שאלות

מו"מ שלא בתום לב ?

תיווכתי בין קונה לבין מוכר דירה. הושגה פשרה לגבי מחיר הדירה וטיוטות חוזה הועברו בין 2 עו"ד של הקונה ושל המוכר. משום מה לא נקבע מועד לחתימה על חוזה מכר ללא סיבה נראת לעיין ובשיחות טלפוניות עם עו"ד של המוכר (במטרה לסייע בפתרון בעייה במידה וקיימת עם הקונה), כל יום הוא סיפור על תיקונים נוספים שיש לעשות בטיוטה, או על חוסר תגובה מצד עו"ד של הקונה. בסופו של עניין התברר שבמקביל לפעילות מול הקונה שלי, המוכר מכר את דירתו לאדם אחד והע"ד שייצג אותו, הוא אותו עו"ד שאמור לייצג אותו מול הקונה שלי. עובדות: - יש בידי מסמך המאשר שיחה טלפונית על הסכמת הקונה למכור דירתו לקונה שלי במחיר שהוסכם ועל סמך זה נשלח אליו בפקס טופס הזמנת שירותי תיווך עם פרטיו, פרטי הדירה שבעסקה והסכום שהוסכם. - טיוטות הועברו בין 2 עו"ד ונערכו שיחות טלפון לליבון הפרטים. נערכו 2 שיחות טלפון עם עו"ד של המוכר בהפרש של יום ביניהם. ביום מסויים אומר העו"ד שעדיין אין תאריך לחתימת חוזה, אך למחרת הוא אמר שהדירה נמכרה ביום הקודם והוא ערך את ההסכם. לדעתי המוכר ערך 2 מו"מ עם 2 קונים שונים, בעודו מסכים למכור דירתו לקונה אחד ומריץ תהליך מכירה, בעודו עורך מו"מ נוסף עם קונה אחר וכל זה בידיעת ובשיתוף העו"ד שלו. אביעד - מה דעתך המשפטית על ההתנהלות ?

Accounter

New member
אצל מי ?

נניח ופוטרתי, ומגיע לי (לטענתי) פיצויים פיטורים, המעביד דורש מחברת הביטוח להעביר אליך את כספי הפיצויים שבפוליסה, האם על חברת הביטוח מוטלת החובה להשמע למעביד, ולהעביר אליו את כספי הפיצויים ? האם על חברת הביטוח לקבל את הסכמתי לכך ? ברור שבמידה ואני לא אקבל את מה שלדעתי מגיע לי, עלי לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה, חברת הביטוח לא תעביר לידי את הכספים, אך השאלה החשובה שלי היא כזו : במידה ויש מחלוקת ביני לבין המעסיק, האם חברת הביטוח יכולה להחזיק את הפיצויים אצלה, כלומר, לא לשחרר אותם למעסיק, עד אשר יוברר למי מגיעים הכספים ? לדעתי על חברת הביטוח להעביר את הכספים למעביד ברגע שיבקש זאת, היא לא בורר ולא שופט, המעביד הפקיד את כספי הפיצויים, עליה להחזירם למעביד, ואם לעובד יש טענות, שיפנה לבית המשפט. אך שמעתי לא מזמן שזה לא בדיוק כך, ויש הוראות המחייבות את חברת הביטוח ליידע את העובד בנושא, ואם יש לו השגות, על חברת הביטוח להשאיר את הכסף אצלה עד שיוברר הנושא. (ההגיון הוא שלעובד יהיה קל יותר לקבל את הכסף שמגיע לו, כאשר הוא שמור אצל חברת הביטוח, בניגוד למצב שהוא עובד למעביד, במיוחד מעביד שנמצא בקשיים, ו יכול להערים קשיים רבים) אשמח לדעת האם מה ששמעתי נכון, וגם לקבל אסמכתא/לינק רלוונטי לתשובה (חשוב מאוד, תודה). תודה !

יעל1606

New member
תביעה

שלום לכולם האמת שאני חדשה בפורום התחתני לפני שבועים באולם אירועים ובעל האולם לא החליף את הצלחות של מנת הדג עם המנה העיקרית כל האורחים ממש התלוננו על זה למקום יש תעודת כשרות אני יודעת שלפי ההלכות זה אסור, האם מישהו מכיר פסקי דין קודמים לגבי סוגיה זאת בנוסף אני מחפשת עו"ד טוב כיון שהוא הבטיח הרבה דברים ולא קיים כמו למשל סטייקים על השולחנות ובמקומם היה צלי בקר וכ"ו האם מישהו מכיר עו"ד טוב הנושא זה... אשמח לתשובה

gideonb

New member
אתיקה בחוות דעת משפטית

שלום רב, אני חושב האם להגיש תלונה כנגד חוות דעת משפטית, שניתנה בתגובה לבקשת ביצוע מרשות עירונית. האם ראוי שעורך דין ישקר בחוות דעת הניתנת לרשות עירונית ? האם הלשכה מטפלת בנושא זה? תודה גדעון

שאלה דחופה

במסגרת הליכי גירושין שלח רשם הוצאה לפועל את החייב לפסק דין הצהרתי לבית משפט לענייני משפחה השופטת דחתה את התובענה שעולה 2500 שקל על הסף וטענה שרשם לא ישלח חייב להבהרה אלא הוא יפנה להבהרה לפי סעיף 12 בימים אלה הוטל עיקול על חשבון משותף לי ולחייב באותו תיק הרשם מפנה אותי שוב לפסק דין הצהרתי האם זה הליך נכון למרות שבעבר הוא נדחה על הסף מה עושים? תודה מראש

שאלה

לאחר פיטורין שלא כחוק ולאחר הגשת תביעה לבית משפט לעבודה -יחד עם עו"ד - הגיעה החברה והתובע לפשרה. לאחר דין ודברים ארוך וקבלת הכספים המגיעים שנלקחו מהתובע שלא כחוק - מעבר למשפט - הסכימו ביניהם עוה"ד של התובע והחברה הנתבעת על תשלום X כסף לתובע + Y כסף שמגיע לעוה"ד לפי המסכום בין עוה"ד והתובע. (20% מסכך הכסף שיקבל התובע בגין תביעתו) לאחר כשנה בערך התקשר עוה"ד של התובע לתובע וטען שלא קיבל את הכסף מהנתבעת והוא דורש את כספו שהיווה חלק שאמור היה לשלם הנתבע כסך הכללי. עוה"ד מבקש מהתובע לשלם את המגיע לו למרות ההסכם כאמור מעלה. במידה והתובע צריך לשלם הרי שלא קיבל את כל כספו מהנתבעת. . . האם עוה"ד של התובע לא צריך לתבוע ישירות את הנתבעת על כספו? מה צריך לעשות עכשיו? נודה לכל תשובה מהירה בנושא תודה ויום טוב אלינוער

מקצועית

New member
זכויות קניין רוחני..

כאשר מעלים אתר אינטרנט.. מה עושים כדי שאחרים מהתחום ידעו שלא כדאי להם להעתיק את החומר מהאתר? והאם יש דרך לעקוב אחרי העתקה כזו בכלל?

ציפור 1

New member
הזמנה לחקירת יכולת

שאלה. קיבלתי הזמנה לחקירת יכולת כנגד חברה שהייתי מנהל ובעל מניות אך החברה אינה פעילה משנת 2006 אין לה נכסים/ או הכנסות בכלל והיתרה המאזנית שלה שווה לאפס אחד גדול כמו כן שהתקשרתי לברר מאיפה החוב נובע מסתבר שהחברה קיבלה פס"ד בלי ידיעתה וללא נוכחות אף אחד מבעלי החברה. האם כדאי לבטל את פס"ד שניתן במעמד אחד ללא נוכחות החברה? או האם כדאי ללכת לחקירת יכולת כי בכל מקרה לחברה אין נכסים או הכנסות או חשבונות בנק פעילים בכלל או שבכלל כדאי להגיע לפשרה. או שבכלל אין טעם ללכת לחקירה כי בכל מקרה החברה סגורה ואין מי שישלם. האם ניתן להוציא בקשה למעצר כנגד חברה? בכל מקרה היום חברה בתהליך פירוק מרצון

enbalush

New member
לקוח שברח לי בלי לשלם

אני רוצה לתבוע בתביעות קטנות. אבל אין לי את הכתובת שלו, רק שם מלא ושהעסק שלו בסכנין (הוא גם התמודד לראשות העיר, אז הוא בטח מוכר שם). אני חושבת שהוא סגר את העסק ממש אחרי שקיבל ממני סחורה. מדובר ב1500 ש"ח בערך, כמה אני יכולה לדרוש יותר? פיצוי על עוגמת נפש ועל כך שלא שילם בזמן ובכלל, האם יש אחוז מקובל על כל חודש שעבר? ואיך אני מוצאת את העסק שלו? הוא לא מופיע ב144 אני לא מאמינה שהייתי כ"כ תמימה, הוא באמת היה נשמע אמין /-:

בן לוי3

New member
שאלה

מאיזה גיל מותר לילד לעבור לאב מרצונו גם עם האמא אינה נותנת יד בעניין.

ANNArchy

New member
לקוחה שחייבת כסף ולא עונה לטלפון

עשיתי פרוייקט ללקוחה ע"ס 700 שקלים. נשלח חוזה במייל והלקוחה אישרה בתשובה במייל ויש לי את ההידברות. ביום ראשון נמסר לה המוצר הסופי, ובחוזה רשום שהלקוח אמור להעביר את התשלום עד 5 ימי עסקים לאחר שהמוצר נמסר לו. היא אמרה שתעשה לי העברה בנקאית היום, והיא לא עונה לטלפון. מה באפשרותי לעשות? מיום ראשון היא כבר מפרה את תנאי החוזה.

לילה1303

New member
בנק הפועלים וצ'ק

שלום, אני מקווה שתוכלו לעזור לי לפני כ3 חודשים רשמתי צ'ק לפעול שעבד אצלי על סך 200 ש"ח ,כאשר בחור ניגש לבנק שלי פקידה בטעות נתנו לו מחשבוני 2000 ש"ח . כאשר עליתי על הטעות מייד נגשתי לבנק ודרשתי את כספח חזרה ומאז הם "מורחים " אותי עוד שבועיים עוד שבוע הבחור הזה יחזיר כסף ואנחנו נעביר אותו לך במידה ולא נערב משטרה ,ניסו להחתים אותי על טופס שאני אקבל את הכסף בתשלומים (לא חתמתי) . אנא עזרו לי מה לעשות למי לפנות ומה לומר ? תודה על תשובתכם

NoaRing

New member
תביעה ייצוגית, ביטוח לאומי

2 שאלות ללא כל קשר בינהם : 1. במידה ואני מעוניין להגיש בקשה לתביעה ייצוגית, א. האם ע"פ חוק אני חייב להיות אחד הנפגעים ? ב. האם בהערכתי את אומדן הנזק הכללי לכולם, אני יכול לשערך את מספר הנפגעים, או שעלי לאסוף שמות ? 2. במידה וביטוח לאומי טוענים שאינני זכאי לדבר מה, ואילו לדעתי כן, האם בכלל יש ביכולת הפקידים בביטוח לאומי יכולת לאשר את בקשתי (במידה ואשכנע אותם), או שאני אהיה חייב לעשות זאת דרך תביעה ופסק דין, או לחילופין חקיקה/תקנה ע"י השר הממונה ? (אני מניח שזה תלוי עד כמה לשון החוק גמישה בנושא הספציפי ?) תודה.

שאלה לעו"ד

האים ניתן לפטר עובד באמצע חופשת תאונת עבודה, הבוס לא נתן זכות שימוע, האים הבוס חייב לשלם את כל תקופת חופשת תאונת עבודה?

21MILKI

New member
בירור לגבי תיק במשטרה של אדם מסוים

שלום אני חייבת לברר האם יש לבן זוגי תיק פלילי במשטרה. זה קריטי בשבילי. התקשרתי למוקד המשטרה ואמרו שהמידע חסוי. האם יש בכל זאת דרך לברר זאת??

החוב יכול לפגוע בפירוק החברה

מהוא סכום החוב? האם זימנו אותך אישית לחקירה ? או אז יתכן שאתה חתום כערב על החוב הנ"ל או האם החברה זומנה? לדעתי יש מקום לבקש את ביטול פסק הדין שאם לא כן חוב בהוצאה לפועל עשוי למנוע את פירוק החברה מרצון. אני מניח שזומנת לחקירה במועד קרוב- נראה שעדיף להתייצב בטרם יתחילו להטיל עיקולים על חשבונות ו/או נכסי החברה ובכך יתקעו עוד יותר את הפירוק. אם מדובר בחוב נמוך- יתכן שעדיף לך להתפשר. אם המדובר היה בחברה שאין ברצונך לפרק - אזי יתכן והיה מקום להתעלם מהחוב, אך היות שברצונך לפרק את החברה התעלמות מצדך עשויה לפגוע בהליך.

לפי ת.ז

אם יש לך את מספר ת.ז. שלו או במידה והעסק היה עוסק מורשה ( אם יש לך קבלה או חשבונית של העסק) שהרי הע.מ. תואם למספר ת.ז. ניתן לאתר כתובת במשרד הפנים לפי ת.ז. זה עולה כמה שקלים בודדים בהצלחה

נ.ב

נשלח אלי באמצע חופשת תאונת עבודה מכתב רשום המורה על הפסקת עבודתי מיד ללא זכות שימוע.

בית משפט

לפנות לבית משפט שיורה למשטרה לתת לך דו"ח על בין זוגך, אנה צייני למה את צריכה דו"ח על בן זוגך.

למעלה