שאלות....

hutc10

New member
מוגזם

1. צמוד למדד זה צמוד למעלה או למטה. באופן אישי לא הייתי מסכים שההצמדה תפעל רק לטובת השוכר. 2. שטר חוב של 40,000 ש"ח-סביר על גבול המוגזם. 3. למה במזומן? מה רע בשיק או העברה בנקאית? כל הדרישה הזאת לגבי החשבונות חשמל נראית מוגזמת. 4. מוגזם לגמרי לדעתי. 5. תוסיפו סעיף מה הבעיה.

שאלה בנוגע לשכ"ט בתאונות דרכים

שלום, לאחרונה הגיע עו"ד שלי לפשרה עם חברת הביטוח בעניין תאונת דרכים שהיתה לי. לא הוגשה שום תביעה ולכן למיטב הבנתי זכאית עו"ד לשכ"ט של 8% + מע"מ. בברוטו נסגרה הפשרה על 6600 ש"ח ועו"ד מסרה לי שהחלק שלי הוא 5524. מן הסתם ניתן לראות שהסכומים לא תואמים את שכ"ט לו זכאית עו"ד. האם יש עוד משהו שמגיע לעו"ד לקבל פרט ל8% + מע"מ?

מישהו?

היום הייתי אצלה היא אמרה שהחישוב הוא כזה: 8% + מע"מ + 400 שכ"ט נוסף עבור הוצאות משרדיות (התיק נסגר בפשרה עם חברת הביטוח, לא הוגש כתב תביעה) כשביקשתי ממנה לראות את הסכם שכ"ט ראיתי שגם שם חתמתי על זה, אבל מייעוץ עם עו"ד הבנתי שאסור לה לגבות ממני מעבר למה שנקבע בחוק פלת"ד. האם אני טועה? מישהו יכול להאיר את עיניי בבקשה?

dani551

New member
כמה שאלות בכמה תחומים שהם שאלה אחת:

1. כמה אמור לעלות (בערך, פלוס מינוס) תמחור של מחיקת ר.פ 2. כמה אמור לעלות של טיפול של תיק הוצל"פ (תיק אחד, בקשה להסדר תשלומים) 3. מהו שכום המינימום הקבוע בחוק לגבר שהוא מחוסר עבודה לגמרי, בקשר לתשלום מזונות לגרושתו. 4. ממתי גבר מחויב לשלם מזונות לאשתו/פרודתו/גרושתו ? אם אני אלך לכל עו"ד בנפרד שמתמחה רק באחד מהנושאים הנ"ל אני אפשוט את הרגל שגם ככה כבר אין לי. היכן אפשר לברר הערכה כללית של מחירים בנושאים הנ"ל והאם אפשר לקבל את כל הנ"ל תחת קורת גג אחת. תודה מראש

Xפרודיטה

New member
סעדים משפטיים שאפשר לנקוט כנגד העירייה

שלום, פנינו לעירייה בבקשה להחזיר לידינו תשלומי ארנונה שבהם חוייבנו בניגוד לחוק ולפסיקה. העירייה מתעלמת ממכתבנו (2 מכתבים), ומזה חודשיים לא זכינו למענה. אילו סעדים משפטיים אפשר לנקוט כנגדה? לאן אפשר לפנות כדי להלין על המצב? האם אפשר לתבוע? אם כן, איפה? כל מידע יתקבל בברכה - כן, אשמח לקבל סימוכין בחוק או בתקנות שמצביעים על דרך הפעולה במקרה זה. תודה ענקית למי שיוכל לעזור לי! לימור

eureka

New member
שאלה בנושא שותפות עיסקית

שלום יש לי בעיה, לפני שנה פתחתי עסק עם שותף אותו הכרתי קודם לכן אבל לא היינו חברים, אני הייתי זקוק לידע שלו וגם לשותף לעסק שיפעיל את העסק בזמן שאני לא נמצא עברה שנה, העסק לא משהו, אבל לדעתי יש לו פוטנציאל גדול. בכל מקרה נמאס לי מהשותף, הוא מאחר לפתוח את העסק וצועק על לקוחות בקיצור עדיף לי לבד. דיברנו והוא ביקש שאתן לו הצעה. מכיוון שהעסק בחובות הצעתי לו כיסוי החובות פלוס תוספת לא גדולה וזהו. הוא לא מסכים, והודיע לי שהוא בתנאים אלו לא עוזב, לא עובד וגם רוצה חצי מהרווחים. מכיוון שלא כתבנו חוזה ביננו, מה האפשרויות שלי? יש תיק מס הכנסה משותף.

הילית111

New member
היכל המשפט חיפה

ערב טוב לכולם שואלת עבור המעסיק שלי עליו להגיע בחמישי בבוקר לבית המשפט בחיפה הכתובת היא היכל המשפט, רחוב פלי"ם 12 חיפה אם הוא אמור להיות שם בעשר וחצי לתת עדות מתי כדאי לו לצאת מתל אביב ובאיזו דרך הכי כדאי לו ליסוע כדי להגיע כמה שיותר מהר בהלוך וחזור הוא יוצא מצפון ת"א.מאזור צומת הפיל כמה זמן זה ברכב? אוטובוס זה לא כל כך רלונטי עבורו לא נראה לי שהוא יסע באוטובוס אלא אם כן יש אוטובוס מהיר ממש עד שם ואז אולי כן אולי עדיף רכבת? רוצים דרך הכי מהירה וקלה כי לא מכירים את חיפה וכמובן איחור זה משהו שלא יכול לבוא בחשבון כי זו עדות בבית משפט בשעה מדוייקת... שאלה נוספת אני לא מכירה את חיפה איזה מקומות צמודים להיכל נניח אם הוא רוצה לאכול צהרים אחרי העדות לאן אפשר ללכת יש מרכז קניות או בילוי קרוב? תודה אשמח להכונה כל טוב

דרכי גישה לחיפה

הכי נוח ברכב, בייחוד היום עם הג'י פי אס... לוקח בערך שעה וחצי נסיעה (אבל קחו מקדם בטחון). גם ברכבת אפשר להגיע רק קחי בחשבון הליכה של 15 דקות ברגל, בערך, מהתחנה לביהמ"ש. יש כמה מקומות לצהריים, הכי מומלצת שם מסעדת "אבו יוסף" (שואלים וכולם יודעים להפנות לשם).

tamarhp

New member
אפשר טובה קטנה?

בעלי עושה עבודה סמינריונית בנוגע לתמריצי עובדים, וחסרים לו אנשים בגילאי 30+ לפחות (עדיף גם 40+, 50+, 60+....). נשמח מאד מאד אם מי שעובד/ת יוכל לענות בבקשה על שאלון קצר ואנונימי בהחלט בכתובת הבאה: https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dF85ckE5ZnNucDRMenlEZDltU1F0ZEE6MQ המון המון תודה מראש! נ.ב. השאלון באמת קצר, זה לא יותר מדקה שתיים..

סמואל60

New member
רכישת דירה

שלום לכולם מה ההשלכות שעלולות להיות במידה ורכשתי בית שאין לו טופס 4 , מעולם לא גרו בו עד היום והוא למעשה בית מקבלן ועו"ד שלי בנה חוזה (שעליו חתמתי וגם המוכר חתם) שהוא לכל דבר ועניין חוזה של דירה יד שנייה (אין תזכורת ולו אחת שמדובר בדירה מקבלן....? אם לחדד את השאלה,,,מהם הנקודות המשפטיות שבהן אני עלול להיות חשוף בעתיד לפרצות ובעיות? תודה לכולם

האם כבר חתמת על החוזה?

נראה שיש בעיה בבניין טופס 4 מאפשר בניה , הרחבה וכנראה שהבניין לא ראוי למגורי אדם ויש בעיה הגורמת לכך שאין עדיין טופס 4 נראה שמשהו לא תקין יש פורום נדל"ן שם ירחיבו יותר אך לא מובן מדוע לא ביררת את הפרטים האקוטיים לפני החתימה... במקרה של בעיות משפטיות הרי העו,ד שלך אמור לשלם לך על הנזק כי הוא אמור לברר את כל הנקודות המשפטיות לפני החתימה על ההסכם בשביל זה שכרת את שירותיו....

או לי

New member
מחפש עו"ד לעזרה בניסוח מכתב...

קצת שיפוץ למכתב קיים שהכנתי שיראה יותר טוב, אם מישהו מתנדב אשמח להודעה פרטית..

יועמ

New member
שאלה עקרונית מהותית וחשובה

בעוד כשבועיים הנני מסיים סטאז' והופך להיות יועץ מס מוסמך , ברצוני לפתוח משרד עצמאי ולהלן שאלה חשובה שברצוני לשאול. רוב האנשים (העוסקים) בהם באתי במגע עד היום - בכל פעם שהציגו אותי או שדיברו בטלפון לידי - הציגו אותי בתור רואה החשבון ("אדבר איתך מאוחר יותר - אני אצל רואה החשבון שלי") , בתחילה עוד תיקנתי אותם ואמרתי - יועץ מס אך לאחר זמן מה פשוט התייאשתי , את עצמי כמובן אני מציג בתור יועץ מס אך הפסקתי לתקן אנשים שמציגים אותי בתור רו"ח כי פשוט להבנתי יש תפיסה מוטעית של רוב האוכלוסיה אשר לא מבדילה בין 2 המקצועות ולכן נובעת אצלי שאלה מהותית בבסיסה ... חשבתי לפרסם את עצמי אך מכיוון שרוב עמך ישראל כפי שתיארתי לעיל לא מדקדק בפרטים יתכן ואם בפרסומת ארשום יועץ מס - הרי שרוב האנשים יאמרו לעצמם , אני לא צריך יועץ מס אלא רו"ח עוד טעות נפוצה בקרב האוכלוסיה ... המשרד שלי מספק שירותי ראיית חשבון לחברות בדמות ביקורת דוחות כספיים לחברה ע"י רו"ח שעובד איתי באופן רציף ... השאלה הנשאלת היא האם בפרסומת אשר אני מתכנן לעשות ובכרטיסי הביקור אני יכול לרשום את שמי XXXX יועץ מס ולהוסיף שניתנים שירותי ראיית חשבון במשרד . אני מפחד שזה יתפרש כאילו אני מציג את עצמי בתור רו"ח ולא זו הכוונה ... מישהו יכול לעוץ לי עצה בבקשה ... שחר

noaaaa

New member
שאלה לגבי חיסיון מידע

שלום בגנים של הילדים שלי משתמשים בדפי טיוטא על מנת לעודד סביבה ירוקה. ההורים הם אלה שמביאים את הדפים, בדרך כלל ממקומות העבודה שלהם. היום הבת שלי חזרה עם איזה יצירה ומאחורה יכולתי להוציא את המידע הבא: טבלה של 4 שמות של אנשים כולל שם המשפחה שלהם +תעודות הזהות שלהם+ תאריכי ביקור שהיו באיזה מכון פיזיותרפיה (לא מופיע איזה, רק כתוב שעברו טיפול פיזיותרפיה )ועשו טיפול של חצי שעה בבריכה. אני חושבת שזה מידע רגיש- אני תוהה אם להעיר לגננת או שזה סתם רגישות שלי ובעצם אין בזה ממש. אשמח לתשובה מהירה. תודה.

בודאי שלהעיר לגננת

מחובתך להעיר לגננת. שימוש בחומרים הללו מהווה לטעמי פגיעה בפרטיות. בהחלט מידע רגיש וכל הכבוד ששמת לב.

זילות - איפה מוצאים עורך דין לזה?

כיצד אני יכול למצוא עורך דין בעל שם טוב נסיון רב ומתמחה בתחום(סלחו לי אך אני לא יודע מה שם התחום) זילות? תודה מראש לעונים.

למעלה