שאלות...

פילקו1000

New member
עוד סעיף מוזר

"הכנסת שוכר משנה כאמור תעשה לאחר קבלת אישור בכתב ומראש מהמשכיר, ובלבד שסירוב מצדו יהיה אך ורק בגין טעמים סבירים ועינייניים ובתום לב." המשכיר צריך לנמק למה הוא מסרב? יש לזה תוקף משפטי?

כן,הוא צריך לנמק

והנימוק,על מנת שייתקבל צריך להיות ממניעים סבירים (למשל עניין של סמים או שהדיר החלופי לא מסוגל לעמוד בכל הסעיפים של החוזה) וכן-יש לזה תוקף.

tiger11112

New member
שכירות

אני מבינה את זה שכ - 60 יום לפני גמר השכירות תהיה לשוכר אופציה להודיע בכתב למשכיר על הארכת החוזה לתקופה נוספת שהיא מקסימום שנתיים. זהו משפט שקצת סותר את עצמו כי הרי לא תחדש חוזה כל שנה לעוד שנתיים.... לגבי הודעת דואר אלקטרוני - השאלה היא מה הגדרתם כהודעה בכתב בגוף ההסכם. באם לא כתבתם דבר בעניין סכום השכירות זה אומר שאין התחייבות לסכום וניתן לשנותו אך באם נכתב בהמשך ניתן לחדש בתנאים המפורטים בהסכם זה, זה אומר שבתנאי השכירות הקיימים.

פילקו1000

New member
זהו משפט שקצת סותר את עצמו

זהו משפט שקצת סותר את עצמו כי הרי לא תחדש חוזה כל שנה לעוד שנתיים.... זהו בדיוק המוקש שאני שואל עליו.

יש לי שאלה

רציתי לדעת מהו אחוז דמי הביטול שצימר יכול לתבוע ממני, כשהודעתי על הביטול שבועיים וחצי מראש. ולא אמרו לי דבר בנוגע לדמי ביטול העיסקה. בעלת הצימר דורשת 30% שנראים לי קמצת יותר מידי (ידוע לי שצריך לשלם לה דמי ביטול). תודה רבה על העזרה.

שאלת תרגום מסמכים

היי, יש לי 2 מסמכים בעברית שתרגמתי לאנגלית- אני רק צריכה שנוטוריון יחתום לי עליהם. מסמך אחד עם פחות מ100 מילים, והשני עם 200 וקצת מילים. דיברתי עם עו"ד שאמנם לא יכלה לעזור לי אבל אמרה לי (מבדיקה קצרה שעשתה) שמחיר למסמך מתחת ל100 מילים הוא 190 שקל, ומחיר למסמך מעל 100 מילים הוא בתוספת 152 שקל, ושמי שלוקח יותר על זה אסור לו וזו עברה על החוק. התקשרתי לנוטוריון ונאמר לי שעלות מסמך מתחת ל100 מילים הוא 191 לא כולל מע"מ (יחד עם מע"מ יוצא 221) והמסמך שבו יש לי 200+ מילים יעלה לי עם מע"מ 574 שקל. זה הגיוני שיוצאים לי כאלה סכומים? העו"ד לא אמרה לי שום דבר על מע"מ, ומה גם שהמסמך שבו יש 200+ מילים אמור להיות 340 ללא מע"מ (עם התוספת של ה152) כאשר הנוטוריון אמר לי בטלפון שה152 שקל הוא תוספת על כל 100 מילים נוספות. כלומר עוד 152 שקל על בסביבות ה10 מילים. מקווה שכתבתי ברור, אני פשוט פעם ראשונה מתעסקת עם דברים כאלה ואני לא בטוחה אם המספרים לא הגיוניים ואני צריכה לחפש מישהו אחר, או שבין כה וכה זה המחיר שיצא לי. תודה רבה ושבוע טוב!

למעלה