שאלות...

פילקו1000

New member
אנא עזרה בפענוח משפט מעורפל - הסכם השכרת דירה

1. איך הייתם מבינים את המשפט המעורפל הבא שבהסכם שכירת דירה [אני המשכיר] "לשוכר תהיה אופציה להארכת הסכם זה לעוד שנתיים וזאת בכל שנה מחדש בהודעה בכתב 60 יום מראש למשכיר." ובמיוחד - "הארכת הסכם זה" - האם "האופציה לעוד שנתיים" מתחדשת עם החידוש בכל שנה...? 2. האם הודעה בדואר אלקטרוני נחשבת "הודעה בכתב"? 3. האם דמי השכירות לא משתנים בהארכה הנ"ל, או שהסכום פתוח לדיון כל שנה מחדש? [אין התייחסות לכך בהסכם, ולדעתי הסכום פתוח למו"מ] תודה מראש לעונים

mishmyu

New member
שכרנו דירה מעוקלת !!!

ביום חמישי האחרון חתמנו על חוזה ושילמנו לבעל הדירה 50 אלף שקל שנה מראש, ביום שישי העברנו דירה, היום העברנו ארנונה, הוצאנו נסח טאבו וראינו שהדירה מעוקלת, מה עושים ??? תודה! מיכאל

litalgoon

New member
תאונות עבודה

שלום לכולם אני סטודנטית שנה ג' לעבודה סוציאלית במכללת ספיר. את העבודה הסמינריונית שלי אני עושה בנושא "תאונות עבודה". העבודה מתמקדת באנשים שעברו תאונת עבודה ויכולים להגדיר את התמודדותם כ"חיובית". כלומר, למרות התאונה שעברו, הם הצליחו לחזור לשגרה או אפילו מצאו בכך משהו חיובי.... אם אתם חושבים שאתם מתאימים לסוג זה של אנשים ואתם מעוניינים לעזור לי עם הסמינריון, אנא צרו עימי קשר למייל [email protected] *** הריאיון הוא בעילום שם ובאנונימיות מוחלטת לכן אין ממה לחשוב מהבחינה הזו. תודה רבה ליטל

talronis

New member
שימוש בתו חניה אזורי שלא כדין

קיבלתי מכתב מעיריית ת"א בנושא הנ"ל. גרתי בעבר בת"א והחזקתי 2 רכבים עם תווי חניה - אחד נמכר ואחד עדיין ברשותי. במכתב נאמר שבבדיקה תקופתית של כתובות המגורים נמצא כי אינני מתגורר עוד בת"א (מה שנכון) ולכן בוטל תו החניה. בנוסף נכתב כי כיוון שהנני מחזיק בתו החניה שלא כדין עלי לגשת לעירייה ולהשיב התו בהתאם להצהרה שחתמתי עליה במעמד קבלת התו. שאלותי הן: 1) האם העירייה יכולה לעשות לי משהו? 2) מה קורה אם לא אחזיר התו? 3) מה בנוגע לרכב שכבר נמכר ואינו ברשותי? אודה לתשובות.

matan312

New member
פתחו לי תיק פלילי (בן 15)

ביום שישי לפני שבועיים ישבתי עם חברים בבית ספיר בכ"ס ואז התקדמנו לכיוון מרכז אהרוני שמה מאחורה ואז צ' (המתלונן) רץ ונתקע בי ואמרתי לו מה אתה עושה והוא צעק שתוק י'בן זונה ואז רצתי אחריו ואחרי כמה מטרים עצרתי וחזרתי לחברים שלי אחרי זה עשינו סיבוב ברחבה וחזרנו לבית ספיר ואז שוב ראיתי אותו באתי לברר למה הוא קילל אותי והוא התחיל להתגרות בי ורדפתי אחריו והייתה לי סיגריה ביד אך לא איימתי עליו איתה והוא חשב שכן ואז רצתי אחריו ואז חבר שלי בא נתן לו נגיחה עם הראש וצ' ברח. היום הייתה לי חקירה ואמרתי את כל זה לחוקר וצ' אמר גם שבכיתה ז' הרבצתי לו (אני כתה ט') הוא היה איתי בבית הספר בכתה ז' ובכלל לא נגעתי בו כי הוא היה אומר למנהלת. בסוף פתחו לי תיק פלילי ואין לי מושג למה וגם היו שם עדים באותו יום אבל לא אפשרו לי להביא אותם היה איתי שם מישהו בן 18 שראה הכל. מחר ב3 אני צריך ללכת למשטרה לצילומים יש דרך לסגור את התיק והכל? אמרו לי גם שאפשר להגיש תלונה נגד תלונה כי הוא נתקע בי וקילל אותי זה אפשרי? תודה רבה מראש

matanmta

New member
מכירת מוצרים

שלום, אני מוכר מוצרי קוסמטיקה באינטרנט. את המוצרים אני קונה בסופר פארם ומוכר אותם לכל מיני לקוחות שפזורים בעולם. אחת החברות שאני מוכר את המוצר שלה. שלחה לי מייל וטוענת שעליי להסיר את המוצרים שלה מהאתר בטענה שאני גורם לחברה נזק. ואם אני לא יעשה כרצונם הם יתבעו אותי. רציתי לדעת האם הם יכולים לתבוע אותי על דבר כזה? המוצרים שאני קונה הם שלי וזכותי גם לתת אותם מתנה אם אני רוצה . אשמח לקבל חוות דעת בנושא .

varui

New member
בעיה גדולה

שלום לכם סבתא שלי היא לפני הרבה שנים חתמה על חוזה אם משרד עורכת דין לגבי פיצוים שלה שהיא הייתה בגטו בשנת 2008 שלחתי מיכתב בבקשה לסגור את התיק ואנו שלמנו לה את כל חובות שהיו כלפייה במשך כל כמה חודשיים היא היית שולחת מיכתבים על תיק שהיא עובדת עליו ואנו קיבלנו אישור אכן התיק הוא ניסגר והיא לא מטפלת בו לפני כמה חודשיים היא שלחה מיכתב שסבתא שלי היא אמורה לקבל סוכם גבווה ממדינה מסיומת אבל אנו יידענו את זה לפני כן שלחנו את כל מסמכים הדרושים לשם לבד עכשיו אני לא יודע מה היא עשתה מצד שלה עכשיו היא רוצה סכום עמלה עבור שירות כיאלו שהיא עשתה בשבילה והסכום הוא לא קטן אלא די גדול בשבילנו כמובן יש לי הקלטה שיחת טלפון בו היא אומרת שאכן התיק הוא סגור אבל מצד שלה היא המשיכה לטפל בו בלי אישור שלנו מה אני יכול לעשות במצב כזה שיש לי שיחת טלפון מוקלטת שהיא מודה התיק הוא הייה סגור אבל המשיכה לטפל בו על דעת העצמה אבל כרגע אני לא יכול למצוא בבית מיכתב המאשר בו התיק הוא סגור מה הם אופציות שלי מכיבן שיחת טלפון היא הוקלטה בלי יידעה שלה והיא עורכת דין בעצמה

גם הודעה בדואר זה בכתב

ולגבי דמי השכירות-רשום שניתן להאריך לפי ההסכם - לי זה ניראה על כל מה שכתוב בחוזה ומה שסוכם-כלומר גם נושא דמי השכירות אבל חכה לתשובות של המלומדים. שבת שלום

MontBlanc

New member
תשובה

דבר ראשון לא להילחץ....... יש לבדוק איזה עיקול? מאיפה? רוב הפעמים זה לא משהו שאמור להשפיע עליך, דבר עם בעל הבית על מנת לקבל הבהרות

תיווך 12

New member
אולי מתנכלים לך כ"טיהור קארמה" ?....

אם אכן השם שלך הוא "מתן" אז מאוד יתכן שיש כאן "ניסויים מדעיים בתקשורת" - ראה "הקרן הלאומית למדע" . הניסויים הללו אחראים להמון סיכסוכים.... - בין בני משפחה ובין חברים .....בסגנון הניסויים של ד"ר מנגלה .... = רשות השידור עוסקת בכך וכנראה שמבחינה טכנולוגית זה לא בעיה גדולה "להפעיל" אנשים באמצעות תת המודע שלהם - בדרך כלל אנשים עם שמיעה מוסיקלית טובה . במשטרת ישראל ישנה מחלקת "טכנולוגיות" והיא לדעתי אמורה לסקל את הטכנולוגיה הזאת - אבל מאוד יתכן שדווקא שם .... דווקא מעודדים את סוג הפשע הזה ..... כלומר - כמו במלחמת העולם השניה עם הנאצים.... גם אצלנו היום דווקא במשטרה מתרכזים ניסויי-הפשיעה הללו (( גם בתוך שירות בתי הסוהר )). אין לי דרך ספציפית לפתור לך את הבעיות - אבל אם תרגיש שאתה על הכוונת (( לדעתי בגלל השם שלך )).... אז אני מפנה אותך באופן מיידי לחנות של "דברי קודש" - קנה לך סידור תפילה ותקדיש כמה דקות ביום - כהתחלה - לתפילה מעומק הלב

nb666

New member
תשובה למתן

עליך לספר להוריך את כל מה שהתרחש. אל תתרגש יותר מידי כי פתחו לך תיק, וודאי שניתן לסגור תיק. חסרים פרטים על מנת להבין מה קרה ובמיוחד חשוב לדעת מה החוקר המשטרתי אמר לך. למתווך 12- תפסיק לקשקש ולחפש למשוך ילדים.

ספר להורים ופנה לעורך דין

היי. אם פתחו לך תיק פלילי הייתי ממליצה לפנות לעורך דין המתמחה בכך. תיק שכזה יכול לסגור לך דלתות בעתיד ולכן חשוב שיסגר מחוסר אשמה. לתשומת לבך.

mishmyu

New member
הבית אצל כונס נכסים

משנת 2008 עקב חובות למס הכנסה

hutc10

New member
תבדקו מה אומר החוזה

האם כתוב בחוזה שהמשכיר מצהיר שהדירה נקייה מעיקולים?

mishmyu

New member
לא, רק שהוא בעל הדירה

בכל מקרה פנינו לעורך דין וזה נראה רע. תודה !!!

מרי66

New member
דירה מעוקלת

תבדקו בנסח מי עיקל את הדירה .אם אכן היא עוקלה מבלי שהמוכר ידע אתכם על כך אתם יכולים לתבוע אותו . לכן במקרים כאלה חשוב לבדוק טוב טוב לפני שרוכשים ולבצע את כל הבדיקות בטרם הרכישה כדי למנוע הפתעות . אם ביצעתם את העיסקה באמצעות עו"ד ניתן גם לתבוע אותו על רשלנות בברכה מירי כהן עו"ד

mishmyu

New member
עוד לא עשינו כלום

בינתיים שילמנו על הדירה ואנחנו גרים בה. כמובן שלחיות בחוסר וודאות זה לא חיים נורמליים. תתייעצי עם חוקר במשטרה, זהו מעשה פלילי עם עונש של 3 שנות מאסר. אם הכונס מפנה אותנו מהדירה יש לנו כמה אופציות, האופציה הכי פראקטית היא למצוא עוד אנשים שנפגעו בצורה דומה, גם עם לא, בכל מקרה להגיש תלונה במשטרה על הונאה ולהכניס את מי שהשכיר לנו את הדירה המעוקלת לכלא.. ...

למעלה