אקדמי יום חמישי

• פותח הנושא pdib
  • פורסם בתאריך

freq fraq

New member
מה צריך להוכיח

דבר ראשון כמה עובדות שאתה כנראה מכיר: נניח שיש לנו מרחב מכפלה פנימית V ותת-מרחב U של V. אפשר להסתכל על הקבוצה *U של כל האיברים המאונכים לכל איברי U - תת המרחב האורתוגנלי ל-U (אמנם *U הוא לא הסימון המקובל, אבל הבנת למה אני מתכוון). לפי משפט מוכר מאלגברה לינארית V הוא הסכום הישר של U ו-*U, כלומר כל איבר v ב-V ניתן להצגה בצורה יחידה כסכום v=u+w עבור u ב-w, U ב-*U. כעת נגדיר העתקה לינארית T:V-->V לפי T(v)=u (קח את הוקטור, פרק אותו כמו שטוען המשפט, וקח את החלק שנמצא ב-U). ההעתקה T נקראת ההטלה האורתוגונאלית של V על U. די קל להשתכנע שלהעתקה T יש את התכונות הבאות: 1. T^2=T (כי Tv הוא ב-U, וההטלה של איבר ב-U על U היא הוא עצמו) 2. ||Tv|| <= ||v|| (תרשום v=u+w, הצג את ||v|| בעזרת < u+w,u+w > ופתח סוגריים) מה שאתה מתבקש להוכיח, הוא את הכיוון ההפוך: אם יש לך ההעתקה לינארית כלשהי T:V-->V, וכל מה שאתה יודע עליה הוא שהיא מקיימת את תכונות 1 ו-2, אז T היא ההטלה האורתוגונלאית של V על איזשהו תת מרחב U. כנראה כדי לענות על השאלה תצטרך קודם לענות לעצמך על מהו U (כלומר אנחנו יודעים איך להגדיר את T בעזרת U, אבל איך מגדירים את U בעזרת T). אחר כך תשתמש בתכונות הנתונות כדי להוכיח ש-T היא באמת ההטלה על U (כדאי לך לראות מתי בדיוק השתמשת בכל תכונה) עוזר?

Mr Heckles

New member
תודה...(המשך)

אבל ההגדרה להטלה אורתוגונלית לפי המרצה (ולפי אתרי אינטרנט שבדקתי) היא הטלה (כלומר T^2=T) שצמודה לעצמה, כלומר T* = T. ובכל אופן, לפי ההגדרה שלך אז אני פשוט מגדיר U = Im T, ו...מה נשאר להוכיח פה?

freq fraq

New member
אלה הגדרות שקולות

זה תרגיל נחמד, קצת דומה לתרגיל שאתה פותר עכשיו להשתכנע בזה. בכל אופן, לא כל ההעתקה T היא הטלה אורתוגונלית על התמונה שלה. אתה צריך להוכיח שאכן T היא ההטלה על U, או בשפה אחרת: נניח שיש לנו וקטור v כלשהו, אתה טוען שהפירוק v=Tv+w הוא הפירוק של v ביחס ל-U. זה אומר 2 טענות: 1. Tv הוא ב-U, וזה טריוויאלי לפי ההגדרה של U 2. ה"שארית" w=v-Tv היא ב-*U. זה קצת פחות טריוויאלי

חיימוo

New member
מה המשמעות של ה-"תטא" ?

אני צריך לפתור את נוסחת הנסיגה הבאה --------> אני רק לא מבין מה המשמעות של התטא שנמצא שם? תודה מראש לעוזרים..

חיימוo

New member
המממ..

אז האם במקום תטא n בריבוע, אני יכול לכתוב C כפול תטא של n בריבוע. כי השאלה היא איך לגשת לתרגיל הזה.

the new L

New member
בהחלט כן

למשל, התטא של כל הביטויים הבאים שווה:
n^2, 100000n^2, 100n^2+900000000000000000000000n + 5^7000​

חיימוo

New member
זה עדין בעיתי, כי השאלה היא איך

לגשת לתרגיל הזה, ואיך לפתור אותו, ואם במקום תטא של n בריבוע יכולות להיות הרבה מאוד פונקציות, אז השאלה היא איך לפתור את זה(ומה להציב במקום התטא של n בריבוע?).. טוב, בכל מקרה תודה. ודרך אגב, עניתי על השאלה שלך בפורום אבולוציה.

mE and Me

New member
זה נראה כמו תרגיל לשיטת איטרציה או

אפילו עדיף - משפט האב. התשובה, בכל מקרה, היא טתא של n^log(7)2.

למעלה