אקדמי יום חמישי

• פותח הנושא pdib
  • פורסם בתאריך

pdib

New member
../images/Emo35.gif ../images/Emo41.gif אקדמי יום חמישי ../images/Emo41.gif ../images/Emo35.gif

pdib

New member
האם ההוכחה נכונה ../images/Emo35.gif

צ"ל כי כל פונק' מונוטונית בקטע סגור [a,b] היא בעלת השתנות השתנות חסומה וצריך לחשב את ההשתנות. הוכחה: נניח בה"כ כי f היא פונקציה מונוטונית עולה, אחרת נהפוך את הסימנים הרלוונטיים בהוכחה מ+ ל- ומ- ל+. מכיוון שf היא מונוטונית עולה, אזי מתקיים כי לכל x>y :
f(x) > f(y) ⇓ f(x) - f(y) > 0​
ולפיכך עבור כל חלוקה T:
T : a<x₁<x₂<...<b​
יתקיים כי:
v(T) = ∑|f(x_i) - f(x_i-1)| = ∑(fx_i - f(x_i-1))= f(a)-f(b)​
הדבר מתקיים לכל חלוקה T לכן הפונקציה בעלת השתנות חסומה (יש מספר ממשי הגדול מהביטוי הנ"ל וההשתנות היא:
fa-fb​
מש"ל

יורי10

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif איזומטריות ../images/Emo178.gif

אני חוזר על שאלה ששאלתי אתמול לפני שהיא תעלם בתהום הנשיה תודה רבה מראש לכל מי שיכון אותי

יורי10

New member
נראה לי

שלגבי א הרכבת השיקופים היא סיבוב של 180 מעלות סביב A ‎‏ ‏ובצד שני סיבוב של -180 מעלות ביחס לA‏ ‏כך שיש שיוויון יש משו בכיוון הזה ? או שאני לגמרי לא בדרך

1קישקשתה

New member
נכון

סיבוב ב- 180 מעלות שמאלה סביב נקודה A זהה לסיבוב במינוס 180 מעלות ימינה סביב אותה נקודה. מכיוון שהרכבת שיקופים אשר ישריהם נחתכים בנקודה אחת היא סיבוב סביב אותה נקודה, אז השוויון נכון. סעיף ב' - מותר לך להזיז כל זוג ישרים כל זמן שנקודת החיתוך והזווית ביניהם נשארת בעינה. את הזוג הראשון תזיז כך שאחד הישרים יתלכד עם הישר AB. עם הזוג השני תבצע את אותו הדבר. אתה תקבל איזומטריה אשר מורכבת מארבעה שיקופים, כאשר השיקוף השני והשלישי הם בעצם אותו ישר (זה המתלכד עם AB) ולכן מתקזזים (הרכבת שיקוף על אותו שיקוף היא טרנספורמציית הזהות). אתה תקבל בסוף שני שיקופים אשר מקבילים זה לזה ומאונכים ל- AB. שיקוף אחד עובר דרך הנקודה A ושיקוף אחר עובר דרך הנקודה B. זאת איזומטריה של הזזה בכיוון מקביל ל- AB. סעיף ג' - צייר ישר כלשהו שמאונך ל- l3 .

יורי10

New member
אנשים בבקשה אני מתחרפן מזה

כל היום אני עובד על התרגיל המחורבן הזה תעזרו לי בבקשה . תודה

פונקציות מרוכבות...../images/Emo205.gif../images/Emo26.gif

אוקיי... הפעם יש לי מספר לא קטן של שאלות... השאלות מצורפות. תודה רבה לכולם

1ca1

New member
בבקשה

1. מה אתה רוצה בדיוק? 2. זה נובע מעקרון מאוד פשוט של אינטגרלים (בפרט מסילתיים), האינטגרל חסום ע"י המקסימום של מודולו הפונקציה כפול אורך המסילה, אורך המסילה הוא פאי, משאיר לך להראות שמקסימום המודולו מתקבל בz=2 ואז תקבל פאי חלקי 3 כנדרש. 3.יש הרבה שיטות, החל מחישוב רגיל כאינטגרל מסילתי ועד לשימוש במשפט השארית, תבחר מה מתאים לך, זה תקף גם לשאר, אם לא תצליח אז תחזור לשאול... (אין שום טעם לבקש עזרה בתרגיל בית שלם, אתה מבקש בשאלה אחת מתוכו, מבין את הפואנטה וחוזר לפתור לבד...)

תשובות..../images/Emo205.gif../images/Emo26.gif

דבר ראשון אני בת.
דבר שני, 1)שכחתי- בשאלה (1) ההוראה היא לחשב את האינטגרל של f(z) לפי המסילה C. 2)לא הבנתי בכלל..אם לא ראיתי את הטענה\משפט הזה, איך אני בכ"ז יכולה להוכיח את זה? 3)אז כאן הבעיה, אני לא יודעת לעשות אף אחד מהם, אז אם תתן לי דוגמא של אחד, אולי אני אוכל להמשיך לשאר. תודה רבה

1ca1

New member
אוקיי

2. תוכיחי את המשפט, ההוכחה זהה למקרה הממשי... לגבי כל השאר, מדובר באינטגרלים מסילתיים לא קשים כל כך, לדוגמא את 4 נעשה נציב z=2e^it ונקבל
S(2e^it-1)*ie^itdt/e^it(e^2it+3)=iS(2e^it)dt/(e^2it+3) עכשיו כאן יש טריק מסויים, כי אי אפשר להוציא לוגריתם סתם פשוט נפרק את המכנה ונקבל אינטגרלים קלים יחסית​

קרן22ה

New member
תשתמשי במשפט השארית, בד"כ הכי פשוט

לא שאי אפשר למצוא שיטות מתוחכמות לעתים, כדוגמת ההודעה מעלי של 1ca1. אבל נראה שהדרך הכי ישירה לפתור את התרגילים הנ"ל היא ע"י שימוש (כמעט מיידי) במשפט השארית. לגבי שאלה 2 - חפשי כאמור את הכלל ML (לעתים קוראים לזה "משפט ML") = תראי שייצא לך מיידי (שוב כמעט
) + העזרי בתכונות המודול (אי שוויון משולש).

SatanD

New member
מה זה מרחב אינווריאנטי?

נתונה לי מט' ואני צריך לבדוק אם קב' של וקטורים מהווה תת מרחב אינווריאנטי למט'. מה אני צריך לעשות ומה זה מרחב אינווריאנטי? תודה :)

1ca1

New member
אתה צריך לבדוק האם T(U) C U

כאשר U תת המרחב הנפרש ע"י הוקטורים, וT הטרנספורמציה הלינארית הנתונה (C כמובן מסמן הכלה)

the new L

New member
חידה בנושא

נתון אופרטור לינארי חסום על מרחב הילברט ספרבילי. האם בהכרח קיים לו תת מרחב שהוא אינוריאנטי לגביו?

the new L

New member
ולפני שאתם מתאמצים

כדי לציין שזאת בעיה פתוחה שפתוחה כבר המון זמן. פרטים פה

hmpfy

New member
אינפי...

נתונה פונקציה מחזורית וגזירה על כל R הוכח שגם נגזרתה מחזורית. בהתחלה ניסיתי לעשות את זה בעזרת משפט רול.. ואז חשבתי...
f(x)=f(x+T) T>0 f`(x)=f`(x+T)​
לא יכול להיות שזה כל כך טיפשי נכון..?

למעלה