אפשר סקר?

shelycat

New member
אני .........

אני משתדלת לשתות המון, השעות ה"קשות" שלי הן דווקא בערב ולא במשך היום ושעות האור. בעיקרון אני מתחילה את היום בספל תה אוכלת איזה דיאט יופלה ורצה להמשך היום. במהלך היום בדרך כלל לא יוצא לי לאכול ארוחה רצינית,אני לוקחת לאוניברסיטה עוד דיאט יופלה שאני אוכלת במהלך היום ושותה המון (יש לי בקבוק מים בתיק על בסיס קבוע ובנוסף אני בד"כ מתארגנת גם על דיאט קולה ו/או תה במהלך היום באוניברסיטה בנוסף לזה). את הארוחה המרכזית של היום אני אוכלת בערב/אחה"צ בד"כ ואני משתדלת להתחיל את הארוחה עם מרק, מרק כידוע אוכלים לאט כי הוא חם ובנוסף הנוזלים לא מזיקים, ועוברת למנה העיקרית כשכשאני מגיעה אליה אני כבר פחות מורעבת ואוכלת רק עד הנקודה שבא אני שבעה ולא מעבר, כשאוכלים לאט שובעים מהר יותר, תוך כדי הארוחה אני שותה די בקלות עוד איזה ליטר שתייה. חוץ מזה כל ארוחה שווה להתחיל במרק ו/או סלט שמאריכים את אורך הסעודה וגם ממלאים אותך קצת יותר לפני שמגיעים למנה העיקרית והתוספות שבדרך כלל עושות את ה"נזקים". באופן עקרוני אני משתדלת לא להכניס "אויבים" הביתה אבל מחוץ לבית (ארוחות משפחתיות אצל ההורים/סבים או סתם כשיוצאים) אני שומרת על אותם עקרונות (קודם מרק וסלט ואח"כ מנה עיקרית) ואני בהחלט מרשה לעצמי קינוחים טעימים מחוץ לבית, הרי זה הכל מתאזן בסוף. בנוסף אני משתדלת לא לאכול מאוחר מידיי אל תוך הלילה אבל בהחלט ממשיכה לשתות.

אמיקה

New member
לא מכירה המון בנות שמרוצות

מהמשקל שלהן...
גם אני לא. מתמידה במאמץ בלתי נלאה להוריד 3-5 ק"ג, בלי שום קשר למשקל. לפני החתונה ירדתי איזה 10 ק"ג, ובכלל - חתונות הן תירוץ מצויין בשבילי לפצוח בעינוי סיני.. מאז החתונה אני לא ממש שומרת, אבל מקפידה ללכת לחדר כושר ולשחק טניס, ככה שבסה"כ הכללי - אין שינוי גדול, וטוב שכך. (זה לא אומר שאני מרוצה - ראי כלל מס´ 1
)

אני הייתי ילדה רזה למדי עד ש...

נכנסתי רציני לרקוד בלט בקבוצת ילדות שהכינו אותה לקריירה כבלרינה... אז התחילו להכריח אותנו לעשות דיאטות... ואז... אחרי שהפכתי לילדה כחושה... התחלתי לסבול מבעיות השמנה... עכשיו זה מאבק לכל החיים... פעם הייתי מעלה ומורידה איזה 10 ק"ג כל כמה חודשים כמו פינג פונג.. ניסיתי את כל הדיאטות שבעולם! אחת אחת באדיקות ומסירות! עד שיום אחד נשבר לי וחיפשתי פתרון אחר... מצאתי את הספורט (בעיקר ספינינג) ומאז אני שומרת אבל אין יותר דיאטות ואין אוכל אסור... פשוט התרגלתי לאכול קצת יותר נכון... וההפתעה? כשאין "אסור" אז פחות רוצים לאכול את כל הדברים הללו! פתאום לא בוער לאכול הכל ועכשיו... כי מותר... אז אפשר גם אחר כך ולא חייבים לאכול עכשיו... ואני אכן אוכלת שוקולד וממתקים (אבל בלי להסחף כמו פעם... מספיק לי אחד או שניים להפתעתי הרבה!) אז היום אני מצליחה לשמור על משקל בתנודות של 2-3 ק"ג למעלה ולמטה בלבד... עם הרבה ספורט ובלי דיאטות... רק שינוי קטן בראש... בסופי שבוע אני מרשה לעצמי לאכול מה שאני רוצה ובאמת בלי חשבון! והרבה הרבה ספורט... עדיין אני חולמת על היום בו אוכל לאכול באמת באמת כל מה שאני רוצה וכל הזמן...

אתי@

New member
מסכימה איתך

אני אוכלת כמעט הכל. מאכלים שהם ממש חטא - אני אוכלת בכמות מוגבלת, כדי להנות מהטעם אבל בלי להתחזר. ככה אין "חסכים" ולא משמינים.

פלוציקה

New member
אני להפך, כל החיים הייתי בדיאטות

השמנה, עם תפריטים שהדיאטיקנים היו מכינים לי... עכשיו אני כבר לא רזה עד כדי כך, מידה 34-36 כבר לא תמיד עולה עלי
אני פשוט די גבוהה ובגלל זה נראת יותר רזה ממה שאני באמת...

נושא כאוב....

כמעט תמיד הייתי שמנה- או "שמנמנה"... ואני יכולה לומר בכנות- היום, אחרי הלידה, אני ממש ממש שמנה. בעבר עשיתי דיאטות לבד, עשיתי "מרזי מורית", "שומרי משקל" ועוד.... לא יעזור. כל עוד יש פיתויים בסביבה אני נשברת. לדעתי- רק "מחנה הרזיה" בשוויץ, חודש עם חסה וגזר, רק זה יעזור לי. ואני ממש מתבאסת מעצמי.

אורא

New member
אני מאוד מרוצה מהמשקל שלי

50 ק"ג על גובה של 1.72 . בדרך כלל זה עולה קילו שניים ויורד לבד. מעולם לא עשיתי דיאטה וגם אין לי כוונה לעשות לחתונה

דפי26

New member
רעיון גאוני!

מחנה הרזיה. אני חושבת שעיקר הבעיה זה הפיתויים מסביב וגם כל ההכנות שצריך לדיאטה "ירקות מאודים,עוץ צלוי"וכו.אני מניחה שאם מישהו היה מבשל לי הייתי יכולה לשמור. יאללה בו נקים מחנה הרזיה.חסות גזר וספורט

מיקה11

New member
אני תמיד רציתי לדעת איך זה

להרגיש לאכול משהו משמין ולהנות בלי להתבאס!!! כעיקרון אני דיי רזה מטבעי, אצל ההורים שלי בבית תמיד היה אוכל בריא. אבל התחתנתי עם מישהו ממשפחה של רזים,שלא עושים חשבון לשום דבר שהם מכניסים לפה, ומאז נוספו לי שני קילו על היריכיים שעולים ויורדים אחת לכמה חודשים. אני פשוט מאוד אוהבת לאכול! ועוד שאלה קטנה: בני הזוג שלכם מעירים לכם על זה?

rona25

New member
בעלי בכלל לא מעיר לי על הרגלי

הגרועים שלי - בהתחלה הא היה ממש מזועזע מכמויות הג´אנק אבל אח"כ הוא השלים עם הענין... עכשיו בהיריון כמובן שאני אוכלת מסודר ומבשלת לשם שינוי, אז הוא מאוד מרוצה מהענין ולגבי הענין של לאכול בלי להשמין - זה אכן כיף לא לחשבן קלוריות ולאכול עוגת שוקולד משמינה או ממתקים בלי חשבון הבעיה היא שאני מתמלאת ונסתמת נורא מהר מהדברים האלו וזה בא על חשבון ארוחה אח"כ.... נו טוב -שאלו יהיו הצרות שלנו

מיקה11

New member
אני תמיד רציתי לדעת איך זה

להרגיש לאכול משהו משמין ולהנות בלי להתבאס!!! כעיקרון אני דיי רזה מטבעי, אצל ההורים שלי בבית תמיד היה אוכל בריא. אבל התחתנתי עם מישהו ממשפחה של רזים,שלא עושים חשבון לשום דבר שהם מכניסים לפה, ומאז נוספו לי שני קילו על היריכיים שעולים ויורדים אחת לכמה חודשים. אני פשוט מאוד אוהבת לאכול! ועוד שאלה קטנה: בני הזוג שלכם מעירים לכם על זה?

אביבית1

New member
האמת שעד לפני 3 שנים

הייתי שלד מהלך (ככה כולם היו קוראים לי). לפני 3 שנים עליתי במשקל בבת אחת, תמיד אמרתי שאני יעשה דיאטה, ואפילו ניסיתי, והחזקתי מעמד בדיוק יום אחד. מצרפת תמונה בתקופה הרזה שלי.

עשיתי דיאטה, ועכשיו מנסה לשמור על

התוצאות. ירדתי 8 קילו בשנה שעברה. החלטתי לפצוח בדיאטה כי נמאס לי לא להכנס לבגדים שאני אוהבת. הלכתי לדיאטנית, שהתאימה לי תפריט, וזהו, תוך 3-4 חודשים הייתי מינוס 8 קילו. וזה בלי קשר לחתונה, כי עוד לא תיכננו כלום...

סיגל2

New member
אני גם כל הזמן בניסיונות דיאטה.

ומצאתי שדיאטת הפחמימות מתאימה לי במיוחד שאני יודעת שבסוף הארוחה העיקרית שקבעתי לי שבה אני אוכל את הפחמימות אני יכולה לסיים בקינוח שוקולד טעים מכל סוג שהוא. כשהקפדתי על הדיאטה ירדתי 5 ק"ג, לצערי, הפסקתי להקפיד על כך וקצת העליתי במשקל ועכשיו אני מנסה לחזור אליה. זו גם דיאטה שדי קל לחזור אליה, אז אני מקווה שזה יצליח לי.

שמופית

New member
גם אני כל הזמן בדיאטה או לפחות

בנסיונות שמירה. לפני למעלה משנתיים ירדתי 11 ק"ג בשומרי משקל. ואז הכרתי את תמיר והצלחתי לשמור על המשקל שלי עד ממש לאחרונה. לפני כשבוע התחלתי ללכת לדיאטנית מטעם מכבי, כי אסור לי להעלות יותר מ 7-10 ק"ג בהריון !!! ואין לי מושג איך אני אצליח לעשות את זה. אני די רעבה עם התפריט שהיא נתנה לי וחורגת ממנו מדי פעם. גם אני מתכננת אחרי הלידה לחזור לשומרי משקל ולנסות להוריד קצת מהעודפים.

נופר30

New member
סליחה מי אמר לך שאסור לך לעלות יותר

מ 10 קילו בהריון ? ואם הילד יהיה במשקל של 3.500 אז כבר יהיה יותר מ 10 קילו בלי מה שיעלה עליך ואם יש לך תאומים ? מי הכניס לך את השטות הזאת לראש ( לא כועסת עליך כועסת על מי שהפחיד אותך ) צריך להיזהר במשקל למי שיש נטיה להשמנה אבל אין שום דבר שאומר שאסור ( יש רופאים שאומרים שאפילו 15 זה נחשב טוב ) יש לנו חברה שעלתה 30 קילו בהריון ועכשוו ירדה את הכל הבעיה היחידה היא אחרי אם את מעלה מעבר להריון ( פשוט בסיום ההנקה תחזרי לשומרי משקל ) רק ליידע כללי אני עכשוו בשבוע 22 ועליתי כבר 4.5 קילו והרופא אומר שזה רק ההריון אז תחשבי על זה ואל תיתני לאנשים לנפח לך את הראש בשטויות יש מספיק דברים לדאוג להם בהריוןזה לא צריך להיות בראשם

שמופית

New member
גם הרופא וגם הדיאטנית !

אני פשוט בחריגה גם ככה, בלי ההריון, אז אמרו לי שאני צריכה להיזהר כפליים. מסתבר שיש איזו טבלה שבודקים מה משקל הגוף שלך ולפי זה יודעים כמה את צריכה להעלות בהריון. לי יש חברה שעלתה 36 ק"ג !!! ועכשיו לוחצת עלי לשמור ולסגור את הפה ולא לעשות את השטות שהיא עשתה כי עכשיו קשה לה יותר והיא לא חושבת שהיא אי פעם תחזור למשקלה המקורי. אני רק מקווה שאני אצליח כי בחורף הרי אוכלים יותר וחוץ מזה תמיר במילואים - אני צריכה לפצות את עצמי איכשהו

נופר30

New member
תראי גם אני לא התחלתי רזה

ואצלי בכלל יש בעיות של עליה במשקל אול כדאי לך לאמץ את הדרך שלי אני לא מונעת מעצמי כלום אבל אוכלת רק חצי מזה מה זאת אומרת אם בא לי שמנת אני לא אומרת אסור לי או אכלתי לא מזמן אני אוכלת רק חצי שמנת ( הרי בכל מקרה עוד שעתיים יבוא לי עוד משהו ) אני גם אוכלת הרבה ירקות ופירות וזה עוזר לי בנתיים תראי לעלות 36 קילו זה נורא וזה באמת לא צריך להיות אבל לעלות 9 זה גם לא ריאלי כי לפעמים התינוק שוקל 3 ואז יוצא שאת תעלי יותר מ9 חוץ מזה אולי יהיה לך המזל שיש למישהי שאני מכירה שירדה בהתחלה 5 קילו ?

למעלה