שאלות....

pako pako

New member
חוזה להשכרת דירה

לדוקטורית לאהבה ולכל שאר חברי הפורום שלום, החלטתי להשכיר יחידת דיור באזור חרדי (אני חילוני) יחידת הדיור חדשה לגמרי בעל הדירה הראה לי את החוזה, עדיין לא הבאתי לו את הכסף ויש לי אפשרות לדבר עם בעל הבית על הוספת סעיפים לחוזה החוזה הוא כחצי דף החוזה הוא לחצי שנה (אני מניח שאני ארצה להישאר יותר מחצי שנה אבל ביקשתי שתהיה לי אפשרות לעזוב עם הודעה של חודש מראש) בחוזה רשום ששלושת החודשים הראשונים אני משלם בבת אחת כלומר ביום הראשון ואת שלושת החודשים האחרים אני משלם בשלושה צ'קים כל אחד לכל חודש אני נותן צ'ק ביטחון על סכום עשרת אלפים שקלים על הריהוט בדירה ועוד צ'ק ביטחון אם לא שילמתי חשמל ומים לבעל הבית יש אפשרות להודיע לי חודש מראש שאני צריך לעזוב את הדירה וכל יום נוסף שאני נשאר בדירה אני משלם 300 ₪ הדירה היא בקומה ראשונה ברחוב סואן ומהחלון של יחידת הדיור ועד הכניסה לישיבה יש הבדל של 2 מטר כלומר צמוד אלי יש ישיבה בדירה יש חלונות כפולים ובחדר השינה אין חלון אבל יש מזגן יחידת הדיור מרוהטת קומפלט אבל חלק מהדברים (כולם חדשים) אני לא צריך למשל יש שם שני מיטות יחיד ואני לא צריך מיטה כי כבר יש לי יש שם 2 כיסאות ואני לא צריך אותם י יש לי כבר כיסאות לבעל הבית אין לאן לקחת את הכיסאות והמיטות אז הוא משאיר לי אותם יש סעיף שאם בעל הבית רוצה לעשות שיפוצים בדירה אז הוא יכול לעשות את זה (כלומר השוכר יהיה חייב לקבל את זה) אבל לא ניראה לי שהוא ירצה לעשות שיפוצים חשבתי לבקש את הסעיפים הבאים : כניסה לדירה רק אם בעל הבית צלצל והודיע מראש מחיר השכר דירה יהיה קבוע למשך שנה השאלה שלי היא איזה עוד דברים כדאי לי לבקש להוסיף בחוזה ועוד דבר האם יש לכם המלצות על העברת חדר כלומר יש לי חדר שאני צריך להעביר ליחידת דיור החדשה שאני עובר אליה אחי מביא לי את הג'יפ שלו (יש לו וו גרירה) ואני רוצה לשכור עגלה וכך להעביר את הציוד המרחק בין שני הדירות הוא 10 דקות נסיעה

פוקסי99

New member
ירושה ידועה בציבור

אחי נפטר לפני שנתיים לפני פטירתו חי עם ידועה בציבור מספר שנים ולכן היא למעשה ירשה את כל רכושו עכשיו מסתבר שהיא לא היתה גרושה אלה חיה בנפרד מבעלה ולמעשה רשומה במשרד הפנים כנשואה מה זה אומר על זכותה בירושת אחי תודה

wonderall

New member
שאלה על קניית דירה בפעם הראשונה

אם אני קונה דירה פעם הראשונה בלי משכנתא איזה הטבות אני לא אקבל במידה ואני מוכר אותה ולוקח משכנתא בפעם הראשונה? לדירה גדולה יותר. אם יש הטבות שקושרות לחילים משוחררים שאני יכול להפסיד מבחינת קנייה דירה ראושנה? מס הכנסה,מס השבחה וכו.אמרו לי שאני כל שנה וחצי אני יכול למכור דירה ולשלם מס קטן. ואם זה לא הפורום לשאול את השאלה תוכלו לפנות לפורום מתאים. תודה רבה לכל העונים

שאלות בנוגע לחוזה שכירות לפני שאחתום:

אני ובן-זוגי רוצים לשכור יחידת דיור של 45 מ"ר ברמת השרון שעולה 3200 ש"ח וכמה מהסעיפים בחוזה שקיבלנו נראים לי מוזרים, אשמח להתייחסות: 1. ישנו סעיף שאומר ששכה"ד יהיה צמוד למדד - אך בכל מקרה לא יופחת מ3200 (זהו הסכום המלא) - האם כך נהוג?! 2. ישנו סעיף לפיו אנחנו מחויבים להשאיר אצלה שטרי חוב ע"ס 40,000 ש"ח - האם הסכום לא גבוה יחסית למקובל? 3. ישנו סעיף שאומר שאת חשבונות החשמל והמים נשלם כל חודש למשכירה במזומן (יש לה הוראת קבע והיחידה נחשבת חלק מביתה) ולהבטחת התשלומים נפקיד בידיה 4 צ'קים דחויים על שמה וכן 1000 ש"ח במזומן - האם זה לא מוגזם? 4. ישנו סעיף שאומר שאנחנו מתחייבים לא לעשן - האם סעיף זה חל גם על אורחינו? האם גם בחצר? האם זה לא מוגזם?! 5. בנוסף אין אף סעיף שאומר שאנחנו רשאים להביא שוכר חלופי ובכלל אף סעיף שמאפשר לנו סיום החוזה טרם סיום תקופת השכירות - האם זה כך ברב החוזים? תודה רבה רבה מראש!

אiנליין

New member
דמי אבטלה לאחר חופשת לידה, זכאות לדמי לידה

1. האם לאחר ביצוע סטאז' ברפואה, זכאים לדמי אבטלה ? כלומר, במידה ומעוניינים לנוח לפני תחילת העבודה כרופאים, האם אנו עונים על התנאים לזכאות לקבלת אבטלה ? הרי מדובר במצב מיוחד, לא מדובר בהפסקת עבודה מרצון, וגם לא מדובר בפיטורין ממש. 2. האם משך הסטאז' הוא שנה אחת בדיוק, ולא אפילו מספר ימים פחות משנה ? ומקבלים תלושי שכר והפרשות לביטוח לאומי עבור כל חודש ? (זכאות לדמי אבטלה דורשת עבודה של 360 ימים (האם רצופים, אגב ?) מתוך 540 ימים שקדמו לתקופת האבטלה) 3. האם יכולים להציע לנו בלשכת התעסוקה עבודה (כרופאים ?) ואם נסרב יופעלו הסנקציות הרגילות כנגד מסרבים ? 4. האם חישוב גובה קיצבת האבטלה ההיא ע"פ הנוסחא הרגילה, או שיש חישוב מיוחד לסטאז'רים ? 5. האם בסיום הסטאז' מקבלים פיצויים (משכורת אחת, לאחר שנת עבודה אחת) ? 6. במידה ולאחר הסטז' יוצאים לחופשת לידה, האם זכאים לדמי לידה ? תנאי הזכאות דורשים עבודה והפרשה לביטוח לאומי ב 10 חודשים מתוך 14 שלפני הלידה, (או 15 חודשים מתוך 22 חודשים שלפני הלידה, כאשר מקבלים מחצית דמי לידה אם עובדים 6 מתוך 14 חודשים) על פניו לא אמורה להיות בעיה להיות זכאים לדמי לידה, האם אכן כך הדבר ? 7. האם אב שמחליף את האישה בחלק מחופשת הלידה, יכול לעשות זאת גם כאשר היולדת היתה בסטאז' טרם הלידה, ולא בעבודה רגילה ? (להבנתי, לא אמור להיות הבדל) 8. האם ניתן לקבל דמי אבטלה לאחר חופשת הלידה ? (כפי שניתן להתפטר לאחר חופשת הלידה לטובת גידול ילדים ולקבל פיצויים) תודה רבה ושנה טובה !

nickd

New member
אישור תצהיר בידי עו"ד - שאלה

שלום, אני עו"ד.. כאשר אני מאמת תצהיר של הלקוח שלי יש נוסח די קבוע: "אני הח"מ מאשר כי ביום כך וכך התייצב בפני במשרדי אדון נכבד ולאחר שהזהרתי כי עליו להצהיר את האמת וכי יהיה צפוי לעונשים הקבועים בחוק אם לא יעשה כן, אישר את נכונות הצהרתו הנ"ל וחתם עליה בפני.." אבל מה קורה כאשר אני צריך לאשר תצהיר של אדם שאינו דובר עברית ואני בעצמי תרגמתי את תצהירו מאנגלית לעברית... כיצד אני אמור לנסח את האישור? יש כאן מישהו שויוצא לו לעיתים להחתים על תצהירים בעברית אנשים שאינם דוברי השפה? תודה ושנה טובה

Deutsche Bank

New member
סייגים לתשלומים

הקבלן עדיין לא התחיל לבנות, וכדי שיהיה לו מספיק כסף הוא דורש מכל קונה מקדמה של 45% ממחיר הדירה. הבטוחה היחידה שהוא יתן מיד אחרי שיקבל את המקדמה הזאת היא הערת אזהרה (הוא קנה את הקרקע והבעלות בה רשומה על שמו בטאבו). בדקתי בחוק הבטחת השקעות רוכשי דירות כדי לראות אם בכלל מותר לקבלנים לגבות מהקונים מקדמה של 45% ממחיר הדירה ולהיות פטורים מלהוציא ערבות בנקאית להבטיח אותה, ואז נתקלתי בסעיף 3 שאומר כך; "3. סייג לתשלומים על אף האמור בחוזה המכר, לא יקבל מוכר מקונה תשלומי כספים על חשבון מחיר הדירה, בשיעורים העולים על השיעורים שקבע השר בתקנות, אלא אם כן כספים אלה הובטחו כאמור בסעיף 2 (1) או (2) . " לא כתוב בסעיף הזה "אלא אם כן כספים אלה הובטחו כאמור בסעיף (4)" שמדבר על הערת אזהרה. מכאן אני מסיק שסעיף 3 (סייג לתשלומים) מגביל את הקבלנים מלקבל מהקונים מקדמה משמעותית (45% ממחיר הדירה היא מקדמה משמעותית) מבלי לתת לקונים ערבות בנקאית או ביטוח בו הקונה הוא המוטב. האם הבנתי נכון ? כי פשוט מאוד נאמר לי שאני טועה אבל לא הוסבר לי למה. אודה על עזרתכם וגמר חתימה טובה לעונים

mirche

New member
דיווח מס לפתיחת עסק עצמאי לאחר שהות בחול

שלום, אני ומשפחתי שבנו ארצה לפני כשנה לאחר שהייה של שלוש שנים בארה"ב ברילוקיישן מטעם חברת ההיי טק שבעלי עובד בה. בעלי חזר לעבוד כשכיר באותה חברת ההי טק שמטעמה נשלחנו לחו"ל. אני עצמאית במקצועי, ואני מעוניינת לפתוח מחדש את התיק במס הכנסה. שאלותיי לגבי היבט המס הן: 1. האם נהיה חייבים לדווח על כל הכנסותינו במהלך 7 השנים האחרונות? 2. במידה וכן, האם נהיה חשופים לכפל מס ? 3. אם אכן נצטרך לדווח - כיצד ניתן להמנע מדיווח זה ? תודה

mami267

New member
מה החוק אומר בקשר ל... ."עקיצת פנסיונרים"

הוריי רכשו את דירתם מזה יותר מ 30 שנה מעמיגור בתחילת התהליך ביקשו ממני ומאחותי לעזור בתשלומים (חצי חצי) כך שכשיגיע זמנם "ללכת" הבית ישאר שלנו ...אני ובעלי סירבנו מסיבותינו. אחותי ובעלה הסכימו בידיעה שבסוף הבית ישאר שלהם(מה החוק אומר??) הם שילמו חצי חצי כשהרבה פעמים אחותי שילמה את מלוא הסכום למשך כ 8 שנים (פחות).בעלה החליט "שקשה לו לשלם כל חודש כ 900 שח ושילם חצי מהסכום הנותר במשכנתא (כ 45000 )כך שהוריי נותרו עם תשלום שלכ 450 בחודש (למשך 12 השנה הבאות) .לאחר כמה חודשים אמא ביקשה את עזרתם להחליף את הדירה בגלל הקושי שלהם לעלות במדרגות(3 קומות).הוריי לא מתמצאים באפשרויות הקיימות למצב כזה...בעלה של אחותי "הסכים לעזור".במקום להסביר להם שבמצב כזה עדיף להשכיר את שלהם ולישכור במקום אחר מהסיבה שגם הוא קשה לו לשלם כל חודש את חלקו (ולכן סגר את חלקו) החליט "לזרום איתם ועזר לימכור...מצאו קונה..ועשו חוזה שבו הוריי מפנים הבית לאחר תשלום של15000 $ בלבד.והקונים ישלמו 4 חודשים שכירות(שאיתה בעצם שילם להוריי)ורק אח"כ ישלמו 70000$ (סידור מסוכן לדעתי) ואת הסוף לאחר עוד כחודשיים.כבר בתחילת תהליך המכירה התחילו לדרוש את כספם חזרה("מה..אני אין לי כסף לשלם להם שכירות או ליקנות להם בית אני צריכה לטפל בילדים שלי...שיסתדרו בעצמם ...בעלי שילם ככ הרבה כסף אני רוצה בחזרה.) כשמלחתחילה סוכם ביניהם שהבית יהיה שלהם רק כשימותו שניהם.הם לקחו את רוב הכסף בתחבולות ותחמונים שונים והוריי נותרו עם חובות עצומים כשכל הכסף שנישאר אצלם לאחר מינוס וכו (50000 שח) "התבזבז". כעת הם גם צריכים לשלם שכירות(400$) תרופות ואוכל ותשלומים מ 3800שח.הם בחובות לבנק 15000 ומעלה כל חודש ...אני מנסה לגרום להם להבין ולדרוש שלהם חזרה ללא הועיל..אמא מאשימה עצמה בטעות ואין מה לעשות "הם גם מסכנים..אין להם כסף (בדיוק ההיפך)זה כסף שלהם אז הם לקחו ...?????????????? אני לא יודעת מה עושים... מי יכול ליעץ מה החוק אומר ????זה דחוף!!!!!!זה עוקץ !!!!!!מה עושים????????? עזרה בבקשה...

jane1816

New member
דרישה לפינוי דירה בשכירות

גרנו בדירה בשכירות 7 שנים. החוזה היה אמור להסתיים ב12.2009. אבל עוד ב2007 שולם מראש לעוד 41 חודשים שיתחילו ב12.2009. . התשלום נעשה מראש. לא נחתם חוזה, אך קבלתי אישור וקבלה + צלום צ'יק . באישור מצויין ששולמה שכירות ל41 חודש החל מתאריך...האישור הוא של עורך דין + חותמת של בעל הדירה. באישור מצויין שתוך 14 יום יחתם חוזה, ולמרות שעברו 9 חודשים לא נחתם חוזה. בעל הבית לא מוכן לחתום על חוזה. בעל הדירה הודיע כי יגיש תביעת פינוי בטענות ש 1- הדירה לא שופצה כפי שסוכם. (אין הגיון בטענה זו -עלי לציין שכן שפצתי, וגם אם יש טענות תמיד אוכל להוסיף ולשפץ לפני פינוי הדירה..) הודיע כי ישלח שמאי אדריכל לבדיקת הדירה. 2- טענה נוספת שאני הדייר העיקרי.ולא זו היתה כוונתו.. הדירה על שם אחותי, אני ערב, ובנוסף מצויין שאני יכול לגור בדירה.אחותי אכן חולה, חלק מהזמן מאושפזת , ומגיעה לסופי שבוע. אז מה? זה הבית שלה , ובו היא גרה, אני אימי והמטפלת. (מצויין שגם אימי והמטפלת רשאיות לגור בדירה). לדעתי בגלל המחיר הנמוך ששלמתי, 500 דולר לחודש, כשהמחיר כ2000 דולר לחודש- אך שלמתי מראש, בעל הבית מחפש אמתלות לפנותני. אודה לכם על חוות דעתם. נ-ב האם הערבים עדיין תקפים,? שכןעברו 9 חודשים מאז לא חודש החוזה.

תביעות קטנות מול סדר דין מהיר

שלום רב, תקציר: רכב פגע ברכבי בהתאם לכך הוגשה ע"י תביעה בבית משפט לתביעות קטנות נגד הנהג וחברת הביטוח שלו, הנתבעות העבירו כתב הגנה ונקבע מועד לדיון. כעת קיבלתי כתב תביעה מחברת הביטוח בסדר דין מהיר באותו נושא. 1 מדוע לא הוגשה תביעה שכנגד והוגשה תביעה נפרדת בסדר דין מהיר? 2 האם עליי לבקש איחוד תיקים כאשר מדובר בשתי פרוצדורות שונות? 3 האם עליי להגיש כתב הגנה וכתב תביעה שכנגד בהליך הנוסף של סדר דין מהיר? 4 במידה וכך ויש לנהל הליך מקביל מה שנראה לי מוזר, מה זה התצהיר שנדרש? תודה

bywish

New member
צריך עורך דין לניסוח חוזה קניין

שלום, אני מעצב תעשיתי שעומד מול חברה גדולה וצריך לשלוח חומר עם מוצר חדשני,אך עלי להגן עליו. אני מעוניין למצוא חוזה סטנדרטי של זכויות קניין. או במידה ויש צורך, אשמח אם יש המלצות לעורכי דין, כמה בכלל כתיבת חוזה סטנדרתי אמור לעלות. ואם מישהוא מכיר עורך דין שמתעסק ע הנושא, להגיד לי. שמעתי שיש חוזים מוכנים של NGA איפה ניתן למצוא חוזה כזה בעברית והאם חובה חתימה של עורך דין. אשמח לעזרה בתחום , תודה רבה

t422

New member
תאונת דרכים \ עבודה

לפני כשנה הייתה לי תאונת דרכים קלה בדרך לעבודה הייתי בבית חולים + רופאים + מספר ימי מחלה וכו' משטרה וכו' האם עלי לתבוע דרך עו"ד כדי לקבל פיצוים ?

תשובה:

שלום רב, לשאלתך - לא. אינך חייבת לתבוע דרך עו"ד. למעשה, אינך חייבת לעשות שימוש בשירותי עו"ד בשום דבר. אבל, מניסיוני (וכמי שעבד בחברת ביטוח) היחס אותו תקבלי וסכום הפיצוי יהיה גם בהתאם. שנה טובה!

t422

New member
אם כך

הבנתי שכספית עדיף לי עו"ד יהיה עו"ד שיקח תיק כל כך קטן ?

חברה לא יכולה לתבוע בתביעות קטנות

יש להגיש כתב הגנה ולציין את העובדה שמתנהל דיון בתביעות קטנות וכמו כן להעלות את העובדה בדיון הקרוב שהוגדה תביעה בסד"מ. בהצלחה

jane1816

New member
מחכה לתגובה ורוצה לציין עוד משהו....

שלום מחכה לתגובה. עלי להדגיש שבקבלה מצויין שיחתם חוזה בהתאם לחוזה הקודם. החוזה לא נחתם. אך אם הקבלה אינה אסמכתא מספקת? תודה.

למעלה