לעניות דעתי אין בעיה באיטליה
עם לחם, פסטה וכו' כצמחונים, כי הלחם האיטלקי בדרך כלל יחסית בסיסי (קמח, מים וכאלה. בטוסקנה הם אפילו לא שמים מלח בלחם), ופסטה מכינים מקמח, מים, מלח, ולפעמים שמן זית או ביצים. מאפים יותר מורכבים אולי עלולים להכיל שומן בעלי חיים, אבל אני לא חושבת שיש בעיה עם המאפים הבסיסיים. מה שכן צריך לקחת בחשבון זה את נושא הגבינות: באופן כללי חלק גדול מהגבינות הקשות, מיוצרות באופן מסורתי עם רנט שמגיע מאנזימים במיצי הקיבה של בעלי חיים (בקר או חזירים). בארץ אין בעיה עם זה כי מטעמי כשרות לא משתמשים באנזימים כאלה, אבל בחו"ל חלק גדול מהגבינות הקשות אינן צמחוניות למקפידים. כדאי לציין שהאנזימים האלה הם כמות די מזערית, אבל הם בכל זאת קיימים. כשאני מטיילת בחו"ל, המדיניות האישית שלי היא don't ask don't tell, כלומר, אם אני במסעדה ומגישים לי מוצר שהוא צמחוני בכל צורה אחרת אבל מכיל גבינה, אני לא שואלת עם הגבינה צמחונית או לא. זה פשוט עניין פרקטי. אחרת מאוד מאוד קשה להסתדר בחו"ל. כמובן שאם אומרים לי חד משמעית שהגבינה אינה צמחונית, אני לא אוכלת אותה. אבל, אני מודה שזו גישה "חפיפניקית". צמחונים קפדניים צריכים להיות מודעים גם לעניין הגבינות.