שאלה לשבת

לנילי ולטל

אמשיך בחלוקה של מצב העניינים לשניים: במצבה של אשה יש שני דברים: * המצב האובייקטיבי - עליו ניתן לומר דברים מסויימים. * ולעומתו המצב הסובייקטיבי - עליו אני אומר [ואין לי זכויות יוצרים על כך] - אפילו אשה, שבמצבה האובייקטיבי ניתן אולי לראותה כקורבן, מצבה הסובייקטיבי יכול להיות של שליטה. וכל כך לפי שאשה, כל אשה, בכל מצב שהוא, יש לה עניינים שבהם היא יכולה לשלוט וביכולתה להתמקד בהם וכך לשלוט בגורלה. עדיף להיות עשירה חכמה צעירה חזקה ויפה מלהיות עניה טפשה זקנה חלשה ומכוערת. כל המאפיינים ביחד וכל אחד מהם לחוד. ובכל זאת, מכל מצב שהוא, כל אשה יכולה לטפס כלפי מעלה או לדרוך במקום וחלילה אף להדרדר. אני קורא לכל אשה לצעוד קדימה!!! בהצלחה!!! נ.ב. הדברים מיועדים לנשים ולגברים ונכתבו בלשון נקבה מטעמי נוחות בלבד!

הגישה עליה אני מדבר היא להתמקד...

בדברים הטובים שביכולתנו: 1) להיות 2) לעשות 3) להשיג הורררראאאאאאאאאאאאא... הי...

טל קר

New member
ואם היא לא רואה את עצמה במצב של

שליטה בתחומים מסוימים, כי המצב החיצוני הוא שאין לה שליטה באותם תחומים, אז הבעיה היא אצלה? נראה לי שאתה עדין מדבר על דברים באשה עצמה -טיפשה, זקנה, מכוערת, ולא בדברים בסביבה - מוחלשת, מוכה, נאנסת, מוטרדת, מוחזקת בכח, מופלה, נשלטת, מוגבלת, מנועה.

גם בתנאים סביבתיים שאינם מי יודע מה

, ניתן להתמקד בטוב כנ"ל. הערה: אני מזהה בעצמי אלמנט של ויכוח וניצוח. סליחה על כך. הדברים שאמרתי נכונים בזכות עצמם וללא קשר למצב שבו נאמרו.

טל קר

New member
וכך "לשלוט על גורלה"?

אני חושבת שכשהמצב לא טוב בחוץ, לא טוב רק להתבונן פנימה ולחשוב שאם המצב לא טוב בפנים, הבעיה היא בהכרח בפנים.

אשוב ואומר

[וזאת הפעם, באחרונה
] לא להתמקד ברע ובלא־טוב ובבעיה שבחוץ בפנים בנפש בגוף בבנק ובאבק אלא כן להתמקד בטוב ובכן־טוב ובפתרון שבחוץ בפנים בנפש בגוף בבנק ובאבק. (עד כאן אומרין במוצאי שבת קודש) שבוע טוב (הסנפתי בשמים של הבדלה)

nili6

New member
סגנון

וזה שתגידי שטויות במיץ זה יעשה את זה לכאלה? תגידי שאת לא מבינה. או אפילו לא מסכימה. אבל סתם להכתיר בכותרת כזאת, בלי טיעונים בלי נימוקים . לא מבינה מה זה נותן לך. ואם דיברנו על חינוך גם הסגנון צריך להתעדן קצת.

nili6

New member
וגם אם

וגם אם תגידי את זה בעוד עשרים אלף וורסיות שונות זה לא ישנה

את באמת לא קולטת?

או שזה חלק מהתפקיד שלקחת על עצמך כאן? אני לא רוצה להיות רופאה. למה? כי האחריות הזו על חיי חולים היא כבדה לי. אני לא רוצה את המחוייבות של תורנויות אינסופיות, את המשמעות של כל החלטה שלי שתקבע חיים של אחרים, את הלמידה הבלתי נגמרת, את המעקב אחר בריאותם וחייהם של אנשים אחרים שמפתחים בי כרופאה תקוות וציפיות ותלויים בי מבחינתם. לא רוצה את כל אלה ולא מרגישה שזה יעשה אותי שמחה ומאושרת בחיי, למרות הסיפוק שבוודאי חשים רופאים אחרים . אני בוחרת לא לבחור במקצוע הזה למרות שיש לי את כל הנתונים לעשות זאת אם ארצה כי זה לא משהו שאני רוצה, לא מרגישה שיעשה אותי מאושרת, לא מתחברת לתפקיד הזה ולא מעוניינת בנטל שמגיע איתו, רוצה לבחור לי תפקיד אחר בחיים שלדתע ולתחושתי יעשה לי טוב יותר ויפתח אותי טוב יותר אז עכשיו,אני לא רופאה- מ"אונס"?????? אפילו את צריכה לפעמים לשים לב ל"חירטוו" (לא מילה יפה, אבל בהחלט משקפת) שבהודעות שלך וברצון שלך לעורר מחלוקת .

nili6

New member
את בדיוק מחזקת את מה שאני אומרת.

"כי האחריות הזו על חיי חולים היא כבדה לי" זאת אומרת, שהבחירה שלך כפופה לאילוצים שלך למגבלות שלך לכן אינה בחירה חופשית שסותרת את: "יש לי את כל הנתונים לכך" את לא רואה את הסתירה?? כשמישהי חשה שהיא יכולה להתמודד עם כל האחריות שבכך כשאין לה קושי עם מחוייבות אין לה את כל הנתונים לכך. תודה על הדוגמא. נ.ב. בדבריי אין שום עמדה.

nili6

New member
תיקון, צ"ל: (בפיסקה האחרונה):

כשמישהי חשה שהיא יכולה להתמודד...... או אז החלטתה היא מתוך בחירה חופשית שאינה כפופה למגבלות ולאילוצים.

ושוב: חירטוט.

אין כאן אילוצים ומגבלות אלא בחירה חופשי במה שעושה לה טוב או מה שעושה לה רע. את פשוט לא מבינה בכלל מהו המושג "רצון חופשי". וואי, את אטומה שזה משהו לא ייאמן.

nili6

New member
קשיי הבנה.

קושי במחוייבות, קושי בלקיחת אחריות, אם לא ידעת, הוא משהו שמטופל אצל פסיכולוג. ובפעם האחרונה- מי שבוחרת בגללו לא להביא ילד אינה בוחרת מבחירה חופשית כי היא כפופה בקושי שמגביל את הבחירה שלה. מעבר לזה הסגנון שלך לא מכבד אותך ולא את הפורום. תעשי לי טובה ואל תתייחסי יותר להודעות שלי. הן אינן מופנות אלייך. את ממילא לא מתקרבת אפילו להבין מה שכתוב בהן.

הידעת שגם אובססיביות

וחזרה על עצמך ועל פרטים שוליים מטופלים גם הם אצל פסיכולוג??? לא,רק שתדעי. בחירה חופשית לחלוטין היא זכותה של כל אישה, והסיבה לבחירתה (חוסר רצון באחריות מיותרת ,נטל או כל דבר אחר ) אינו לשיפוטך או לשיפוט אף אחד אחר. כל עוד היא מודעת לסיבותיה ונאמנה לתחושותיה האישיות- זוהי בחירה חופשית לחלוטין. אף אחד לא מחוייב לבחור בדברים שעושים לו רע והוא רשאי באופן חופשי להימנע מבחירה בהם. איפשהו ידעתי מלכתחילה שאת מאלה שמאמינות שאין דבר כזה "רצון חופשי "שקיים בפורום הזה ראוי לבדיקה פסיכולוגית מעמיקה. לא מפתיע. חוסר רצון לקחת אחריות על חיי אדם אחר הוא לגיטימי ונורמלי לחלוטין,כך גם חוסר הרצון במחוייבות חונקת וזו אחלה של סיבה להימנע מלהביא חיים לעולם. זו בחירה חופשית לחלוטין ועובדה שיש כאלה שבוחרות שכן להביא ילד למרות חוסר רצון זה- והתוצאות כמובן, לא מזהירות,בלשון המעטה. אבל יותר ברור מהדוגמה שהביאה לך ונוס- פשוט אין- לא שזה עזר לחדור את חומתך הבצורה והאטומה.

nili6

New member
מאבחנת פסיכולוגית

אז עכשו גם נעשית לי מאבחנת פסיכולוגית יש לך עוד ככ הרבה מה ללמוד כדי להגיע לזה... אגב חזרה על פרטים נועדה להוריד לך את האסימון אבל גם זה לא עובד למרבה הצער ואת בטח לא זו שתקבעי מהם פרטים שוליים ומה לא את הרי כלל לא מבינה מה אני כותבת כמו שאמרת- זה לא לשיפוטך. אגב אין שום סתירה בין זה שזו "אחלה בחירה" לבין העובדה שזה קשור בהיעדר בחירה חופשית. לגבי סגנון גם טיפול לא יעזור כאן. לילה טוב.

למעלה