המוזיקה המזרחית בארץ

../images/Emo36.gif המוזיקה המזרחית בארץ ../images/Emo70.gif ../images/Emo26.gif

לאחר כל הדיונים האלה על אשכנזים, מזרחיים, כן טומי לפיד לא טומי לפיד רציתי לשאול משהו ולפתח את הנושא לענפים ולנושאים יותר מורכבים ויותר פתוחים. אז ככה: האם המוזיקה המזרחית- ים תיכונית, מייצגת איזשהו פן תרבות בארץ? האם בארץ שלנו היא נחשבת בכלל לתרבות? מתייחסים למוזיקה הזאת בארץ, או שמה אנחנו קבוצה של אנשים, מזרחיים, ששומעים את המוזיקה הזאת ואין לנו מקום בחברה ובתרבות. הרי מכלל האוכלוסיה בארץ אנחנו קבוצה מאוד קטנה והנה דוגמא לכם, על כל הוויכוחים, שאנחנו אומרים, שזמרים שהיו שרים פעם מזרחית כבדה, הופכים להיות יותר קלים, יותר ים-תיוכניים, יותר עבריים- והסיבה, כדי שיהיה להם קהל יעד יותר גדול.
אז מהי בעצם המוזיקה העברית והאם היא נחשבת לתרבות בפני עצמה בארץ?
אשמח לשמוע תגובות

תיקון של השאלה בסוף ../images/Emo128.gif

אז מהי בעצם המוזיקה המזרחית והאם היא נחשבת לחלק מתרבות הארץ ישראלית או שמה היא תרבות בפני עצמה בארץ?
התכוונתי לשאלה הזאת ולא בדיוק למה שכתבתי בהודעה, אחרי זה שקראתי שמתי
. וכשכתבתי בשאלה המוזיקה העברית אז
התכוונתי למזרחית

shayper

New member
אחי אפשר לשאול שאלה?

תגיד לי משה... מה אתה מזייין ת´שכל???? קראתי את מה שכתבת חמש פעמים ולא הצלחתי להבין מה אתה רוצה??? זה לא שאני צוחק עליך או משהו אני רציני לא הבנתי מה אתה רוצה...

shayper

New member
המשך לשאלה הקודמת...

קודם כל אחרי ששלחתי ראיתי שתיקנת את הטעות... קראתי ועדיין לא הבנתי מה את רוצה... שמע אחי זה שאתה מנהל זה לא אומר שאתה יכול לכתוב שטויות... בסוף אני יצטרך להוריד אותך דרגה ולתפוס פיקוד אחי זה לא ככה אתה מתחיל להשתגע... סתם... אחי אני מוחק רק פעם הבאה (ואור אחותי אם את קוראת את זה זה רק ביטוי המילה הבאה) תפסיק עם המילים של האשכנזים האלה... "פן" "שמה" וכו´ חאלס אחי דבר נורמלי גם ככה אף אחד לא מבין מה אתה אומר אז עדיף להוסיף מילים של חננות...

אין לך הבנת הנקרא ?

אז נתתי קצת מילים שלא אני ולא אתה משתמשים בהן ביומיום אבל מה כ"כ קשה להבין. שוב אחי: האם למוזיקה המזרחית יש מקום בתרבות הארצישראלית? או שהיא בעצם תרבות בפני עצמה - תרבות מזרחית שאף אחד לא שם לב אליה, חוץ מאלה שנמצאים בתוכה. מובן?

מה כ"כ קשה?

כבר שמחתי שהבנת ואז הבאת לי
בתוך הפנים
. חשבתי לראות כבר את התגובה הראשונה. טוב אין לי מושג איך להסביר לך את זה יותר פשוט. אז אל תגיב, תראה תגובות אחרות ואולי תבין. מצטער אחי

אור בת 18

New member
חחחחח שיפר חחחחחחח

אתה בסדר אתה אני מתחילה לחבב אותך... אבל תבין משהו משה הוא המנהל של הפורום אז הוא משתאכנז קצת וגם כותבת בשפה כזו גבוהה ברסמי גם אני לא הבנתי כלום אבל חפיף

shayper

New member
ראית מה זה אור

גם מבלבל ת´מוח וגם מכניס מילים של פרופסורים תאמיני לי מנהל מנהל אבל יש גבול אחי שים לב איך אתה נשמע... ערב צח לכולכם רציתי להעלות בפניכם נושא חדש והוא מוסיקת המזרח מהי לגופו של עניין מוסיקת המזרח האם היא משפיעה על החברה הקונציוניסטית או שמה על החברה הפוטוביליסטית (מה??????) אנה תהנו בסדר ולא בביזיון תודה רבה משה האשכנזיון... ינעל העולם שלי אחי לא מצאתי חרוז טוב בסוף אז הקרצתי... תראה איך אתה נשמע ותבין טוב ועכשיו בשפה שאתה צריך לדבר.. יעני מה שכתבתי בשפה שלך עכשיו בשפה שלי... חבר´ה מה המצב אחים שלי הכל טוב? שמעו משהו בן זונה על המזרחית.... מה זה מזרחית ותענו לי בבקשה מה היא עושה לחברה ה... או לחברה ה... (אין לי שמץ של מושג מה זה הפירוש למעלה) אז תפרטו את הנאמר לפני שתקבלו איזה שתיים ושלוש וחמש.... תודה רבה SHAYPER הכובש אה אחי איך זה....

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח קרעתם אותי!!!!!!!!!!!! אבל ראסמי...גם אני לא הבנתי כלום!!!!!!!!!!!!! מה זה עכשיו תרבות ישראלית משפיעה ארצית אנא אערף...מה עוד אמרת??????????? פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח כדי שתשתמש במילים של היום יום ולא בשפה הגבוהה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
קובי פרץ הנשמה!!!!!!!!

אור בת 18

New member
וואלה שי...

נמאס לי מהשם שלך זה באנגלית כזה ארוך ואני בכלל לא מבינה מה הפירוש שלו אז החלטתי לקרוא לך שי וזהו!

shayper

New member
אור חמודה...

אחותי אני יודע שזה מקרי אבל כל הכבוד על החוש שלך כי באמת קוראים לי שי אז תקראי לי שי אם מפריע לך לכתוב את כל השם.... ואני יקרא לך אורה...

זה הדבר שהכי פגע בי אור: ../images/Emo7.gif

"...משה הוא המנהל של הפורום אז הוא משתכנז קצת... " לא אוהב שקוראים לי אשכנזי!!! כי זה מראה על אופי מסויים. ואם פגעתי באיזה מישהו אשכנזי, אני מתנצל מראש אבל זה מה שאני מרגיש, שאשכנזים זה אופי מסויים אחר מזה שלי יש.

לא פגעת כפרה..

זה לא כבוד גדול להיות אשנכטוז (מנסיון)... חחחח טוב יאללה סוגרים נושא, לא מזכירים יותר... אני מ-ר-ו-ק-א-י-ת!!! סאלאמת כפרותתתתתת

אור בת 18

New member
ואת סתיו באמא שלי תתביישי לך...

מה זה "זה לא כבוד גדול להיות אשכנטוז (מנסיון)"?????????? באמא שלי סתיו מילא כל האלה הם לא אשכנזים אז חפיף אבל את חצי מה את דפוקה.??? מי מתבייש בעדה שלו מה נדפקת?! דיי סתיו אל תעצבני אותי אל תתביישי במה שאת וחלאססססססססס

ש י

New member
משה, אתה צודק../images/Emo70.gif

אשכנזי ומזרחי זה לא אותו דבר. אלה סוגים שונים של בני אדם. לכל אחד יש את התרבות שלו והדיבור שלו והם אף פעם אף פעם לא יסתדרו ביחד. לא יכול להיות שלאשכנזי תהיה חברה מזרחית או להיפך כי תמיד הם יגלו בסוף שהם לא בני אדם אותו הדבר אלא אשכנזיה ומזרחי. גם בפוליטיקה זה ככה: אתה צריך לזכור ששרון ופרס זה אשכנזים ובן-אליעזר וקצב זה מזרחיים. לא משנה שמאל או ימין והכל חרטה. מה שחשוב זה מה המוצא שלך. איך משה אמר? אשכנזי מראה על אופי מסויים.. זה מאוד חשוב שנדע ואני מציע שכל אחד יכתוב בכרטיס האישי שלו אם הוא אשכנזי או מזרחי כדי שנדע איזה אופי יש לו ולא נתבלבל חס וחלילה ולא נפגע במשה. אז משה, תשנה את הכינוי שלך למשה המנהל המזרחי כדי שיותר לא נעליב אותך בטעות. מצטערים, לא ידענו.

אור בת 18

New member
ש י יא גאון שמע משהו...

אל תגיד לי אשכנזי ומזרחי זה לא אותו דבר יא חתיכת דפוק בגיל שלנו כולנו צברים וזה לא משנה לאיזה הורים נולדו יא טמבל!!! עלק "לא יכול להיות שלאששכנזי תהיה חברה מזרחית או להפך" אז תרשה לי לתקן אותך וכל החברים שהיו לי היו רק מזרחיים יא דפוווווווק! ומה זההההה????? "כי תמיד הם יגלו בסוף שהם לא בני אדם אותו הדבר אלא אשכנזיה ומזרחי" יא חתיכת ילד מבחנה מה זה "לא אותו בני אדם"??? למה אשכנזים הם חיות? בואנה אל תשגע אותי ותזיין לי בשכל כי את מדבר כמו ילד בן 5 משחק לי אותה חכם והכל אבל יצאת כזה קטן וטיפש! מה הקשר גם בפוליטיקה יווווווווו אתה שרווווווווט אשכרה שרוט! אתה מציע שכל אחד יכתוב בכרטיס האישי שלו מה ההעדה שלו? עלק כדי שלא נתבלבל וחס וחלילה נפגע במשה טוב הגעת לי עד פה! אם אתה כזה טיפש ששופט אנשים לפי העדה שלהם אז ברסמי אין לי מה לדבר איתך פה יותר אתה טיפש יותר ממה שחשבתי... ואל תצטער בשם כולנו יא עמה עמלק.

ש י

New member
אור, אני מסכים אית ב-100%

כתבתי בציניות את כל מה שהרגיז אותך.. משה המנהל כותב שהוא נעלב שקוראים לו אשכנזי כי אשכנזי זה אופי אחר, אז בצחוק כתבתי שכן- זה אופי אחר וצריך לדעת בדיוק כל אחד מהו וכו´. ברור שזה חרטה ברטה
מה אין לכל אחד מאיתנו חברים וחברות כאלו וכאלו? מה, אנחנו לא מכירים אנשים או מורים או פוליטיקאים טובים או רעים ללא קשר למוצא שלהם? בכלל, באיזה עוד פורום מתעסקים עם השאלות האלה? את מי בכלל מעניין מה המוצא של כל אחד ואם הוא אסלי או לא? אחרי שטומי לפיד דיבר לא יפה על אמיר בניון כולם גינו אותו, אבל פה עושים אותו הדבר: מתעסקים במוצא של זה ובמוצא של זה. את מי זה מעניין בכלל? אני לא מתכוון להגיד מה העדה שלי ולא שואל אף אחד מה העדה שלו.

אור בת 18

New member
חחחח שיר תיהיה בריא

תאמין לי אתה לא החלטי אתה אבל לא משנה העיקר שבסוף אתה בסדר...

למעלה