שלום, אני קוראת פה זמן מה, ונהנית
אני בת 34 בקירוב, ולא רוצה ילדים, לפחות לא עכשיו. רציתי לומר כך: עד גיל 32 לערך, חייתי עם החלטה שאמרה שאם עד גיל 35 אני לא מוצאת את עצמי עם בן-זוג קבוע, אני עושה ילד לבד. השתחררתי מהמחשבה הזאת, תודה לאל, כי הבנתי שהיא לא נבעה משום רצון אמיתי, אלא מתוך פחד שלי לא ללכת בתלם, לא להיות כמו כולם/ן. אני חיה את חיי היום מתוך מודעות גדולה ובעיקר מתוך רצון עז לחיות את חיי בדרך שנראית לי, תוך התעלמות עד כמה שאפשר מלחצים חברתיים ופנימיים, שמתבטאים אצלי בעיקר בקולות פנימיים שאומרים לי שהגיע הזמן להתחתן וללדת (לרוב, בעקבות חדשות מן הסןג הזה שאני שומעת במשפחה, על זו שמתחתנת ועל ההיא שנכנסה שוב להריון), למרות שאני לא מעוניינת להתחתן ולא מעוניינת להפוך לאם. אצלי המחוייבות החדשה יחסית ללכת בדרך שלי קשורה בפמיניזם, כי פמיניזם בשבילי זה חופש. הפמיניזם עזר לי (לא רק הוא, גם פסיכולוגית אחת מצויינת...) להתחיל בעבודה של קבלה עצמית שלי, של מי שאני, של המראה שלי, ולהפסיק להתנצל. הפמיניזם הכיר לי (לאו דווקא אישית) נשים עצמאיות, יוצרות, חזקות, כאלה שמרגישות שלמות גם אם אין להן קשר זוגי בתקופה כזו או אחרת של חייהן, קצרה או ארוכה, נשים שמתעניינות ביותר מאשר בשאלה הגורלית של גוון הצללית שתבחרנה לשים היום (לצערי, רוב הנשים שמקיפות אותי עסוקות בעיקר במראה שלהן, בחישובי קלוריות ובהלקאה עצמית על מאכל כלשהו שבא לפיהן, בהתנצלויות אינסופיות על עצם קיומן, נושאים שאותי משעממים ומייגעים). אז אצלי כן, בפירוש, יש קשר.