שאלות. . .

טלגולן

New member
תמא 38

האם כדי לבצע את תמ"א 38 צריך 100 אחוז חתימות של כל הדיירים. מה אומר החוק לגבי זה? אם יש מישהו שמבין בזה אשמח לדעת מה הפרוצדורה והסיכויים להשתתף בפרוייקט זה

shlomizino

New member
קיר משותף

אני בונה ביית במגרש אשר יש בו קיר משותף עם השכן.כל אחד מאיתנו בנה בצורה אחרת כך שלא יש קיר ארוך הרבה יותר משלי ולמעשה הוא מפריד ביננו. אני יודע שבגדר משותפת עליי להתחלק עם הכנים העלות חצי חצי רציתי לדעת מה דינו של קיר משותף ביננו ומי אמור לשאת בהוצאות הקיר

חזי10

New member
תאונת עבודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לפני כ5 שנים עבדתי כשכיר ובמסגרת עבודתי שחררתי סחורה בחברת ממן בשדה תעופה בן גוריון ובזמן ששחררתי סחורה תוך כדי ירידה מהחלק האחורי של הרכב החלקתי על שקית ספוגה בשמן ומים ורגלי נשברה והשריר הראשי שלי נקרע קרע מלא ונאלצתי לעבור ניתוח בהרדמה מלאה אני הוכרתי בביטוח לאומי כנפגע עבודה והנכות נקבעה ל 30 אחוז כולל תקנה 15 על עובדן כושר עבודה השאלה שלי היא עורך הדין שלי רוצה להגיש תביעה כנגד הביטוח של הרכב (כתאונת דרכים) אני יודע כי בממן יש ביטוח צד ג למקרים כאלה שאלתי את עורך הדין שלי האים אני יכול לתבוע את הביטוח של ממן או את ממן תשובתו הייתה כי הוא לא רוצה כרגע לתבוע את ממן בכדי שהביטוח של הרכב לא ישליך את האחריות על ממן א .האים מותר לי לתבוע את הביטוח של חברת ממן ( כרגע או בעתיד ) על הפגיעה ברגל למרות שאני תובע את חברת הביטוח של הרכב ? ב. ובמידה וכן האים באמת כדאי לי לחכות כדי לא לפגוע בתביעה כנגד הביטוח של הרכב ג. ובמידה ואני יכול לתבוע את ממן האים אני יכול כבר כרגע לקחת עורך דין אחר לצורך התביעה כנגד ממן ד. ובכלל חוץ מלתבוע את חברת הביטוח של הרכב את מי אני יכול לתבוע עבור הנזק שנגרם לי

גישור

אני עו"ד צעירה. עברתי השתלמויות בלשכה וקורס גישור. לאחרונה התחלתי לימודים לתואר שני במינהל עסקים. במסגרת ההתפתחות המקצועית, עברתי גם אירוע בחיים האישיים ואני אלמנת צה"ל. מאחר והייתי מטופלת בילדים קטנים הפסקתי לעבוד. במקביל, המשכתי בלימודים כמפורט. ילדיי גדלו, עולם המשפטים "קורא לי" ואני מעונינת לעבוד בתחום הגישור. אשמח אם יש למישהו רעיון כיצד להיכנס לתחום. הבנתי שמדובר בתחום רווי יחסית.

meirmi2

New member
רשלנות רפואית

שלום לכולם רציתי לדעת אם מישהו מכיר עורך דין טוב שמתעסק בתביעות של רשלנות רפואית והאם מישהו מכיר את עורכי הדין ישראל וינברג, וחיים זליכוב למי מהם יש יותר ניסיון בתודה מראש

ריטה59

New member
פינוי דירה בשכירות

שלום, אנו מסיימים תקופה של 7 שנים שכירות בדירת גג. בכל התקופה היו יחסים מאוד קורקטם עם בעל הדירה. כשנכנסנו היתה רטיבות בקירות ותקרה והוא טען שקומה אחרונה ככה זה ושבגלל זה שכר הדירה נמוך. עכשיו, עם תום תקופת השכירות, הוא דורש מאיתנו דברים שאנו מתלבטים לגביהם ורצינו להתייעץ: 1) בחוזה כתוב שעלינו לסייד את הדירה ללא פירוט. בעל הבית מבקש שנסייד גם את התקרה. האם זה הנועל המקובל? 2) בגג הפרטי של הדירה , בחלק החיצוני, ישנו מעקה. כבר 7 שנים שמעקה זה מתקלף ונופל ממנו צבע וטיח ( במהלך תקופה זו דאגנו לעדכן את בעל הבית על מצב זה והוא בחר לא לטפל בנושא). עכשיו בעל הבית דורש שנתקן את הטיח ואת הצבע. האם זה באחריאותינו? אודה לך מאוד על תשובה בהקדם ריטה

baftron

New member
טוב הבוס שלי מתחיל להתנהג כמו משוגע בגלל שאני

עוזב לטובת חברה אחרת. לפני שבועיים הייתה לנו שיחה שבה הוא הבטיח שישלם לי פיצויים למרות שאני עוזב מרצוני. כמו כן אתמול חתמתי על חוזה בחברה החדשה. שאלתי אותו מראש מתי הוא רוצה שאני אסיים אפילו אם זה קצת יותר ממה שאני חייב. אז הוא אמר עד סוף הוחדש. חתמתי על החוזה אתמול לתאריך תחילה של מתי שהוא ביקש. רציתי לסיים יפה. בינתיים היום הוא הודיע לי שהוא לא ישלם לי את הפיצויים שהבטיח וגם שהוא רוצה שאני אעזוב בתחילת שבוע הבא. השאלה היא האם יש מה לעשות? הוא מפר פה גם הסכם שנאמר בע"פ (הפיצויים) וגם גרם לי להיות מחוסר עבודה למשך שלושה שבועות. תודה.

תקליט אותו בעימות על העובדה

שהוא הבטיח לך פיצויים ותדרוש הסבר לאחר מכן תוציא לו מכתב רשום על הפרת התחיבותיו ותן לו שבוע להסדיר עניינים. אם לא יעשה דבר פנה לבית משפט לעבודה

yanivbaruch

New member
לא יודע אם זה קשור בהכרח לפורום...

יש לי שאלה... בבנק הפועלים ישנו שירות שכאשר ישנה פעולה בחשבונך(היתרה עולה), אז נשלחת הודעת SMS למכשיר הפלאפון ומציינת את סכום היתרה. לפני כיומיים (06.07.10)נשלחה לי הודעת SMS בה כתוב לי שעלתה לי היתרה לכ-1200 ש"ח, כאשר הייתי במינוס של כ-500 ש"ח לפני כן. המוזר לי היה שלא הבנתי מי יכול להכניס לי כסף לחשבון,לכן כשהגעתי היום לסניף של בנק הפועלים להוציא תדפיס תנועות עו"ש,אני רואה שאין כל הפקדה או תנועה בחשבון בתאריך בו נשלחה לי ההודעה לפלאפון,כמו כן בדקתי גם את היתרה בחשבון.(בדקתי רק היום מכיוון שהנני חייל ולא הייתה לי אפשרות לבדוק זאת באותו הרגע).והיתרה של המינוס 500 ש"ח נשארה. האם ניתן לעשות משהו בנדון?להתלונן על כך?? תודה לעוזרים!!!

אני מניחה שהשירות בעלות

ולכן היות והשירות אינו יעיל הייתי כותבת מכתב לסניף שלך למנהל ומבקש לאלתר להפסיק את השירות במנוי ובשל הנזק הייתי מבקשת החזר של כמה חודשים עבור השירות תציין בגוף המכתב העתק למפקח על הבנקים זה יעשה את העבודה יחזירו לך כספים על המנוי בשל עוגמת נפש. תנסה זה עובד...

יצחק127

New member
תשלום דמי וועד בית

שלום! אני בעל דירה בבנין משותף בין 6 דירות (במשך השנים יוני 05 עד היום), בשנה הראשונה גרתי בדירה ובשנים האחרונות אני משכיר אותה ושוכר דירה אחרת. מתחילת בעלותי בדירה נתקלתי בעוינות מצד יור וועד הבית. בתקופה שגרתי בדירה לא שולמו דמי וועד בית למעט חשבון חשמל תקופתי. בשנת 2009 פנתה אלי יור וועד הבית בבקשה לתשלום של 1900 שח עבור זיפות הגג, ביקשתי ממנה פירוט של הצעות מחיר והתברר לי שהסכום שהיא דורשת גבוהה מהחלק היחסי שלי בתשלום, לאחר בירור עם גיזברית הוועד התברר לי שישנו גם מימון מהאגודה לתרבות הדיור עבור הזיפות כך שחלקי היחסי בתשלום קטן יותר. לאחר מכן קיבלתי מכתב עם בקשה לתשלום של 1500 שח אך גם זה היה עדיין גבוהה מחלקי היחסי (לאחר התחשבות בסיבסוד שמגיע מהאגודה לתרבות הדיור). לאחר מכן ניסתי לדבר עם גב יור הוועד אך נתקלתי בסירוב וחוסר שיתוף פעולה. לאחר מכן שלחתי מכתב עם העתק לאגודה עם צ'ק על סך 1000 שח, עם בקשה לפירוט מצב חשבון בכדי שאוכל להשלים את שאר חובי לוועד. לאחר חודש קיבלתי מכתב מעו"ד האגודה לתרבות הדיור, שמפרט מתחילת בעלותי בדירה ועד היום תשלום של 50 שח לחודש סה"כ 4.5*12=2700 שח, ואם לא אשלם יתבעו אותי בבית משפט. נסיתי לפנות ליור הוועד אך נתקלתי שוב בסירוב, פניתי ליור האגודה לתרבות הדיור (שהבניין מנוי באגודה) אך גם אצלה נתקלתי בסירוב, כאשר דיברתי עם עו"ד האגודה, והסברתי לו שאת הסכום הזה אף דייר לא שילם, הוא ביקש ממני לפרט את הדברים בכתב ולשלוח לו. לוועד הבניין יש חשבון בבנק הדואר, פנתי לגזברית הוועד ובקשתי לראות את כל החשבונות של הבניין צילמתי אותם וראיתי שבאמת משנת 2005 עד שנת 2008 לא נכנס שום סכום לחשבון, וסה"כ הסכום שנמצא בחשבון אינו תואם את בקשת התשלום. כתבתי מכתב לעו"ד האגודה שמפרט את טענותי וצרפתי שאין לי שום בעיה לשלם כל סכום שאני חייב לוועד הבית, אך אני מבקש לראות סימוכין לכך ששאר הדיירים בבניין שילמו את כל הסכום שדורשים ממני. (במכתב לא ציינתי שבדקתי וראיתי ששום סכום לא נכנס לחשבון הוועד בשנים 2005 -2008). עברו מאז כ-3 חודשים, בשבוע שעבר פניתי למשרד האגודה בכדי לדעת מה תגובת עו"ד האגודה למכתב שלי, מי שענתה לי היתה יור האגודה, היא אמרה שככול הידוע לה תבעו אותי לבית משפט, אמרתי לה שלא קיבלתי שום טביעה ואם ישנה אפשרות לדבר עם עו"ד האגודה, היא אמר לי שהוא עסוק ובמידה ויהיה לו פנאי היא תיצור איתי קשר ותתאם לנו פגישה. שאלותי: א. האם יתכן שהגישו נגדי טביעה ולא קיבלתי שם פנייה משום גורם? איך מקבלים פנייה לטביעה משפטית? ב. האם יור וועד הבית יכולה לטבוע כספים "כאהבת נפשה", ללא שום הוכחות וסימוכין? ג. איך עלי להתנהל מבחינה משפטית, ובכלל גם לעכשיו וגם לחודשים הבאים עם העניין? בתודה מראש יצחק.

ההתנהלות פה מוזרה ביותר

מדוע הוא מבקש ממך 2700 שקלים?האם זה דמי חבר מהתקופה שאתה מתגורר בבניין? זו זכותך לקבל מידע על התשלומים של שאר הדיירים. אתה צריך להוציא מכתב רשום לעו"ד האגודה לתרבות הדיור ולפרט את כל טענותייך במירוץ אסמכתאות ומכתב מגזברית הבניין. הוא לא יכול לתבוע אותך טרם שלח מכתב אזהרה רשום. יש חוקי ניהול בית משותף. אם תראה שהעניין לא נסגר עליך לפנות לאגודת שיל שירות לאזרח שיוכלו לפנות בצורה מסודרת לעו"ד של תרבות הדיור כדי שיתייחס אליך כדת וכדין.

יצחק127

New member
זו הבעיה

אין עם מי לדבר!!!! באגודה לתרבות הדיור לא מקשבים לי אלא רק ליור הוועד. הגזברית של הבניין לא מבינה הרבה היא פשוט מחזיקה בניירת ולפי בקשתי היא נתנה לי להסתכל בדפי החשבון ושם התברר לי הכל. ה2700 שח שמבקשים לפי טענתם זה החוב שלי לועד מיום שהדירה בבעלותי (4.5 שנים נכון לסוף 09) , למרות שאף אחד מהדיירים לא שילם את הסכום הזה וההוכחה לכך היא שבחשבון של הבניין אין סכומים כאלה שמצדקים הכנסה כזו מכל דיירי הבניין. להפך ישנם שנים ללא הכנסה בכלל וישנם שנים עם הכנסה מועטה... שלחתי מכתב לעו"ד לפני שלוש חודשים אבל הוא עדיין לא חזר אלי. ונראה לי שהמכתב שבו הוא דרש 2700 שח הוא מכתב אזהרה, ישנם מאפיינים ספציפים למכתב אזהרה? מי אלא אגודת שירות לאזרח ואיך אני יכול לפנות אליהם? תודה רבה על התגובה, אני אובד עצות . אני לא יודע איך להתמודד עם אנשים כאלה...

תרגע...זה לא מכתב אזהרה

אתה חייב לקחת מהגזברית את הספר שלה ולצלם את הדף שמראה שאין הכנסות אחידות מהדיירים היינו יש אולי חובות אך הם לא שולמו על ידי הדיירים אתה חייב לבקש מהגזברית אישור מהתקופה שאתה בעל הדירה כמה כספים נכנסו לקופה על ידי השכנים שלך ושל אחרים וזה יראה את התפלגות ההכנסות היינו חובות מול הכנסות של דיירים זה מספיק כלשעצמו ועלייך לשגר מכתב זה לעו"ד האגודה. ש.י.ל אגודה לזכויות האזרח היא מסייעת בסכסוכים ואם באגודה לא ירדו ממך אז תוכל לפנות אליהם והם יפנו במכתב לעו"ד של תרבות הדיור אך בכל מקרה הגזברית היא הכי חשובה בסיפור שכן ההכנסות אצלה. השאלה אם מבקשים משאר הדיירים גם לשלם ואם לא אז מדוע רק ממך? עלייך לדרוש תשובה מהגזברית בכתב בסגנון : בשנת 2009 נכנס לקופת הבנין סך של 1500 מהדיירים... סך הכול נותר חוב לכל הדירים כך תפתור את הבעיה

יצחק127

New member
המשך..

א' ממש ממשא תודה שאת עוזרת ומגיבה לי... ב' מהו כן מכתב אזהרה? ג' הבעיה שאין להם שום ספר הכנסות ורק לאחרונה הם החלו לחלק קבלות. הגיזברית היא לא מבינה הרבה והיא די "יאסמאן" של יור הוועד הבית. אין אפשרות לדרוש ממנה משהו... היא פשוט מחזיקה בנירות שהיור מביא לה לשמור. מה שכן לקחתי מהגזברית זה את תדפסי חשבון של הבניין בבנק הדואר. וישנה תקופה ארוכה שלא נכנסו כספים לחשבון (רוב תקופה שבה דורשים ממני תשלום) . למייטב ידעתי אין דרישה מאף דייר לשלם את הסכום הזה . ואפילו בהתחלה כשדיברתי טלפונית עם היור ואמרתי לה, שלפי מיטב ידעתי ישנו מימון מהאגודה לתרבות הדיור עבור זיפות הגג, היא אמרה לי שהמימון הזה לא שייך כלפי, אלא הוא רלוונטי כלפי שאר הדיירים !!!! חבל שאין לי הקלטה של השיחה הזו. לגבי ע"ד האגודה, הנק' היא שאין יותר מדי גישה אל העו"ד בכדי לדבר איתו יש צורך לעבור דרך יור האגודה לתרבות הדיור היא לא ממש מתיחסת אלי. יותר מזה לפי דעתי היא (וגם עו"ד האגודה בעיקותיה) באמת חושבים שאני לא משלם סכומים שאני חייב, היא מאמינה באמת ובתמיים ליור וועד הבית. השאלה היא אם ישנו גוף שאחראי על האגודה שאולי להם אפשר לספר את הסיפור והם יעזרו לי.... אולי ש.י.ל זה יכול להיות כתובת טובה...

לא שמת לב אבל...

כל מה שכתבת מספק ביותר. הניירת שיש לך מעולה אתה חייב לכתוב מכתב לעו"ד של תרבות הדיור בו תעלה בדיוק מה שכתבת לי והכותרת תהיה עושק זכויות צרף את הניירת המראה שלא נכנס כסף לקופה..ובכל הנקודות הנוספות. אני מניחה שהם ירדו ממך. ואל תתעסק עם זה יותר.

למעלה