שאלות, בקשות, תהיות.

Benjamin Turner

New member
Demolition deRby? ../images/Emo6.gif

אהבתי את הdear robert
אפשר להוסיף גם (
dry reuben (just the way House likes it וכן, נראה לי שזה אמור להיות מובן מאליו. כנראה שגם לדיוויד שור נמאס לחפש פרקים במאגרי טורנטים ולהעלות קבצי מוזיקת האוס כל פעם

neurotica

New member
השאלה היא, הם MD מתפרש כMedical

Doctor גם במציאות? (כי לא נראה לי שזה מושג שדייויד שור המציא למען הסדרה, למרות שרעיון הטורנטים ומוזיקת האוס חביב.
) ואם כן, איזה עוד סוגים של doctors יש?

Benjamin Turner

New member
ברור, MD זה שם התואר שמקבלים

בסיום לימודי הרפואה, כמו שמהנדסים מקבלים B.Sc ומשפטנים-LL.B. גם אני אהיה יום אחד (כולי תקווה) ד"ר בנג'י, MD. וברור שזה לא מושג שדיוויד שור המציא-זה היה בצחוק
אה, אז מכאן נובע הבלבול... עכשיו אני מתחילה להבין את תת השרשור ההזוי הזה (ממש לא הבנתי מה פתאום התחלתם להמציא פרשנויות לראשי תיבות מוגדרים
) דוקטור זה פשוט תואר שלישי, כמו שמאסטר זה תואר שני (אם כי למען האמת MD זה לא בדיוק תואר שלישי). יש Ph.D, D.Sc, D.V.M, D.M.D ובטח עוד המון (פרשון לראשי התיבות, בהתאמה: philosophy doctor, doctor of science, doctor of vetrinary medicine, doctor of dental medicine).

neurotica

New member
wise one

תודה על ההסבר המפורט. חשדתי שבעצם אני מפספסת משהו שכנראה נראה לך מובן מאליו, ולאנשים שלא לומדים רפואה (או נורא מתעניינים בעולם הזה), זה לא. המצאת ראשי התיבות (בחלק ההזוי) היה סתם בשביל הכיף. ^^

S o u l i s t

New member
לי לא היה מוכר קיצור כזה

ו....יש עוד סוגים של דוקטור.. גם עורך דין הוא ד"ר..

Benjamin Turner

New member
לא, מה פתאום. עורכי דין לומדים

משפטים במשך שלוש שנים וחצי, מקבלים תואר LL.B (שהוא תואר ראשון, לא תואר דוקטור=תואר שלישי), עושים שנה סטאז' וכך (בכפוף לבחינות הלשכה) מקבלים רשיון לעסוק בעריכת דין (או משהו בסגנון, אני לא מבינה בזה יותר מדי). קיים כמובן תואר ד"ר במשפטים, אבל זה מסלול אקדמי, לא מקצועי, ולדעתי רוב רובם של עורכי הדין לא בוחרים בו.

S o u l i s t

New member
ממ.. אז כניראה זה מה שהטעה אותי.

פשוט שמעתי לא פעם על עורכי דין שמכנים את עצמם ד"ר

Benjamin Turner

New member
יכול להיות להם גם תואר דוקטור בתחום

אחר, אפילו MD (קיים מסלול משולב של רפואה ומשפטים, בשיתוף של הטכניון עם אוניברסיטת חיפה).

Benjamin Turner

New member
לא, רפואה משפטית זה מה שעושה

דאקי בNCIS ומה שעושים באבו כביר. מומחה לרפואה משפטית הוא רופא, לא עו"ד (זה פשוט סוג של התמחות). מהתואר הכפול יוצאים עם MD וLL.B ואני לא יודעת מה בדיוק אמורים לעשות עם זה מעבר לשימושי ההשכלה הרחבה המקובלים, אבל אני מניחה שזה יכול להיות אחלה לעו"ד שרוצה להתמחות ברשלנות רפואית, למשל.

היא אכן מוצלחת

אבל לא עד כדי כך, היא סתם נחמדה כזאת
והזויה יתר על המידה [ע"ע הפרק האחרון בעונה השלישית]

../images/Emo13.gif

ידעת שיש גם עונה רביעית?
גיליתי את זה ממש בימים האחרונים, אבל אני לא מצליחה להשיג אותה

למעלה