שאלות

yogever777

New member
צריך עו"ד

שלום לכולם,אני עברתי תאונת עבודה שבעקבות זה עברתי ניתוח בברך,אני כבר חודשיים בבית וההחלמה שלי איטית יחסית,יש לי את כל האישורים והטפסים מסודר כולל טופס 250 מהעבודה על תאונת עבודה.האם כדאי לקחת עו"ד לגבי תביעה מביטוח לאומי?,מה אני צריך לעשות? מה הזכויות שלי? כמה נכות זה? אשמח לתשובות או שתפנו אותי לעו"ד טוב באיזור השרון.תודה ויום טוב.

מתמחה10

New member
שאלה

אני עצמאי בעל תואר ראשון בכלכלה. אני בונה תוכניות עסקיות לעסקים. בהסכם שאני חותם מול הלקוח אני רושם שאני נותן יעוץ כלכלי - האם הנ"ל תקין? או שצריך לרשום מתן שרותים או שזה לא משנה???????

lori1230

New member
ייעוץ האם אני יכולה לגשת לתביעות קטנות?

שלום לחברי הפורום. שילמתי לחברה מהעבודה חוב לחברת סלקום בכרטיס האשראי שלי. שילמתי לה שני חובות, כל אחד בעסקה אחרת. סה"כ 2,000 ש"ח. בינתיים היא פוטרה מהעבודה. היא עדיין חייבת לי 860 ש"ח שהיתה אמורה להפקיד לי בחשבון הבנק כפי שסיכמנו בע"פ. קיבלתי מסלקום העתק קבלה שבו רשום השם שלה + כתובת. ובסעיף שיטת התשלום כתוב כרטיס אשראי מסטרקרד עם שלושת הספרות האחרונות של כרטיס האשראי (שלי כמובן). יש לי התכתבות הודעות ביננו בפייסבוק וגם הודעות סמס שהיא חייבת לי כסף וטרם שילמה לי. מזה זמן מה היא לא עונה לטלפונים שלי ולא לSMS. האם אני יכולה לפנות לתביעות קטנות ולתבוע אותה? תודה מראש על העזרה.

ranadoni

New member
שאלה/ הצעה

הי, יש לי שתי אפליקציות של אייפון שעלו היום, יום רביעי, לאוויר. האחת עוסקת בהדרכה כיצד לזהות שקר השנייה, כיצד להצליח במשא ומתן. אני מחפש עורך דין או משרד עו"ד שירצה לסייע לי לקדם את האפליקציות או לקדם את עצמו. הן ממש קשורות לתחום המשפט ולייעוץ. אפליקציה אחרת שבניתי בתחום אחר, נמצאת כעת במקום ה 27 !!! בהורדות של אפליקציות בישראל! לידיעתכם, 3 חברות הסלולר בישראל התחייבו לרכוש 900,000 מכשירי אייפון תוך 3 שנים. !!! 900 אלף. זאת בנוסף ל 100 אלף מכשירים שמניחים שייובאו באופן אישי. סה"כ מליון מכשירים. אתם קולטים? כמעט ואין אפליקציות בעברית וגם כמעט שאין מתכנתים. התכנות באייפון מורכב ומעצבן אבל יחד עם זאת האפליקציות נראות מדהימות. אתם מוזמנים לנסות להתרשם מהן בכתובות הבאות: 1. - המדריך למשא ומתן - http://itunes.apple.com/il/app/id367316045?mt=8 2. - יותר לא ישקרו לך- http://itunes.apple.com/il/app/id367308019?mt=8 בקיצור, אם אתם מבינים את הפוטנציאל, ורוצים לפרוץ מעל לכל העו"ד האחרים, אתם מוזמנים להתקשר. מליון לקוחות פוטנציאלים מחכים רן 054-2229573

obd123

New member
שאלה בתחום קניית דירה

שלום לכולם, אני עומד לפני קניית דירה, וכרגע מחפש עו"ד. קיבלתי הצעות ממספר עורכי דין שפירטו באופן כללי את העבודה שהם צריכים לעשות ועבור מה אני משלם שכר טירחה עבורם. מה שכן לא מכולם קיבלתי מידע מלא עבור אלו נושאים עורך הדין צריך לעבור ולטפל הן בדברים שהם חובה על פי חוק והן בדברים שהן לטובת הלקוח, במקרה שלי , וכך נשארתי עם המון חורי ידע בנושא. תהיתי אם תוכלו לעזור לי ולפרט את הבדיקות / רישומים וכו' אשר עורך הדין צריך לבצע. אני מעוניין שתהייה לי רשימה מסויימת שאוכל לבצע איתה בדיקה אל מול העורך דין , וכך אוכל לוודא שהוא אכן מבצע הכל וכן פועל לטובתי בכל המישורים. אודה להתייחסותכם ועזרתכם בנושא! ערב טוב!

קטי007

New member
מחפשת ע''וד לרשלנות רפואי ,רצוי רופא

שלום הנושא- רופא שהחליט להעיר את העובר בשתי מכות על מצח עם מכשיר האולטרסאד,עקב המכה שבירת עצם המצח ההשלכות סטיה בראש 2-3 ולפני המקרה מבנה ראש גדול עד הלידה גודל הראש 0.8 מתחת לאחוזון

shaycoh

New member
צריך עזרה

שלום רב, אני מקווה שפניתי בפורום נכון כאן אם לא, אודה לכם לאיזה פורום שעלי לפנות קודם כל אני חייב לציין שאינני מבין שפת חוק ומשפט הייתי בחו"ל לתקופה ארוכה עד לפני כחודשיים. בחודש ספטמבר 2009 הזמנתי דגם מסויים מחשב נייד מארץ בדרך משפחתי שהזמינו בשמי בחנות איבורי, בקשתי דרישות מסויימות של דגם מחשב נייד. ומחשב היה אמור להגיע לחנות אייבורי במועד מסויים כפי הבטחה ונקבעו ע"י מוכרים, אך מחשב לא הגיע בזמן אלא באיחור של יומיים ומחשב לא בהתאם לדגם ודרישותי, לא היה לי ברירה אחרת ואמרתי למשפחה לקחת אותו כי אחד ממשפחתי הגיע לבקר אותי אלי לחו"ל למחרת. שאלה- רצוני לתבוע בתביעה קטנה ולדרוש פצוייים, מה עלי לעשות בנדון? מה זכויות שלי? מה יהיה סיכוי אם אגיש תביעה? אודה על עזרתכם יום מקסים שי

matanking235

New member
דמי הבראה ופנסיה

שמי מתן , עבדתי ברשת ברגר קינג סניף בילו מחודש 8.08 עד ה12.09. לאחרונה התברר לי שאני חייב לקבל דמי הבראה לאחר שנה ובנוסף לכך הרשת אמורה להפריש לי כסף לקרן פנסיה. עבודתי ברשת התבססה על פי שעות עבודה לפי סכר מינימום. אני אינני הודעתי לרשת על התפטרותי והרשת אינה פיטרה אותי, פשוט לא הגשתי משמרות והפסקתי להגיע לעבודה מפני שברצוני שהרשת תפטר אותי וכתוצאה מכך אני אקבל פיצויי פיטורים. לאחר שיחה עם מנהל משמרת ברשת שהוא מכר שלי, הוא אמר לי שהרשת לא תפטר אותי ואם אני רוצה "לגרד כמה גרושים" אני צריך לדרוש דמי הבראה. דיברתי עם מנהל הסניף שלי, והוא הביא לי את הטלפון של משרדי החברה מכיוון שחשש לטפל בנושא הזה שלא יסכן את מקום עבודתו. לאחר שיחה קצרה עם משרדי הרשת, הם הביאו לי טלפון ואמרו לי ש"רעיה" תטפל בנושא. ניסיתי להתקשר אל רעיה וכמובן שלא ענתה כמה ימים. השאלה שלי היא כזאת: האם יש עילה לתבוע את הרשת? ברצוני לומר שאני קטין בן 17, האם דמי הבראה והפרשה לקרן פנסיה חלים גם עלי ?

jmx

New member
שקוע בחובות

נקלעתי לחובות רציינים במהלך השנים- אומנם לא בדקתי מעולם על כמה החובות שלי עומדים, אך אני משער שהם עומדים על סכום של יותר מארבעים אלף שקל- פחות או יותר. {אני צריך לבדוק כמה תיקים יש נגדי בהוצאה לפועל} הבעיה שמטרידה אותי בעיקר היא העיקולים! האמת היא שאני לא מוכן להגיע לשום הסדר עם החברות להם אני חייב כסף מכיוון שאין לי שום דרך להגיע עימם להסדר. אני אדם חולה וחיי על קצבת נכות עלובה שבקושי מספיקה לחיות. אני גם לא עובד מחשש שהמשכורת תעוקל. שמעתי על הליך פשיטת רגל, ואשמח לדעת מהו, והאם הוא יפטור אותי מכול חובותיי ויסיר את איום העיקולים המטרידים מחשבונות הבנק שלי? ואם כן אשמח להמלצות של עורכי דין המטפלים בעניין הזה- והכי חשוב כמה זמן ההליך הזה יקח כי בינתיים אני תקוע.

מוריה101

New member
היכן אוכל למצוא חקיקה בנושא עילת ביטול חוזה

מחמת עושק ? אשמח על עזרתכם . תודה רבה ושבת שלום

snoopytush

New member
מישהו מכיר אולי עורך דין אזרחי שמוכן

לעשות עבודה בחינם ? זו ממש מצווה. אני וחברות שלי עוזרות למישהי שהילדים שלה נמצאים אצל גרוש שיש סבירות גבוהה שמתעלל בהם. הבעיה היא שמשרדי הרווחה בטוחים שהגרוש מלאך ( למרות ההוכחות), זה תחום של עורכי דין אזרחיים ולא פליליים ולכן אנחנו מחפשות בנרות אחד כזה. אם מישהו מכיר כאן אחד כזה נא לשלוח לי פרטים שלו לדואר בתפוז. בתודה מראש !

תשלום לעו"ד פלילי

נאשם הורשע ומעוניין לעתור על עצם ההרשעה, על חומרת העונש ומבקש בינתיים עיכוב בהליכים. מה בערך סדר הגודל של המחיר לנ"ל? איך בכלל מתמחרים את זה?

pascalsh

New member
לקוח מנסה לעשות רווח לעצמו שלא במשפט

לחנות המחשבים שלי הגיע לקוח בשם גיא אופיר, עו"ד במקצועו, וביקש לרכוש סט מקלדת עכבר אלחוטי, הזול ביותר שקיים. הצעתי לו מספר דגמים מומלצים אך הוא העדיף את הסט הפשוט ביותר במחיר של כ- 120 ש"ח. לאחר יום חזר וטען שהמקלדת לא תקינה. בדקנו והחלפנו לו את המקלדת מסט נוסף חדש בחנות. כעבור יומיים נוספים הגיע שותפה שלו למשרד וטענה שהעכבר לא עובד. בדקנו שוב ומצאנו שדחפו בפנים בלחץ בטריות נטענות עם ראש עבה מהרגיל. סידרנו את המגעים למרות העיוות שגמרו לבית הבטריות, אך היא דרשה ביטול העסקה וזאת למרות שזרקו את האריזות ופגעו במוצר. הם כעסו מאד על המוצר והעובדה שהם נאלצים לשוב פעמיים לחנות ולבזבז זמן. צריך להבין שהמשרד שלהם מצוי 50 מ מהחנות שלי. כעבור יום שלחו לי בפקס מכתב רשמי עם תביעה של החזר עלות המוצר בתוספת 600 ש"ח עלות הטרחה שלהם, או ש.... עניתי להם בפקס כי זה שהוא מוסמך כעו"ד לא מקנה לו את הזכות לאיים, לתבוע ולהפחיד וכי עליו לדעת את הנוהג המקובל במסחר במצב כגון זה: א. אם המוצר לא תקין אז מחליפים, בדיוק כפי שעשינו. ב. לא ניתן להחזיר מוצר ללא קרטון האריזה ובטח שלא במצב פגום עקב לחץ הבטריות. ג. באופן יוצא משורת הדין אמרתי שיוכל להביא אלי את המוצר ואותו אשלח ליבואן כדי שיחליף להם במוצר חדש על פי שיקול דעת היבואן. עברו יותר משלושה חודשים, חשבתי שהם הסתדרו עם המוצר, אך להפתעתי קיבלתי תובענה מהלשכה להוצאה לפועל לתשלום של 12,100 ש"ח כפיצוי למקרה !!! לי אישית המקרה נראה הזוי או שהעו"ד איבד את המידתיות ו/או השפיות. שניים עשר אלף שקל ?! שאלותי: איך יתכן שהלשכה להוצאה לפועל פעלה ללא בית משפט ? איך אני מתמודד נגד פגע רע זה, שגורם סלידה מעורכי הדין? איך עורכי הדין דואגים שאנשים כאלו לא "ילכלכו" את מעמדם והסמכות המוסרית שלהם?

nb666

New member
בעקרון כן

חסרים פרטים בנוגע למועד פרעון ההלוואה, גם לא ציינת אם מדובר בהלוואה או מתנה אבל אני מסיק מדבריך שמדובר בהלוואה. בעקרון על פי מה שרשמת נראה שיש עילת תביעה וישנן ראיות לתמוך בתביעה (לא ברור עד כמה הראיות טובות)

MontBlanc

New member
תשובה

ממליץ לך לפנות לחברה ולנסות להגיע לפשרה ואם לא אז לתבוע בתביעות קטנות אך בדוק האם יש לך טופס הזמנה עם מה שביקשת

MontBlanc

New member
שאלה קשה...

אני ממליץ לכם לעשות סקר קטן ע"י פגישה עם 2-3 עו"ד ולשאול שאלות ענייניות....לא תמיד הזול הוא טוב, אם אתם צריכים המלצות אז צור קשר

OdedIsNotAfraid

New member
לא יאמן

12,000 שקל פיצויים על עכבר, לי אפילו אין זכויות אזרח או יכולת לתבוע אנשים שפגעו לי בחיים ובבריאות בצורה קשה.

hutc10

New member
זה לא אזרחי זה משפחה

ואני מציע לך אולי לנסות לפנות ללשכת עוה"ד. אולי הם יוכלו לעזור.

למעלה