שאלות. . .

יצחק127

New member
תשלום דמי וועד ביית

התכוונתי לכתוב בשרשור הזה ומשום מה ההודעה שלי פורסה בשירשור חדש.... אז אני מוסיף אותה פה שוב... שלום! אני בעל דירה בבנין משותף בין 6 דירות (במשך השנים יוני 05 עד היום), בשנה הראשונה גרתי בדירה ובשנים האחרונות אני משכיר אותה ושוכר דירה אחרת. מתחילת בעלותי בדירה נתקלתי בעוינות מצד יור וועד הבית. בתקופה שגרתי בדירה לא שולמו דמי וועד בית למעט חשבון חשמל תקופתי. בשנת 2009 פנתה אלי יור וועד הבית בבקשה לתשלום של 1900 שח עבור זיפות הגג, ביקשתי ממנה פירוט של הצעות מחיר והתברר לי שהסכום שהיא דורשת גבוהה מהחלק היחסי שלי בתשלום, לאחר בירור עם גיזברית הוועד התברר לי שישנו גם מימון מהאגודה לתרבות הדיור עבור הזיפות כך שחלקי היחסי בתשלום קטן יותר. לאחר מכן קיבלתי מכתב עם בקשה לתשלום של 1500 שח אך גם זה היה עדיין גבוהה מחלקי היחסי (לאחר התחשבות בסיבסוד שמגיע מהאגודה לתרבות הדיור). לאחר מכן ניסתי לדבר עם גב יור הוועד אך נתקלתי בסירוב וחוסר שיתוף פעולה. לאחר מכן שלחתי מכתב עם העתק לאגודה עם צ'ק על סך 1000 שח, עם בקשה לפירוט מצב חשבון בכדי שאוכל להשלים את שאר חובי לוועד. לאחר חודש קיבלתי מכתב מעו"ד האגודה לתרבות הדיור, שמפרט מתחילת בעלותי בדירה ועד היום תשלום של 50 שח לחודש סה"כ 4.5*12=2700 שח, ואם לא אשלם יתבעו אותי בבית משפט. נסיתי לפנות ליור הוועד אך נתקלתי שוב בסירוב, פניתי ליור האגודה לתרבות הדיור (שהבניין מנוי באגודה) אך גם אצלה נתקלתי בסירוב, כאשר דיברתי עם עו"ד האגודה, והסברתי לו שאת הסכום הזה אף דייר לא שילם, הוא ביקש ממני לפרט את הדברים בכתב ולשלוח לו. לוועד הבניין יש חשבון בבנק הדואר, פנתי לגזברית הוועד ובקשתי לראות את כל החשבונות של הבניין צילמתי אותם וראיתי שבאמת משנת 2005 עד שנת 2008 לא נכנס שום סכום לחשבון, וסה"כ הסכום שנמצא בחשבון אינו תואם את בקשת התשלום. כתבתי מכתב לעו"ד האגודה שמפרט את טענותי וצרפתי שאין לי שום בעיה לשלם כל סכום שאני חייב לוועד הבית, אך אני מבקש לראות סימוכין לכך ששאר הדיירים בבניין שילמו את כל הסכום שדורשים ממני. (במכתב לא ציינתי שבדקתי וראיתי ששום סכום לא נכנס לחשבון הוועד בשנים 2005 -2008). עברו מאז כ-3 חודשים, בשבוע שעבר פניתי למשרד האגודה בכדי לדעת מה תגובת עו"ד האגודה למכתב שלי, מי שענתה לי היתה יור האגודה, היא אמרה שככול הידוע לה תבעו אותי לבית משפט, אמרתי לה שלא קיבלתי שום טביעה ואם ישנה אפשרות לדבר עם עו"ד האגודה, היא אמר לי שהוא עסוק ובמידה ויהיה לו פנאי היא תיצור איתי קשר ותתאם לנו פגישה. שאלותי: א. האם יתכן שהגישו נגדי טביעה ולא קיבלתי שם פנייה משום גורם? איך מקבלים פנייה לטביעה משפטית? ב. האם יור וועד הבית יכולה לטבוע כספים "כאהבת נפשה", ללא שום הוכחות וסימוכין? ג. איך עלי להתנהל מבחינה משפטית, ובכלל גם לעכשיו וגם לחודשים הבאים עם העניין? בתודה מראש יצחק.

שלחתי הודעות פרטיות למשתמשים של איזה פורום

נסח ההודעה ששלחתי היה בערך: "נפתח אתר חדש [כתובת האתר], אנא שלחו לי הצעות ורשמים לשיפור" שלחתי את ההודעה למשתמשים שהיו אונליין שאני לא מכיר. מנהלי האתר חסמו אותי, טענו שזו עבירה פלילית ואמרו לי שהם הולכים לשלוח לי מכתב מעורך הדין שלהם. אני צריך לדאוג?

taekui1

New member
עברת מניות בנאמנות

אבי היה בנאמנות בחברה בע"מ 100 אחוז נאמנות בעקבות בריחה מאחריות של בעל המניות עקב חוב החזיר אבא שלי את מניות דרך רשם חברות כאשר הוה מצרף לבקשה את חוזה נאמנות אישור רכישה החברה עיי בעל השליטה בעל השליטה הגיש תלונה על עברת מניות ללא אישור שלו בכתב אם היה צורך אישור בעל השליטה על מנת לעביר לו מניות ושינוי שם בעלים

מתמחה10

New member
האם יש חוק

שילד( מעל גיל 18) צריך לסעוד את הוריו הכוונה היא האם הורים שגידלו את ילדיהם והגיעו לגיל פנסיה והם זקוקים לאישפוז ממושך ואין להם רכוש בכלל (בגיל 60 היו על סף פשיטת רגל ועד הגיעם לפנסיה חיו על משכורת של 3,000 בדירה ובדירה שכורה. כמו כן ונניח וההורים בהגיעם לגיל פנסיה מקבלים מביטוח לאומי 1500 שקל - איך הם אמורים לחיות האם יש פתרונות בעניין? האם מישהוא מכיר פתרונות אשמח לשמוע ולדעת. האם הרשויות (נניח וההורים מתאשפזים במוסד סגור כולשהוא) יכולות לחייב את הילדים לסעוד את הוריהם ולחייב אותם בסכום האישפוז החודשי?

קודם כל יש לבדוק את הזכאות של ההורים

אם הם ניצולי שואה יש להם זכויות נוספות אם הם סובלים מנכות כללית ביטוח לאומי אמור להשלים להם את הסכום מעבר ל1500 , יש מקרים בהם המדינה חייבת לתת להם מקום סיעודי ברמה העקרונית המדינה מחייבת ילדים של הורים בעלי נבצרות כלכלית בעלות של אשפוז במוסדות

מה ראשון?

אהלן. אם מוכרים בית בקונס נכסים מה קודם למה? מס הכנסה וביטוח לאומי או מזונות?

קישו

New member
רכב

קניתי לפני חודש רכב ממגרש בחוזה היה רשום שצריך להחליף זכוכית קדמית עקב סדק .עכשיו משחקים איתי כל פעם במגרש. משפטים שפשוט עלובים לשמיעה כמו-דקה אני חוזר אליך .מה לא החליפו עוד .פשוט שקרנים שממתינים שאני ינטוש את החובה שלהם להחליף דבר שהם התחייבו לו ושהביטוח שלי יספוג את זה מה אתם מציעים לעשות .תודה

יש כמה אופציות

המועצה הישראלית לצרכנות, תביעות קטנות,פנה במכתב לבעלי המגרש עם עותק לגבי גזית מרדיו 103 בדרך כלל החשש לפגיעה במוניטין באופן פומבי עושה את ההבדל. החוזה שלך מגן עליך היה אסרטיבי

Loshinas

New member
שוטר ללא תג

שלום, יש לי שאלה. האם קיים חוק המחייב שוטרים להציג את תעודת השוטר שלהם כאשר מבקשים מהם? ובמידה והם מסרבים, האם על האזרח לציית להוראותיהם? תודה.

זכותך לבקש לראות תג

אם אתה רוצה להיות עוד יותר בטוח עליך לפנות למח"ש לפניות הציבור היחידה לתלונות על שוטרים. שם תוכל להתייחס לתקלה שאירעה לך עם השוטר. אגב במקרה של שוטר אשר רושם לך דו"ח ואתה דורש הסבר והוא אינו טורח להסביר את מקור הדו"ח , זו עילה לביטולו חקיקה חדשה ומעניינת..שלא רוצים שנדע על קיומה

amst

New member
שלום שאלה בעניין שכר טרחת עו"ד

אימי מבוגרת,אחרי ארוע מוחי וסובלת מבעיות זיכרון וריכוז וכמו כן מחלות נוספות שמונעות ממנה לטפל בעניניה כראוי במאי היא שברה רגל ואושפזה ולכן אני פותחת את הדואר שלה והתברר שהיא הסתבכה בהרבה בעיות משפטיות מסתבר שיש פסק דין לפינויה מהדירה שהיא שוכרת והעניין לפני פניה להוצאה לפועל ובית המשפט קבע 3000 שח שכר טרחת עו"ד והוצאות כמו כן יש לה תיק בהוצאה לפועל ממנהל מקרקעי ישראל על חוב של דמי חכירה וגם פה יש תוספת של שכר טרחת עו"ד של 3700 שח כאמור העניינים האלה התגלו לי רק בחודשיים האחרונים. המצב הכלכלי שלה קשה, ומעבר לסכומים אותם היא חייבת לבעל הבית והמנהל (אגב - בעל הבית סרב לקחת ממנה כסף ולבסוף תבע אותה על חוב!!) שלגביהם אין לי שום השגות מתווסף שכר הטרחה שמכביד מאוד . שאלתי היא- האם אפשר לפנות לבית המשפט (או לגוף אחר) ולבקש שיוותרו על שכר הטרחה וההוצאות או לבקש "להתחיל מחדש" ,עכשיו כשאני מטפלת בענינים, בגלל שאימי אינה מסוגלת לטפל בעניניה כראוי והזניחה את בעיותיה המשפטיות עקב מצבה הקוגניטיבי והגופני הירוד תודה מראש

מדוע ביקשו מאמך דמי חכירה?

הרי זו דירה בשכירות?עליך להוציא אפוטרופסות על אמך זה יקל עליך לבקש הנחות בכל הוצאות עורכי הדין בשל נבצרותה לטפל בענייניה אגב אם תגשי לעובדת הסוציאלית באזור המגורים היא תגבה אותך במכתב על מצבה וכמו כן מכתב מרופאת המשפחה יסייע. לאמך מגיע מגורים בהוסטל שיקומי מטעם ועל חשבון המדינה. עו"ס תסייע לך.

amst

New member
החכירה היא על הדירה שלה

שאותה היא משכירה וככה משלמת על הדירה שהיא שוכרת בעניין האפוטרופוסות - זה לא עניין פשוט - היא אמנם עושה ברדק בחייה ולא זוכרת לטפל בו או שפשוט רוב הזמן לא מרגישה טוב ,אבל היא צלולה ואנטיליגנטית והכי חשוב לוחמנית ועקשנית ולהעביר אפטרופוסות זה לפתוח חזית מולה מה שיכל ליצור המון בעיות במשפחה - זאת בגידה מבחינתה ואני לא מעוניינת להפוך לאוייב של אמא שלי עד כמה שזה יקל על החיים

יש אפוטרופוס

פן הריגשי נפשי בדל נבצרות בתחום ויש אפוטרופוס על רקע גופני עליך הלסביר לאימך שנוצרו בעיות קשות והדרך להתמודד היא להודיע על נבצרות פיסית ובכך ימנעו ממנה תשלומים על איחורים בתשלומים וכו' אם תסבירי לה היא תשתף פעולה ולא תראה בך אויב. מגיע לאימך עו"ד מהסיוע באם אין לה רכב ולפי מצבה בבנק. אל תזניחי את העניין. בכל מקרה כיתבי מכתב לגורמים הרלוונטיים על נבצרותה בשל מצבה הפיסי ויש סיכוי שילכו לקראתך

amst

New member
הגשתי בקשה לסיוע משפטי

והתקשה עורכת דין שלא ממש עזרה ולא הציע כלום חוץ מחקירת יכולת להוצאה לפועל למי כותבים על הנבצרות הפיזית? לבית המשפט? פשוט לשלוח להם פקס או מכתב? עד עכשיו עו"ד ההוצאה לפועל והעו"ד מהסיוע אמרו שזה לא מעניין אף אחד שהיא חולה אגב..מותר לבעל הבית לשלוח אנשים להטריד אותי? יש מישהו שמתקשר כל הזמן טוען שחתם על חוזה שיפוצים ודורש להכנס ביום רביעי הקרוב אמר לי "תעופי מהבית" איים שיביא משטרה וכו..

על נבצרות פיסית עליך לגשת לבית משפט

באזור מגוריך אם את מאיזור המרכז יש בית משפט לענייני משפחה ברת גן ברחוב ז'בוטינסקי,יש כרגע פגרה אך עד 12 בצהריים יש קבלת קהל לעניינים דחופים, את מגיעה לקומה 5 ויש שם יחידת סיוע אני חושבת שהם יוכלו לסייע לך הן בהוצאת אפוטרופסות פיסית עליך למלא טפסים והסכמה של אחייך אם יש על פעולה זו (עדיף להגיע עם תצהיר מוכן )את צריכה להלקליט את האיומים של המתקשר אלייך אני מניחה שזה בעל הבית ולגשת למשטרה ולהגיש תלונה על איומים עבירה פלילית חמורה. לחילופין מדוע את לא פונה לבעל הבית ומוציאה לו מכתב. מה הכוונה שעו"ד מהסיוע ומההוצל"פ טענו שנבצרותה הפיסית לא רלוונטית תוכלי להרחיב זה נשמע תמוה על פניו..

האם עורכת הדין הציעה

שהיא תכין את אימך לחקירת יכולת? אזי זה מהלך נבון. האם היא נפגשה איתכם וישבה על התיק?

למעלה