פנים. על כך שנכנסה לצורך "קישוש" קליינטים פוטנציאליים, מעידה הודעתה על שאין לה תמיכה בפורום זה ו.. בהצלחה בתזות. היינו, נכנסתי, גיששתי , הבנתי אין קונים, הלכתי. לא נאה בעיניי.

ללס1

New member
אני בהחלט מבינה מאיפה מגיעה ההתנגדות והתגובות

אבל דוקא בגלל שלטעמי לא מצאתי איזון ,אז כתבתי את ההערה שלי.. בכל מקרה לטוב ולרע,מעניין זה תמיד...

להפתעתך

New member
קטנוניות

הגבתם יותר לגופו של איש מאשר לגופו של עניין והתכבדתם בקלונה של מישהי שדי ברור שלא התכוונה ולא פגעה באף אחד.

oranger

New member
היא הציגה עצמה כאשת מקצוע, וכך היתה התגובה.

הכותבת פירסמה את עצמה ולכן קצת קשה להפריד בין גופו של איש לגופו של עניין. הגבתי לגופן של שגיאות לאחר שהיא שאלה על אילו שגיאות מדובר. בהודעתה הראשונה לא היה תום לב, אלא מאחוריה עומדת מטרה שיווקית. אני לא נפגעת מפרסומות (גלויות יותר או פחות) לא בטלוויזיה, לא בעיתון וגם לא בפורומים, אבל מותר לי לבחור את אופן ההתמודדות שלי איתן. מותר לי לבקר אותן, מותר לי לפקפק בהן. מותר לי גם לחשוב שהפרסום הזה מזלזל בי. בהודעה שלה, מעבר לכך שלא היתה במקום, היה משהו מקומם וצורם מעבר לשגיאות - וזו ההתייחסות ל"סטודנט" ול"מקלידה". אני חושבת שזה יותר מלגיטימי להעיר על כך, בוודאי בפורום כזה, כפי שעשה טולקין. תשובתה של המפרסמת הביאה אותי לענות לה את מה שעניתי. התייחסות דומה ברוחה היה מקבל ממני מפרסם שהיה פונה אלי ברחוב בסיטואציה מקבילה. לא היית מגן על גוף גדול וידוע שהיה מפרסם באופן דומה. היא תופסת את עצמה ומקווה להתייחסות כאשת מקצוע, ולמען האמת - זה מה שאני ואחרים עשינו. ה"הנחה" שאתה עושה לה משקפת, לפחות לדעתי, שאתה תופס אותה מלכתחילה הרבה פחות ברצינות ממה שהיא היתה מצפה (איך זה קרה?). (גם) אני הסתפקתי בגיחוך קל והתעלמות למראה ההודעה שלה, עד שהגיעה תגובתו הראויה של טולקין ותשובתה אליו. ולסיום, אני חושבת שמאחורי התגובה שלך עומדות כוונות טובות, מאחורי אותה תגובה (*ה*תגובה) שלי עומד כעס וכוונות קצת פחות טובות. אני חושבת שלשתי צורות ההסתכלות במקרה הזה יש מקום.

למעלה