תחרות חתירה 2007

Anogs

New member
מורל זה לא מצטיין

המצטיין מורכבב משלושה קטגוריות - מוראל, רב הישגי וניקיון וסדר במתחם של השבט.

shak shaki

New member
זה רק השנה ככה

בשתי התחרויות האחרונות לפחות(2004, 2006) גביע מצטיין הלך לשבט שלקח הכי גביעים, וגביע מוראל היה בנפרד.

Anogs

New member
לא מדויק

מה שאתה קראת לו מצטיין הוא גביע הרב-הישגי. פעם אחרונה שהיה מצטיין היה בתחרות לפני 8 שנים אני חושב.

Innocence Lost

New member
אז אם השנה זה היה בגביע אחד זה

דיי אומר שציתא גם לקחו מורל לא? למרות זה לא הכי הגיוני שזה יהיה בגביע אחד כי זה שני דברים שונים, מוזר

LostSoul1

New member
ציתא אולי פשוט היו מצטיינים

ב2 הקטגוריות האחרות [סדר ורב הישגי] לעומת שאר השבטים שכנראה לא היו כלכך מסודרים כמו ציתא ובגלל שהיו להם את ה2 קטגוריות האלה הם לקחו כי לשאר אולי רק המוראל היה טוב וזה לא הספיק נו הבנת אני לא יודעת איך לנסח זאת..

Anogs

New member
מה?! את אומרת שהמוראל של ת"א לא היה

הכי טוב? לאיזה עוד שבט היה דגל פריסה בגודל 7.5 על 7.5 מטר? לאיזה שבט היו כובעים, צעיפים, צמידים, חולצות רגילות, חולצות אמריקאיות ועוד המון דברים? איזה שבט לא הפסיק לעשות מוראל במשך כל התחרות חוץ מ20 דקות מנוחה? לא היה שום שבט שהפציץ כל כך במוראל והגיע שעה וחצי לפני כולם והכין את כל השלטים הענקיים, הדגלים הענקיים, התופים, הצילייה, כל האוכל חינם ואת שאר הדברים שהבאנו. אז השנה, מה שת"א ללא שום ספק היו הכי טובים בו זה המוראל.

מתן ציח

New member
מה קשור

אז מה אם היה לכם דגל ענק וכל מיני דברים אחרים לילבוש זה לא מוראל מוראל זה הקטע שכל השבט שר ורוקד ומפעיל כל השבט שלכם כמה שהוא גדול ובאתם יותר תישאלו כל מי שהיה לידנו בתחרויות שמעו את חיפה יותר חזק

Innocence Lost

New member
שבטים? ברבים?

הגזמת, התחרות האמיתית היא כמו תמיד בין חיפה לת"א במורל. אין מה לעשות, מורל, כמו שזה תלוי בהשקעה זה גם תלוי בכמות האנשים. ולא משנה מה ציתא יעשו אותם ישמעו ויראו יותר משבטים אחרים, ואם מישהו יכול להשוות להם זה חיפה כי גם הם דיי הרבה.

Yaarit4

New member
טוב באמת נסחפתי

חיפה הייתה אמורה לקחת וגם אמרתי זאת שמה בכל מקרה!

LostSoul1

New member
אם היה גביע מוראל

לפי דעתי חיפה היו חלוקחים אותו אתם בעיקר בלטם בגלל הדברים הרבים שהבאתם, דגלים ענקיים תופים וכל זה כמו שכבר ציינת אבל בתחרות עצמה במורלים שמעו בעיקר את חיפה, תא היו בולטים בגלל הכמות של האנשים וגם כן לא רוב הזמן

Loriella

New member
אני לא מסכימה.

צופי ים ת"א, מעבר לכל ההכנות המסויימות של לדאוג לתופים, דגלים וכו', שזה באמת מאמץ של איש אחד, היו הכנות אחרות... כל פעולה כולם נשארו לחזור על מוראלים ולשיר (ולרקוד את הריקוד, איך לא) היו המון ימי עבודה על שלטים והכל... אני אתעלם מהעובדה שכשיש מוראל נותנים אותו תמיד לחיפה כי לת"א יש רב השגי... וגם אומרים "תא הרבה אז שומעים אותם" זה לא נכון...וזה גם לא הוגן...כי אנחנו משקיעים את הנשמה שרים וקופצים בלי הפסקה ובסוף אומרים לנו אתם הרבה מידי... אז זהו.

טרי רוז

New member
(זה רותם יניב) כמה הערות

הי, זה רותם, בוגר צופי ים חיפה, ש"ש לשעבר בצופי ים כנרת, איתם יצאתי השנה. דבר ראשון לדעתי צופי ים תל אביב באמת הפגיזו השנה (בפעם הראשונה שיצא לי לראות בכל מקרה) במוראל, ולדעתי אם היה גביע מוראל הם היו צריכים לקחת אותו. כל הזמן שמעו אותם. אבל הם לא לקחו בגלל שהם השיגו דגל פריסה ענק (דבר שעולה הרבה כסף, או שצריך קומבינות בשביל להשיג, והוא לא קשור למאמץ שבטי) ואותו הדבר בנוגע לכובעים, צעיפים, צמידים ועוד המון דברים שלא החניכים הכינו, אלא החנות במפעל. כי אם איזה שבט באמת רוצה הוא יכול לקנות נושאת מטוסים ולהניח אותה על הרחבה שתעשה שמח עם הרמקולים שלה, ואז מה? מבחינת ממלכות, התאכזבתי לראות שאף שבט לא הגיע מוכן. צופי ים חיפה היו הכי קרובים לזה, אבל כמות השלטים שהם תלו היתה קטנה מאוד וחבל, היו יכולים לתלות במהלך התחרות כי היו להם הרבה יותר בשבט (מידע מודיעיני פנימי). כיוון שהייתי בסוף סופו של החלוץ אני גם יודע למה זה, כיוון שהיו הכנות מרובות לתחרות עצמה לא ניתן זמן לשבטים להתארגן על הממלכות שלהם. שימו לב, זמן התחרות השנה היה שש שעות. התחרות האחרונה שהייתי בה (אני זקן) היתה לפני שש שנים באשדוד, והיא היתה באורך של ארבע וחצי שעות, כולל בוגרים כולל הכל. ההפתעה הגדולה שלי מכל העסק היא שכל השבטים (חוץ מיפו אולי לקראת הסוף, או שלא שמתי לב אליהם) לא הפסיקו לשיר ליותר מעשרים דקות בכל פעם. תמיד היה רעש ותמיד היו שניים שלושה שבטים עם חניכים קופצים. זה לא פשוט לקפוץ שש שעות. משהו שמאוד הפריע לי, תקעו את צופי ים כנרת בסוף שורת השבטים. לדעתי דווקא את השבטים הצעירים והקטנים מספרית צריך לעודד. אם היו שמים שם את צופי ים תל אביב היו רואים אותם יפה מאוד. התחרות השנה היתה התחרות השמינית שיצא לי לראות, והמרשימה ביותר מעבר לכל ספק - מבחינת השבטים. מעולם לא ראיתי את צופי ים תל אביב, הרצליה ויפו קופצים ככה, וגם צופי ים חיפה הגדילו ונתנו הופעה מעולה אפילו יותר ממה שהם נותנים בדרך כלל. וכמובן שבתוך כל הבלגאן קיפצו כמה חניכים בחולצות אדומות לבנות והזכירו לכולם שירוחם הוא לא האגם הראשון שמקימים לידו צופי ים. כל הכבוד לכל השבטים, ואני מקווה שבקשר לארגון, שהיה מסובך מאוד השנה במיוחד, יפיקו את הלקחים וילמדו איך לעשות אותו אפילו יותר טוב בשנה הבאה.

טרי רוז

New member
דבר קטן נוסף - בנוגע לגביע מוראל

זה בעצם הגביע שנתן את ההזדמנות לשבטים שאינם חזקים בחתירה (תל אביב לוקחים כל שנה, ולא אכנס לסיבות) לקחת גביע גדול וכולל. הביטול של הגביע, וההודעה המאוחרת מאוד על הביטול של הגביע (בטקס הסיום למעשה) מאכזבת אותי מאוד. מדובר בגביע שרץ כבר הרבה מאוד שנים ושבטים מתכוננים כדי לקחת אותו בצורה רצינית מאוד. צופי ים חיפה בלטו בשנים האחרונות במוראל והתגאו בכך שלקחו אותו בכל פעם, אני לא מוצא שום סיבה לביטול הגביע, ואני מקווה מאוד שיחזירו אותו בשנה הבאה, אחרת אין לי ספק שלא נראה מוראל כמו השנה פעם נוספת.

Anogs

New member
כמה תגובות

קודם כל מה שאתה קורה לו "ממלכות", אני אגיב רק לגבי השבט שלי, ת"א. אנחנו הוצאנו אוטובוס חלוץ, בארבע וחצי בבוקר, שעה וחצי לפני כל השבט, הגענו לירוחם והקמנו את כל המתחם של השבט שלנו שכלל ציליה, השלטים, הדגלים והשולחנות (לחלוקת אוכל שקיבלנו מספונסרים). לגבי כנרת, אני מסכים איתך לגמרי וחושב שעדיף לתת להם איזור יותר במרכז האירוע ולא במקום נידח כזה. ובכלל, לדעתי צריך לתכנן את כל האזורים של השבטים כך שכולם יהיו יותר קרובים אחד לשני וכולם קרובים למרכז האירוע, ולא מסביב לאגם. לגבי הגביע מוראל, זה ממש לא נכון שפירסמו את הביטול של גביע מוראל וחזרה לגביע מצטיין כמו בעבר רק בטקס הסיום. אני אישית, וכך גם כל השבט שלנו ידע על זה לפני חודשיים בערך ונערכנו בהתאם. בשנים האחרונות אנחנו לא לקחנו מוראל, אבל השנהבכל ליבי אני בטוח שאנחנו היינו הכי טובים במוראל ואם היה גביע כזה היינו מקבלים אותו. אז לסיום אני חושב שהכי טוב זה לתת גביע למוראל, גביע רב הישגי וגם גביע מצטיין שיכלול את כל מה שהשבט עשה באותו יום, שזה גם ההישגים שלו וגם המוראל אבל לא רק.

טרי רוז

New member
ובכן

ראיתי את החלוץ של תל אביב כל הכבוד אבל צריך לזכור שחיפה וכנרת לא יכלו לבצע דבר כזה גם אם רצו, כיוון שהם במרחק של שעה-שעה וחצי נסיעה יותר מצופי ים תל אביב. אבל כשאני מדבר על ממלכות, אני מדבר על ממלכות שאני זוכר מצופי ים חיפה (כן אני זקן) משנת 2000 או משהו כזה, כשהתחרות נערכה בתל אביב, ובאוויר היו פי שלוש יותר שלטים ממה שצופי ים תל אביב, או כל צופי ים אחר הביאו. אגב, לצופי ים חיפה היו יותר שלטים, בזה אני די בטוח כי אני מסתובב שם פעמיים בשבוע, ולדעתי היו להם בסביבות ה25 שלטים. חבל שלא היה להם זמן לתלות אותם (למרות שאני חוזר ואומר, חבל שלא תליתם במהלך התחרות עצמה). באותה שנה בתוך כל הגידור הזה שהיה מקושט בבלונים כחולים, הקימו כל מיני קשקושים כמו מתקן בגובה שתי מטר לשטיפת חניכים (אני אשם בזה, אפחד לא מבין מה זה היה עד היום כולל אותי), מסלול באולינג באורך חמש עשרה מטר בערך (עם בקבוקים נו) ועוד כל מיני שטויות שאני אפילו לא זוכר. ואני אומר, זה באמת היה מרשים. השנה... אה... לא, לא ממש. נקודה לחשוב עליה בשנה הבאה. אגב, השנה לא שמתי לב לאף שבט חוץ מצופי ים כנרת שעשה משהו מקורי באמת. צופי ים כנרת הביאו את המגדל הזה מבמבוקים, ושתי חניכות שהתחפשו לפרה. ולא, דגלים ענקיים זה לא מקורי. בכל מקרה כל הכבוד לתל אביב שסוף סוף לקחו את המוראל ברצינות ונתנו הופעה חבל על הזמן.

למעלה