שאלות...

varui

New member
המשך לבעיה

שלום לכם לפני כמה ימים אני כתבתי הודעה שלי לגבי סתבא שלי שהיא הייתה מטופלת אצל עורכת דין שהיא מומחית פיצוים לניצולי שוואה עכשיו יש התפתחות בנושא כמו שאני אמרתי בשנת 2008 התיק הוא ניסגר והיא שלחה לנו מיכתב בו היא מודיעה לנו כי התיק שלה סגור והיא יכולה לעבור למישהו אחר או שהיא יכולה להמשיך טיפול באופן עצמאי עכשיו שיש לי את זה בכתב מה הוא תהליך הבאה http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...

מקווה שזה קשור לפה

פעמיים בשבוע מגיעים מהעירייה לשביל שמתחת לבית שלי ובמקום לטאטא כמו אנשים נורמלים, בעזרת מפוח שמרעיש כמו שמונה מקדחות מעיפים את העלים והדשא לקצה השביל. הרעש נוראי ומחריד, על גבול הבלתי נסבל. יש משהו שאפשר לעשות בקשר לזה או שהעירייה לא תשים בכלל על הבקשה שלי?

Reign Of Chaos

New member
שלום רב לכל אנשי החוק. שאלה קצרה של אזרח חדש.

שמי תמיר, חייל משוחרר טרי. כדי להתחיל ולחסוך מעט כסף ללימודים התחלתי לעבוד בחברת אבטחה מסויימת בתור מאבטח וחובש בטיולים. בכניסה לעבודתי הוחתמתי על כל מיני טפסים, ואחד מהם התברר לי כטופס אשר מחייב אותי על כל מיני סעיפים שלדעתי, הם לא חוקיים. אשמח לחוות דעתכם: כתנאי להתחלת העבודה, היה עלי לעבור קורס של משטרת ישראל בן 4 ימים. עלות הקורס (לדברי החברה מטעמה עברתי את הקורס) הוא 2000 ש"ח. את התשלום המיידי לקורס שילמה החברה בה אני עובד, אך כדי "לשמור עלי" בחברה לתקופה-מה, החברה לוקחת לעצמה מהמשכורת החודשית שלי 500 ש"ח למשך 4 משכורות, ולאחר 100 ימי עבודה, ע"פ החוזה, יוחזר לי צ'ק בסך 2000 ש"ח. על ימי הקורס, אגב, לא שולם לי שכר ואף לא נסיעות. אני יודע שחתמתי על חוזה, אך לפי מיטב ידיעתי אם החוזה כולל סעיפים לא חוקיים- הם לא תקפים. האם עצם זה שלא רק שלא שולם לי שכר על ימי הקורס אלא נדרשתי אני לשלם על הקורס הופך את הסעיפים הרלוונטים ללא חוקיים? יש לציין כי אני משתכר משכורת מינימום מעבודה הזו. תודה מראש, תמיר

yonitnit

New member
שאלה לגבי שכירות דירה

החוזה של שכירות הדירה שלנו מסתיים בסוף יולי, אך יוצא שהיום האחרון של החודש הוא יום שבת. האם יש חוק כלשהו שאומר מה קורה במצב כזה - האם אנחנו צריכים לעזוב יום לפני (כלומר ביום שישי) או שמגיע לנו להישאר יום נוסף (עד יום ראשון)? תודה

בקשר להחלטת שופט אבקש מכל הלב לקבל עזרה בנושא

אני כרגע במעצר בית , הייתי עצור 17ימים בכלא. אכשיו לשאלה העבירה עצמה איומים מיצידי והכול מוקלט בפלאפון שלו, האיומים היו בפלאפון בלבד . הקצינת מבחן נתנה עליי חוות דעת חיובית. העורך דין דורש סכום של 15 אלף על תיק כזה, האים זה הגיוני? בנוסף לעוד 6 אלף שח שהוא קיבל? בעוד שאין לי עבר פלילי , אני בגיל 36.

זכויות יוצרים

מהו החוק בקשר לתרגום חדש של שיר ישן (ומוכר)? לגבי השיר האמור - הוא אינו מיוצג בארץ, והוא נכתב לפני כ-70 שנה בחו"ל. האם ניתן לתרגם מבלי לבקש זכויות יוצרים לגבי השיר המקורי? האם התרגום יכול להיות מוגן בזכויות יוצרים של מתרגם? תודה

alona1011

New member
שאלה: מה עדיף פשיטת רגל או איחוד תיקים ותשלום

חודשי של 100 שקל לכל החיים כי זה חוב שלא יגמר? או אם פשיטת רגל, מהן ההשלכות לגבי זה? ומתי אוכל לחזור שוב לדרך המלך. חתמתי ערבות ואכלתי אותה:( אנא עזרו לי בבקשה להחליט.

just speed

New member
אגודות/איגודים שעוסקים בימאות ובמשפט

שלום, האם יש בארץ אגודות, איגודים או גופים העוסקים בימאות ומשפט? תודה

תשובה:

היי אלונה, מציע שתהיי איתי בקשר - התשובה קצת מורכבת מידי לפה. תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני ביום א. אביעד.

להיות בקשר זה אומר תשלום?

כי אני חייבת לדעת, איחוד תיקים אפשר לבד ופשיטת רגל אני אצטרך עו"ד שבת שלום

שבת שלום.

רציתי לשאול שאלה וזו שאלה חשובה. לגבי שכירות: אני גרה בדירת גג. בעל הדירה החתים אותי על חוזה וידע שיש לי 2 כלבים אך זה לא כתוב בחוזה.הוא ידע על זה רק ביקש שלא יהרסו כלום. בחוזה חתמנו שאני משלמת 2500 ש"ח(לפני כן הדייר הקודם שהוא ידיד טוב שלי וחבר של בעל הדירה שילם 2400 ש"ח. הייתה הסכמה שהוא מוסיף עוד 100 ש"ח בגלל המים.סגרנו את זה.) בעת החתימה על החוזה היה ידיד שלי לידי ושמע הכל. את החוזה באותו יום לא לקחתי עד היום מאז 27-10-09 כי בעל הדירה שהוא גם מתווך לא היה באותו רגע אלא מנהל התיווך והוא רצה שבעל הדירה יחתום על זה. בקיצור התשלומים הם ככה-שכירות-2500+חשמל פעם בחודשיים+תיווך חודש נוסף. הבעיה איתו התחילה לפני חצי שנה. פתאום בעל הבית הגיע אלי וביקש תשלום על המים. אמר שיש לי מכונת כביסה ובחצי שנה יש שימוש של 3000 ש"ח שאני כל הזמן שוטפת את הבית ועוד שטיוית. קודם כל אמרתי לו שבחוזה לא היה תשלום מים ושידבר עם מוטי מנהל התיווך. כי גם השכן שלי היה איתי בחתימת החוזה והוא שמה הכל. אך הוא אמר לי שלא התכוון שהשתמש בכ"כ הרבה מים אחרת היה דורש בהתחלה. ושדיברתי עם מנהל התיווך אז הוא אמר שהוא התכוון שעד 100 ש"ח יש לי חופשי ומעל זה אני משלמת. זה לא נכון כי יש לי עד שהיה איתי באותו יום בחתימת החוזה. הבעיה היא שהחוזה לא אצלי. מאז שהתחילה הבעיה הזאת כל 10 לחודש בעל הבית רוצה סכומים גדולים שאינני יכולה לתת לו. את החשמל אני משלמת ואז הוא לוקח את הכסף למים ואומר לי לא שילמת חשמל/תיווך לפני שבוע הוא התקשר אלי וביקש ממני 200 ש"ח לכסות חלק מהחוב של המים. אמרתי לו שאין לי במכה אחת את הסכום הזה וכל פעם אוכל לתת לו קצת למרות שאני לא אמורה לשלם מים. ביום רביעי הוא אמר שיבוא לקחת את ה-200 ש"ח שיש לי ולא בא. בחמישי שחזרתי מהעבודה להפסקה של שעתיים הוא היה בבניין ואמר לי שאני משחקת איתו ושהוא רוצה את המונה של החשמל הייתי עם הכלבים והם די תוקפנים אמרתי לו שיחכה למטה ואני אביא לו וגם את הכסף הוא לא היה מוכן ועלה אחרי התחיל להתעצבן עלי וכשבאתי לסגור את הדלת אחרי הוא עצר את הדלת עם הרגל והתחיל לצרוח עלי בינתיים אחד הכלבים ברח בגללו וסגרתי בכוח את הדלת. הוא אמר לי שעד יום א'(מחר)שאני אעזוב את הדירה. לשאלותי- האם זה חוקי? כל עוד אני משלמת לו את התשלומים האם הוא יכול לפרוץ את הדירה כשיש שם כלבים? האם השכן הידיד שלי שהוא עד יכול לעזור בזה שהוא עד כשאין לי את החוזה? מה עלי לעשות? אני לא יודעת אם ללכת מחר לעבודה או להישאר בבית כדי לשמור על הכלבים ועל הבית. אני לא יודעת אך האם מותר לו לפרוץ לדירה שהיא כרגע בבעלותי ולהוציא אותי משם ללא צו בית משפט או משהו כזה? האם לפנות למשטרה? תעזרו לי בבקשה להבין מה עלי לעשות. כמו כן מחר אתקשר לש.י.ל אולי שם גם תיהיה לי עזרה? תודה.

רחל1234510

New member
אנא עזרו לי

בבקשה רק שאלה חשובה לי ולא ענו לי תודה שכרתי דירה ולא נכנסתי בכלל. בהסכם כתוב שאני יכולה להביא דייר חלופי שיראה למשכיר . יש לי דייר חלופי מי צריך לערוך אתו הסכם שכירות אני[ שזו בכלל לא דירתי] או בעל הבית? .ואם היא מסרבת והצקים שלי אצלה מה לעשות תודה מקרב לב

עזרה בבקשה לגבי תביעה ביטוח לאומי

שלום , עברתי את כל הוועדות הרפואיות בנכות כללית ונקבעו לי 62% נכות כללית מהביטוח הלאומי. השלב שנשאר - לגשת לעובדת שיקום שתאשר שאיני מסוגלת לעבוד מבחינת אי כושר. מאחר ואני אקדמאית ולא ידעתי מדוע אני נחשבת בעיניהם עקרת בית (שלחו אותי לעובדת שיקום לעקרת בית) ניגשתי לעו"ד שאמר אין בעיה אני אטפל בתיק ע"מ שיכירו בך כאקדמאית. חתמתי לו על אישור שהוא ייגבה 48 חודשים מהקצבה שתינתן לי וקיבל שכר טרחה בנוסף ולפני מס' ימים בבית הדין לעבודה השופטת אמרה לי שאני אצטרך לשתף פעולה ואגש לעובדת לענייני עקרות בית. העו"ד לא אמר שום דבר בקשר למקצועי ולכך שאני אקדמאית אלא אמר דברים רפואיים שאני עברתי ללא קשר לאקדמאית. האם אני צריכה לשלם לו עבור 48 חודשים כעקרת בית מה שיינתן לי ? יכולתי לגשת לבד בלעדיו לעובדת שיקום ולקבל קצבה כעקרת בית .. לדעתי , הוא הוליך אותי שולל כי המטרה היתה שהוא יגרום לכך שיכירו בי כאקדמאית ולא כעקרת בית. יש בידי טופס שאני אפנה למנהלת כו"א במשרד החינוך להוציא תלושי שכר מאותו עו"ד וחתימתו לגבי תביעה אקדמאית. מה עליי לעשות ? האם יש לו זכות לקחת ממני מהקצבה של עקרת בית ? היכן ניתן לתבוע אותו ? האם בתביעות קטנות או בתביעות נגד עו"ד ? בתודה ובברכה , רחל לוי

liat6

New member
שאלה בקשר להסכם פשרה

שלום לכולם, יש לי שאלה בקשר למקרה מסויים. עובד תבע את המעביד שלו על שלא שילם לו כמה חודשי משכורת ולבסוף "העזיב" אותו משום שפשט את הרגל. בהסכם פשרה קבעו כי המעביד צריך לשלם לעובד פיצויים, אך בפועל המעביד פשט את הרגל. רציתי לדעת מי אמור לשלם לעובד במקרה כזה? ההסכם פשרה ניתן לפני 3 שנים ועדיין דבר לא קרה (הפיצויים לא שולמו). חוץ מזה, רציתי לדעת באופן כללי - מי אמור לאכוף הסכמי פשרה? המון תודה מראש, והמשך יום נעים!

שולי96

New member
דירה לעסק

מה קורה שמשכירים דירת מגורים לעסק? מבחינת מיסים או מכירה אחכ תודה

ערעור על החלטת בית משפט לעניינים מקומיים

בס"ד לאחרונה קיבלתי דו"ח ונשפטתי בגינו בבית משפט לעניינים מקומיים וקיבלתי פסיקה אני רוצה לערער על הפסיקה איך אני עושה זאת ? לאן אני מערערת? , מה הכותרת שאני כותבת על הערעור? תודה על תשובתכם

תשובה

בית משפט השלום בשבתו כבית משפט לעניינים מקומיים עוסק בתביעות המדינה/רשויות מקומיות נגד האזרח בעיקר בעניינים עירוניים כגון עבירות על חוקי עזר עירוניים עבירות לפי חוק התכנון והבניה צווי הריסה. ערוער על החלטת בית המשפט לעניינים מקומיים יוגש לבית המשפט המחוזי שהינו ערכאת הערעור המוסמכת. נא פרטי איזה דו"ח קיבלת.

למעלה